inspirationsblogg

Har skaffat en inspirationsblogg som jag tycker att ni ska läsa och följa.
http://thinkofit.blogg.se
På horzepowers kommer jag skriva om min vardag, på thinkofit kommer det vara inspiration :)

17 år

Idag blev jag 17 år :)
skriver lite senare om vad jag fått i present.

Var även pay and jump idag, jag hade Barichello.
I 80 kändes det inte alls bra. Vi fick inget flyt och det kändes som om jag tvingade honom att hoppa vilket menar att han inte hoppade med glädje så det kändes inge bra. fick också 3 stopp.

I 90 blev vi felfria. Kändes bättre där. Vi fick inte dålig väg i början och jag var väldigt slarvig, men ni vi kommit igång så rullade det på bra faktiskt. Det var en del som kom fram och sa att det såg jätte fint ut så det är kul att höra. :) Han hoppade sjukt mycket med ryggen i 90, då började han ta i på riktigt :D <33


agility idag, Nemo och jag

Nemo tycker det är läskigt att gå på denna så jag fick stötta lite :)

Nemo och jag tränar på att stå på första platsen tills alla tävlingar börjar så vi vet hur vi ska göra när vi vinner allt :D haha skoja ;)

Och ja jag har utväxt och jag vet att den är jätte snygg! Efter sommarlovet ska jag färga håret mörkbrunt :) blir så blekt på sommaren.

Hundarna idag


17


Jag och Ideal, Michelles häst som jag var medryttare på först. Det var denna jag provred, det var så Michelle och jag lärde känna varandra.

Idag kom mormor hit och firade mig, och så firade vi henne. Jag fyller 17 år på tisdag, börjar bli gammal ;)
Kanske bli att träffa Michelle idag, annars vet jag inte. Får se om jag hittar på något.
ses

Glad

Måste bara säga att jag blir väldigt väldigt glad av att höra alla kommentarer om mig och Barichello. Att jag rider honom bra och att vi passar jätte bra tillsammans osv. Tack, ni är verkligen fina <3


Jag och Barichello

fun - we are young


Förkyld

Förlåt för den dåliga uppdateringen men jag mår verkligen inte bra. Idag gick jag upp klockan 6 för att äta och nu sitter jag här i sängen igen.. Rolig midsommar -.- Jag skulle egentligen till vattholma och träffa lite människor där, men så blev det inte :( Dumma förkylning!

Imorgon SKA jag till Michelle, hur jag än mår!
Igår var jag till Michelle och träffade fint folk :) Michelle, jag, Alexander och Thomas var där. Michelle bakade kladdkaka medans jag kollade på och de andra kollade på tv. ;) och så kollade vi alla på tv och pratade. Trevligt!
Sen tog jag och Alexander bussen hem.

På tisdag fyller jag år, då blir det även pay and jump med Barichello 80 + 90. Hoppas han är lika duktig på tisdag som han varit de andra pay and jumperna :D



Hörs och ses

pay and jump igår, jag och Barichello

I 70 fick vi 2 stopp. Ett stopp på första hindret, jag vet inte riktigt varför. Och ett stopp på nästsista hindret, då var jag så trött i kroppen så jag släppte allt vilket ledde till ett stopp, alltså mitt fel.

I 80 Var han så sjuuuukt duktig. Felfritt!!! Jaa, vet inte riktigt vad jag ska skriva..

Min eftergift var också mycket bättre igår och så tog Barichello långa och fina steg vilket gjorde att vi kom bra på på nästa alla hinder. Två kanonritter från bådas sida med andra ord. :)

Foton av Joanna

cat stevens - father and son



ååh, får rysningar <3333 underbar låt!

!


mera pay and jump

Imorgon blir det pay and jump igen. Barichello 70 + 80 och jag kan ju säga att jag komme dö! 80 med Barichello... Livsfarligt. Men men, haha mitt fel, jag som önskade det. Men iallafall. Går säkert bra!


Jag och barichello igår, 60 eller 70

Han verkligen tycker det är jätte kul att vara med!
På lektion är han lite lat och antingen är han seg eller så springer han och sen slänger sig vid hindret för att han vet att han kommer undan då. Han är mycket mycket ärligare på tävling. Och om han stannar på tävling så är det inte för att "jävlas" som det faktiskt är på lektion, utan på tävling när han stannar så är det för att han känner att han inte klarar det. Han stannade te.x. en gång i 60 igår, och då kom vi helt fel på hindret. Men då STANNADE han vid hindret så det blev en vägring. På lektion så kastar han sig åt sidan och det är sällan Barichello verkligen stannar vid hindret.

Jag tycker Barichello är super på både lektion och tävling, men nästa så det blir roligare på tävling eftersom han tycker det är roligare och blir ärlig! När han springer mot hindrerna på lektion är det inte för att han är pigg, utan för att komma undan (han har sina knep), men på tävling när han springer så är det för att han tycker det är kul.
Iallafall den uppfattningen jag fått...

the way to love - one


Barichello och jag i hagen igår, mer bilder


Barichello och jag i hagen idag

de här och hoppbilderna är fotade av Joanna!

Mer kommer :)

Jag och Barichello, 60 + 70 cm

I 60 fick vi ett stopp och i 70 var det felfritt <3 jag låter bilderna tala!
Och ja, jag har dålig eftergift och jag hamnade efter i de flesta språng. Ni behöver inte säga det, jag är medveten om det själv. Barichello gjorde ett superjobb!!!


if I cry a thousand tears



text och bilder från dagens pay and jump kommer!

Nemo och Dante <3

buga


ridning idag igen

Om några timmar drar jag till upk för att rida pay and jump på Barichello, 60 + 70 då både jag och han tyckte att 50 var alldelles för lågt. Får väl se hur det går, jag är sjukt nervös!


Jag och Barichello förra gången, 60 cm.

Duane - I know


sova

denna dag har varit väldigt upp och ner, ibland bra och ibland inte. Jag antar att det är så livet är och ska vara, det ska vara ostadigt och det ska inte alltid vara lätt.
Jag vill sluta min dag nu, jag vill bara gå till sängs, kanske gråta tills jag somnar som igår, vi får se. Jag vill avsluta min dag och hoppas på att morgondagen bli bättre.

Nu säger jag godnatt, ha det bra så länge.

Vackraste <3

Nemo <3

agility

Var på agility med Nemo idag. Han var underbar <3 Lyssnade och hade stenkoll på mig. Hade honom både lös och i koppel. Han verkade tycka det var jätte kul där borta, började skälla och morra och blev gaaaalen :D
Sen fick han tokryck och sprang runt runt runt... haha min galna skitunge :D

fin var han iallafall! Nu ska jag ut och fota hundarna medans det fortfarande är sol :) ses

Chris Brown - without you



Nu är jag på rix fm festivaaaaal :D

festingar

Nemo har en festing, jag är själv hemma och är livrädd för kryp... Jag försökte ta bort den, men när jag ser att den sprattlar får jag panik! Får vänta tills päronen kommer hem helt enkelt!

Någon annan som också är rädd för kryp?

morning

Idag ska jag på rix fm festival med Susanna och kanske pappa, kommer bli grymt! Sen kanske åka till agilitybanan med Nemo, beror på om det regnar eller inte. skulle egentligen åkt på förmiddagen men det regnar så det blev inget.

Önskemål på inlägg?? kommentera :)

Jason Derulo - what if


bloglovin

Följ mig via bloglovin vettja :D
Eller kanske du vill göra bloglovin byte? Kommentera isf :)

Promenix med Dante

Efter att jag och Nemo varit ute och tränat så gick jag och Dante ut och tränade lite. Vet inte riktigt vad han kan då jag bara tränar min vovve, syster sköter Dante, men lite viste jag så lite träning blev de :)



Filmade inget på Dante, men blev ett kort på hans nya frilla. Snyggt va? :D

Nemo <3

Gick som sagt ut med Nemo och tränade. Här kommer filmen!



Voffsingarna



Nyare bilder kommer någon annan dag, detta var för cirka 2 veckor sen.

Nu drar jag och Nemo ut och tränar. Kaaaanske kommer film på Nemo när vi tränar, men då vill jag att ni kommenterar flitigt!!

Hundarna

Nu har Dante blivit klippt, en riktig snygging blev han!

Medans Dante klipptes åkte syster, jag och Nemo o gick i skogen. Nemo fick gå lös nästan hela vägen och han var kanon duktig! Var vid oss hela tiden, stannade när jag stannade osv. Min fina pojk <3

Sen åkte vi en liten stund till farmor och där sprang jag runt och Nemo hoppade på mig, morrade och skällde. Min fina vän!
Tränade inkallning, vi hade tänkt att Malin och jag skulle stå en bit ifrån varandra och ropa varannan gång, men Nemo ville bara vara hos mig.. Så det gick inte så bra. Gjorde så att Malin höll i Nemo och jag sprang och gömde mig istället. Nemo hade lite svårt att hitta mig, men han var väldigt ivrig att hitta mig iallafall. <3 Älskade kompis!

Nu ska jag gå och äta, har ni önskeinlägg, KOMMENTERA!

Empire State


Nemo


Blomma


Labyrint - ortens favoriter


where is the love


Godmorgon

och så var jag anmäld till pay and jump på måndag.. Jag har verkligen inte råd, men jag kan inte hålla mig borta. Jag ska sommarjobba och så, så då får jag lite pengar iallafall.

Vaknade precis, vet inte vad dagenn bjuder på. Men Dante ska till frisören och klippas så jag, Malin och Nemo åker nog till farmor och myser. Annars har jag ingen aning om vad jag ska göra idag.

Längtar sjukt mycket till jag ska hyra Pimpim! Kommer bli BÄST!
Jaja, nu ska jag väl ta mig upp ur sängen och ta något att äta innan vi åker. Ses, lägger kanske in någon/några tidsinställda så kika in lite då och då :)

Beslutångest

Vet inte om jag vill ha Pimpim 80 + 90 eller Barichello 60 + 70 nästa pay and jump.. Och vet inte om jag ska vara med på måndag eller om jag ska vänta till nästa därpå, har lixom inte så mycket pengar men jag vill ju vara med..

åååh så svårt att välja </3 (ilandsproblem!!!)

Pimpim

Barichello

GAAAHHH...

HATAR när folk stavar mitt namn med h... Jag heter Matilda, inte MatHilda!!! gaahh.. blir så frustrerad!


Pimpim och jag i tisdags <3

Barichello och jag idag <3


Barichello och jag idag, pay and jump 50 + 60

Barichello var jäääätte duktig idag!

I 50 var det inga konstigheter. Han hoppade allt på framridningen och vi blev felfria på banan <3



50 cm

I 60 vägrade han en gång på framridningen, på oxern (var inga oxrar i 50) men vi kom igen och då hoppade han. Felfria på banan.


60 cm



Superhästen <3

Maddi Jane - If this was a movie


hej då

Nu drar jag ut med hundarna och sen iväg till bussen. Ska nämligen till upk och pay and jumpa med Barichello 50 + 60. spännande!!!
Filmer kommer

Sees
Tror jag gjorde tidsinställda igår som kommer upp när jag är borta. Annars får ni hålla ut tills jag kommer hem ;)



betyg

Allt handlar om betyg. När man var liten var man i skolan för att lära sig saker, nu är man i skolan för att få bra betyg. Man kompletterar och man får feedback för att få så bra betyg som möjligt, man gör det inte för att lära sig. Det är jätte dåligt tycker jag.

Sen att vissa har lätt för sig i skolan och viss svårt kan man ju inte rå för, men det känns tungt för den som har det svårt. Det vet jag eftersom jag inte har det så jätte lätt i skolan. Jag har inte det super svårt, men inte lätt heller.

Jag har inte kämpat så jätte mycket i skolan under 1:an och jag fick ganska kassa betyg. nu tänker jag "jag ska kämpa bättre nästa termin så jag får bra betyg" istället för "nu ska jag kämpa bättre nästa termin för att lära mig mer".

Visst är betygen viktiga, det är ju framtiden. Men det har ändå blivit en så stor sak. Om man inte får bra betyg blir man ledsen och får dåligt samvete.

Betygspapper

Sen lär det bli ganska stor press på lärarna. Vissa hanterar det bättre än andra.
Jag har en lärare som går runt och verkligen stressar ihjäl sig! När man vill prata med honom får man gå efter honom och typ jaga honom för han har inte tid att stå stilla. Jag säger inte att han är dålig lärare och jag menar inte att det är hans fel, absolut inte. Han är en av mina favoritlärare och jag har lärt mig massor av honom, men det är fel att lärarna ska bli så påverkade.

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med denna text, men jag vill förmodligen lyfta fram att betygen påverkar dig och din omgivning något enormt, även fast du inte tror det.
Om dina lärare springer runt som yra höns, pressa dom inte, dom tar sitt jobb på allvar. För om dom verkligen blir påverkade bryr dom sig ju! Om dom är jätte lugna och inte gör något/hjälper eleverna så är dom bara där för att få pengar, inte hjälpa dig!

Blablabla... Konstig text :P

inspiration


Dante


Tanner Patrick - kiss me under the mistletoe


Visste du att Nemo...

...alltid kraffsar/gräver innan han lägger sig och sover?
...älskar att jaga flugor och när han hittat dom så smyger han sig på dom, han brukar faktiskt komma nära dom
...är en blandras av yorkshireterrier och papillon?
...älskar att träna och hoppa hinder?
...älskar Dante?
...alltid sover och är med mig i mitt rum/vårat rum?
...blir jätte sur när någon annan än jag kommer in i rummet?
...stör sig på att fiskarna och Freddi (marsvinet) är i vårat rum?
...ÄR BÄST! :D

Konsten att rida en häst i form

Innan man rider en häst i form så måste man veta vad det innebär. Vissa säger att när en häst går i form, då böjer den på nacken, men egentligen är det bara pricken över i:t. Den behöver inte böja på nacken för att gå i form!

När hästen går i form trampar den under sig och höjer ryggen. På så sätt sänker den huvudet och vipps, den böjer på nacken och går i en korrekt form (alla hästar böjer inte på nacken men går i form iallafall, det får man acceptera. Hästen kanske inte riktigt orkar). Viktigt är att se så bakbenen är med för vissa hästar böjer på nacken för att lura en/vissa drar ner hästen så den böjer på nacken, vipps så har vi en häst som går i en oärlig form.

Vad gör hästen när den trampar under sig då?
Jo, när hästen trampar under sig landar den med bakbenen under ryttaren. Det får inte bli för mycket, men heller inte för lite. Man får känna när det är lagom, då känner man att hästen skjuter på lite extra.



Hur får jag hästen att trampa under sig och höja ryggen?
Jag rider så att jag använder spöt (slå inte, bara dutta) på rumpan under framskrittningen. Beror såklart på vad det är för häst jag rider, men om det är en häst som lätt glömmer bakbenen så är det bra att påminna den genom att dutta lite med spöt på rumpan.

sen när du tar tyglarna gör du det lite i taget medans du duttar med spöt på baken så den inte glömmer baken medans du kortar tyglarna. Ha lite lägre tyglar till en början. Gå in på en volt och dutta lite med spöt på baken medans du leder, korta tyglarna allt eftersom och fortsätt dutta med spöt.

Dutta inte för mycket, bara när det behövs och du känner att hästen glömmer baken, om du duttar för mycket kan den lätt koppla bort spöt. Det är som att sitta och nöta med skänklarna hela tiden, tillslut lyssnar den inte och tycker du är jobbig.

Glöm inte yttertygel, det är den som fångar upp allt! Halvhalter!!! Du måste fång upp det du ridit fram!

Du fortsätter leda och dutta när det behövs, göra halvhalter och känner att bakbenen är med dig hela tiden. Se till så hästen inte går i överlod (mulen för långt in mot bogen), om den för det behövs det mycket mera bakben och mindre hand.

Bli aldrig stark i handen, det är då hästen blir stark och det blir dragkamp eller om hästen är känslig så går den med böjd nacke utan bakben.

Utmaningar

Funderar på om jag ska börja med att göra utmaningar som ni skriver till mig, men då vill jag veta om ni är intresserade av att ge mig utmianingar för annars är det ju värdelöst.
SÅ är ni intresserade??

Ni kan ge utmaningar till mig och Pimpim till när jag hyr honom en vecka (men inget hinder), mig och Nemo, Mig och Dante eller något annat... Vad som helst! Behöver inte ha med djur att göra, låt eran fantasi flöda.
Te.x. att jag ska galoppera i damsadel på Pimpim, hoppa upp barbacka på Pimpim utan pall (det är en stor utmaning för mig, jag kommer bara upp på C ponnysar, Pimpim är storhäst), fota något... Om ni har fantasi kan ni nog komma på en del.

Dock får ni tänka på att Pimpim är en ridskolehäst, jag får inte typ stå på honom och så, det ska vara saker som inte är farliga!

Är ni intresserade??

Mål för Nemo och mig - 2012

  • Få upp Nemo i vikt
  • Träna inkallning
  • Lära Nemo rulla utan hjälp
  • Börja träna agility mer regelbundet
  • starta någon agilitytävling
  • lära Nemo att gå vid min sida på komando
  • bli mer säkra på buga
  • ha kul :D
Tror ni att vi kommer att lyckas??


dagen

Idag har jag tagit det lungt. Duschat, ätit, varit ute med hundarna och mamma och bara varit. Ikväll ska jag och syster + hundarna iväg och kolla på agility, spännande. Kanske att kameran hänger med, vi får se.

Imorgon blir det pay and jump igen, men imorgon ska jag ha Barichello. Kommer bli spännande. Får se om jag kommer runt på 50 och 60 höjden som jag ska hoppa eller om vi får lägga ner hindrerna.


Jag och Barichello <3

Om ni har något önskeinlägg så är det bara att kommentera :)

Pay and jump 12/6-12

Idag var det pay and jump i upk, jag hade Pimpim i 70 + 80. Sänkte en nivå eftersom det inte gick så bra under utesäsongen förra året.

I 70 Gick det helt okej. Hoppade fram på räcket en gång, han hoppade på en gång utan att studsa/stanna osv. så jag nöjde mig där. Skrittade tills jag skulle in på banan.
På banan var han lite motsträvig och det kändes som om jag tvingade honom att hoppa. Vi hindret kändes det som om han tänkte "ånej inte hoppa, okejdå jag gör väl det."
På 3:an ville han dock inte, så fik ta bort bakbommen och då hoppade han. Alla andra hinder hoppade han utan att vägra.

I 80 gick det skiiiit bra!!! Han var framåt, lång, bjöd mot hindret och det kändes verkligen som om han ville hoppa av sig själv! Jag behövde inte tänka framåt så mycket för det skötte han själv. Han var underbar med andra ord.
Dock en vägran på sista hindret men där kom vi fel på och jag red inte ordentligt, men vi gjorde bara en volt och då hoppade han finfint!

Riktigt riktigt riktigt nöjd över honom i 80 med andra ord! Min stjärna <3

Jag och Pimpim <3

ridbilder

2008

2009

2011

Visst utvecklas man :D Hade tyvärr ingen bild från 2010 och 2012 på denna dator, sitter nämligen inte vid min dator.

LA:1

Heej!
Igår red jag Rowan. Vi tränade på delar från LA:1 programet eftersom jag ville det. Gjorde skänkelvikningar och förvänd galopp, och så gick jag in på mitten då och då och provade rygga.
(Jag ska tävla lag i höst med Rowan, LA:1)

Förvända galoppen gick jätte bra. Han hade kvar formen hela tiden och böt inte galopp så den är jag nöjd med.

Skänkelvikningarna gick helt okej, han blev lite hög i formen ibland så det måste jag träna på, att ha kvar en låg och fin form i skänkelvikningarna. Men själva rörelsen gick bra.

Ryggan gick inte alls... Han ryggade men huvudet var uppe i luften och han tog bara ett steg i taget och för det mesta blev det sne ryggning. Det var första gången jag ryggade så borde väl vara nöjd, men eftersom jag måste kunna göra fina ryggningar till i höst så fick jag lite press på mig.

Så nu vill jag be om tips igen, om någon vet hur man gör fina raka ryggningar och behåller formen, snälla snälla snälla kommentera!!! tack!


Han var ganska ostadig i formen hela passet men han brukar inte vara det så han/jag hade väl bara en dålig dag :)
Nu taggar vi LA:1 :D :D spännande! Aldrig tävlat LA förr ;)

Rowan och jag LB:1 <3

svar till anonym

Anonym om ridning på Pimpim x2:
Försök med att ha hästen helt rak och försök med att verkligen ha koll på vart alla ben är någonstans och sen gör du själva hjälpen för bytet. Att lägga ett spö på det som blir det yttre bakbenet i nya varvet kan hjälpa. Man kan också till en början vara övertydlig om hästen inte riktigt förstår. En annan grej är att rida en päronserpentin över medellinjen. Alltså som tre vanliga bågar fast man böjer dem som ett päron. Om du är i vänster varv och sen precis när du ska ställa om till höger kan du göra bytet. Vet inte om det blev mycket till hjälp eller om du förstod men jag hoppas det!

Svar: åh tack för svaret, det ska jag absolut prova :) tack tack!

Wacce :'( <3



Saknar Wacce så det gör ont, vet inte vad jag ska ta mig till... Här kommer bilder på min bästa vän och mig!


<333333333333333333333333333333333333333333

Går inte att beskriva...
Var tvungen att skriva av mig, vet inte vad jag ska göra :(

Nemo och jag idag

Nu kommer en film från idag på Nemo. Ingen ville med och filma så fick filma själv därav den dåliga filmningen.
Tränade lite på "sidan" där han ska gå vid min sida.. Hade tränat det jätte mycket innan jag började filma så han var nog lite trött på det. Han var sjuuuukt duktig på det innan jag filmade men sen blev nog jag lite ofokuserad också eftersom jag filmade (svårt att göra så mycket saker på en gång).
Tränade också på "hopp upp" där han ska hoppa upp på bänkar/stenar, "stanna" och "kom" och sen lite bus i slutet :)


Barichello och jag idag


Jag och Barichello idag <3
Synd att jag blev så ful på bilderna, men Barichello blev fin som alltid <3

Fotade i hagen

Kom hem för inte så jätte länge sen. Jag och pappa var och fotade hästarna på upk i hagen. Blev också en del foton på mig och finaste Barichello <3


Aramis

Daffe

Rafael och O´boy
Saffran

Jag och Barichello <3 Synd att jag blunda och ser muppad ut..

Barichello och jag

Mer bilder kommer, om ni vill se alltså.

fredag, 8/6-12

Idag var jag först till skolan på förmiddagen. Vi lekte lekar och hade gruppövningar, ändå helt okej. Sen åkte jag, pappa, syster och hundarna till farmor som bor på landet och hade det skönt (hatar att bo i stan!!). Sen hade jag tänkt rida men alla grupper var fulla så fick inte plats tyvärr.

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Kanske frågar om någon vill göra något, annars ska jag bara njuta av livet! Njuta av att allt skolarbete är slut!

Imorgon kanske jag åker till stallet och rider, sen vet jag inte. Måste njuta av att vara ledig nu och njuta av att inte ha något att göra. Sen mer in i sommaren blir det ändå en del att göra.

Nu ska jag lyssnar på musik och vänta på maten, grillat. <3
Ses :)

Pimpim och jag

Min och Pimpims första 90 tillsammans, 10 mars 2011


Pimpim och jag 90 cm, 8 januari 2012

Visst har vi utvecklats?? :D vi har en bit kvar, men det går absolut framåt <3

ridning på Pimpim x2

Igår red jag igen två gånger i rad för Sara, fick Pimpim båda gångerna *lycklig*!!!

Första gången krävde jag inte så jätte mycket så han gick inte så super bra, men vi hade kul.
Andra gången krävde jag mer (red även barbacka andra gången, med sadel första), han blev jäääätte fiin :* hade WE, så andra gången tränade jag och Pimpim (det var självständigt så alla gjorde inte samma) på galoppombyten i bågarna och det gick ändå helt okej. Jag har bara gjort det en gång innan så jag improviserade lite. Jag har inte fått någon genomgång om hur man gör.
Pimpims bakben kom efter i galoppombytena, och jag har ju ingen aning om hur jag ska göra så det inte blir så...

Om någon av er har gjort galoppombyten och VET hur man gör bra galoppombyten skulle jag bli glad om du kommenterade och förklarade för mig :)

Pimpim och jag förra gången vi hade WE tillsammans :) <3

svar till Emma

Emma om skriva novell:
Kan du inte skriva om det där svarta stoet som du red förr? :) Hon var ju riktigt fin!

Svar: antar att du menar Eja? Novellen som jag la upp igår handlar om henne, bara att jag inte använt hennes namn. Eller inte riktigt Eja och mig, men jag hade Eja i tanken när jag skrev den och den är ganska lik Eja men jag har ändrat lite.
Tack för visat intresse, kommentera gärna igen om du önskar att jag skriver om något speciellt. :)

kram


Eja och jag <3333

skriva novell

funderar på att skriva en ny novell, men vet inte vad den ska handla om. Vad tycker ni?
Jag har skrivit om Wacce och mig, och så har jag skrivit den jag la upp här under detta inlägg, hästen som avlivas.

Såå, vad vill ni läsa om? behöver inte vara om hästar, behöver inte vara om djur över huvudtaget. Kom på något som är en utmaning för mig :)

Skulle uppskatta om du slängde in en kommentar, det tar max 1 minut!

novell 1

Skrev en novell för ett tag sen som jag redan lagt upp en gång för länge sen, men tänkte att jag ska lägga upp den igen då jag tror att det är många som inte läst den.
Jag är ganska nöjd över den, men vissa stycken i novellen spricker lite och jag tror att jag skulle kunna göra den ännu bättre, men jag vill låta den vara som den är eftersom jag vill se hur jag utvecklas.
Novellen utan rubrik:

Jag fick beskedet för en timme sen, min häst ska avlivas imorgon!

I morse när jag red kände jag att något var fel, Miramis gick inte rent och jag fick genast panik. Han som endast är sju år och har hela livet framför sig ska nu inte få leva sitt liv hela vägen. Miramis liv är snart över, han är mitt liv, om han försvinner så försvinner jag. Jag kommer inte kunna överleva utan honom, för utan honom är jag ingen.

Jag har ingen annan så vem ska jag nu berätta allt för? Vem ska nu trösta mig när jag är ledsen och vem ska jag nu vända mig till?

 

Jag ligger i min säng och försöker sova, men det går inte. Hur jag än gör för att inte tänka på vad som händer imorgon så går det inte, Miramis tränger sig in i min tankar på något sätt i alla fall. Klockan är redan ett på natten vilket betyder att jag legat här i snart fyra timmar och inte gjort annat än att gråta.

Jag vaknar av solen utanför fönstret som lyser i mina ögon. Jag somnade alltså till slut. Jag går till badrummet för att ta bort mascaran som är kletat runt ögonen sen igår kväll då jag grät. Idag ska jag få hoppa över skolan eftersom vi måste till Ultuna med Miramis.

Jag rusar ut till cykeln och cyklar så fort jag kan till stallet då jag vill ägna så mycket tid som möjligt med Miramis. När jag kommer till stallet hör jag en häst som gnäggar så jag vänder mig mot hagen och ser Miramis som kommer springandes emot mig. Jag bli så lycklig av att se honom så jag kastar cykeln ifrån mig och springer fram till staketet där vi möts. Öga mot öga står vi och kollar på varandra, han är så lycklig och jag så förvirrad.

Jag kan inte förstå att Miramis bara kommer finnas några timmar till och sen kommer jag aldrig mer att se honom. Jag går in i hagen och slänger mig runt hans hals på honom och han lägger sitt huvud på min axel. Vi är gjorda för varandra, jag vet det och förstår inte varför gud vill ta honom ifrån mig. Vad har jag gjort för fel för att förtjäna det här?

Jag börjar gråta och hyperventilera vilket gör att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Miramis bara står och tröstar mig som om det är jag som behöver tröst. Det är ändå han som ska avlivas, då ska han inte trösta mig dock förstår han såklart inte det och det är ändå skönt på ett sätt.

Vi stod och kramades i säkert två timmar, men sen kom mamma och avbröt oss. Hon säger att vi måste börja packa allt som ska med till Ultuna. Jag står i yttligare tio minuter och kramar om honom utan att säga något, sen går jag där ifrån. Miramis står och kollar på mig med sorgsna ögon, jag vänder mig om och ser att han säger ”kom tillbaka”. Jag lovar Miramis att jag bara ska packa allt sen kommer jag tillbaka och det verkar som om han förstod för istället för att stå och titta på mig började han nu beta istället.

Min mamma kör fram transporten till stallet och sen packar vi allt vi behöver ha på Ultuna så fort som möjligt. Jag vill inte spilla någon tid nu när jag inte har så lång tid kvar med Miramis. Så fort vi packat klart springer jag fram till hagen där Miramis står. Han kommer genast fram till mig och lägger huvudet på min axel. Det verkar som om han vet att något kommer ske, som om han lider med mig.

Jag tar grimman och sätter på honom den, sen går vi ut ur hagen mot transporten. När vi nästan är framme tvärstannar Miramis. Jag säger att det inte är någon fara, men direkt efter det brister jag ut i gråt. Jag kan inte ljuga för Miramis. Min mamma kommer och tar över Miramis då hon ser att jag inte klarar av det. Miramis är egentligen inte svårlastad, men idag ville han inte gå in i transporten, det är förmodligen för mycket känslor i luften.

När vi väl har fått in honom i transporten bär det av till Ultuna vilket tar ungefär en halvtimme att åka dit. När vi är framme så går mamma in och säger att vi kommit, dock följer inte jag med utan jag väntar hos Miramis. När min mamma kommer tillbaka så lastar vi ut Miramis och går in med honom på Ultuna där vi möts av de som ska ta hand om honom.

Jag går in med honom i en box med gummiväggar och golv. Jag kramar honom länge för att sen gå där ifrån för att veterinären ska få ta hand om honom. Nästa gång jag ser honom kommer han ligga på gummigolvet och inte kunna röra på sig. Inte kunna känna några känslor och inte kunna lägga sitt huvud på min axel.

Veterinären kommer ut ur rummet med gummiboxarna som finns där inne och säger att hon är klar med Miramis. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, mamma säger att hon vill gå in och titta på honom men jag vet inte om jag vågar. Jag gråter ännu mer nu. Jag springer in till Miramis och slänger mig om honom och säger ”allt är bra nu, jag finns här vid din sida och kommer aldrig lämna dig”.


ridning i söndags

I söndags red jag Rowan och Kalle.
På Rowan gick det riktigt riktigt bra!!! De bästa passet jag och Rowan haft tillsammans. TYVÄRR inga bilder..
Vi jobbade iallafall med rakriktningen och övergångar, heeelt underbar häst <3333 går inte att beskriva hur bra det gick!

Självklart red jag barbacka. :)
Jag och Rowan förrförra sommaren när jag hyrde honom :)'

Sen red jag Kalle. Fick välja mellan O´boy, Kalle och Muskot. O´boy är liten och jag och Muskot kommer inte så bra överrens sååå fick bli Kalle. Inte ridit Kalle på jätte länge och inte ridit honom mer än typ tre gånger, förr har det inte gått så bra, men tänkte ge oss en andra chans. Gick ändå helt okej i söndags :)

Han är väldigt känslig och eftersom jag inte rider honom så ofta så viste jag inte riktigt hur han skulle vara så första galoppen höll jag för mycket i handen så han blev studsig, men då lättade jag bara o då gick de bättre. :)
Sen i travlägningarna längde han inget så jag la på spöt lite lätt (SLOG INTE!!!) och då bockade han. Så man fick vara väldigt finkänslig i sina hjälper.

Han var riktigt fin i slutet, honom vill jag rida mera!

Kalle, bild från upks hemsida, har inga bilder på oss

Ser nu också att jag ev. ska tävla lag på Rowan, jag inte ens sagt att jag vill de :O Fast jag vill, men jag ska tävla lag på Wilson och pappa vill nog inte köra så många gånger, det är tre omgångar per lag...

Rowan

eller...

Wilson????

Rowan eller Wilson?? hjälp :O

klar i skolan

Kan inte beskriva hur skönt det är att vara klar i skolan nu! Eller jag har en franskauppgift kvar men den är knart klar. Fått reda på en del av betygen, inte så jätte nöjd över helheten, men får kämpa vidare nästa termin.

Vet inte vad jag ska skriva, så om ni har något önskeinlägg är det bara att kommentera :)

<p><a href=
Bjuder på en bild för några veckor sen, hade precis klippt luggen.

sova middag

Heeej!
Jag har näst intill pluggat ihjäl mig och ja har ändå en del kvar, kommer jag överleva?? ja det är frågan.

På måndag har jag tre prov och så har jag två inlämningsuppgifter som ska in idag resp. på måndag morgon. Sen, sen är skolan äääntligen slut!
Eftersom jag varit så utmattad efter all pluggande har jag sovit middag några dagar och det är riktigt riktigt skönt! Om jag inte hade gjort det idag hade jag somnat för flera timmar sen.

Nu ska jag ta en macka för att jag är hungrig (nääääh menar du de??? :O jag trodde jag åt för att jag var mätt..) iallafall, sen ska jag sova, sköööna säng <33

I helgen blir det plugg och ridning :) Min hund har även börjat klättra på väggarna (inte tränat honom på typ två veckor) sååå efter måndag när allt i skolan är klart så har jag äntligen tid med Neeemo <3, min fina :*

Nemo <3333333

standing still - tyskland <3


Molly och Calle - shownummer


RSS 2.0