Pepp låten



Blir sjukt peppad av denna låt <3 Sätt på den på högst volym i högtalarna och tänk på något du älskar att göra <33

Bloggar jag följer

http://connoz.blogg.se
Bra blogg, min kompis som äger den. Skriver om sin vardag som består av kompisar och hästar. Lägger även ut massa fina bilder som hon tagit och massa bra musik :) värd att kolla in och läsa :)

http://amandatillenius.blogg.se/
En som går i min klass äger bloggen. Massa fina bilder lägger hon ut :) skriver också om sin vardag.

http://emeliekrusing.blogg.se/
Emelie rider i min grupp på tisdagar :) Skriver inte så jätte mycket, men ändå värt att följa den :) Skriver också om sin vardag.

http://emmalindblom.myshowroom.se/
Även Emma känner jag genom stallet. Skriver om sin vardag. :) bra blogg och hon uppdaterar flitigt!

http://suslife.webblogg.se/
Susanna gick i min klass i 7:an - 9:an, nu går hon i pararrellklassen :) Uppdateringen är inte jätte bra, men när hon väl uppdaterar så är det om hennes vardag, fina bilder och recept :)

http://chicaz.se/
Känner henne inte, men tycker hon är en intressant person :)

http://sannalitens.se/
Samma här, känner inte men intressant att läsa iaf.

http://petrakrantzlindgren.wordpress.com/
Sjukt bra blogg där hon ger lite tips på vad man ska tänka på när man har barn, men kul o läsa för den som inte har barn också. Hennes texter får en att tänka till! Sjukt duktig på att skriva!

http://ivio.blogg.se/
Oline och Ida äger bloggen, läser mest för att jag följa Oline, men även Idas inlägg är intressanta :) Känner ingen av dom, men har följt Oline i ett år tror jag. Skriver om sina hästar, intressanta texter m.m. Väldigt väldigt intressant att läsa tycker jag! Värt att kolla in :)

http://lardigteckna.blogg.se/
Känner henne inte, men hon tecknar otroligt otroligt bra! :)

http://lovsch.devote.se/
Kusinens blogg :) Skriver om sin vardag, massa bilder och videor på bloggen :)

Detta var en del av bloggarna jag läser :) fast jag följer några till, men det här är dom jag läser och följer mest :)

det är sommar igen <3



SNART ÄR DET SOMMAR :D Tagga!!

Hem till midgård



HAHAHA, så underbart <3333

hopplektion idag

Jag fick Pimpim :D Fick välja mellan Clou, Muskot och Pimpim och jag väljer såklart Pimpim ;) Lycklig tjej :D <33

Gick dock inte så jätte bra.. Han var ganska fin på framridningen, sökte sig neråt och så.
Sen började vi hoppa. Hoppade en liten kontrollbana med ett hinder på långsidan i galopp, sen en galoppvolt på kortsidan och sen trav öve kavaletti bommar snettigenom och sen en galoppvolt på andra långsidan och sen ett hinder raktfram på långsidan :)
Var markbommar innan hindrerna vilket jag tycker är svårt.

Kom på första hindret på långsidan som var typ 50 cm, kom konstigt på så gjorde om det. Blev bättre. Resten av banna gick bra.
Sen höjde hon och då frågade jag om honkunde ta bort markbommarna och det kunde hon ;)

Gick sådär att hoppa. Han kändes konstig. Red mot hindret som jag brukar, men jag venne något var fel :O Men men, vi tog oss över iaf ;) utan något stopp! Sista hindret var mellan 80 och 85 cm :)

Kändes väl inte kanon bra men men, bättre lycka nästa gång :)


Jag och Pimpim förra klubbhoppningen <3 80 cm :)

Riiiiidning

Jaa, jag rider en del och har inte tid att blogga varje dag, men jag gör mitt bästa för att hinna slänga in ett inlägg lite då och då :)

I Söndags hoppade jag Calippo, so ni ser på filmen under :) Jätte duktig häst! <33
Igår red jag igen, red Sammy. Stoooor häst som vilat pga. ett sår på benet. Bara gått lite i helgen så han var riktigt pigg ;) Men duktig iallafall! :)

Idag SKA jag rida Pimpim!!! Hoppning idag så jag måste verkligen få Pimpim !!!

Jag skriver en novell om Wacce till engelskan! <3 hoppas den blir bra.

Igår umgicks jag väldigt mycket med Nemo (min hund) också. Först en prommenad på 30 min. Gick dock inte hela tiden. Släppte honom och sprang runt och försökte få upp Nemos motivation som inte varit på topp på sistonde. Gick bra :) Sen försvann hans motivation så jag kopplade honom och kallade in honom. När han om så tränade jag honom lite. Ligg, sitt, höger, vänster, snurra m.m. vilket han älskar. Gick en bit sen samma  sak. Kalla in och träna :) Då fick han tillbaka motivationen. Sen försvann hans mationation igen, men jag fortsatte kalla in och träna. Ge mycket beröm, springa och leka med honom. :) Motivationen kom tillbaka och då gick vi hem. Slutade alltså bra :)

Sen väl hemma så tränade jag honom lite mer och så provade jag klippa hans klor. Eftersom Nemo är svart så är klona svarta och då ser man inte pulpan, men jag klippte topparna iallafall. :) Gick jätte bra :D Tog lite paus och tränade och lekte med honom. Sen fortsatte jag klippa hans klor :)

Jaa, annars händer det inte så mycket.
Ska gå ut med hundarna nu, tar Dante först så jag och Nemo får gå själva ;) ska göra ungefär samma sak som igår :) Se om motivationen är bra idag eller inte.

Dante och Nemo på prommenad för några dagar sen :) Här har dom hoppat upp på en bänk som jag bad om :) duttiga vovvar <33

Ses senare ;) kram :)

Jag och Calippo igår :D



Hade glömt hur rolig han var, men nu minns jag :D underbara häst <33

Music

Har inte tid att blogga, men här får ni en låt iallafall :)

<3

Salimah 24/2 - 12

Var som ni ser i inlägg under så var jag hos Salimah idag. Skulle träna kondition med henne idag, men var så halt så kunde inte rida :/
Men var där och borstade och pysslade med henne o så :) Skulle lära henne lite tricks, men hade typ inget godis :8 bara lite, tränade med det jag hade men blev inte mycket. :/ Nästa gång tar jag med mer godis ;)

Hälsade som ni ser nedan också på 10 kg kaninerna ;) sjukt stora xD

Imorgon ska jag kanske till Salimah igen. Hoppas det inte är halt då!! vill ju verkligen komma igång nu så vi kan börja träna för tränare o så!

Jaa, det var det, ses senare :)

Jag och Salimah idag :) Tiggig häst ;)

stoooora kaniner

Ägaren till Salimah har jätte stora kaniner so väger 10 kg.. haha


Malin och en av kaninerna

Dubbelhaka o allt ;)

Stooora öron

Malins hand o nini :)

Så söta så <3

Whitney Houston

Sitter och lyssnar på Whitney Houston, så sjukt bra <33



salimah idag

Fuxen är Salimah och den andra är hennes andra polle ;)



<3333

<3


Pay and jump, Wilson och Lola 80 cm

Heej :)
Idag vare pay and jump. Hade Wilson och Lola, båda i 80 cm.
Började med att rida Wilson, gick sådär. Han hoppade stooooort över på 1:an och 3:an, men helt okej på de andra. :) jag gjorde allt jag kunda för att hänga med men det är skit svårt :O Men jag är ganska nöjd iallafall :) Felfria.

Jag och Wilson väntar på att få komma in på banan :) Jag ser jätte tjock ut och fråga inte varför jag hade jackan. Droppade svett om mig efter jag ridit klart båda hästarna (a) Dock hade jag inte jackan när jag red Lola, men iaf.
Jag och Wilson. Vända på huvuderna ;) Gick inte att vända den :/

sen red jag Lola. Gick också helt okej. Hon rullade på och hoppade allt utan problem ;) Inte så mycket att säga om det, haha. Kom lite stort på sista. Felfria.

två otrooooligt vackra mobilbilder ;) Jag och Lola :)

Bilder från när vi hämtade Nemo <33


fina sak <33

Inte de bästa bilderna, men man tager vad man haver

music in my ear


hiss

Måste hissa dessa benskydd. (vet att hela bilden inte får plats, men orkar inte fixa :P)
Dom sitter riktigt bra på hästen om det är rätt storlek och dom är sjukt snygga! Mjuka är dom också för hästen :)
299 kronor på hööks!

Kinamat och bio

Heej
Kom hem för typ en timme sen från stan. Var och åt mat och kolla på bio med Malin och mormor :) köpte även en ny hårfärg, röd! Ska dock vänta lite till innan jag färgar då jag inte vill förstöra mitt hår totalt ;)

Jaja, filmen var jätte bra :) såg "extremt högt och otroligt nära". Handlade om den 11 september och world trade center. En kille på typ 10 år som förlorar sin pappa som befann sig i world trade center när de förstördes. Mer säger jag inte, värt att kolla iallafall!

Nu blir det lite mer musik och sen sova :) Ska vara i stallet halv 10 imorgon, pay and jump. Måste väl åka tidigt då det är väldigt halt ute och ska bli lika halt imorgon som idag. Nästan inga bussar gick ju -.-

Ses :*

bloglovin

Någon som vill göra bloglovin byte?
flöj min här, skriv en kommentar så flöjer jag din :)
http://www.bloglovin.com/sv/search/horzepowers.blogg.se

"vecko"planering, Salimah

Fick bli "vecko" planering då jag inte har Salimah varje dag i en vecka, utan jag är bara medryttare. Blir 2-3 dagar denna vecka jag kommer vara hos henne :)

Tisdag: utforska nya vägar och bli lite mer bekant med stället och hästen. Lära känna varran. Red i hög snö, skritt, trav och galopp. Jobbade henne inte så mycket i form. Svettig häst efter passet! Red i ca 1-1,25 h.

Fredag: Vara där länge, bli mer bekant med henne och låta henne bekanta sig med mig :) Rida på åkern (då hittar jag, tror inte ägaren kommer vara där bara maken och tror inte han vill följa med ;)). Rida mycket tempoväxlingar. Mycket skritt då det är bra för konditionen. Låta henne gå i en lugn och sansad skritt, inte stressa :)
Påbörja att hon ska lyfta på benet när jag pekar på det :)

Eventuellt söndag: Fortsätta med att hon ska lyfta på benet när jag pekar på det.
Ägaren är förhoppningsvis med så jag kan prova fler vägar :) Annars vet jag inte. Tar nog lite mer trav och galopp så hon får springa lite också :) Bli av med lite energi ;)

Tar med kameran på fredag så fotar lite i hagen och i stallet :) ska försöka få med någon som kan fota när jag rider, men kan inte lova att jag lyckas ;) Annars blir det lite bilder på bara henne iallafall :) (om jag kommer ihåg kameran..)

egen blogg

Nu när bloggen bara är min så är det lätt att den blir lite tråkig. Så vad vill ni läsa om?? Något önskeinlägg?
Bara att önska på så gör jag mitt bästa för att uppfylla allas önskan ;)

Jag ska börja tricksträna Salimah, få henne i bättre kondition, ta ut tränare till henne, åka till upk och rida henne på lektion, börja hoppa henne och sedan, om typ 1 år börja tävla henne.

Vill ni läsa om min och Salimahs utveckling?
Vill ni läsa om vad jag gör där efter varje gång och hur det gick m.m.?

Snälla svara!



bloggen

Hejsan
Lite förvirring angående bloggen då det var min och Michelles blogg först men sen slutade hon och jag fortsatte ensam, sen började hon blogga här igen men nu ska hon inte blogga här mer ;)

Nu är bloggen alltså bara min!

/
Matilda

bussar

Jaa, eftersom bussarna inte går idag (duuuuuumma väder!!!) så kommer jag inte till stallet och kan inte borsta Wilson och Lola inför pay and jump som är imorgon.. Pappa vill inte köra i detta väder heller :(
Jaja, får fixa det imorgon ;) Clara skulle vara snäll och kolla till dom iallafall :) tack så mycket Clara! <3

Annars ska jag inte göra så mycket förens halv 4. Då ska jag träffa Malin och mormor på stan och så ska vi käka kina mat och gå på bio :) se "extremt högt och otroligt nära".

http://ul.se/Trafikinformation/Trafikmeddelanden/?mid=12966
Kaos med bussarna!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14411469.ab
Japp, kaos vare!!!

/ Matilda

så sött <3



/ Matilda

Ridning på Salimah

Tjoo
Red Salimah för andra gången idag :) gick ganska bra.
Red en annan väg idag, ägaren var med och visade lite. först genom en skog och sen på en grusväg (snöväg) bort och tillbaka samma väg. Hon stannade en gång och vägrade gå, lät som en stucken gris och bockade.. Var bara att rida vidare och inte låta henne bestämma och då gick de finfint :)

Sen vände vi efter ett tag och på tillbaka vägen var hon skit pigg. Tacktade heeela tiden och det kändes som om hon töltade haha. Hon blev sur för att jag bromsade och började bocka. När hon gett upp så lät jag henne galoppera lite så hon fick springa av sig. Lite bockningar i fattningen.

Sen såg hon ägaren och blev jätte rädd -.- tönt!! Jag fortsatte rida men hon bockade, vägrade gå och var nära på att backa ner i diket. Jag hoppade av efter typ 5 min eftersom vi inte kom någonstans. Ledde henne till ägaren med massa stopp och ville inte gå. Kom fram tillslut och då hoppade jag upp igen.

Sen gick vi en annan väg tillbaka och hon visade lite fler vägar :) sen blev hon rädd för någon tunna eller vad det nu var så vi gick förbi den nägra gånger och tillslut var hon inte rädd ;)
Gick bra resten av vägen hem iaf. Hon stannade lite och ville inte gå men då vare lättare att få fram henne och jag tror inte hon bockade något mer :) duttig!!

Jaa, detta är då en dam med myyycket egen vilja!! haha, så söt ;) Men det är inte så jätte stora bockningar iaf, lätt att hålla sig kvar (hittills iaf..)
Längtar tills hon har bättre kondis, då ska vi till upk och träna, jag ska ta ut tränare till där hon bor, börja hoppa och så ska vi börja tävla lite :) Tävlingarna är nog ganska lång tid kvar, men iaf :) Långsiktiga mål :D

Jaja, nu ska jag inte skriva mer xD Ses :*

/ Matilda

Dressyrpass på Clou

Hej
Red Clou idag, skulle egentligen haft Pimpim men Clou var tvungen att gå och då var det ju jag som fick henne :(( Buhuhuhuhu.. :'(
Jaja, gcik iallafall helt okej ;)

Vi red lite cerpentiner och volter som uppvärmning :) Clou blev ganska mjuk och fin.
Sen red vi öppna i skritt och en galoppvolt. Gick finfint! Riktigt riktigt fin i galoppen! Dock vääldigt taggad innan fattningen och när hon ser de andra galoppera iväg vill hon gärna hänga på. Blev studsig, försökte dra iväg, backade m.m. Fanns inte så mycket att göra förutom att fatta galoppen innan hon började stressa upp sig och då gick det ju bättre.
(jätte ointressant för er, jag vet :P)

Annars var hon fin :)
Inte så mycket att säga ;)
Hoppas verkligen att jag får hoppa Pimpim nästa gång!!!! Jag skulle göra massor för att få det!!! men vi får väl se.

/ Matilda

Hoppass på Clou

Tja
Igår red jag igen och fick Clou :)
Gick sådär, fick 2 stopp men annars hoppade hon allt. Var riktigt het. Ville springa iväg, när jag bromsade så började hon studsa m.m. men för mig så gör det inget. :) Jag är ändå ganska van att rida studsiga hästar.

Hoppade på 8 volt två och två. Till en början var alla i gruppen helt förvirrade och ingen hade någon aning om varit dom skulle.. Men gick bra tillslut. Var kul :)

Clou, bild från upk:s hemsida




/ Matilda

jag är kär

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=583224
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=583212
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=583211

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=583195


http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=583183


Kan någon köpa en av dom här till mig?

/ Matilda

Nemo och Dante idag på promenaden



/ Matilda

söndag

Min söndag har också spenderats i stallet ;)
Gick upp vid halv 8 för att åka ut till upk och tävla en klubbdressyr på Wilson :) <3

Dressyren gick helt okej. Han var sjuuuukt fin på framridningen <3 sen på banan var han inte lika fin (a) haha. Nej men jag är nöjd :)
Inga kort eller film tyvärr :/ det var en som fotade men jag vet inte vem det var :O

Fick 55,56% 161 poäng :) LB:1.

Sen hem o äta och ta det lugnt.
Sen till stallet igen.

Red Calippo :D var typ 1 år sen jag red honom :O Är ju skötare på honom så :)
Gick helt okej det också ;) Han är ganska lång men jag fick ihop honom någolunda iaf ;)

Jag och Calippo för ett tag sen :) <3

/ Matilda

Lördag

Hejsan!
Fullt upp heeela helgen!
Först på lördagsmogonen så gick jag upp för att morgonfodra hos Garcon. Gick kanoners ;)
Sen vidare och provred en ny medryttarhäst.

Gick bra. En 5:åring som bara kan grunderna (skritt, trav och galopp). Busig häst ;) Bockade lite, blev rädd och sprang iväg o så, men inget så man flög av, bara att hålla i sig ;) Var inte så svårt att få stopp på henne heller, lyssnade bra! :)

Salimah (medryttarhästen jag provred). Bilder som ägaren skickade!

Sedan vidare till upk och skulle knoppa Wilson till klubbhoppningen som var idag, men det gick inte.. Han hade så sjuuukt tjock man, så fick bli utan knoppar ;)
Mer om tävlingen kommer senare idag eller imorgon.

/ Matilda

Hemma efter galet nice kväll

Kom hem för ca 15 min sen.. Jag och Bella åkte in med 5 tåget till stan. Träffade killarna där och sen så gick vi på bio, vi såg Sean Banan I seanfrika eller vad den nu hette haha, den va både dålig och rolig, kunde inte bestämma mig riktigt haha. Ja sen så var vi i stan tills tolv då vi tog bussen hem :) Gjorde lite allt möjligt, åkte kundvagn bakom cykeln osv osv haha! Tack för en myskväll mina underbara :*


Bella och jag i fredags, lite halv driv sådär! :) MÅÅ OSV! Vårt lilla motto <3

/ Michelle

Full rulle..

Har inte hunnit blogga.. har haft fullt upp hela dagarna långa, kommer inte ens ihåg vilken dag jag gjort vad längre... Illa haha. Jag och Bella var i Enköping en dag, det var helt okej! Var lite småtråkigt där och otrevlig personal på Mc donald's men jaja.. vi klarade oss levande hem. Sen så var jag förbi mattias och hämtade mina saker, sen var vi ute och åkte epa med några killar :)
Håller inte koll på dagarna längre men vi har iaf varit på gårn och åkt epa nästan varenda dag ett bra tag nu. Jag sov hos bella söndag-mån, tis sov hon hos mig och igår sov jag själv hemma :)

Nu är jag hemma och ska fixa mig, byta om och lite sånt sen åka in till stan och gå på bio med Patrik, Niclas och Bella! Härligt ! :)

/ Michelle

Garcon

Glömt att visa min medryttarhäst, här är han:


Hjälmen sitter på sne på grund av att det inte är min och den är för stor ;) jag lånade den :)


Så söt :)

/ Matilda

min helg

Min förra helg såg ut såhär:

lördag: sovmorgon till 11.30. Upp och fixa sig sen åka till upk och fixa häst till ridskolecupen. Sen vidare till Garcon (medryttarhäst), sen vidare till Michelles stall och kolla när hon rider Minta. Kom hem ungefär halv 11 på kvällen. Var alltså borta mellan halv 12 och halv 11 utan mat och så ;) hann inte äta kan jag meddela er ;)

söndag: upp halv 8 för att åka och bygga bana 8 i upk. Sen ridskolecupen till 14. Sen hem o äta och sen vidare till upk igen för att rida. Kom hem cirka 8.

Helgen som kommer:

Lördag: Upp vid 6 för att åka till medryttarhästen och morgonfodra. Sen fixa till Garcon och rida m.m. Klockan 12 ska jag provrida en ny medryttarhäst. Sen vidare till upk och fixa Wilson inför dressyrtävling. Detta ska jag hinna innan 5 för då stänger upk..

Söndag: vara i stallet 8 för att tävla. Sen hem o äta och sen vidare till upk igen för att rida :)

Nu kanske ni förstår varför jag säger att jag har stressiga helger och är trött på måndagar ;) Men det är mitt val och jag älskar att ha mycket att göra :)

/ Matilda

Dressyr på Pimpim 14/2 - 2012

Igår red jag Pimpim!
Gick jätte bra.
Vi tränade på handens inverkan. Gjorde halt, båge, galopp (både rätt och förvänd) och volter. Han var riktigt riktigt mjuk, blev lite spänd och pigg till galoppen men annars fin :)
Fattade alltid den galoppen jag bad om! Om jag bad om vänster galopp så tog han den även fast det var "fel" (förvänd). Duktigt pålle :D

Nu är nästa steg att jag ska kunna byta steglängd på hästens steg. Länga, korta, länga osv. Blir en utmaning :)

På Söndag är det dressyrtävling! Var ett år sen jag tävlade dressyr och kommer inte ihåg programmet.. haha, lyckat ;) Men det tar nog inte lång tid att lära sig :) Ska ha Wilson (som jag hade på ridskolecupen) i LB:1. :) Hans andra tävling i upk ;) Han är ju ganska ny. Första tävlingen var då såklart ridskolecupen.

Men det ska nog gå bra :) Kommer bli intressant!

Jag och Wilson på ridskolecupen :) <3

/ Matilda

mer citat

"Man borde alltid försöka ha kul"
"ju mer du gläder andra, desto gladare blir du själv"
"charm är att få andra att känna sig väl till mods"
"slösa inte bort tårar på gamla sorger"
"om jag nu ska leva så ska jag banne mig leva"
"döm ingen förrän du gått hundra mil i hans mockasiner"
"Lycka? det är mycket enkelt. Det är bara god hälsa och dåligt minne"
"Ena dagen är man hunden, nästa dag är man lyktstolpen"
"att sköta sig är att se till så man hinner med det roliga"

/ Matilda

citat

"Det kostar inget att le mot en främling!"
"Ingenting är mera värdefullt än den här dagen."
"Den som sparar han har, men inte så roligt"
"mig äger ingen"
"Jag klagade på att jag hade slitna skor, tills jag träffade en man utan fötter"
"främlingar är vänner vi ännu inte känner"
"ibland måste du säga nej till andra, för att säga ja till dig själv"
"tantvarning är när man har mer medicin än sprit hemma"

/ Matilda

dressyr på Porthos

Hej!
Igår red jag Porthos! Gick jätte bra!! :D
Först gick vi på cerpentinerna och det gick väl inte så jätte bra. Han strätade emot jätte mycket och blev stark och jobbig. Var bara att vara stadig och fortsätta rida. Sen bytte vi varv och samma sak där, gick ungefär lika. Lite då och då gick han ganska fint.

Sen skritt långa tyglar.
Sen gick vi på volterna men vi skulle ha raka hästar och rida som en liten fyrkant. Så hade vi tyglarna i brygga, svårt o förklara men här kommer en bild:

Bild från google!!

Det var iallafall meningen att vi skulle ha ihop händerna och inte rida så mycket med dom.
Vi skulle rida med vikthjälperna när vi svängde dom i hörnen utan att använda så mycket ben eller händer. Gick inte så bra i början då han var ganska motsträvig o så, men tillslut gick han jätte fint :D Jätte länge. Asså typ halv passet gick han i en klockren form i skritt o trav! :D

Sen kom galoppen.. Jaa, han är en unghäst (6 år) som inte riktigt har så mycket muskler så i fattningen red jag som jag brukar på en "vanlig" häst men han orkade inte såklart. Tänkte inte alls på att han inte skulle orka, men jaja. Fick ta fram handen och rida fram myyycket i fattningen och då gick det bra.
Lite seg i galoppen och ville bryta av hela tiden (fortfarande inga muskler), och jag var heeelt slut men vi kämpade på och ibland gick han jätte fint i galoppen också :D Men inte så länge då han inte orkar ;)

Både han och jag var helt slut efter passet, svettiga :D, han orkade knappt skritta av haha.
Idag har jag träningsverk i magen.. haha, bra jobbat av oss :D

Bild från upk:s hemsida

/ Matilda

ridskolecupen 12/2 - 12

Hejsan!
Förlåt för dålig bloggning men fullt upp hela helgen!
Idag vare ridskolecupen. Först kom sigtuna, då red inte jag men jag var banpersonal ;)
Sigtuna vann tyvärr :/ men alla red jätte bra :D var bara 2 sekunder mellan Sigtuna och upk :)

Sen vare dags för Olunda och där red jag också :)
Red Wilson som jag aldrig suttit på förr, så mina förutsättningar var samma som ryttaren från Olunda ;)
Men det gick över förväntningarna! På framridnignen var han riktigt fin, gick att korta och länga jätte lätt :) var mjuk o så ;)
Sen började vi hoppa fram.. Haha, jaa det var en upplevelse. Jag visste att han hoppade stort, men var ändå inte riktigt berädd. Han tar i så mycket i språnget. Men de andra skutten gick väl lite bättre iallafall. Jag tänkte hela tiden på eftergiften men det var ritkigt svårt o hänga med :O Men jag gjorde mitt bästa :D

Banan gick utan problem, hoppade fortfarande stort men jag hängde med någolunda ;) hoppade allt och var lätt o kontrollera :)
Jag fick 10 sektunder snabbare tid än Olunda ryttaren som också red Wilson.. Haha, så fort gick det väl inte?? :O

Upk forlorade tyvärr den också :( 2 förluster under samma dag :/ Men jag hade riktigt kul :D

Michelle skulle filma, men hon glömde :( så blev lite bilder istället. Inte så bra bilder då det är så mörkt i ridhuset, men men.. alltid något.

Vet inte riktigt vad jag gör, men jag gillar bilden :)

Han hoppade, även fast det inte ser ut som det ;)

/ Matilda

My heart still beats for you Wacce <33





/ Matilda

FRIDAY

Försov mig imorse.. men kom med 9 bussen till skolan i allafall.
Hade inga lektioner men jobbade med religion hela dagen... fasen nästa vecka är kaos på skolfronten...
En stor SO uppsats ska in på fredag, NO-Kemi prov på fredag, ska redovisas 1 steg i varje ämne under veckan och vi har hemstudiedag på tisdag, HERREGUD hur ska jag hinna allt?!
Jaja får göra så bra som jag kan... SO:n ligger jag ganska bra till i iallafall.

Jaja slutsnackat om skolan.. efter skolan åkte jag och Matilda till gamlis sen åkte jag hem :)
Ska typ duscha snart och sen äta middag, sen får vi se vad kvällen bjuder. Ska vara med Matilda i allfall och Robin & Pontus om dom kunde:)

Höres sen!

/ MIchelle

Wacce på bild. <3

Full fart hela dagen

Sorry för dålig uppdatering från min sida idag.. får skärpa till mig. Idag har jag i varje fall varit hemma från skolan, då jag vaknade upp med världens huvudvärk.. sov till 1 ungefär tror jag, sen upp och äta frukost, ta det lite lugnt sen städade jag rummet! Fick pausa mitt i och hämta Jonte i vattholma men sen tillbaka och städa igen.. verkligen det tråkigaste man kan göra... 
När jag var klar tog jag bussen till Boland och var på öppethus med Bella och granelli haha. De va ruuligt :)
Funderar på att gå fordon/bygg/måleri på boland sen! Men får se hur det blir. 

Jaja... nu har jag bara vart hemma, fixade i stallet åt Maja och sen så gick jag in och åt, suttit framför facebook sen dess, blir underhållen i allafall. (y) 
Ska sova typ nu.. Imorgon blir det skola och sen kanske träffa Matilda :) Fredagsmys!

//Michelle


häftig tjej !


/ Matilda

Torsdagar

Tjoo
Idag är det tordag, skönt! Imorgon är det fredag :D
Dock är torsdagar lite jobbiga.. Jag börjar halv 9 på morgonen och slutar kvart i 4 och har bara 3 lektionen :P
2 lektioner melan halv 9 och halv 11, sen håltimme till kvart i 3 sen en lektion till kvart i 4 :P
Intressant, intressant.. :D
Hahah, nej men har inte var i stallet sen i tisdags så har inget o skriva om.

Det ända jag har gjort är skola, plugga o sova, haha rolig vecka ;)
Ikväll är det sveriges värsta bilförare :D och så ska jag se dubbelliv <3 :D underbart! Så ska jag duscha o försöka plugga lite.. ;)

Nu glee.
ses :)

/ Matilda

Anna Ternheim - My heart still beats for you

Ni som inte sett "dubbelliv", GÖR DET!! en sjukt bra tv-serie! <3333



/ Matilda

Det här med rubriker...

Kom nyss hem! Vart i skolan först, hade mycket idag.. SO & NO föreläsning, NO seminarium inför provet och sen SO film + styrd ws. Efter skolan så åkte jag och Matilda ner på stan. Gick runt och försökte bestämma oss vart vi skulle fika haha.. blev tillslut på Fågelsången :) Verkligen älskar det caféet. Det var mysigt gumman! Efter det så vart det en sväng förbi hemköp sen åkte jag hem. Blev hämtad vid bussen.. SKÖNT! Iskallt ute ju... fast svalare idag än de andra dagarna men det har ju vart lite snöstorm idag så. Nu ska jag äta, fixa mig igen och sen ut till ungdomsgårn och träffa Isabell och de andra! :)

/ Michelle


hoppning på underbara Barichello!!! <3

Hejsan!
Igår hoppade jag Barichello (Igen (a) ). Gick sådär, kändes helt underbart!! <3333

Skulle ha markarbete, men blev lite småhopp också :)
På framridningen fick vi trava över bommarna och det var bra så han fick kolla på dom ;) han är ju lite tittig.. nej, egentligen är han inte rädd utan han är töntig ;) men men..

Sen kom vi på bom, bom, "hinder", bom, bom. ("Hindret" var typ 30 cm). Gick bra, han var piiigg!! Dock inte lika pigg som i söndags :)
Sen höjde hon lite, så kom vi igen. Sen höjde hon yttligare, och då gjorde han det han är känd för. Springer mot hindet och sen slänger sig åt sidan.. haha. Vi kom igen och då vare inga problem :)

Eftersom vi hade lite olika stora hästar så fck vi prova avståndet och det visade sig att jag fick gå med storhästarna.. Haha, jaa Barichello pinade på bra han :D såå söt <3

Se bytte vi övning. Red som en linje, men hade bara ett hinder, dock 2 bommar.. Svårt o förklara men vi hade bom, hinder, bom på en linje ;) haha, vet att jag suger på att förklara. ;) haha jaja.

Gick sådär, han stannade första gången vi kom på men kom igen och då gck de bra ;)

Sen en liten bana. Orkar inte förklara den, men han var iallafall skiiiit duktig!! Härlig känsla :D
Sara (ridläraren: "det är kul att se honom gå med rätt ryttare för då får han så bra teknik."
Jaa, jag måste ju skryta lite ;)

Nu ska jag fortsätta lyssna på musik och sen äta lite och sen sätta igång med pluggandet ;)
Ses

Jag o Barichello i söndags

/ Matilda

Haha

/ Michelle

one day later

Idag har jag varit i skolan först, var till sjukgymnasten vid lunch och det gick bra. Gick igenom vad som blivit bättre och så, nya mål å så, tillbaka till skoolan och efter skolan, hem å sitta vid datan bara, ta det lungt sen åkte jag in och träffade Marre och Elin över en fika. Pratade lite med dom och sen så åkte jag hem med nio bussen.
Nu ska jag nog ta något att äta.. sen gå och lägga mig så att jag faktiskt fortsätter komma upp i tid till halv 8 bussen så att jag inte missar skolan längre!

Imorgon blir det skola sen efter skolan blir det nog hem. Vet inte vad jag ska göra ännu :)
Kanske blir förbi någon kompis! 

Ciao så länge.

/ Michelle


11 åring tjej med en hand

<3

/ Matilda

Oh it's monday

Var i skolan först, jobbade engelska och lite svenska. Fick några uppgifter klara i allafall.
Efter skolan fick jag skjuts till Boland, jag och Isabell gymmade 1h 40 min sen så tog vi halv 5 bussen hem.
Jag åkte hem, duschade lite snabbt och fixade mig sen åkte jag till ungdomsgår'N med Isabell, och massa killar från vattholma. Grym kväll i allafall, åkte hem när dem stängde vid nio. Hem och bara ta det lugnt... lyssnar på musik och snart ska jag lägga mig i sängen och sova. 

Imorgon blir det skola, sjukgymnast vid halv 11 sen skola igen och efter skolan vet jag inte riktigt vad jag ska göra ännu. Kanske följer med och kollar när Matilda rider, vi får se :) Ska städa rummet också... uuueh tråkigt ! 





/ michelle

Kaiser :( <33333

Måste bara säga att jag är så ledsen över att Kaiser nu ska åka tillbaka! Han trivdes inte på ridskola och det märkte man ju och det var ju bra val, men han var heeelt underbar!! <3 Så glad att jag fick rida honom!

Det var kärlek i första ögonkastet... Jag såg honom gå in från hagen och redan då varj ag kär i honom.. Blev ju inte precis besviken när jag red honom heller.. Sååå sjukt underbar!

Men men, sånt som händer och han var ju jätte sur så är väl bra att han åker då han inte trivdes. :( Kommer sakna dig Kaiser!! <3



// Matilda

plugg plugg plugg...

Hejsan!
förlåt för dålig uppdatering på bloggen men sitter i pluggar gärnet ;) En svenska uppgift klar, nu har jag bara matte, samhäll, franska, engelska.. jaa, har en del kvar så som ni kanske förstår blir det plugg tills jag går isäng. Imorgon rider jag så då blir de inte så mycket plugg.




/ Matilda

klubbhoppningen idag på Pimpim

Heej :)
Om ni kollar på filmen (finns i inlägg lite längre ner) så ser ni att han är ganska pigg.. han var jätte seg för en annan tjej i 70 och han stannade för att han var så seg :P haha ;)

Kändes iallafall bra! Kändes lite flängit och att han bestämde fart och så men ser inte ut som det på filmen iallafall och Michelle sa att det inte syntes i verkligheten så ;) Bara jag som kände det :)

Men iallafall, trodde han skulle vara studsig som han alltid brukar men nej, denna gång sprang han frammåt :P haha så söt så ;) och det är ju bättre... Men jag hade planerat andra vägar till omhoppningen, men fick stryka min plan och göra de bästa av situationen ;)

Men nu ska jag sova ;) ses :*

/ Matilda

Jag o Barichello

En PIIIIGG och busig häst idag!!! Jaa, filmerna får tala, haha <33 underbara häst ;)







/ Matilda

Heldag i stallet

Hemma trött och sliten efter en heldag i stallet tillsammans med Matilda!
Åkte dit vid halv 8, byggde fram bana och var sedan funktionärer 50+60, in/ut bana.
Vi gick emellan lite uppgifter haha. Menmen, in i 70 klassen till cafeterian och värma oss innan hon skulle hämta hästen, hon red ju som sagt Pimpim och mer om ritten / film hittar ni i inlägget under! ;)

Efter hon ridit så slängde vi in hästen, det var paus mellan 80 och 90 klassen så satt inne en kort stund sen ut igen och vara funktionärer, in/ut collectingring! Det var många fina hästar där idag, men inte alls många starter jämfört med för ett år sen när jag tävlade för Upk! :O Det är lite tråkigt, menmen. sånt som händer.

Efter tävlingen var slut så åkte vi hem emellan till Matilda och käkade tidig middag, lite fika sen åkte vi tillbaka tills hon skulle rida halv 6 igen. Kollade på och filmade när hon red hopplektion på Barichello. Hon kommer säkert blogga om det och lägga ut någon film! :) Ni får hålla utkik.

Riktigt roligt är det ju såklart men riktigt kallt ibland, man har ju stått ut i 9 år nu med ridsporten så ja, man håller väl ut ett par år till?! ;) De underbara hästarna och ritterna väger absolut upp för det kalla! 

Jag & Wacce på Pay&Jump på Upk i somras! <3


/ Michelle

Jag o Pimpim, klubbhoppning 80 cm



Sjuukt pigg och duktig häst :D <3 :*

/ Matilda

Dagen och morgondagen

Idag så fick Minta vila, jag följde med ut till Garcon med Matilda. Blev longering lite snabbt och fixade i stallet.
Sen så hem å hämta saker, och sen tillbaka till Matilda igen. Vi käkade middag och sen så träffade jag och hunden Matte ett tag i gamlis ;) Sen har vi suttit framför tvn och tagit det lugnt bara. Nu blir det att sova, för imorgon ska vi vara i UPK halv 8 på morgonen då Matilda ska tävla klubbhoppning!
Vi hörs imorgon förmodligen med bilder å film! :)
Godnatt! 

/Michelle

Goodnight

Har kollat på 4 episoder av "Heartland" serien nu! Gooooosh vad jag älskar serien, helt otroligt! Helt fast i både serien och böckerna! Finns inget bättre än att spendera en kväll med att bara rata igenom avsnitt efter avsnitt (en episod är 45 min lång), man får aldrig nog.. svårt att veta när man ska sluta, blir mer och mer spännande för varje avsnitt ;) Men nu känner jag att jag behöver sova. Ska upp hyfsad tid imorgon i allafall, blir ev rida Minta, har inte pratat med Annica än men vi får se, så går upp i lagom tid för att hinna. Sen följa med Matilda till Garcon tror jag! :) Sen kanske jag följer med till Upk, vi får se hur mycket jag hinner.. blir fullt upp imorgon alltså !!

Sover över hos Matilda i allafall, på söndag ska vi upp tidigt för att åka till Upk på klubbhoppning! :)
Mer uppdatering imorgon så fort jag får tid! 

Ciaao!




Btw, såhär pigg å kry såg jag ut idag.. helt borta + mitt uberkrulliga hår! Sweet :D


//Michelle

Hemma nu

Var ute å kollade när en tjej red Minta idag, sen så fick jag skjuts av Annica in  till stan. Gick in å väntade på Elin  som kom efter ett tag. Vi åkte till City Gross och handlade lite, åkte tillbaka å åkte hem igen efter nån timme.
Är hemma nu å ska laga nåt å äta snart, sen så får vi se vad jag ska göra ikväll. Antingen blir de väl å träffa Elin annars kanske man drar ihop några av vattholma-boysen å gör nåt! får se.

vad ska ni göra idag dåå ? Fredag juu :d


/Michelle


Hello



/ Michelle

en underbart fin Kaiser <3

Håller i honom pga. att han annars skulle äta upp mig ;)

/ Matilda

Riktigt skoltrött

Jag är riktigt skoltrött nu.. Har lite dålig närvaro pga det , tyvärr är det ju så haha.
Hatar skolämnena också.. hade jag valt själv hade jag ju valt extremt coola ämnen istället för supertråkiga typ som... eh... MATEMATIK ! Va är de för onödigt tjaffs ? Och så måste man plugga ikapp skiten också.. Nej usch på skolan!

Tur att det är fredag ♥
/Michelle

DUBLEDORE, YOU'RE ALIVE!

/ Michelle

Jag och Rasmus :)

suddig :(



/ Matilda

Typ min humor hahahha!



/Michelle

It's friday friday, gotta get down on friday!

Vaknade för någon timme sen, låg å lyssnade på musik i sängen hela "morgonen" :)
Har fått feber å illamående, hoppas att jag inte blir ordentligt sjuk bara. Hoppas att febern går ner för tänkte följa med Matilda till stallet imorgon :) Jag ska klä på mig nu, äta frukost och sen ska jag nog ut å gå en promenad med Elin för att få lite friskluft å även få prata av mig. Skön start på helgen, förutom febern då.

Blir kaaanske en fika på stan men tvivlar på det asså. Blir iaf filmkväll med Elin å Mariell ikväll sen, mysigt.
Imorgon blir det som sagt stallet med Matilda om jag mår bra! Vill nog kika på när dem ska provrida Minta också :)
Sen sover jag nog hos Matilda, myskväll sen på söndag blir det upp å åka till UPK på klubbhoppning! :D
Då ska jag fota å filma när Matilda rider! Hoppas det går bra för henne :) 

Men jag bloggar mer senare! Ciiiaaaaoooo! 



/ Michelle

jag och Pimpim den 17/1, pay and jump

här flyger jag av.. haha, jag lovar hästen gjorde inte illa sig, även fast det ser ut så ;)


-

People say, 'Everything happens for a reason.'
So when I punch you in your face, remember I had a reason.
People say, 'Everything happens for a reason.'
So when I punch you in your face, remember I had a reason.




/Michelle

8e bilden: En person som du saknar


Wacce <3

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om

Telling someone why you love them is like explaining what water tastes like.

I Love You ♥




/Michelle

rolig torsdag :)

Hejsan! Matilda här.
Idag var jag först i skolan, hade psykologi och basgrupp, sen åt vi, sen hem o ta det lugnt (som Michelle skrev). Sen åkte vi till tandläkaren och jag tog bort tandsten ;) gick som smort :)

en försäljare i gallerian på stan vilel sälja 3 och tele 2 grejer till mig och Michelle men vi stannar inte och han ba "ursäkta, är de där erat??" och pekar på marken, jag o Michelle stannar. FAN, vi blev lurade.. Dock är vi inte 18 år så gick iallafall inte så bra för honom ;) hahahahah, underbart!! Kommer aldrig glömma detta!

Sen går vi till McDonalds och då är det en gubbe som trängs.. haha, omg xD

resten har Michelle skrivit om :) <3

Juste, precis kollat på "sveriges värsta bilförare" och det är lugnt värt o kolla på det!!! Helt underbart program! haha, dör varje gång jag ser det xD <33

jaja, vi ses senare, hejdå :)

Jag o Minta idag :)

Dressyrpass på Minta!

Red fram först i alla gångarter, lät henne rulla på i galoppen i lättsits ett tag innan jag började jobba henne lite på volter å så :) Först så var hon väldigt stel, stretade emot och gjorde sina kända "ryck" som hon får hahah, men när jag ridit ett tag å hon blivit varm så slutade hon att rycka och började att själv söka sig ner i form. 
När jag ridit i runt 30-40 min på egen hand så la Matilda fram en liten övning. Först var det koner där jag red slalom, sen diagonalen upp till en kon där jag gjorde framdelsvändning, sen diagonalen ner å göra en liten volt runt en kon, ställa henne lite mer än vanligt å sen behålla ställningen å gå ut på spåret å köra öppna långsidan ner, sen började det om. Framdelsvändningarna var lite knepiga haha, jag är inte så hajj på det där men något bättre blev det väl. Öppnorna fick vi till några snygga! Riktigt nöjd med henne där. Å slalomen gick också bra, blev lite svårt med ställningen först i början men det släppte lite sen.

Red ett tag i trav runt spåret sen så gjorde vi en galopp övning på ena volten.
Red alltså i galopp, först så kortade jag upp henne så mycket som jag kunde (fick till superfina kortningar!!!) å sen direkt över i en längning, dem var svårare ibörjan men tillsist så fick vi några fina !! Hon blev jätte taggad verkligen, hoppade å studsade, några bocksprång å bus haha! Riktigt kul var det men riktigt riktigt jobbigt både för mig å för Minta! Det är en övning jag gjorde med förra pållen Domingo i somras, verkligen en övning jag kommer fortsätta med.

Stor ... å liten haha!

(jag rider lätt på travbilderna så sitsen blir kaos på bilder)








//Michelle

Min torsdag

Började dagen med att komma 40 min sent till skolan, toppen (y)..
Haha, nej men gick på ett svenska pass där vi skrev varsinna "limerick", en sorts dikt.
Sen var det lunch , blev fisk å mos, de va rätt gott faktiskt. Efter lunch så åkte jag med Matilda hem till henne, va där ett tag å gick ut med hunden sen följde jag med henne till tandläkaren.

Efter tandläkaren hade vi precis missat bussen , så vi satte oss på donken (jag åt en cheese å en glass!) å väntade 20 min ungefär, gick å köpte med oss lite choklad sen sprang vi till centralen haha , missade näääästan bussen, men han va så snäll så vi fick hoppa på vid rödlyset fast den stod i kön! Underbart ♥

Jaja , hem till mig å ut i stallet! Matilda höll lite lektion för mig på Minta och fotade, sen smet hon iväg till bussen och jag gick upp i stallet igen å fixade allting :) Nu har jag varit in, bytt om å käkat middag. Dags å slå på en bra film snart å bara ta det lugnt ???
Imorgon ska jag först till skolan, sen efter skolan ska jag å Marlene ta en fika sen blir det filmkväll med Mariell & Elin! Supermysigt !!!! ♥

Skriver mer om ridpasset i ett eget inlägg! :) 


Kramar Michelle ♥

Ett ridpass på Minta

Har nyss kommit in igen från stallet!
Var först ut å mockade, in å bytte om, ut igen å fixade Minta, på med all utrustning sen ut i snön å ner till ridhuset.
Skrittade fram ett tag på långa tyglar innan jag började arbeta henne i skritten. Hon va ganska stel å stissig idag, piggare än igår men då hade hon ju åkt transport innan från västerås skrutten ;)
Jaja, jobbade mycket på volten, cerpentinbågar, öppnor å slutor för å få henne mjuk å avslappnad.
När hon funkade bra där så började jag med traven. Travade ett tag utan större krav för å få henne "med på noterna", efter ett tag så lyssnade hon fint å då började jag arbeta henne. Gjorde samma sak i traven som i skritten, hon stretade emot mycket i början å studsade runt lite, gjorde sina små "ryck" lite då å då, men ett tag in på passet släppte det helt å hon blev jättefin! :) Sen var det dags för galoppen.. hon va pigg, så fick jobba henne på volten ett tag för att få henne att jobba och inte bara springa. Efter ett tag blev hon KANONFIN! Red ett varv runt spåret å gjorde lite volter här å där. Gjorde de i båda varven sen så travade jag av låg å rund form, hon va kanonfin i traven efteråt. 
Till sist skrittade vi på långa tyglar ett tag å pustade ut innan vi gick upp till stallet igen! :) 
Där fixade jag henne, ställde in å gav mat å fixade maten till imorgon. 

Blev tyvärr inga bilder förutom två mobilbilder efter passet !
Imorgon ska jag tvinga Matilda å fota oss!




/ Michelle

ny header

Nu är ny header på G eftersom Michelle också börjat blogga :)
Så nu kommer det bli mer uppdatering också eftersom hon också bloggar ;)

Kommer komma lite bilder då och då, då jag har en del nya :) håll utkik ;)
Annars har jag väl inte så mycket att säga..

Skriver senare idag eller imorgon, nu ska jag noppa ögonbrynen och sen plugga (om jag orkar) ;) ses :*

/ Matilda

Comeback

Hejsan folks ! Michelle is back.
Jag har ju bloggat själv ett tag nu sen sist jag å Matilda skapade denna bloggen tillsammans.
Men jag har funnit min motivation igen å även tagit upp ridningen igen så nu kör vi så de ryker här igen!
Eh.. hm.. har inte hänt så mycket märkvärdigt i mitt liv sen jag lämnade bloggen här.
Eller jo, Wacce som jag hade på foder å Matilda var medryttare på har ju som sagt flyttat , sen dess har jag inte haft någon mer häst eller överhuvudtaget inte ridit sen dess (i oktober). 

Jag har nu ridit Minta några få gånger å har verkligen blivit kär i pållan :)
Ska rida henne från å med nu men på lördag ska hon provridas så vi får se hur det blir.
Har även ett 3 årigt halvblodssto på G om det inte blir något med Minta, vi får vänta å se ! :D


Bjuder på lite bilder som "första" inlägget :)

Jag och "Rasmus" på UPK :)

Hunnit klippt mig å färgat håret svart :)




De två sista bilderna är på Minta :) Lånade av ägaren Annica Franzén.



// Michelle


Jag o Dante/Nemo

avslutar med en "snygg" boxningsbild ;)

RSS 2.0