Min fina vän Susanna! <3


Finaste grabbarna på jorden!



Barichello - Wacce - Nemo - Pimpim - Dante

Utan inbördes ordning!

Fina gubben <3






Bra frukost!

Frukosten idag bestod av chokladbollar, nyttigt!
Om nån timme drar jag till upk för barnridning sen till Susanna för att bli fotad/fotografera. Härligt :) Om det blir någon bra bild kanske ni får se, om ni är snälla och kommenterar mycket vill säga. Ställ en fråga i frågestunden så lovar jag att visa bilder från idag.

Nu musik och ladda kameran :) See yaa ma darlings :*

Frågstund

Kör på en frågestund som alla andra nu då ;) fråga vad som helst!


Obeskrivligt bra!


Skogen

Varit i skogen idag med pappa, Nemo och Dante, det var sååå mysigt <3 
Båda vovvarna fick gå lösa, lyssnade så fort man sa deras namn <33 Finaste hundarna i världen!!!
Det regnade typ inget alls när vi var ute heller. Toppen verkligen.

Båda hundarna fick duscha när vi kom hem. Pluggat har jag också gjort, nu sitter jag vid datorn. Ska plugga lite mera sen och sen ska pappa och jag laga mat :)
Imorgon är det barnridning igen.

Stänger ner datorn

Nu stänger jag ner datorn, sätter på doobido och pluggar sociologi, godnatt!


Dumma engelska

Jag fattar inte min engelska :S Asså kan man vara sämre än vad jag är?? skulle inte tro det.
Nu går jag och Nemo ut o tränar lite till, sen hämtar vi Dante och går en promenad alla tre :)
Ses

Ett nytt tricks

För en gångsskull lärde sig Nemo ett tricks riktigt riktigt fort.
Trickset är att Nemo sitter mittemot mig, jag tar upp mitt högerben och då tar han sin vänstra tass (som är den mittemot mitt högra) och "slår" till min fot. Sen mitt vänster ben och hans högra, samma sak där.

Det var jätte lätt att lära honom då han redan kan "höger" och "vänster" vilket betyder att när jag säger höger tar han upp sitt höger ben o samma med vänster.
Alltså tog jag upp min vänster fot och sa höger vilket gjorde atomatiskt att han slog till min fot. Och så repeterade vi det några gånger. Sen tog jag upp vänster fot men sa inget och då tog han sin tass autimatiskt på min fot.
Sen provade jag att ta upp höger fot utan att säga något och han viste direkt vad jag ville. Fin hund <3

Yes, det var trickset, simpelt men kul :D

Nu kör jag igång

Har segat hela morgonen! Riktigt nice :) Varit ute med Nemo och lekt lite, dock inte så lång stund då vädret var dåligt.

Nu ska jag plugga sociologi och engelska. Sen träna Nemo lite mera, om det är dåligt väder får vi hålla oss inne. Tråkigt, men sånt är livet.

Ses senare :)

Sjukt trött!

Hade tänkte sätta mig o plugga nu efter stallet, men blev inte så. Jag (som typ alla andra) är ju ledig imorgon så har ju hela dagen på mig att plugga då. Engelska och sociologi är det är jag ska plugga imorgon.

Iallafall har jag varit sjukt trött och utmattad nu på sista tiden. Jag går isäng vid halv 10-10 på kvällarna vilket jag inte brukar annars. Nu ska jag gå isäng (jag låter som en tråkmåns som går isäng så tidigt när jag inte ens har skola imorgon, men jag vill vara utvilad!). Imorgon blir det en REDIG sovmorgon, och när jag säger så menar jag inte till 9 som vissa menar, utan till 12 MINST!! Sen plugg o ikea med familjen :) ska köpa underlakan och jag tror de var något mer?!?

Kom till skolan en timme för tidigt idag :( jag var sååå säker på att jag började halv 10, men icke. Men jag läste i engelska boken under tiden jag väntade på lektionen så det var ju bra iallafall. Fick saker gjort! :D

Iallafall, godnatt!! :)

Dressyr på Aramis

Vi fick välja häst idag, jag hade inte någon favorit av dom som gick med så jag lät de andra ta hästarna de ville ha och så blev Aramis och Portos över till mig. Jag gillar båda, men kände för Aramis idag :)
Det var honom jag hade förra hästbytet på tisdagar.

Iallafall så gick det faktiskt riktigt bra! Han var lite pigg och springig, men man kan inte ta för mycket i honom för då böjer han bara på nacken suuuper mycket!! Han är ung och har inte riktigt musklerna för att gå korrekt hela tiden så man måste hjälpa honom massor. Men han lugnade sig efter ett tag. :)

Jaa, inte så mycket att säga, riktigt nöjd iallafall :)
Fick några samlingar i traven som kändes jätte bra!


Se så söt han är :D Bild från upks hemsida http://uppsalaponnyklubb.se

Duktiga Nemo

Var ute o cyklade med Nemo för ett tag sen, gick super. Han har ju fått vila nu när han hade stygnen, men nu är dom borta så nu är det bara att köra :D Nemo verkade nöjd över att få springa av sig lite överskottsenergi (han är ingen hund som gillar att göra ingenting, klättrar lätt på väggarna). Nu ligger han och vilar i min säng <3

Den bästa tiden att vara ute med Nemo och träna/cykla är när det regnar! Nemo fryser ganska lätt, men om han håller igång och springer håller han sig varm! Det är i princip ingen ute då = vi får vara själva! Underbart. Jag är ingen människa som gillar andra människor när jag tränar o umgås med Nemo.

Annars har jag pluggat engelska resten av tiden (från jag kom hem från skolan vid 15 till nu, förutom att Nemo och jag var ute kanske 30 min och så åt jag i kanske 10 min). Riktigt riktigt nöjd över min prestation och för en gångs skull min text! Ska be läraren läsa igenom och ge feed-back imorgon :) Nu fan ska jag klara engelskan!!!

Nu ska jag fortsätta med engelskan så den typ är klar imorgon :)
kiss o bajs :D

Dressyr på Clover

Igår var det hästbyte, jag fick Clover. Aldrig ridit honom förr så det var kul med en ny :)

Jag fick höra att han behöver stärka sig och att man måste ha en stadig yttersida, så det jobbade jag med under lektionen.
Han var lite skumm för han sköt bakdelen från vänster till höger till vänster till höger till vänster osv... När den var till vänster så la jag dit skänkeln lite och då var den helt plötsligt på andra sidan o ja.. Haha, han var verkligen ÖVERALLT! Knashäst ;)

Ibland när vi skrittade och skulle komma fram i trav så började han galoppera istället och ibland när jag la dit skänklarna lyssnade han inte alls. Förmodligen för att han inte fattade vad jag ville. han är inte 100% utbildad än och fattar inte allt man säger.

Han var iallafall sjukt rolig :D Sen fram emot de andra två lektionerna på honom! Speciellt hoppningen :D

I have no time too write a text

Men här är en låt :)
Haha, säkert massa fel i rubriken, men jag håller på med engelska så var tvungen att skriva på engelska ;)




Ska försöka skriva lite senare så håll utkik.
Dels om ridpasset igår på en häst som inte riktigt har koll på kroppen.. haha.

Gone!!!

Äntligen har Nemo blivit av med stygnen (för er som missat så har han kastrerats). Nu kan jag äntligen sova i sängen (han har inte fått hoppa så jag fick flytta ner på en madrass på golvet).

Annars händer det inte så jätte mycket här. Har inte jätte mycket i skolan nu, skönt :D
Jaa, det var väl de jag hade att skriva..
Nu ledarskap och organisation som aldrig blev klart (a), sen maaat!!

Investerat!

Idag var jag som sagt funktionär i upk. Att ställa klockan på 8 en söndagsmorgon är kanske inte det man önskar.. Gick iallafall bra i stallet, var ganska kul :) trevliga männsikor man träffar! eller, alla är inte trevliga, men de flesta.

Iallafall så kom jag hem vid 13, gick ut med Nemo, bytte om och åkte till gränby för att köpa hårfärg. Slutade med att det blev samma färg som förra gången :)
Hem o färga, sen äta.
Sen iväg till gränby igen för att jag fick lust att titta på kläder. Mamma höll mig sällskap. Kom hem med 2 par jeans och 1 par tights från gina och 2 tröjor från vero moda. Nöjd! :D

Nu blir det ledarskap och organisation. Pluggade NADA igår!! Inte för att jag inte ville, men jag tvingade mig själv att inte plugga! Låter kanske konstigt men jag ville ha en ledig dag, tycker själv att jag till 110% förtjänade det! :)
Plugga till max 8, sen tv o soft :D

Igår gjorde jag INGENTING förutom att vara ute med Nemo, sova, titta på tv och äta ;) Hääärligt!!

Gammal bild på Nemo

<3

Gamla bilder på mig


Gamla bilder på mig och Sorbits



Jag älskar dig i alla fall!


Bilden är från när vi precis kommit hem från vetrinären då han skulle vara varm, därför är han inlindad i massa filtar!

Nemo blev kastrerad för en vecka sen! (av skäl som jag inte vill skriva här.) Nu är det bara två dagar kvar sen blir han av med struten runt halsen och stygnen, skönt tycker Nemo då han hatar struten!
Fina hund <3

Min personlighet

Lite svårt att uppfatta min personlighet bara genom att läsa min blogg så jag tänkte berätta lite om mig. det är såhär jag uppfattar mig, förhoppningsvis har jag inte helt fel.

  • Jag är ganska otrevlig. Jag säger inte alltid "hej" eller "hej då" även fast någon gör det till mig (jag svarar inte alltid så att säga). Jag säger alltid det till mina kompisar, men inte till "främlingar" (typ mina lärare) vilket förmodligen uppfattas som att jag är otrevlig/osocial.
    Men sen kan jag prata jätte mycket med mina lärare och tycka det är trevligt och så, men ibland orkar jag bara inte med att dom ska prata och vara sociala hela tiden. (Ojoj, nu låter jag deprimerad..)

  • Jag är inte jätte pratglad. Jag pratar inte alls mycket när jag är med nya männsikor och det är inte för att jag är blyg! Det är för att jag inte har något att säga till om. Jag tycker inte att dom som jag inte känner/inte vill känna inte ska få veta något om mig/jag vill inte dela med mig av mina tankar då dom inte har något med det att göra. Dock pratar jag ganska mycket med mina kompisar.

  • Jag dömmer människor innan jag lärt känna dom! Åh, min absolut sämsta egenskap!! Till exempel när jag börjar ny klass så tittar jag på alla nya klasskompisar och tänker "henne kan jag absolut inte bli vän med, hon verkar jätte konstig" eller "henne måste jag bli vän med!". Jag har för det mesta fel!



  • När jag är dålig på något tycker jag att jag är helt värdelös. Om vi tar engelskan som ett exempel, där vägrar jag i princip säga något för att jag tror att alla ska skratta åt mig.

  • Men däremot om vi tar något jag är bra på så blir jag tvärt om - jätte mallig. I ridningen är jag ganska mallig för jag tycker jag rider bra! När folk kommer och säger "gud vad duktig du var idag" så kan jag inte sluta le och mitt självförtroende stiger till toppen.

  • Jag säger precis som jag tycker att det gick. Om det gick bra säger jag inte "det gick dåligt" för att folk ska säga "men det gick ju jätte bra för dig!!!" utan istället säger jag "det gick jätte bra". Jag vågar säga som jag tycker!

  • Jag bryr mig heller inte om vad andra tycker. När jag hoppade 1 meter på Barichello brydde jag mig inte om andra tänkte "det klarar hon aldrig", för jag tvivlar inte på mig själv! Om jag har gett mig in på något då ska jag banne mig klara det (eller iallafall försöka).

  • Jag visar inte känslor! Om jag är ledsen stänger jag in mig på mitt rum och gråter i kudden så ingen varken hör eller ser.
Ojojoj, så långt det blev... Om du undrar något är det bara att slänga in en kommentar! :)




Bröt av med lite bilder från Gotland så det inte skulle bli så tråkigt :)
 

Mera vatten


Fotat vatten


Canon EOS 450D, sigma 18-200mm

Första gången för mig att fota vatten, var SJUKT svårt! Jag är inte direkt så duktig på att fota och kan inte så många inställningar osv. men jag blev faktiskt nöjd iallafall :)
Jag är heller inte duktig på att redigera, men jag gjorde mitt bästa. :D

cat Stevens - Father and son

 

Skillnad på små djur och stora djur?

Jag har funderat lite på varför det är så olika på stora och små djur. Jag menar, vi dödar myggor och flugor varje dag utan att någon bryr sig, men när vi dödar hundar och hästar kommer det i tidningen och alla hatar människan som gjorde det.

Ska jag vara ärlig så är jag likadan. När mina fiskar dör så bryr jag mig inte! Vi spolar ner dom i toaletten och sen är det inget mer med det. Jag skulle förmodligen inte ens bli ledsen när mitt marsvin dör. Men när Nemo dör, då kommer det bli katastrof!!! När Wacce försvann blev det katastrof (och det är det fortfarande).

Varför är det så?
Jag kommer inte på något bra svar på frågan förutom att jag kommit närmre Nemo än Freddi (vårat marsvin). Men om det är en häst som vi inte ens känner och läser i tidningen att någon misshandlar en häst blir vi (nästan alla) förbannade.

Men labbråttor då? Är dom inte lika mycket värda som hästar?
Om jag skulle misshandla Freddi och skrev det på fb tror inte jag att många skulle reagera, men om jag däremot misshandlar Nemo och skriver det kommer alla hata mig.

Varför är det så?
Har ni något svar på frågan, kommentera så jag kan få det klart för mig!

Godmorgon

Vaknade vid 9, somnade om och sen vaknade jag igen vid 12. Då hade mamma o pappa kommit hem med hamburgare till mig från max <3
Varit ute med Nemo, han var heeelt underbar!! <33 Gick precis vid min sida nästan hela promenaden! Fina hund!

Nu ska jag lyssna på musik och lite senare blir det ledarskap och organisation. Det börjar närma sig slutet med uppgiften, bara lite kvar - skönt! Annars ska jag plugga NADA idag!

Imorgon ska jag vara i stallet vid 9 för att vara funktionär, ganska jobbigt faktiskt. Inte ett dugg taggad.. men men, vad gör man inte ;) Efter det ska jag iallafall hem o sova på eftermiddagen. Älskar att göra ingenting efter att inte fått sova ut på flera veckor.

Nää, nu ska jag njuta av att vara ledig! Hejdå :)

Har ni önskeinlägg, kommentera! :)

Dreamer

Alla ska se filmen dreamer!!
Visst, den handlar om hästar, men ni som inte gillar hästar kommer också att gilla den. Det vet jag!
Budskapet i filmen är så sjukt bra! Går inte att förklara, se den bara!
Den är även inspirerad av en sann historia.


Helgens planer

De som är kvar av fredagen: Plugga ledarskap och organisation, uppgiften ska vara klar idag, förhoppningsvis blir den det också. Sen ta det lugnt.
Lördag: Ev. göra kvar ledarskap och organisationsuppgiften (beror på om jag blev klar igår eller inte). Annars ta det lugnt, helst vara sängliggandes hela dagen och sova! KANSKE göra engelska, men förmodligen inte!
Söndag: Upp tidigt för att vara funktionär i upk. Efter det ta det lugnt och vara sängliggandes resten av dagen.

Har varit så sjukt mycket i skolan den här veckan så det inte är sant! Slitit ihjäl mig! Men nu har jag iallafall inte så mycket kvar. Bara franska, ledarskap o organisation och engelska x2. Ledarskapen blir klar idag alt. imorgon, skönt!
Denna helg ska jag ta det lugnt och samla kraft så jag orkar en hel vecka till innan nästa helg.
Nu kör vi ledarskap och organisation!
Seees :)

Och för er som ska välja program, välj sam-beteende!!! Filosofi är sämst (finns INGET logiskt i det), MEN sociologi och ledarskap o organisation är bäst!! :D Nästa termin ska jag läsa komunikation (ingen aning om vad det är, men låter intressant) och psykologi 2, hääärligt :D

Snygg webcam bild jooww ;)

Ron Pope - Our song

 <3

Hoppning på Pimpim

Igår hoppade jag på Pimpim. Gick till en början vädligt bra!! Vi hade bom, hinder, bom, hinder, bom på ena längsidan och på andra hade vi bom, "hinder" (var typ 30 cm), bom. Ibörjan rullade allt på och det var super lätt. Var bara att hålla ihop honom lite, få honom lite mer uppåt än framåt (som var själva övningen), hur lätt som helst.

Sen skulle vi komma igen, men lite högre, (det var typ 60 - 65 cm då).
Han blev precis som han brukar vara på tävling. Jag tänkte att vi skulle rulla på utan några problem som innan så tänkte att jag skulle göra samma sak, men icke sa Pimpim.
Han stannade flera meter innan den långa serien och blev lite studsig. Jag kom igen o igen o igen men det funkade inte! Vi kom inte ens fram till hindret.

Vi la ner första hindret och då gick det. Kom på det två gånger och sen la vi upp det och då kom vi över utan problem.
Asså jag förstår mig inte på honom.. Haha, han är så sjukt knasig :S Men det kan vara för att han är lite känslig just nu. Han blir väldigt känslig när han byter päls och jag märkte redan i boxen att han var känsligare än vanligt.

Men jaa, hellre att han gör så på lektion än tävling!! Jag om jag gör så på lektion kan jag ju faktiskt få hjälp med hur jag ska göra så jag vet sen till tävling :)

En speciell häst, men sjukt underbar!!
Fina Pimpim <3

Filosofiska begrepp

dualism, induktion, deduktion... Alla filosofiska begrepp som vi ska ha prov på imorgon bara snurrar i huvudet! Nu ska jag till stallet och vila hjärnan från skolan ett tag, skönt!!! Det behövs verkligen.

Kämpar vidare!

Jodå, precis som rubriken lyder så kämpar jag på!

Filosofiprovet på fredag är inte jätte svårt så snart kan jag nog allt.
Ledarskap och organisationen har jag skrivit ungefär 2½ sida och har bara svarat på 5/11 frågor.

Hoppas det rullar på lika bra hos dig som här :)


Bild från Gotland :)

Saker jag hatar/inte gillar

  • När folk glor på en på bussen (eller vart som helst, det är inte trevligt i allmänhet bara)
  • När folk pratar skit högt i telefonen på bussen
  • Blixtrar
  • engelska
  • Att Nemo skäller så mycket
  • Hösten/vintern
  • Carls prov (historia/filosofi/psykologi lärare, jag har detta år filosofi med honom), han gör proven så sjukt komplicerade!!!
  • Att Wacce är borta
Kommer inte på mer nu, men finns förmodligen sååå mycket mer!

Ridning igår + lite annat

Igår red jag Porthos, gick ganska bra, men ingen direkt woooww-upplevelse.

Sen pluggade jag lite engelska igår också, så gick det med min lediga dag.. Men men ju mer jag pluggar nu, ju mindre har jag sen + att ju mer jag jobbar, ju bättre betyg får jag. Så jag kan inte se något negativt i att jag pluggade igår.

Nu blir det svenska, fick lite mer feedback idag så det ska jag fixa och sen SKICKA IN DEN!! En dag för tidigt :O Jag måste ha slagit i skallen eller något. Jag GILLAR till och med skolan :O Borde titta upp vad det är för fel på mig!

Nu blir det svenska och engelska,
Ha det så bra :)

Planer för dagen

Skrev ett inlägg igår om planerna för idag, men det har blivit lite ändringar.

Jag har pluggat idag, nej jag kunde inte ha en ledig dag.. Jag var så dålig på att plugga igår och fick inte alls mycket gjort, så mitt fel att jag fick plugga idag också. Men nu är svenskan iallafall klar. Vet inte om jag kommer plugga mer idag, får se om jag får tid över.

Om 40 minuter drar jag till stallet för barnridning :)
Sen blir det ingen farmor, det kommer jag inte hinna. Pappa åker dit själv istället när jag är på barnridningen.

Ikväll tror jag att jag ska rida igen också. Var så länge sen jag red nu (blev ingen ridning i torsdags pga. att vi var i järlåsa så har inte ridit sen i tisdags).

Men nu ska jag äta lunch,
ha en bra dag :)

Ny header

Om du inte ser den nya headern, tryck F5.
Den är gjord av Susanna (tryck på hennes namn)

Taaaack snälla fina Susanna <3

Ledarskap och organisation

Nu har jag skrivit en sida på 3 frågor på ledarskapen, totalt är det 11 frågor så det bådar gott :)
Totalt (gjorde ju en skiss igår) är den lite mer än 1½ sida, men då har jag bara skrivit stödord och kortfattat (eller inte skrivit något alls) på fråga 4 och neråt som jag självklart ska fixa så det blir längre och utförligare. Ska försöka skriva 5 sidor på denna uppgift, hoppas jag lyckas :) Om jag skriver 5 sidor (som läraren säger är absolut max) så lär jag skrivit utförligt och nyanserat och allt sånt som man måste skriva för att få A = större chans att få bra betyg.

Men snart blir det mat och sen ska jag skriva lite mer på uppgiften. Filosofin la jag ner ganska fort.. Inge kul att plugga om man inte är motiverad och jag har inte varit så jätte sugen på att plugga idag vilket gör att jag inte vill plugga ett ämne jag inte gillar. Att plugga ett ämne man gillar när man egentligen inte vill plugga funkar.

Nu mat!!

Ut med vovven

Går SJUKT segt med pluggandet!! Bara svarat på 3 frågor och de är inte för att dom är svåra utan för att jag inte är så motiverad till att plugga filosofi.. Sjukt tråkigt!
Nu ska jag iaf ut med Nemo, sen hem och försöka fortsätta med filosofin. Om det går JÄTTE segt så gör jag nog ledarskap och organisation ist, de är roligare. Men filosofin måste ju också bli gjort så jaa, jag vet inte. Ska göra mitt bästa.


Bara jag som gillar Timbuktu?? Han han sjukt bra! :D

Godmorgon

Vaknade vid halv 11 idag av att Nemo ville gå ut. Ingen hemma så det var bara att gå upp, klä på dig och vandra ut.
Ätit och duschat har jag också gjort.

Nu sittar jag och lyssnar på musik och pluggar inför filosofiprovet vi ska ha på fredag. Har bara skrivit ned frågorna så har inte börjat svara på dom, ingen aning om hur det kommer gå.. Men jag har både anteckningar, bok, föreläsningar och internet att titta på så det ska inte vara några problem.

Imorgon blir det inget plugg!! Då ska jag leda på barnridning, sen till farmor o hälsa på och om jag hinner ska jag till stallet och se om det finns någon plats så jag kan rida :) En rolig dag med andra ord. Men om jag ska få vara ledig och ha kul imorgon måste jag plugga idag!
Har iaf inte suuuuper mycket i skolan. bara filosofiprov på fredag, inlämningsuppgift till fredag - ledarskap och organisation, engelska x 2 (både engelska 5 och 6), svenska (fast den är typ klar).
Sammanfattningsvis - filosofi, svenska, engelska x 2, ledarskap och organisation.
Skönt att det inte är så mycket! :)

Men men, nu ska jag fortsätta med filosofin så jag får bra på provet. Ses :)




Ämnena i ordning

Eftersom jag har så tråkigt men är för trött för att plugga (skissen till ledarskap och organisationsuppgiften är klar, blev en sida - bådar gott då jag har bestämmt mig för att skriva så mycket man får - 5 sidor. Huhh.. kommer bli kämpigt!) så hade jag tänkt skriva ämnena jag har i ordning, roligast första och tråkigast sist.
Kommer även skriva i parantes vad jag har för mål i de olika ämnena.
  1. Svenska (A)
  2. Matte (jag är nog den ända i sam som gillar matte) (C)
  3. Ledarskap och organisation (B)
  4. Sociologi (ämnet är hittills väldigt likt ledarskap och organisaton) (C)
  5. Filosofi (C) /samhällskunskap (C)
  6. Franska (B)
  7. Engelska (som egentligen kommer på plats 155 i denna lista!!!) (E)
Punkt 5 - 7 är ämnen jag inte gillar!! Filosofi är bara förvirrande, finns lixom inget logiskt i det. De andra ämnena är bara anmänt tråkiga.
Punkt 1 - 4 är roliga ämnen! Svenska - de är kul att skriva (gillar dock inte att läsa). Matte - jag gillar att klura, dock inte på för svår nivå, C är lagom (men om det gäller ekvationer kan jag gärna lösa en A ekvation, något jag skulle kunna göra på fritiden bara för att). Ledarskap och organisation o sociologi är bara kul (hittills iallafall, känner inte ämnena så väl då det är första terminen med dom. Även filosofi är min första termin).

Jaa, nu vet ni lite om vilka ämnen som är min starka resp. svaga sida. :)

Kom gärna med förslag om vad ni vill läsa om. Det är jätte kul att skriva när man får önskemål om inlägg - då vet man att inlägget är intressant och att någon kommer läsa det.
 

Kick off

Samhällarna var på kick off i Järlåsa torsdag - fredag. Vi bodde i ett hus med fina rum. det var sjukt mysigt.
När vi kom dit åt vi lunch vid lägerelden, sen rollspel. Sen middag o sen film med samhällstänk.

Sen på kvällen satt vi vid lägerelden vid vattnet, pratade och hade trevligt. Sen kom Andreas (våran lärare) med gittaren och vi satt o sjöng. Å så mysigt det var!!
Sen blev de film - rolig film, inget med skolan att göra. Karin och jag orkade dock inte se på hela så vi gick tillbaka till rummet och bäddade o sov. Gick o la oss vid 12 tiden.

Idag gjorde vi frågor till filmen vi såg igår, inget mer så ganska chill.
Åh så härligt det var!!! Kvällen vid elden var klart de bästa med hela kick offen! :D

Nu ska jag äta o sen plugga. Kul fredag.. Men ska inte plugga så jätte mycket. Bara göra en skiss för ledarskap och organisationinlämningssuppgiften.

Bilder från igår







<3





Haft världens jobbigaste prov och på det ett hoppass som gick piss

Jaa, rubriken säger sig själft.
Provet var ledarskap och organisation, jag skrev SEXTION A4 sidor!!!!!! på två timmar. Asså hur orkade jag?? :S Kan säga att jag hade extremt kramp i armen efter!!!! Men nu är det gjort!! Skönt.

Hoppasset var på Aramis igår, första gången jag hoppade honom, andra gången jag red honom. Vi hoppade linjer och kombinationer.
Första gångn vi kom på lät jag honom klara  allt själv för att testa honom lite. Gick super. Andra gången tänkte jag lika, men då hade han fattat att det var hoppning och la i en lite för hög växel.
Resten av hoppasset gick ut på att ha honom någolunda lugn mot o efter hindrerna! Gick inte så jätte bra, vi kom fel på hindrerna och jag hängde inte med över.
Jag fick kommentarerna "klockrent" och "jätte bra" från min ridlärare, men jag håller inte med.

Han var dock sjukt rolig!!! Men inte riktigt min typ. Men det var som sagt kul. :)




Jag måste ursäkta den dåliga uppdateringen, men jag har skolan att skylla på! Mycket att göra!
Skriver när jag får tid.

En timme till...

...sen ger jag mig. Pluggat hela dagen idag! Är man duktig så är man. dock inte fått så mycket gjort. Känns alltid som jag inte får något gjort hur mycket jag än pluggar, hemsk känsla. Men lite har jag väl fått gjort.

Ska skriva på min svenska nu,
någon som har A/MVG i svenska som vill läsa igenom och hjälpa mig att få den bättre?? :D

Keep on

Bilder från listan kommer när jag får tid att fixa det, sjukt mycket i skolan redan och jag stressar ihjäl, hur ska jag överleva??

Iallfall så händer det inte så mycket här förutom skolan och maaassa plugg!!! Hittills ligger jag någolunda i fas iallfall och förhoppningsvis håller det i sig.

En sak jag undrar är hur man kan vara för avanserad men samtidigt oformell i sitt språk?? haha. Jag lämnade in min svenska på feed-back idag och i vissa meningar använde jag för avanserat språk medans i vissa var jag ofomell.. haha, knasigt!!

Men jag kämpar vidare. De jag har kvar att plugga för idag är svenska som ska vara i princip klar när jag går isäng (det är faktiskt inte helt omöjligt, går sakta men säkert framåt!! Någolunda nöjd blir jag faktiskt också), och så ska jag plugga lite mer till ledarskap och organisations provet som vi har imorgon.
Och om jag hinner ska jag läsa min engelskabok, men tror inte de.

Rullar på som vanligt här med andra ord. ;)

barnridning och skötarridning

Kom hem från stallet för typ en halvtimme sen. Först var de barnridning, gick fint.
Sen skötarridning, gick också bra. Skrittade ut i skogen på Pimpim, hääärligt!! Skönt att bara åka runt utan krav. Typ två minuter sammanlagt jobbade jag honom i en lång och låg form. Annars allt utan krav! <3

Nu ska jag plugga. Svenska och ledarskap o organisation. Kuuuul.. noot!! Nej men svenskan är väl okej, dock har jag fastnat lite men trooor det börjar släppa. Ledarskap och organisation är också okej, för jag kan nästan allt till provet.

Kraaaam ses :D

En till lista

Kör en till lista nu när den andra är slut, kommer publiceras 12.00 varje dag. Listan tagen från Madde!

1a bilden: En bild på dig själv.
2e bilden: En gammal bild på dig själv.
3e bilden: En bild du tycker om.
4e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
5e bilden: En person som du saknar.
6e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
7e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
8e bilden: En person som du vill vara med.
9e bilden: En bild på din fritid.
10e bilden: En person som är snygg.
11e bilden: En bild från i somras.
12e bilden: En bild som gör dig glad.
13e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
14e bilden: En tokig bild.
15e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.

Massa plugg!!!

Jag gick och la mig halv 9 igår och gick upp 12 idag, det behövdes!!
Pluggade matte medans och åt lunch. Gick sådär, lite svårt var det dock. O min familj kan inte :/ Men för fråga läraren på måndag.

Nu har jag pluggat engelska någon timme. Men efter att ha skrivit för hand i några timmar (både matten o engelskan för hand) så är jag sjukt trött i den. Så nu blir det svenska istället. Ska försöka bli klar med den till tisdag så jag kan få hjälp med den ordentligen. Svenskaläraren är inte tillgänglig någon annan dag än måndag o tisdag tyvärr.

vid 6 tiden kommer Karin och vi drar ner på stan. Hon sover dock inte här.
Meeeen, nu ska jag plugga!! Känner mig stressad :( Ont i huvudet har jag också.. Överanstränger min hjärna typ!! så mycket som jag pluggat dom här två veckorna i 2:an pluggade jag inte på hela 1:an sammanlagt.. haha ;)

Skriver senare.

Dagens planer

Tidsinställt inlägg

Idag ska jag först och främst ta en reeeedig (!!!!) sovmorgon. Det behöver jag!! Både för att jag fortfarande är sjuk men också för att jag är så sjukt trött.

Sen ska jag plugga!!! Från att jag vaknar till att Karin och jag ska på stan.
Jag ska göra svenska - debattartikel (lite beroende på hur långt jag kom igår), engelskabok + svara på frågor om boken o ledarskap och organisation inför prov på tisdag.

Sen kommer Karin och vi ska plugga tillsammans.
Sen drar vi ner på stan och underhåller oss, det är ju kulturnatten!
sen sover hon ev. här, ska prata med mina päron.

Det är min dag, kommer förmodligen bli ganska lång till en början, men sen kommer ju Karin och underhåller mig :D

Japp, ses när jag vaknar ;)

Ändrade planer?!?

Jag ville när jag var liten bli hovslagare, men den planen sprack när jag fick ont i ryggen. Nu har jag ett tag velat bli journalist för jag älskar att skriva, men jag börjar fundera på psykolog nu också.. De verkar intressant!
Kan inte riktigt bestämma vilket som verkar roligast utan de två sistnämnda, men å andra sidan behöver jag inte välja nu heller!

Vi hade psykologi i 1:an, och ska ha det i 3:an igen, det ser jag fram emot. :)

Nu ska jag fortsätta med svenskan, skrivit typ en sida. den ska vara 1-2 sidor, men han sa att satsar man högt bör man skriva 2 sidor och jag satsar på A, så jag ska skriva 2 sidor. Tror dock inte att det blir så svårt. Jag har bara kommit med ett argument och skrivit inledning, man ska ha 2-3 argument + avslutning också så har ju endel kvar att skriva. Ska lämna in den på feed-back på måndag också :)

Psykolog eller journalist?? Eller kanske att jag i framtiden vill jobba med något helt annat? Spännande att se vad det blir av en!
Men för att få ett yrke man gillar måste man plugga! Såå, hejdå!

14. Något du inte klarar dig utan

14. Något du inte klarar dig utan


Min fina hund! <3

ridningen igår + skolan idag

Igår hoppade jag på Pimpim :D
Han var perfekt!! Inte för pigg så han blev busig och inte seg. Han var kanske gränsfall pigg, men han är så känslig så det är inget problem att få tillbaka honom iallafall.

Vi började med att hoppa på en båge, 2 hinder, båda i trav. Gick finfnt!
Sen en bruten linje om jag inte minns fel. Första hindret i trav o andra i galopp. Första gången höll jag ihop honom för mycket till andra hindret så vi kom lite fel, blev stort på sista hindret. De andra gångerna vi kom på släppte jag inte, men han fick större steg. Vi kom liiiiite nära sista gången så han slog i bommen, men inte så värst mycket.

Jag tränade på min eftergift och blev väl ganska nöjd.. Jag hatar nämligen min eftergift och det känns som om jag dödar hästen i varje språng vilket jag vet att jag egentligen inte gör, men något jag fått för mig iallafall.

Fiiiiiiiiina hästen!!!!!


I skolan idag hade vi en håltimme på 2,5 h så jag hade med min datorn = det blev flitigt arbetande nästan hela håltimmen (avbröt för att äta lunch).
Lektionerna var engelska, håltimme, filosofi (vilket var väääldigt förvirrande idag!! konstigt ämne!!), engelska.

Nu ska jag plugga meeeera (jag har typ blivit en pluggis.. Hoppas det håller i sig hela 2:an o 3:an!!).
Jaa, så ligger det till iallafall :)
Kraaam :D

13. Något som får dig att gråta

13. Något som får dig att gråta

Wacce!!

Dålig på att förklara

Jag är riktigt riktigt dålig på att förklara.
T.ex. på mattelektionen idag så frågade min lärare mig om ett tal (på tavlan så kan inte direkt sitta o tänka hur jag ska svara heller, jag inte ingen snabbtänkare) och jag skulle försöka förklara (jag kunde svaret). Jag försökte i olika led och jag försökte o försökte. Min lärare stod där och såg ut som ett frågetecken. Tillslut gav jag upp och sa bara svaret. Min lärare nöjde sig iallafall som tur var, hon förstod väl att jag inte kunde förklara.. haha. den biten fick hon ta ;)

Det är faktiskt jobbigt att vara dålig på att förklara saker, det är ändå ganska viktigt inte minst i matten. Om man bara säger/skriver svaret får man inte alls så mycket poäng som man skulle få om man förklarade.
i svenskan behöver man förklara och utvärdera.. Man behöver nog kunna förklara i alla ämnen.

Jag får väl helt enkelt träna på att förklara saker!

Sen att jag tänker långsamt är väl inte heller någon bra egenskap. På muntliga mattenationella så vad min partner jätte snabb på att börja diskutera direkt efter frågan och jag har absolut inget problem med att diskutera, men man vill ju gärna komma med bra svar när det är nationella så det var helt tyst efter att hon försökt starta diskussionen.
Både min partner och min lärare satt o tittade på mig och jag sa gång på gång "jag tänker", haha ganska jobbigt faktiskt.
Men när jag tänkt klart blev det iallafall en diskussion :) Liiiite stressande var det dock! haha

Tråkig o jobbig dag

Som rubriken lyder så har denna dag varit riktigt lång och jobbig. Massa lektioner i skolan, massa plugg, jag fattar inte svenskan.. Lite kaos just nu!
Ska iallafall ta och reda ut en del uppgifter imorgon med lärarna så jag har dom mer klara för mig.

Sen så är jag fortfarande hes, inte lika som igår men man hör att jag är sjuk. Alla mobbar mig för min röst, till och med min lärare.. hahaha. ;)

Nu ska jag fortsätta plugga så jag får något gjort. Jag har suttit med svenskauppgiften i 3 timmar och bara skrivit en halv sida o jag är inte ens säker på att jag gör rätt.. illa!
Nu blir det iallafall samhällskunskap för er som är intresserade ;)

Nej nu ska jag sluta tråka ut er, kraaam :D

12. En person som är viktig för dig

12. En person som är viktig för dig

Karin!
Hon vill inte vara med på bild på min blogg så ni får ingen bild!

Ridningen idag

Dålig uppdatering.. Men jag har min förkylning att skylla på! Igår var jag sängliggandes hela dagen (förutom när jag var på utveckligssamtal), jag orkade helt enkelt inte vara igång, mådde riktigt dåligt igår.
Idag har jag varit i skolan och ridit o jag mår faktiskt förvånandsvärt bra! Nu är det bara min hosta och att jag låter som en gammal tant (jag är hes!) som ska försvinna.

Ridningen iallafall, den gick bra... tror jag?!?
jag hade Aramis och jag har inte ridit honom förut så väldigt svårt för mig att veta hur han brukar vara. Men han hamnade i en avslappnad och låg form efter halva passet så jag är nöjd! Ibörjan dock så var han spänd och gick i en ihop-tryckt form, men jag kämpade med attt få fram honom och våga ta bettet och de gjorde han fint på slutet, tuggade fint på bettet. :)

Ibörjan var han även lite stark och tog inte mina hjälper. Typ när jag skulle göra en volt så tog han fram huvudet och tog tag i bettet och blev stark. Jag tänkte hela tiden på att vara mjuk i handen och det gick faktiskt bra. Efter halva passet var det inga problem att göra en volt, han hade fin form hela tiden då.

Vi hade we o det tycker jag är ganska tråkigt, så jag gjorde inte ens hälften av övningarna. men jag gjorde övningarna som jag tycker är roliga och ändå är dressyrrelaterade, så det funkade iallafall :)
Och så jobbade jag på att lära känna honom och få ihop knapparna.

Som sagt nöjd, men har inget att jämföra med så svårt att veta.
Nästa vecka blir det hoppning :D Spännande!


Aramis, bild från upks hemsida

11. En bild som gör dig glad

11. En bild som gör dig glad



Kan inte välja vilken som är finast så fick bli båda

10. 5 saker du gillar att göra

10. 5 saker du gillar att göra

1. Rida
2. umgås med min hund och busa
3. lyssna på hööööög musik!
4. vara med vänner
5. Prova olika frisyrer

Stallet

Kom hem från stallet för nån timme sen. Ledde på barnridningen och sen myste (heter det så??) jag med Pimpim. Stod och borstade honom i typ 1 timme, åh så mysigt det var <3 han njöt verkligen, hade huvudet jätte lågt och blundade <3 fiiina häst :*

Sen bortade jag lite på Barichello men han var jätte konstig! så fort jag närmade mig benen eller magen med borsten så högg han mot mig. Men jag fortsatte bara och tillslut slutade han och bara stod när jag borstade.
Sen myste vi, var ganska trevligt men jag vet inte, han var jätte konstig idag!

Iallafall så ska jag tillbaka nu ;) ska hjälpa till på en nybörjargrupp. Ses :)

9. En bild du har tagit

9. En bild du har tagit


stygg vovve!!

Jag har inte börjat plugga än vilket jag skrev i inlägget under att jag skulle göra (a) Istället har jag ätit, varit ute med hundarna och lyssnat på musik.

Nemo och jag var ute själva tidigare idag så jag passade på att släppa honom. Jag bestämde mig för att inte bry mig om honom och bara gå. Han var riktigt duktig! han stannade och luktade men när han såg att jag var långt borta kom han springandes till mig och så höll det på.
Sen kom det en annan hund så jag kopplade honom.

Efter ett tag släppte jag honom igen och körde på samma linje. Funkade bra till en början, men sen fick han ryck (som han kan få ibland) och sprang bakom en kulle. Jag stod bara still. Efter ett tag kom han tillbaka och tittade på mig som om han frågade "ska du inte jaga mig??" för det är ju det han vill.

Sen såg han mamma och Dante komma gåendes så han sprang dit, jag sprang efter (inte för att jaga honom, utan för att det var hemma och det var dit vi skulle). Sen sprang Nemo bakom ett hörn och gömde sig.. Jag ropade på honom men ingen hund kom. Efter ett tag kom han iaf till mig och lät mig fånga honom. Stygga vovve!!

Men nu ska jag faktiskt ta och läsa min engelskabok som för övrigt går riktigt riktigt segt!
Nu har vi iallafall ny engelskalärare så kanske att man lär sig något! Jag behöver verkligen all hjälp jag kan få med engelskan!!

Måste klaga!

åh jag är in princip alltid sjuk :S
För 1-2 månader sen var jag förkyld och innan de var det 1-2 månader sen jag var magsjuk och nu är jag förkyld igen...
Varför?? åh dumma!!


Webcam bild från nyss

Jaa, nu var jag klar med klagandet ;) mår iallafall inte super dåligt, har bara ont i ögonen och näsan rinner, men jag överlever! Kunde varit värre!

Nu ska jag plugga! Åh så duktig jag är!!! :D *stolt*
Men först ska jag snyta mig för sjuttio-elfte gången! *suck*

8. Vad får dig att må bättre?

8. Vad får dig att må bättre?

Nemo! Ett självklart svar! Om jag inte hade Nemo skulle jag inte ha något att leva för!!

Tjaaaaa

Jag blev förkyld.. precis som jag skrev för 3 dagar sen att jag trodde jag skulle bli. Jag blev sjuk i förrgår, hade ont  halsen, idag är jag snorig och nysig. Får väl hoppas att rösten inte försvinner iallafall.

Igår hade jag som sagt 2 engelskalektioner. Första var inte så rolig.. Andra var över förväntan! Vi har en ny engelskalärare som jag inte gillat innan, men igår slog allt om! Jag gillade honom till och med mer än vår förra engelskalärare! Riktigt nöjd!! :)

Idag vaknade jag vid halv 12, gick upp vid halv 1, skönt att sova ut! varit i hööks och öb, handlade dock inget, måste hålla i mina pengar nu!!

Egentligen skulle jag tävlat idag men det blev inställt. Pissväder så kanske ganska skönt iaf, men jag ville såklart tävla.


Imorgon ska jag hjälpa till på barnridningen i upk och sen tror jag att jag hjälper till i en nybörjargrupp på kvällen imorgon så dom lär sig sadla o tränsa m.m.

Nu ska jag ringa Karin och se om hon vill göra något :) Ska ta det lugnt idag så jag blir frisk.
kram


Dagens frilla (gammal bild), se så sne jag är.. Blev det efter rmin spricka jag hade i nyckelbenet </3


RSS 2.0