Följ mig och hatet mot one direction + Justin Bieber

Hade tänkt ge instagram en ny chans nu när jag har en Iphone och kan ha lite flera appar än innan. Där heter jag sschenning så följ mig där - på instagram alltså ;)

Annars då.. Började få ont i halsen för 3-4 dagar sen. Har inte kunnat sova på tre nätter pga. min hals. Men jag ska väl inte klaga för har lyckats hålla mig frisk några månader nu faktiskt. Från förra sommaren till lite innan skolavslutningen nu i somras har jag varit sjuk minst en gång i månaden - MINST. Men har vart frisk i minst 2 månader nu så de kanske var dags.. Att vara förkyld är inte jätte hemskt, men att bli förkyld dagarna innan Gotland är hemskt. För imorgon drar vi till Gotland! :D Åker härfrån 4 på morgonen.. Tagga att gå upp 3 i natt ;)

För att hoppa till ett helt annat ämne. Jag fattar inte hatet mot one direction och Justin Bieber.. Visst att Justin sjöng som en tjej förr, men nu är han väl bra? Jag är inget fan av någon av dom, men inte så att jag hatar om mer än någon annan artist jag inte gillar. De är inte så att jag inte gillar dom och då går runt och säger hur jävla dåliga dom är och lyssnar på dom för att kunna skratta åt dom. Vad är grejen med det? Om någon inte gillar Rihanna är det inte så att dom går runt och säger att hon är sämst osv. Nej för om jag inte gillar Rihanna lyssnar man inte på henne och sen är det inget mer med det. Men om det är Justin eller one direction man inte gillar ska man helt plötsligt kasta massa skit på dom.. Vad är skillnaden på dom och andra artister? Kommer aldrig förstå mig på det hela.. Men vad vet jag, det kanske bara är jag som är så godhjärtat att jag inte vill göra något sånt mot en människa SOM JAG INTE KÄNNER. Helt sjukt.


Och den här låten är riktigt bra OCH JAG STRUTAR I ATT DET TYP ÄR FÖRBJUDET ATT SÄGA ATT ONE DIRECTION/JUSTIN BIEBER ÄR BRA PÅ INTERNET FÖR JAG SÄGER VAD JAG TYCKER!

sista hyrdagen

I söndags var sista hyrdagen. Red Barichello barbacka på fm. Han var rätt fin, jag är nöjd, men fortfarande ingen wow-känsla..



På em red jag Pimpim med sadel. Pimpim och Barichello samma dag = lycka :D Iaf så gick det riktigt bra. Tränade på lägningar snett-igeom och han var jättefin :)

Bilder från filmer som vanligt ;)

Meiko - Bad things


Dagens + gårdagens

Eftersom Barichello har sår vid sadelgjorden så får jag bara rida barbacka så därför rider jag honom ett pass om dagen och en annan häst ett pass. Igår red jag Barichello och Porthos. Hoppade Porthos, gick rätt bra faktiskt. Sen dressyrade jag på Barichello. Eftersom det gått så bra den här veckan med honom så höjer jag kraven automatiskt utan att jag vill det och mina krav är så höga så jag inte blir nöjd typ..

Iaf. Idag red jag Barichello barbacka på fm, gik som igår. Han var fin och stundtals kände jag verkligen hur ryggen åkte upp och vissa övergångar blev riktigt bra. Men inte heeelt nöjd.. (åh va dum jag är!). Sen på em red jag Killen. Han var otroligt lugn och jättefin. Till en början var han lite lång och så men inte stark. Han behövde bara tid. En gång i galoppen blev han lite dragig men det var lugnt. Han var dock väldigt mycket svårare i höger än vänster varv.. men tyckte vi löste de rätt bra faktiskt. Krde lite bak- och frammdelsvändningar för lösgörande, funkar skit bra på honom :)

Bilder från film från mobilen.. därav kvalitén. Killen och jag

Sen efter stallet skulle jag åka till gränby och köpa en Iphone 4 då min mobil krånglar skit mkt.. (köp aldrig en htc wildfire s om du nu skulle få för dig det..). Men det var något som var stängt som han skulle ringa till så vi får ta det imorgon ist. Sen åkte vi hem till mig och såg på film (Daniel var med till gränby). Vi såg "dumma mig", skum men rätt bra film :) Nu ska jag sova för imorgon blir det tidigt igen.. *suck!* Nej men det är askul att hyra (dock mindre kul att gå upp på morgonen..) Godnatt :)

Dagens hyrdag

Idag red jag Barichello på fm. Kortade tyglarna och han drog inte alls upp huvudet. Nej han höll de nera hela tiden (framasteg!!!). Han var underbart fin! Sen efter typ 25 min skrittade jag och sen skulle jag sätta på snodden för att inte överanstränga honom och då såg Joanna blod vid sadelgjorden så jag hoppade av och tittade och det var rätt mkt blod så gick in med honom. Spolade av det och lär honom stå inne. Åt lunch och sen red jag Nemo ist för Barichello på em. Jag fick rida Barichello barbacka men vågade inte göra det i skogen eftersom han hoppar till för allt och jag förmodligen kommer flyga då.. ;)

Red Nemo barbacka i skogen med Joanna och Cornelia. Han var skit mysig. Var så skönt att sitta och vara säker för en gångs skull.. Han vandrade på utan problem över stock och sten. Var ute runt 45 min. Ur-mysigt :D

Imorgon är det hoppning på fm och då ska jag ha Porthos och sen på em tror jag att jag rider Barichello barbacka (barbacka eftersom han då slipper ha sadelgjorden på såret). Sen kanske jag ska rida Joejoe ett pass om dan och Barichello ett. Får se hur det blir :)

Barichello som börjar förvandlas till en dressyrhäst <3

 
 

Shoppat

Var på gränby igår för skulle fixa en dusa på banken men mamma och pappa hade läst fel så dom hade redan stängt.. Istället drog vi till kicks för att köpa deodorant (ååå de stavas hur??). Sen gick vi till stadium för att titta på mjukis-byxor och hittade ett par som var fina. Tog storlek M, L och XXL (herrstorlekar). Provade först L men mamma å pappa tyckte inte jag skulle köpa så stora byxor så provade M ist och de satte bra. Stora men urmysiga! Sen hämtade pappa XXXL bara för skojsskull och de skulle fått plats minst en till Matilda i dom ;) Köpte byxorna med storlek M. Sen drog vi till hööks och jag köpte nosgrimman som jag använde på Barichello idag (se bilder nedan).

har varit rätt trött den här veckan eftersom jag går upp så "tidigt" (går upp vid 10) för att hinna rida två gånger om dagen. Imorgon måste jag även ta bussen till stallet så då åker den 10 härifrån (=jag måste gå upp jätte tidigt..)

En sak jag stör mig på (bara för att hoppa till ett heeeelt annat ämne) är när serier/filmer slutar så man inte fattar. Såg sista avsnittet av gengången igår två gånger, både själv och med pappa men jag fatta verkligen ingenting (och inte pappa heller för den delen). Okej hela serien var skum så man kanske förstod att avslutet också skulle bli skumt, men iaf.. Konstigaste serien jag någonsin sett på xD Men den var bra på ett sätt iaf.. hm..

Men nu ska jag sova :) Ha det bra, godnatt!

Barichello och jag idag, pappa filmar


Mera Barichello


Barichello idag och igår

Igår red jag nog barbacka på fm, jättefin som han varit hela veckan! Sen på em så red vi ut i skogen i typ 30 min och Barichello var jätte larvig! Han studsade, bockade en gång och hoppade till för ingenting.. Sen red vi lite på banan i typ 10 min och då tog vi våran riktigt fina galopp på raktspår för första gången. Amazing!

Idag var pappa med och fotade + filmade på fm. Han var lite trött men jobbade bra. Jag pushade honom rätt mycket så han skulle ta i det där lilla extra. Stundtals jättefint steg och han höll formen typ hela passet. Vänster galopp är svårare än höger, men vi klarade vänster helt okej. Dock var inte galoppen lika fin idag som den varit tidigare tycker jag. Men jag är nöjd. Sen skrittade jag ut i skogen med pappa som sällskap. Fotade lite där också. Han blev rädd runt 5 gånger å med tanke på att Barichello var helt själv (häst då) ute i skogen så är det jättebra :) På em red jag oseriöst med knut på tyglarna och tränade på att han skulle göra övergångar och svänga utan att jag tog i tyglarna. Han var skit duktig på det :D

Här kommer lite bilder från idag

 

Godnatt


Säger godnatt med två bilder på Barichello och mig idag, bilder från filmen i inlägget under

Dag ett på hyrveckan

Första passet: Red inne i dressyrsadel och mitt träns som tyvärr har ett för stort pannband, annars passar det bra. Började med att ställa massor och släppa i yttertygeln. Tog inte lång tid innan han sänkte sig och blev fin. Gjorde samma i traven och där gick det ännu fortare för honom att bli fin. Sen kom vi till galoppen. Han sänkte sig lite då och då, inte långa stunder men litegrann iaf. Jag nöjde mig så och skrittade längre stund än vad som egentligen behövdes för att han skulle få vila ordentligt (han är inte så van att behöva jobba ordentligt). Sen provade jag lite lägningar och skänkelvikningar. Han var fin i början av lägningarna men orkade inte hålla det hela vägen. I helhet är jag jättenöjd och han jobbade fint. Blev lite arg då och då för att han tyckte jag krävde för mycket.

Andra passet: Red själv på hoppbanan, mamma, pappa och hundarna var med. Gjorde inget speciellt. Red runt lite till att börja med. Red på volten mest. Pappa filmade galoppen då han var sjuuuukt fin där!!! Asså han var en normal häst :O Film här under :) Sen efter typ halva passet satte vi på snodden lite löst bara för att han annars kommer dö... Kan inte jobba honom för hårt för då klarar han inte hela veckan xD Med snodden tränade jag övergångar, gick helt okej. Sen gick pappa, jag och Barichello ut i skogen.


Detta är alltså utan snodd

Vill bli något

Sitter här och önskar att jag kunde sjunga. Ser så härligt ut att stå på scen och göra det man älskar med folk som älskar en. Folk känner igen en och gillar det man gör. Skulle vara underbart! Men tyvärr är inte jag en utav de personerna som kan sjunga.. Och fan för det! Men jag älskar att sjunga och det är något jag tänker fortsätta med på fritiden trotts att jag inte kommer bli något inom musikbranschen.


3 onödiga frågor

1. Vad ska en kille ha för egenskaper enligt mig?

Vara snäll, omtänksam men ändå tänka på sig själv också, vara lätt att umgås med..

2. Är det viktigt att din kille är populär och snygg.

Absolut inte!

3. Är det viktigt att din kille ha magrutor och fin vältränad kropp?

Asså.. haha, jag är sån som älskar magrutor.. men nej, han behöver inte ha det! Men det skadar ju inte ;)


 


Helgen

Gårdagen spenderades hos Daniels moster, vi var barnvakt medan föräldrarna var på en fotbollsmatch om jag inte misstar mig. Där var Jag, Danne, hans mamma och bror, Daniels brorsas kompis (ehhmm..), Hans mormor och gammelfarbror + hans moster och hennes barn. Väldigt trevligt med god mat och snälla barn :)

Sen åkte jag och Daniel hem till honom och såg på film - Click, och sen sov vi. Vaknade vid halv 12 idag, såg Iron man 2 och sen åt vi frukost vid 2. Nu sitter jag hemma och lyssna på musik. Ska ta det lugnt ett tag innan jag och Nemo drar ut å cyklar. Sen blir det sängen tidigt idag för ska vara i stallet 9 imorgon. Ska hyra Barichello nästa vecka :D

Några favoriter inom musikbranschen #3

Oskar Zia



Newkid



Train


Ron Pope


Frågor om min pojkvän

Du är tillsammans med? - Daniel

Och varför det? - För att jag älskar honom

När blev ni tillsammans? - 18/2-13

* Hur täffades ni? - Vi har gått i samma skola sen vi börja gymnasiet, han natur och jag sam. Men vi började inte prata fören i jullovet i 2:an. Då började vi chatta på fb och sen gick vi på bio :)

Hur gammal är han? - 18 i september

Älskar du honom? - Mycket! <3

* Har du roligt med honom? - jag har det bäst med honom!

* Beskriv honom med tre ord? - Omtänksam, snygg och bäst 

* Får han dig att skratta? - Verkligen!

* Skulle han bli en bra pappa? - Absolut!

* Vad gjorde ni senast ni träffades? - Sov tsm, åt frukost och var hos Lukas.

* Är du svartsjuk ? - Nej, jag litar på honom och vet att han älskar mig. Mig gör man inte svartsjuk i onödan ;)

* Har ni bråkat nångång? - Massor..


Lukas idag

Jag och Daniel var hos Lukas idag och körde. Började med att longera väldigt oseriöst. Daniel fick även prova, duktig! Sen ångra vi oss typ och körde ist. Lukas stannade en gång och vägrade gå, men efter lite (mycket) övertalning gick han utan problem. Även här fick älsklingen prova och det gick jättebra :) För första gången galopperade jag även när jag körde och det var skit kul :D

Har även kommit en frieser till stallet och SHIT VA SNYGG HON ÄR!!! Jag gick in i hagen och hämtade Lukas och hon kom travande, krökte på nacken och blåste upp sig. Åh, kär <3

Så glad att killen försöker för min skull trotts att han inte gillar hästar. Bästa killen <3 Å jag tror minsan han tyckte det var helt okej faktiskt :)

Godmorgon

Vaknade för typ en timme sen med älsklingen i sängen <3 Ätit frulle och nu ska vi ut med hundarna. Igår cyklade vi med Nemo och senare på kvällen gick vi ut på promenad. Gungade och jag visade min gamla skola jag gick på 1:an - 6:an - fredrikabremer skolan.

Nu går Danne in å borsta tänderna, sen äre min tur ;) (k på det..) Nej men han tror jag skriver något jätte intressant men icke icke ;) HA!

Nu ska jag dra, hare hörrni :D

Bjuder ;)

Blommor

 

Risktvåan

Idag var jag och älskling på risktvåan. Var grymt nervös, men efter att ha känt på bilen och kört ett varv släppte nervositeten. Bilen var rätt så okej att köra. Tycker bedalerna var lite för lätta att trycka på så man kände inte något motstånd. Men det fattade man rätt lätt så man fick avväga lite mer med huvudet än bedalerna.. Man fick känna mera nu så att säga.

Hur som så började man med att tvärstanna på asfalt två gånger varav en som skulle vara minst i 70 km/h. Första gången körd jag rätt fegt och släppte bromsen rätt tidigt och så, vet dock inte vilken hastighet jag körde i. Andra gången körde jag runt 73-74. Sen skulle man göra samma sak men på halt väglag 2 gånger. Jag körde runt 70 första gången och andra gången lite långsammare för att prova olika hastigheter. Sen skulle man bromsa och köra slalom på halt väglag 4 gånger. Jag brassa på ena gången och kom upp i 86 km/h (=jag kunde inte alls svänga). Men annars höll jag väl runt 70 de andra gångerna, någon gång kanske lite långsammare. Att bromsa och svänga samtidigt var riktigt riktigt kul!!! Speciellt när det gick lite fortare ;) Fick ett nytt smeknamn av han som höll kursen, rallybruden. Inte illa ;)

Innan vi började köra fick man prova på att snurra med bil, dock frivilligt så jag gjorde inte det. Sen fick man krocka i 7 km/h och den däremot provade jag på. Var inte en jättekrock, men med tanke på att de gick så långsamt så kan man ju tänka sig hur den blir i 50 km/h.. Men kändes ungefär som att åka berg och dahlbana när den stannar i slutet (har för mig att den stannar rätt kraftigt). Och så fick man se bilar som krockat med och utan saker i bagaget och lite annat.

Det var riktigt riktigt kul, synd att man bara fick åka 8 varv.. Skulle gärna ha kört mera. ;) Men ni som inte har varit på risktvåan har iaf något att se fram emot kan jag lova :D

Solnedgång

Faila rätt brutalt med dom här bilderna då jag hade heeelt fel inställning -.- Dom blev absolut inte så bra som dom kunde blivit.. rätt surt faktiskt! Men aja, de får väl duga..

 

Godmorgon...

Nej faktiskt inte, jag gick upp halv 12 idag! Känn på den ni ;) Åkte till Lukas och körde med syster och Nemo. Började med att träna lite på att han skulle korsa frambenen och det gick rätt fort för honom att förstå idag, men såklart kan han inte det helt än. Sen att han skulle lyfta benet när jag dutta med spöt. Gick också lite trögt ibörjan men sen fatta han. Sen sela jag honom och vi åkte ut. Kom tillbaka och då fick några barn åka så då ledde jag dom en kortis. Sen fortsätte vi träningen med att korsa benen, gick bra till en början men sen blev han trött/ledsnade så då slutade vi.

Nu grillar pappa så snart blire mat, nice. Utsvulten! Imorgon blir det risk 1 och på onsdag risk 2. Ska bli spännande, lite nervöst är det :)


Bild från idag, Lukas :D

Kossor


Dagen hos Lukas

Idag var jag och Nemo hos Lukas. Tanken var att lära honom lite trixs idag - fortsätta med att han ska lyfta vänster hov när jag petar på den med spöt och sen påbörja att han ska korsa frambenen när jag ger ett lätt tryck på bogen. Tog fram longerlinan och började skritta fram honom. Gick fram och tillbaka och han fick gå efter mig. Han har vilat ett tag nu så han var riktigt taggad. Sen sprang vi lite och när jag gjorde en tvär sväng åt sidan så slängde han med huvudet och blev lite busig ;)

Sen började vi träningen. Duttade med spöt och väntade på att han skulle lyfta hoven. Var ett tag sen jag var där och det märktes att han hade glömt vad han skulle göra så fick påminna honom med att trycka lite med handen. Han fattade fort och sen räckte det med spöt. Sen stälde jag mig bredvid honom och tröck lite på bogen. Han fattade inte till en början utan gick bara iväg och snurrade och undrade vad jag ville. Men efter en liten stund fattaded han och ställde höger hov framför vänsta hoven (att korsa var svårt tyckte han då han tappade ballansen). Sen efter ett tag gjorde han det utan problem! Han lär sig otroligt fort! Under tiden jag gjorde att det här (som tog runt 1 h) så hade Nemo sällskap av 4-5 barn som lekte med honom. Sååå kul tyckte han :D Nemo som verkligen älskar barn :)


Nemo hos Lukas idag :)

Sen när Lukas blev trött i huvudet gick jag, Nemo och ett av barnen på en promenad. Ungen var så söt som tog hand om Nemo. Hade honom i koppel på vägen där det kan komma bilar och såklart skulle barnet håll honom. Sen släppte vi honom och barnet hade koll på Nemo hela tiden. Åh <3 Och Nemo skötte sig sååå bra!!! Barnet sa att Nemo var jätte duktig :)

ska förmodligen dit imorgon igen och forsätta våran träning. Hoppas det går lika bra då och hoppas Lukas är lika taggad! :)

Veckan hittills

Varit en underbar dag idag med 30 grader och strålande sol utan ett enda moln. Som inlägget under säger så var jag och syster hos farmor och sov där igår till idag. Igår kom farmor och Åke hem till oss och vi åt mat och tårta eftersom jag och farmor fyllt år. Sen följde vi med dom hem. Vi har åkt (rott) ut med båten och badat i sjön vilket var riktigt skönt faktiskt. 24,5 grader i vattnet idag, inte illa ;) Totalt bränt upp min mage, bröstkorgen, armarna, början av benen + ansiktet. Svider satan! Igår kväll tog vi även en promenad där vi träffade kossor.


Sovit hos älsklingen har jag också gjort. Vi gjorde inget speciellt. Såg på film och tog en kvälls/nattpromenad vid 1. Nice :) Sen la vi oss vid 2 och sov till 12 typ. Sen åker jag hem vid 2 för att åka till vetrinären för att vaccinera hundarna + klippa klona. Så duktiga hundar skötte sig som vanligt :)

Och så har jag sovit hos Elvira.. haha bara sovit över typ xD Vi sjöng singstar, jag sjöng medan hon spela gitarr, hon spela piano för mig, vi såg på film och så roade oss på annat vis. Så mysigt!!!

Nu ska jag lyssna på lite musik innan jag ska sova. Snurrar i hela huvudet och jag är så grymt trött.. Imorgon ska jag till upk vid 13 tiden och fota de som rider och sen vidare till Lukas och hälsa på honom :)


Bilder från när jag och syster var hos farmor

Syster och jag har varit hos farmor igår till idag så här kommer lite bilder. Jag har tagit alla förutom den sista som då är på mig..


Några favoriter inom musikbranschen 2

Alla Bruno Mars låtar, gamla som nya




Lifehouse är bra, speciellt everything och you and me




Coldplay




Lune
 med leave the world behind




Jag och Nemo idag

 

ridsporten

Hittade lite rolig fakta i den här artikeln http://interasistmen.se/dumheter/sd-politiker-ridning-ar-ingen-idrott-da-den-inte-kraver-en-fysisk-insats/. Jag tänker dock inte kommentera artikeln för det som sägs av SD är bara helt sjukt :P

  • Cirka 400 000 tävlingsstarter inom ridsporten gjordes under 2012.
  • Hoppning är den största grenen med 75%, dressyr 22,5%, fälttävlan 2% och övriga grenar 0,5%. Till övriga räknas körning och distansritt.
  • Inom alla grenar utom voltige tävlar män och kvinnor – pojkar och flickor – mot varandra på samma villkor.
  • Femte mest populära publiksporten vid tävlingar, räknat på åskådare i åldern 7-70 år
  • Fritid och tävling för en halv miljon svenskar
  • Sveriges näst största ungdomsidrott, bara fotbollen är större
  • Ridsporten ligger på andra plats, efter gymnastik, sett till antal tävlings- och träningsaktiviteter bland kvinnor i åldern 7-70 år
  • Cirka 5 miljoner ridtimmar genomförs varje år på landets ridskolor (2011)

Den här veckan lite snabbt

Idag har jag rensat lite bland mina bilder. Tagit bort 4500 bilder (motsvarar 11 gb), det tar sig. ;) har dock massa bilder kvar att gå igenom. Inte ens gått igenom hälften av albumen.. Har så mycket skit bilder på datorn. Iallafall, imorgon drar jag, Daniel, syster och kanske någon mer å badar. Sen sover jag hos Daniel. Sen onsdag - torsdag sover jag hos elvira och någon gång ska jag till farmor och sova där. Mycket sova över den här veckan. Men nu ska jag sova precis som alla andra ;) Ha det bra!


Några favoriter inom musikbranschen

Kommer köra "några favoriter inom musikbranschen" varje lördag framöver ett tag nu så får ni lite tips på musik som ni förhoppningsvis gillar :)

Robin Stjernberg som har en fantastisk röst och strålar på scen. Älskar allt han sjunger!




Boyce Avenue som sjunger covers. Just covern med Teenage dream är extra bra tycker jag.



Olly Murs som även han utrålar så fantastiskt på scen så man bara inte kan stå still!




Typ alla The script låtar





Zara Larsson - Bad boys

Zara%20Larsson%20-%20Bad%20boys

Ute och kört med Nemo och pappa idag

 

Cyklat med hundarna

Jaa, vad har hänt sen sist?? Inte mycket.. Jag och Danne har varit på fyrishov och badat. Mycket mer människor där idag än förra gången. Vart mycket trevligt :)

Jag har varit ute och cyklat med hundarna. I förrgår var jag ute och cykla med Nemo. Inte varit ute och cyklat sen förra sommaren. Han var riktigt duktig. Blev trött rätt fort men han fick galoppera långsamt hela vägen och då sprang han hela tiden utan problem. Lite tog det nog emot men min hund är en kämpe ;) Igår var jag ute med Dante och cyklade. Vi stod mer stilla än vi kom fram.. Dante gillar inte att gå utanför gården så han satte sig er och vägrade gå. Jag fick dra fram honom och efter ett tag gav han upp och började gå. Fick ta det i hans takt, gick sjukt långsamt. Han i princip gick. Sen när vi kom ut på en raksträcka mot hemmet så kom han igång. Han galopperade hela den vägen. Han blev också trött på en gång typ men han har inte heller varit ute sen förra sommaren så man förstår ju. Skönt att avsluta bra iaf.


Gammal bild på Dante

Idag skulle jag iväg och fota några i stallet, men det blev lite problem med skjutsning och jag skulle inte hinna om jag skulle tagit bussen så ja åker dit imorgon istället. Så gick upp för kanske en halvtimme sen och åt. Å nu sitter jag här å bloggar ;) Ska iväg och äta glass nu tydligen.. Sen kanske iväg till Lukas, förmodligen blir det så men ska fråga om jag får först (vilket jag alltid har fått hittills). Kanske kör idag igen, så grymt kul att köra ju :D

Nu ska jag iväg, ni får ha en bra dag :)

Reklam om vikt

Något jag stör mig riktigt mycket på är reklamer om vikt. Alla reklarmerna man ser på internet, tv och i tidningarna handlar om hur man går ner i vikt. Men jag har helt ärligt ALDRIG sett en reklam om hur man går upp i vikt. Tänk de som har ätsvårigheter och ser alla reklamer om hur man går ner i vikt, tror någon på fullt allvar att dom kommer börja äta då? Nej! Visst att folk kanske är tjocka och behöver gå ner i vikt och såna reklamer är ju jättebra för att hjälpa, men man måste dela upp det så det även finns reklam för de som behöver gå upp i vikt.

Jag TROR att folk har lättare att gå ner i vikt än upp. Att gå upp i vikt betyder att du måste äta mycket mat så din mage utvigs vilket betyder att du kommer behöva känna dig mera än supermätt när du ätit klart + äta nästa måltid innan du hunnit bli hungrig igen. Att gå upp i vikt betyder även en högre siffra på vågen och de är något som en del har svårt för att se. Medan de som ska gå ner i vikt måste svettas på gymmet och äta mindre. Kanske till och med sluta äta under måltiden även fast de fortfarande är hungriga för att magensäcken ska dras ihop. Att sluta äta godis och socker är grymt svårt, det vet jag själv! Men jag tror ändå att de är lättare och mer målmedvetna än de som ska gå upp i vikt. Sen beror de såklart på människa också.

Men som sagt, om de som behöver gå upp i vikt ser alla reklamer om att gå ner i vikt och ingen reklam om att gå upp i vikt så tror jag att det blir otroligt svårt för dom att göra något åt saken. De är trotts allt (om jag inte misstar mig) svårare att gå upp i vikt än ner.

Har ni sett någon reklam om att gå upp i vikt? Det kan ju trotts allt vara jag som missat alla dom reklamerna..

-----

13 HAR DU...

Ett förhållande: jaa
Haft ett seriöst förhållande: ja
Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej
Blivit kär vid första ögonkastet: ja
Fått ditt hjärta krossat: ja
Kysst någon och sedan ångrat dig: Ja.
Ljugit för dina föräldrar om vart du är: Ja...
Några smycken som kostat över 1000 kr: tror inte det
Några husdjur: Ja
Hamnat på polisstation: Nej.

12 DAGENS:

Klädsel: mjukisbyxor, linne och tjocktröja
Hår: fläta
Låt: two worlds
Vill ha: Wacce
Saknad: Wacce
Köp: Inget.
Humör: trött och förvirrad
Tanke när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?: kommer inte ihåg


11 NU:

Kärlek: Daniel
Husdjur: Fiskar, Hundar
Semester: gotland i Augusti
Jobb: I upk
Köpta skiva: Oj det kommer jag inte ihåg..
Riktiga kärlek: Daniel
Piercing: Öronen
Konsert: Rix fm


10 SENASTE:

Personen som sms:ade dej: Daniel
Personen som du kramade: Elvira
Peronen som ringde dig: Daniel
Personen som du ringde: Daniel
Personen du sa 'jag älskar dig' till: Daniel
Filmen du såg: The day before tomorrow
Gången du grät: tidigare idag

9 SKULLE DU:

Våga hoppa fallskärm: Nej
Våga hoppa bungyjump: Nej
Dejta någon med väldigt mycket tatueringar: Ja
Hellre ta bilden än vara med på den: hellre ta bilden
Kunna gråta över en kille: Ja
Kunna gråta över en vän: Ja
Ljuga för någon: Ja
Kunna springa 50mil: nej..

8 VAD:

Gör du just nu: Svarar på det här..
Ska du göra imorgon: Träffa Daniel
Har du med dig in på bion: Sällskap
Är det för färg på dina byxor: svart
Är det för väder hos dig just nu: ingen aning..
Är det första du lägger märke till hos det motsatta könet: vet inte
Skulle du göra om du vann på lotto: köpa Wacce!!!

Människan mot resten av världen?

Något jag alltid undrat över - varför tror inte människan att vi är djur? Varför tror vi att det är människan mot alla andra varelser? tänk bara inom filmvärlden, varför kan alla olika djur prata med varandra men inte människan? Om vi hade varit hundar - skulle alla djur förutom hundarna kunna prata med varandra?

Vi är precis som dom, varför ska vi dominera? Varför ska vi fånga in djur och ha dom på zoo för att titta på dom? Varför ska vi köra bil? varför ska vi förstöra skogar där djuren bor? jag äter kött.. men djur äter djur.. de är liksom naturligt. jag sitter vid datorn och kör bil för det är så världen ser ut.. något som jag inte kan ändra på!

Varför är det alltid snack om dominans och ledarskap? jag och elvira var ute med hundarna och Nemo tog tag i kopplet och drog och då sa elvira "får han göra så? det betyder att han är ledaren". varför ska inte djuret få bestämma något? Jag skulle inte vilja ha ett förhållande med Nemo där jag tvingar honom gå vid min sida, jag vill inte tvinga honom att göra saker för att jag vill bestämma. Jag vill inte att han inte ska våga ta plats och bestämma något. Varför skulle någon vilja ha det så? Är det för att människan äntligen hittat någon att bestämma över? Det är som att vi har ett förhållande och en av oss trycker ner den andra och bestämmer allt, jag tror inte den andra parten mår så bra.

Jag menar, om jag är ute och rider så vet jag bäst om det är bra eller inte att gå ut på vägen medan hästen känner av bättre om det kommer ett vildsvin än vad jag vet. Jag drar i kopplet när jag är ute med Nemo och träffar andra hundar för jag vet att det är bäst att inte gå fram till vem som helst, om han får göra det och sen gör det när han går lös kan han gå fram till agggressiva hundar. Men om jag ser att Nemo vill gå lös för att springa eller så så släpper jag honom, om det passar vill säga. jag har honom i koppel vid vägar för han vet inte att de inte är bra att springa ut på vägen..

Jag tänker på Nemo som en individ men tänk om han hade hamnat hos en människa som ser honom bara som en hund, då skulle han inte vara lika lycklig och tyvärr finns det för många såna. Om han inte lyder kan människan bara slå honom.. lätt lösning som funkar med snabbt reslutat. Dock en ledsen hund..

I det här världen är jag glad att jag är männsika för jag skulle jag vara rädd att vara något annat. Liksom, tänk om människorna får tag på mig?!

Inte trött..

Klockan börjar närma sig 2 på natten och jag är inte ett dugg trött.. Varför?? Jag som hade tänk gå isäng rätt så tidigt idag så jag kunde vakna någolunda tidigt (tidigare än 2 iallafall). Idag gick jag upp kvart över 2.. Skandal egentligen. Kanske därför jag inte är trött också? ;)

Hur som så har dagen spenderats med älsklingen. Började med att åka till Sofia så fick Daniel massage. Sen åkte vi hem och åt och sen hem till honom. Där såg vi två avsnitt av karatefylla och halva första saw. Jag som alltid är efter i filmvärlden har inte sett dom, men jag tycker att den första halvan av första filmen var jättebra så fett värt att  se alla :)

Har sån träningsvärk i kroppen sen ridningen igår som jag skrev om i inlägget här under. Men jag är super nöjd över den träningen så fett värt :D Men nu ska jag lyssna på lite musik innan jag sover. Hör även att pappa är uppe nu, han ska åka till jobbet.. liksom palla de?? Men jaja, nu ska jag försöka bli trött. Eller så lägger jag mig nu och sover iaf? Jag är sån som typ alltid kan sova så ;) Men okej nu ska jag inte fortätta babbla (skriva) på om absolut helt onödiga och ointressanta saker xD Kraaaam på er :D

Hopplektion med Pimpim

Idag (igår) hoppade jag privatlektion med Pimpim. På framridningen var han rätt trött men vi tog de i hans takt och allt eftersom blev han piggare. Fick gasa igång lite i galoppen och de var inga problem alls. Jag ville träna på att byta galopp över hindrena så det var huvudtanken. Hoppade ett hinder snett-igenom för att byta. Första gången var det svårt men sen kom jag på hur jag skulle göra och då var det inga problem. Sen hoppade jag på en 15 meters volt i trav och landa i galopp. Gud så svårt de var.. Pimpim landa i fel galopp de flesta gångerna, men ibland fick vi till det. Och så hoppade jag ett sockerbits-hinder rätt över banan och böt galopp, inga problem alls. Och en 5 ½ på långsidan. Älskar 5½ för man får sånt flyt.

Sen la vi ihop det och hoppade en liten bana. Volt i trav och landa i galopp. Snett-igenom över räcket och byta galopp. Över sockerbits-hindret och byta galopp och sen över 5½. Gjorde de två gånger och gick faktiskt riktigt bra. En gång snubblade han på stavbommen vid hindret på volet så han hoppade jätte konstigt. Och en gång fick vi ett stopp på räcket som var snett-igenom. Men annars gick det bra. :) Han kom igång riktigt bra efter ett tag och verkade tycka det var kul. Det svåra som jag upptäckte under passet var att samla och få bakbenen under sig utan att bromsa.. Men vägde upp det helt okej tycker jag. Dutti hest :D

Tänkte jag skulle mäta nästa gång jag är i stallet för hoppade ju upp till "klossen" på hinderstödet så får vi se hur högt jag hoppa som högst. Jag skulle tippa på 85-90, syster trodde de var 90-1m, men som sagt - jag ska mäta :)


Bilder från filmer, Pimpim och jag på passet :)<3

dålig sida hos en människa

Det tråkigaste som hänt dig i år?

Misst lite kompisar.. Men å andra sidan har jag ju mina vänner som jag behöver så.. :)

 

Det bästa som hänt dig i år?
Mina framgångar i ridningen. Trotts att de kanske inte syns så känner jag att min ridning bara blir bättre och bättre och de är jätte kul

 

Tre senaste mottagna smsen i din telefon?

"Älskar dig <3" - Daniel

"Tur :)"
- Daniel

"Aaa :)"
- Isabell

Nuvarande beroende?

Bruno Mars ;) 

Något du inte gillar hos andra?
Skrytiga människor som har alldeles för mycket självförtroende och tror dom är bäst.

 

En dålig sida du har?
Som jag skrev i ett inlägg förr - jag vill vara "överst" vilket betyder att jag sällan tar första steget oh säger förlåt osv.

 

En maträtt du är sugen på just nu? 
Pasta och köttfärssås


Bruno Mars - It will rain


Tv serier

Dålig uppdatering men nu under sommarlovet har jag inget att blogga om. Antligen sover jag, rider eller är med vänner.. Finns liksom inget kul att skriva om. Men har iallafall köpt mina första drinkar, jag och Elvira var ute på krogen på min födelsedag. Riktigt mys och trevligt :) Mera då.. jag minns knappt vad jag gjort.. Jo, jag har varit hos min systers kompis och fått massage, riktigt skönt. Sen åt vi jordgubbar.

Jag har helt vänt på dygnet precis som alla andra ungdomar under sommarlovet. Går isäng mellan halv 3 och halv 4 och går upp vid 13.30.. haha jaa är det sommarlov så är det! ;)

Imorgon ska jag hoppa privatlektion med Pimpim, ska bli kul. Hoppas han sköter sig ;)

Kan tipsa om bra serier som går nu under sommarlovet. För er som missat avsnitt så är det bara att titta på svtplay.
  • Gengångaren
En fransk serie som är otroligt svår att hänga med i. Den hoppar från då-tid till nu-tid hela tiden och är jätteskum. Serien skapar, i alla fall hos mig, mer frågor än svar. Men tror att det är de som gör att jag fastnade för den, man vill ha svar. Dock inte särskillt barnvänlig vilket även svtplay kommer att säga till er när ni ska se den. En del våldtäkter och mord osv i den. Beskrivning från svtplay:

"Spännande dramaserie där ett antal unga personer, som dog år tidigare, plötsligt återvänder till sina hem."

Går tisdagar 21.00 i svt24

  • Bates motel
Även denna är inte barnvänlig av samma skäl.. Det är en amerikansk skräckserie. Vet inte vad jag kan säga utan att avslöja så mycket, men klistrar in en liten beskrivning som finns på svtplay:

"Nya skräckserien Bates Motel utspelar sig i modern tid och är en så kallad prequel till filmen Psycho. I serien får man följa den mörka bakgrundshistorien och se hur djupt invecklad Normans relation är till sin mamma och hur hon hjälpte till att skapa den mest kända seriemördaren av dem alla."

Går onsdagar 21.00 i svt24

RSS 2.0