7. Dina rädslor

7. Dina rädslor

Att Wacce mår piss.
Spindlar.
Att Nemo ska försvinna.

I skolan

Nu sitter jag i skolan och har engelska, ush. Idag har jag 2 engelskalektioner och en filosofilektion. Har en håltimme mellan engelskan och filosofin på 2,5 h.. Men å andra sidan har jag tid att plugga och få hjälp då.

När jag kommer hem vet jag inte vad jag ska göra. Förmodligen plugga, kanske ut och springa med Nemo, vi får se.
(Tidsinställt inlägg)

Jason Walker - If i told you

Snart klar med sociologin, den var ganska lätt! Jag skriver nog lite mer nu, sen lägger jag den åt sidan. Sen om någon/några dagar läser jag igenom den så jag kan göra den bättre (lättare att se fel om det går några dagar emellan). Sen ska jag även be om feedback på den. :) Det är sååå bra att göra saker i tid!! Jag verkligen rekomenderar det ;) *stolt som äntligen kan lämna in något i tid*det blir en del bloggand när jag pluggar då jag gärna vill ha små pauser under tiden jag pluggar. Vissa sitter flera timmar i sträck utan att ta paus, så kan inte jag göra. Jag behöver 5-10 min paus då och då, då blir mina arbeten som bäst. :)

Nej nu ska jag se om jag kommer på lite mer att skriva, sen blir det nog ledarskap och organisationsinstuderingsfrågor inför provet.
Ciao

Plugg

Har redan fått en del plugg, sociologiuppgift till nästa vecka, svenskauppgift till vecka 37, filosofiprov vecka 38, ledarskap och organisationsprov vecka 37, ledarsap och organisationsseminarium vecka 37.. Så har en del att göra ;) Har iallafall skrivit 1/3 av sociologiuppgiften så har inte så mycket kvar där. Skrivandet rullar på. har börjat med instuderingsfrågorna till ledarskap och organisationsprovet också (varför så långt namn?? :S Ledarskap och organisation, kunde dom inte hittat på något liiite kortare??).

Onödig fakta.. haha, väldigt ointressant för er.. Men nu vet ni iallafall vad jag sysslar med ;) Vid 7 bryter jag pluggandet och drar till stallet och rider istället :) Nu ska jag fortsätta plugga så jag kan lämna in någon uppgift i tid denna termin!! (Jag är sämst på att lämna in uppgifter i tid!)

Hoppas ni inte har så mycket pluggande iallfall. :)
Ha det bra, puss hej

6. Något du ångrar

6. Något du ångrar

Att jag inte tog Wacce, att jag inte lyckades övertala mina föräldrar.
Hatar mig för det!

Hoppning på knashästen!

Igår hoppade jag med Rowan, han är lite... speciell.. haha. Han är sjukt kul dock!
Vi började med att galoppera över 3 bommar. Ibörjan blev de trav över första bommer eftersom han inte ville över den egentligen.. Men jag lyckades övertala honom ;) Jaa, första gången vi kom på var mitt mål att komma över alla bommar. Sen andra gången vi kom på så ville jag bara att det skulle rulla på och det gjorde det. 3 gången hade jag krav på honom också. Jag satt ihop honom förvånandsvärt bra! Jag själv är mycket mycket nöjd över den sista gången :)

Sen hoppade vi en linje bara raktfram med 2 små hinder. Gick bra.
sen en bruten linje (tror de heter så), hinder sen svänga och hoppa ett till hinder. Han stod emot lite men vi kom över iallafall.


Jag och Rowan för 2 år sen på en tävling.


Sen åt andra hållet, hinder, hinder, bom, ett miiiiiini hinder på typ 15 cm. Svårt att förklara linjerna så jag försöker inte ens.
Det gick iallafall helt okej. Han landade i fel galopp efter första hindret men det är lite svårt att tänka på att samtidigt! Jag är inte så efaren än ;) (Först måste man tänka på att han ska hoppa, sen när han hoppar måste man tänka på eftergiften (vi hoppade 50 som högst, men Rowan hoppade som om det var 1m, hindrena kan ju bitas i magen annars), då har jag lixom inte "tid" att tänka på att visa galopp och så..)

Iallfall är jag nöjd :) Fick fina kommentarer efter. Dels att jag rider mjukt trots att han står emot, att jag får över honom utan att tvinga honom. Sen att jag är bra på att rida lite speciella hästar (antar att hon syftar på Barichello också.. haha). de är iallafall jätte kul att höra :)

5. Vad är kärlek?

5. Vad är kärlek?

Kärlek för mig är när man är lyckliga tillsammans, när man trivs ihop och lyssnar på varandra. Kärlek för mig är när man kan dela sina känslor för varandra och bryr sig om varann.

Kärlek är något man känner, inte ser!
Kärlek är något man inte kan beskriva, det bara finns där.

Kärlek är så mycket mer än vad vi tror. Kärlek är underbart!

4. Någonting du vill ha

Vad gör dig annorlunda? Hoppar över den!

4. Någonting du vill ha

Såkart jag vill ha Wacce som jag saknar mest i hela världen!


Sjuk??

Ånej, jag börjar låta förkyld, nyser massor och är snorig.. :O INTE IGEN!!!
Ska försöka hålla mig frisk! Jag som inte ens kan prata när jag är förkyld för att min röst försvinner HELT!
Åherregud.

Jag har iaf varnat en etta om lärarna ;) Nej men de flesta duger, vissa mer vissa mindre.. sen är det en lärare jag INTE tål, så har varnat henne ;)

Nej nu ska jag fortsätta lyssna på musik.
Snart ska jag sova. Imorgon blire skolfoto, inte ett dugg taggad..

Kiss och bajs (mooooget)
Mörk webcam bild, fint..

Lugn vecka

Förra veckan cyklade jag inget alls med Nemo, blev inte mycket träning heller, mest bus. Nemo behövde egentligen inte vila då han redan har överskottsenergi (som aldrig försvinner), men jag har varit sjukt trött nu efter skolstarten så därför har det blivit som det blivit.

Mitt schema är iallafall jätte bra denna termin! Första terminen i 1:an slutade jag 4-5 varje dag, andra terminen i 1:an hade jag heller inte bra schema, men denna termin slutar jag 14.00 senast (om man inte räknar med WS, om man gör de slutar jag 3 dagar klockan 16, annars slutar jag 14.

Igår var jag i stallet o red Poppe. Gick faktiskt riktigt riktigt bra i skritten och traven, han var sååå fin! I galoppen blev det lite kaos.. Men jag är sjukt nöjd över både min och Poppes prestation! :) Fin häst!

Nu ska jag ut och cykla med Nemo,

Om ni undrar varför det blir så dåligt uppdatering är det för att skolan börjat! De säger väl allt?!?
Ses, puss o kram

3. En bild på något som gör dig lycklig

3. En bild på något som gör dig lycklig

Såklart min fina vän!!!


Ben howard - These waters

Igår låg jag i sängen hela dagen, gjorde absolut ingenting!

Idag gick jag upp vid 12, ätit och sjungit sing star, varit ute med vovven har jag också varit. Annars händer det inte mycket här.
Snart drar jag till stallet, kanske att jag rider, vi får se :)

2. Någon du skulle vilja byta liv med för en dag

2. Någon du skulle vilja byta liv med för en dag

Jag vill byta liv med Wacce så jag får veta hur han mår och lära känna honom bättre!

1. Låtar du lyssnar på när du är glad/ledsen

1. Låtar du lyssnar på när du är glad/ledsen
 
Glad 


Ledsen

Lista

Tog listan av Oline.
 1. Låtar du lyssnar på när du är glad/ledsen
 2. Någon du skulle vilja byta liv med för en dag
 3. En bild på något som gör dig lycklig
 4. Vad gör dig annorlunda?
 5. Någonting du vill ha
 6. Vad är kärlek?
 7. Något du ångrar
 8. Dina rädslor
 9. Vad får dig att må bättre?
 10. En bild du har tagit
 11. 5 saker du gillar att göra
 12. En bild som gör dig glad
 13. En person som är viktig för dig
 14. Något som får dig att gråta
 15. Något du inte klarar dig utan

Nemo och jag idag

<3


Riktigt dålig kvalité!! Allt blev avlångt :S Kameran är bra!!! men youtube förstörde kvalitén.. :(

Ingen tävling

Skulle egentligen tävla min första lagtävling nästa lördag, men tyvärr har lag hoppat av så det blir inget :/ Jag skulle rida min första LA, var ju så taggad.. Jag och Rowan, mitt sista ponnyår.
Jaja, det kommer väl andra tävlingar som jag kan vara med på, måste passa på att tävla ponny nu mitt sista år!

Hoppas att det kommer någon hopptävling snart som jag och Barichello kan vara med på :) Känner att vi är redo att ge oss ut i det tuffa ;) Med det menar jag inte bara pay and jump, utan någon riktigt tävling där vi kan satsa 100 på omhoppningen och ha sjukt kul o visa vad vi kan :D Tror Barichello skulle uppskatta det!


Gårdagens ridning på Killen

Igår var det dressyr på Killen. Gick faktiskt mycket mycket bättre denna gång än förra gången. Förra gången var första gången jag satt på honom och fick bara höra att han var pigg, men jag hade ingen aning om hur. Jag testade mig fram och det gick egentligen inte alls bra. Jag kunde inte fatta galopp för när jag skulle göra det sprang han bara iväg i trav. jag blev stark i min hand för att jag tyckte han blev pigg och då blev han självklart också stark och tog tag i bettet...

Till igår hade jag bestämt mig för att inte dra i honom vilket jag faktiskt inte gjorde. Jag visste att han inte skulle göra något dumt/obehagligt så varför inte låta honom springa och jag gör lugna och fina halvhalter?

Galoppfattningarna gick såååå mycket bättre denna gång!!! Jag fick alla fattningar precis där jag bad om galopp och jag visste hur jag skulle förbereda honom. Sen i avsattningarna till en början tog det jätte lång tid innan jag kunde sakta av då han inte tog mina förhållningar, men efter ett tag gick det också jätte bra!
 
I slutet var han trött och gick ganska långsamt, jag red så ett tag men sen tänkte jag "varför ska han slippa undan jobbet och gå so han vill, jag utmanar honom istället?" så jag bad honom gå på lite mera och det blev ingen såhär "OOAAWWWO VA FINT HAN GICK" men han sträckte ut steget mera och jag vart väldigt nöjd med hur han jobbade. Stundtals (man får tänka på att han bara är 5 och inte gått så mycket dressyr) så tog han upp ryggen så mycket så jag trodde han bajsade, men när jag tittade bak gjorde han inte det. Härlig känsla att få upp ryggen så mycket! Men varken han eller jag orkade så länge..

Min lättridningssits var värre än vanligt och jag kan säga att den brukar vara kaos.. Dock är min nedsittning bättre och tur är väl de.
Huvudträningen var handställning och inverkan och min handställning var faktiskt förvånandsvärt bra! Den brukar också vara lite sisådär.. ;)

En bra lärare

Jag och min kompis stod och bedömde våra lärare i skolan för någon dag sen. Vi kan fram till att vi har 1 ½ bra lärare. men vad är egentligen en bra lärare?

En bra lärare beror påklart på individ och alla tycker ju inte lika, men jag tänkte dela med mig lite om vad jag och min kompis tyckte och sa.

Jag sa att vi bara har en bra lärare, det är bara av honom som jag lärt mig massor. Av de andra lärarna har jag inte alls lärt mig mycket av. Sen har vi den halva läraren. Hon hade förra terminen två ämnen med min klass, matte och engelska. Min engelskalärare måste var tydlig och säker på vad den gör då jag verkligen behöver en vägvisare i engelskan för att jag ska fatta något och lära mig. Hon som vi hade var inte alls bra på det ämnet för MIN del. Sen var det säkert jätte många som lärde sig av henne, men inte jag.

Dock i matten lärde jag mig en hel del så där var hon bra. Jag är bättre på matten än engelskan så i matten behöver jag inte lika mycket hjälp. (Nu säger jag inte att jag inte fick hjälp i engelskan, jag hade super mycket hjälp på ws och hon dela ut papper som ja skulle göra, vi satt o pratade, hon rättade och var tydlig när hon förklarade och så, men jag vet inte riktigt, jag lärde mig inget. Eller så lärde jag mig fast jag inte märkte det... Fast om jag lärde mig så syns det inte på betyget..)

Hur som så är en bra lärare för mig en som man lär sig massor av och är snäll!Min kompis tyckte ganska lika. Hon tyckte samma lärare som mig, dock tycker hon att hon inte riktigt trivs med den första läraren jag skrev om. Hon tycker han verkar obekväm och nervös på förläsningarna. jag kan hålla med till en viss del.
Hon tycker om den andra läraren för att hon trivs med henne, men håller med om att hon inte lärt sig så mycket i engelskan.

Min kompis tycker att man ska lära sig mycket av en bra lärare och vara bekväm med läraren.

Skriv gärna vad en bra lärare är för dig :)

Vad är pay and jump?

Jag har ridit en del pay and jumper (förkortar det p&j) men jag antar att alla som läser min blogg inte vet vad det är så nu kommer jag förklara.

p&j är tävlingsträning. Det är som en tävling med speaker och banhoppning, framridning och sånt är lika som en riktig tävling. Skillnaden är att man får rida tills man är klar. Man kan vägra hur många gånger som hellst utan att bli utesluten och man får alltid rida klart. Om det inte går bra när du rider banan så kommer det en ansvarig (som i upk är en ridlärare) och hjälper till.

Man får heller inte ta tid eller räkna fel och skriva en resultatslista, utan det ska vara som en tävling utan press. Man delar heller inte ut rosetter, men det finns i upk som man kan köpa om man blir felfri.
Man kommer inte alltid till en p&j för att man är redo att tävla, utan man kanske är med för att prova hur det går eller miljöträna hästen. Men såklart kommer de som tävlar mycket också till en p&j.

Jag vet inte om jag glömt något, men du får gärna kommentera om du vet att det är något jag glömt ta upp. :)

Mot stallet

Nu ska jag byta om och sen drar jag till stallet :) Idag ska jag rida Killen, får väl se hur det går. Hoppas på dressyr för en gångsskull.


Hingstar

Människor säger att hingstar är jobbiga att hantera och att dom är oförskämda.
Jag mailjade en som sökte hjälp till sin shettis som jag ville hjälpa till med, men den stod för långt bort... Iallafall så skriver ägaren "han är snäll trots att han är en hingst". Jaha.. kan inte hingstar vara snälla?

En hingst är precis som vilken varelse som helst, en individ! Så varför dra alla hingstar över en kant? Om man har ett bra band mellan sig och sin hingst spelar det väl ingen roll om det är en vallack, ett sto eller en hingst?

Visst kan hingstar vara lite stissiga och dragiga OM MAN INTE HANTERAR DET PÅ RÄTT SÄTT. Och jag vet att jag sa att jag inte gillar ordet "hantera", men det beror på i vilket sammanhang. I förra samanhanget var det att man skulle hantera en häst och i det samanhanget gillar jag det inte, medans här hanterar man problemen man har tillsammans med hästen vilket enligt mig är helt rätt.Men å andra sidan kan ston bli väldigt jobbiga när det finns en hingst i närheten, så då är inte ston heller bra?
Och både ston och vallacker kan bli dragiga, men bara för att vissa hästar drar så behöver inte alla göra det.

Alla raser har något positivt och negativt, men dra inte alla över en kant. Bara för att några tjejer är dumma så är inte alla det. Alla är individer, glöm inte det!

Moa Lignell - Skinny love

Idag hade jag flosofi för första gången. Det var lite upp och ner, ibland kul, ibland (alltid) förvirrande och ibland lite lång tråkigt men det funkar.

Sen var jag till frisören. Jag är inte nöjd, men det är jag aldrig när jag går där ifrån! Jag gillar egentligen inte att gå till frisören, men gjorde det för mitt uppklippta var så slitet och och kan inte klippa uppklippt själv ;)

 

Min fina vän

Nemo och jag har kommit väldigt nära varandra detta sommarlov. Jag har lagt ner tid på honom, bara varit, umgåts och tränat.
Nu när jag är i skolan så äter Nemo inte förän jag kommer hem, han ligger bara och gör ingenting, har lixom ingen energi (mamma har skvallrat). Men när jag kommer hem vaknar han till, springer efter mig hela tiden och äter med jätte stor apptit.

Åh jag verkligen älskar min hund, min bästa vän! <3 Om jag inte hade haft dig Nemo, skulle jag inte haft något att leva för!


Ålder på medryttare

jag har söker medryttarhäst några gånger nu och det är väldigt många soom har åldergräns på medryttaren. Jag undrar varje gång varför man måste vara vid en viss ålder, vissa har 16, vissa 18 och vissa 20 osv.
Vad är det för mening att söka en som är över 20 år och inte kan mycket om hästar alls, medans det kanske finns en 14 åring som är jätte duktig och också söker medryttarhäst.

Jag stör mig inte på det för att jag är 17 och alla accepterar inte att jag ska bli medryttare, det är inte att JAG inte kan bli medryttare som är problemet, problemet är att man inte är duktigare bara för att man är äldre.

Om du har en hopphäst och söker medryttare kan det finnas de som söker medryttarhäst som är 12 år och hoppar 120 felfritt och med glad häst (man rider ärligt) medans det kan finnas någon som är 30 år och som tävlar 50 cm och inte rider bra (får inte förtroende från hästen).Jag mailade en som söker medryttare över 18 år, jag skrev att jag är 17 och frågade om det ändå skulle funka. då får jag svaret "nej, du måste vara 18 år vi har många hästar och man ska kunna hantera dom."
Hur kan hon ha en blekaste aning om att jag inte kan "hantera" en häst?? Jag gillar inte ens ordet "hantera". Hantera för mig är att JAG ska bestäma över hästen och att den inte ska få ha någon talan. Men så vill jag inte ha det. Jag vill lyssna på hästen och få denns åsikter. Aa, men det har inget med saken o göra, men asså hur kan hon säga att bara för att jag är under 18 kan jag inte "hantera" en häst?

Och så var det ansvaret som många skriver om i annonserna. "Du ska vara över 18 då jag vill att du ska vara självständig och kunna ta ansvar."
Ännu en gång, bara för att jag är under 18 så kan jag inte ta ansvar? Om man verkligen älskar hästar så tar man dom i första hand och tar ansvar. Sen finns det absolut människor som inte kan "hantera" hästar eller ta ansvar, men det betyder inte att den männsika alltid är under 18.. det finns 20 åringar som är oseriösa och inte kan "hantera" en häst.

Jag tycker att åldern inte alls spelar roll inom ridningen. Varför inte skriva "jag vill att du ska ha 5 års hästvan." eller något sånt istället för ålder?
Sen kan man komma och provrida och fixa i stallet och allt vad man gör och då ser ju ägaren om man tar ansvar och allt dedär.


Trött

Ridningen idag gick dåligt. Rowan var seg och inte alls sammarbetsvillig och jag drog jätte mycket i munnen på honom.
Jag är inte på humör, förmodligen är det för att jag är trött!
Nu ska jag sova, ny dag o nya tag imorgon!

Bästa tiden


SAKNAR SÅ SJUKT JÄVLA MYCKET!!!!!!!!!!!! ÅH JAG SKULLE GÖRA VAD SOM HELST FÖR ATT SPOLA TILLBAKA TIDEN! JAG KAN INTE LEVA UTAN ER!! <3
KOMMER INTE ÖVERLEVA

Skillnad på självförtroende och självförtroende

Jag stör mig ganska mycket på människor som har alldelles för mycket självförtroende. (Ojoj, nu kommer ännu ett till klaginlägg.. Sorry, men bloggen är till för mina tankar och detta inlägg kan nog insperera er lite, iallafall förhoppningsvis).

Visst är det bra med självförtroende och jag tycker absolut att det är något som alla som har dåligt med det borde jobba upp. MEN det finns en gräns!
När människor bara pratar om sig själv och inte ser någon annan, när människor tror dom kan allt och inte lyssnar på någon annan, när människor tror att alla vill ha dom DÅ har det gått för långt!!
Människor som bara tänker på sig själv och inte bryr sig om andra är inte kul att umgås med.Sen finns det människor som vågar prova sig fram för att dom tror på sig själva i just det dom gör är bara bra. (Nu kommer jag ta ett exempel om mig och det kanske låter egoistiskt, men detta är mina tankar och då lättast att förklara utifrån mitt perspektiv).
När jag började "tävla" (pay and jumpa) Barichello så hade jag ingen aning om hur det skulle gå. Eftersom han stannar på bara en bom ibland på lektion så vet man ju inte alls, men jag trodde på mig, jag trodde jag red tillräckligt bra för att klara det och det gjorde jag. Sen om jag inte ridit tillräckligt bra så hade jag bara trott fel och kanske fortsätta kämpa för att jag fortfarande tror på oss, eller slutat tävla honom. Inte hela världen om jag hade haft fel.
Ju mer jag tävlade barichello ju mer självförtroende fick både han och jag. Vi har hittills "tävlat" 1m med kanske inte bästa resultatet, men vi försökte och jag tror fortfarande på oss. Jag tror att vi kan nå högre! Om jag inte hade trott på oss så hade han förmodligen inte hoppat heller, för om jag blir osäker blir han också det.Okej nu kom jag ifrån ämnet lite och jag vet inte riktigt hur jag ska förklara..
Men det är bra med självförtroende för då kommer man längre - om du inte litar på dig, hur ska då någon annan kunna göra det?? Men när självförtroendet går så långt så du blir egoistisk och inte bryr dig om andra, då är det fel!

Sen att man inte bryr sig om att andra tycker dina kläder är fula du har på dig är inte fel, det är inte direkt så jag menade. jag menar mer att någon säger "jag mår dåligt" och då svarar du "jag mår sämre". (opss... känner igen mig själv :/ )
Långt inlägg där jag mest babblar på.. Komentera om du inte hängde med :)
La in bilder i inlägget så det inte blir så tråkigt

Första dagarna i skolan

Nu har skolan kommit igång, jag har gått två dagar denna termin och hittills känns det bra. Igår lekte vi med 1or och 3or (konstigt att jag själv är 2a, kan inte riktigt förstå att jag är så gammal..), det var faktiskt roligare än jag förväntade :) Och så gick vi igenom schemat, det duger. :)

När jag kom hem så la jag mig i sängen och tittade på tv, sen åt jag mat och vid halv 6 gick jag och la mig o sov. Jag sov till 8, då tittade jag på top model. efter det gick jag upp till pappa och kollade på Dallas med honom och vid 10 gick jag och la mig o sov igen. därav ingen uppdatering igår! Jag var såå trött efter att ha vaknat 7 på morgonen, som sagt ställde jag aldrig tillbaka dygnet.. Klantigt!Idag började lektionerna. Vi hade först 1,5 h samhällskunskap och sen 2 h ledarskap och organisation (kommer förklorta det L&O). Samhällen var inte så värst rolig.. Men L&O var däremot väldigt intressant. det var min första L&O lektion så lite spännande var det. Det funkade väldigt bra faktiskt, riktigt intressant och kul. :)
Sen att vi har Pelle som lärare kan jag inte göra så mycket åt.. Åh, jag och Pelle går inte alls bra ihop tyvärr :/ Men jag försöker iallafall. Inte kul att bli ovän med sin lärare.. det funkar lixom inte och det vet både han o jag.
Men det funkade otroligt bra idag och det kändes faktiskt bra. :)

Nu sitter jag och lyssnar på musik som vanligt ;) Tar det lite lugnt. Om 2 h ska vi äta och sen drar jag till stallet för ett ridpass på Rowan. Vet inte om det är hoppning eller dressyr, men jag hoppas såklart på hoppning ;) hehe.

Lite allt möjligt

Igår var jag och köpte ny sele till Nemo. Det blev en V-sele för hundar som drar mycket och är lite bredare (t.ex. bulldog). Nemo varken drar mycket eller är bred, men det var den ända selen som passade honom, de andra var för stora ;) hehe, plutthund jag har.
Men det blir nog bra iallafall, och det ger ett behagligt tryck och ett tryck som täcker flera ställen så det inte bara trycker på ett ställe, så det är ju bra.

Idag köpte jag laxolja till Nemo som man ska blanda i maten en gång om dagen. Laxolja är bra för hälsa, päls och trampdynor, de innehåller omega3.

Imorgon börjar skolan, jag var taggad för någon vecka sen, när nu när det börjar närma sig är jag inte alls taggad.. (eller lite taggad är jag faktiskt.) Ush på att inte få sova ut!
Idag vaknade jag 10 och var helt död (har vaknat 12 denna sommar, ibörjan av sommarlovet vaknade jag 3..), men tvingade mig själv att inte somna om då jag ska upp tidigt imorgon. Jag börjar 9 imorgon, HUR SKA JAG KLARA DET??? Har inte riktigt orkat ställa tillbaka dygnet (a) jaja, vi får väl se om jag lyckas vakna i tid imorgon. Första dagen måste jag iallafall komma i tid!!!

Dagens planer

Idag har jag tänkt träna med Nemo ordentligt, inte bara fjanta som vi brukar utan verkligen ha mål som vi ska sträva mot. Sen ska vi såklart ha kul också, ha kul samtidigt som vi lär oss.
Sen ikväll ska jag till Susanna och ha en myskväll med henne och Karin, ska bli trevligt :)
Och så ska jag fixa mer i rummet, det ska bli klart snart!


Bild från igår, pappa visade lite inställningar på kameran :)

svårt att veta vad man ska blogga om

Har ni några önskeinlägg så får ni gärna kommentera! Det skulle verkligen uppskattas :)

Nemo-träningar

Vill ni läsa om träningarna med Nemo så som jag skrivit två gånger nu eller är det tråkigt?
Typ "idag tränade vi på blablabla, det gick blablabla, han var blablabla duktig..."

Jaa, ni fattar nog
Vill ni läsa om det eller inte?

Värt att tänka på!

Varför satsa på seger när du kan satsa på att ha kul?

Dagens motion

Vi åkte till agilityn först, men det regnade mycket och jag hade ingen jacka så vi åkte hem igen. Då cyklade vi istället.

Jag läste på en blogg att det inte är bra för hundar att springa fort och mycket på assfalt (stavning??) så vi tog oss till gamla uppsala och cyklade där då det är grus där borta. Nemo fick även prova att springa lös bredvid när jag cyklade och det gick riktigt riktigt bra! Över förväntan faktiskt. Vi motionerade ca 3 km.
Duttiga vovve :D

Foto: Jag behöver inte locka håret, det är bara att gå ut i regnet ;)
Såhär såg mitt hår ut efter regnet.. Ush på vågit/lockigt hår av regn!
Jag tycker det är fint med lockar, men då ska dom lixom vara fina, inte så som det blir av regn.

Älska sin häst

Jag blir väldigt sur och irriterad på människor som säger att dom älskar sina hästar, men säljer dom för att dom inte har ork att ta hand om dom.
Om ni nu älskar era hästar så mycket som ni säger, varför bli sur när ni inte vinner en tävling? Varför kräva saker av hästen? Bara ni sammarbetar och har kul spelar det väl ingen roll vad ni gör/vilken nivå ni ligger på?

Varför säga "jag älskar min häst" men säja den för att du vill nå högre i klasserna? varför säga "jag älskar min häst" men sälja den för att du gillar att hoppa och inte hästen?
Om du verkligen älskar din häst så är det att umgås och göra saker tillsammans som betyder, inte att hoppa och tvina hästen att göra det bara för att du vill det?Om du verkligen älskar din häst, varför sälja honom/henne för att du vill hoppa och inte hästen? Om du säljer hästen för att den har fel inriktning så är det hoppa du gillar, inte hästen.

Förlåt för detta inlägg, men jag måste verkligen avreagera mig på människor som köper och säljer hästar hit och dit och påstå att dom älskar sin häst.
Tänk innan du säger att du älskar någon!

Markarbete på Killen

Idag var det första gången för mig i denna grupp - spännande :)
Jag fick Killen, en ny häst på upk som inte gått så många lektioner och jag har aldrig ridit honom förr.
Han var ganska pigg, men lyssnade bra när jag gjorde rätt. När jag blev stark och hård i handen (som jag lätt blir när hästen är lite piggare) så blev han också stark, men när jag gjorde förhållningar (ta, släppa, ta, släppa..) så blev han mycket lugnare och mjukare i munnen också :)

I slutet var han ganska trött och när jag skulle komma från i trav så ville han inte riktigt ;) hehe. Innan flög han fram på en gång när jag bad honom trava, men icke i slutet. Söten :)

Han var iallafall jätte rolig, tror jag kommer lära mig massor på honom!

Linnea Henriksson - lyckligare nu

 

Dagens träning med Nemo

Vid typ 3 tiden gick jag och Nemo ut och cyklade. Han orkar fortfarande inte så långt, men det blir längre och längre. I slutet hade han lågt huvud och avspänd kropp! Han hade ett lugnt och jämt tempo, han verkade trivas med att springa :)

Sen för bara någon halvtimme sen var jag och Nemo ute o tränade. Det kändes jätte bra från en början och han var så taggad och fokuserad på mig! Sen kom det folk och hundar och Nemo blev ofokuserad.
Vi gick till en gräsmatta där jag började springa och hoppa och ha mig, och Nemo var inte alls svår att få igång. Han sprang efter mig, var 100% fokuserad och morrade o skällde.Jag släppte kopplet och han fortsatte att springa efter mig. Så jag tog tillfället i akt (eller vad man nu brukar säga) och släppte honom (tog bort kopplet helt). Han fortsatte vara 100% fokuserad så jag tänkte prova att gå en bit och se hur det gick. (Han springer inte bort, men han brukar springa jätte mycket före mig och stanna o lukta och inte alls lyssna). Men idag var det annorlunda. Han stannade då och då för att kissa, men annars var han som fastklistrad i mig.

Jag sa åt honom att stanna o han gjorde det. Sen sa jag "kom" och sprang det fortaste jag kunde ifrån honom. Himlans vilken fart han fick! åh den känslan alltså! Han sprang det fortaste han kunde emot mig och morrade (han morrar för att han blir glad och uppspelt) och tvärstannade vid mig. Åh min fina vän!

Det var en gång som han stannade och luktade på en buske och inte alls lyssnade på mig, men då gick jag bara emot honom och "hämtade upp honom".
Hihi, fiiina monstret!!! <3Nu är han jätte trött och ligger o sover, hehe. det förtjänar han! <3

Minnesstund, del 2

HÄR är del 1!

Felix
Felix var/är (vet inte om han lever) D-ponny. Jag vet faktiskt inte varför jag gillade honom om jag ska vara ärlig. Men han var iallafall såååå rolig att hoppa. Helt klockren! Minns inte hur han var i dressyren, men jag tror att han var rolig där också. För mig att han lätt gick i form.
"Felix flyttade hösten 2010 då hans ben inte riktigt höll i ridskoleverksamheten" har upk skrivit på hemsidan så jag litar på det. ;)


Marcato
Marcato var en speciell herre! han gick inte jätte lätt i form, men om man jobbade honom rätt så gick han fint. Han var rädd för nästan allt! haha. Hoppningen... åherregud.. Han var typ rädd för bommarna, men om man red honom ända fram så hoppade han. Åherregud så mycket han hoppade med ryggen! Asså han typ tittade på hindret medans han hoppade och han sköt ifrån jätte mycket med bakbenen. Efter hindrerna sprang han för det mesta som en dåre.

Om någon ramlade av (han fick av ganska många) på en hopplektion så sprang han själv och hoppade hindrerna, varv efter varv.. haha söten <3
Jaa, han var som sagt lite speciell ;) hehe, men rolig var han, speciell att hoppa!!! hihi

Han avlivades, vet dock inte varför. kanske för att han var halt.. jag kommer inte ihåg.


Kaiser
kaiser var bara där på prov, han gick på lektion i 3 veckor, sen åkte han igen. Jag är sjukt glad att jag fick rida honom!! det var kärlek i första ögonkastet.
Han var pigg och glad att rida. Lite bockig o busig. Hoppningen var det absolut roligast tyckte han, och det tyckte jag också när jag red honom (på honom var hoppningen roligast). Han var såååå pigg (helt omöjligt att hålla honom) och han hoppade sååå fint!! Han hade tävlat högt (vet inte vad högt är, men de sa att han tävlat högt) i hoppningen innan han kom så han visste precis hur man skulle göra.

Men han var himlans sur i boxen! Från början stod jag i hans box och borstade och sadlade m.m. och han var jätte snäll. Men efter en vecka var han lite sur men inte farlig. En vecka efter det vågade jag inte gå in och hämta honom då han vände rumpan till och var jätte sur.
Några dagar efter det skulle jag soppa in halm in i hans box så jag öppnar boxen och börjar soppa och säger bara "hej Kaiser" med len och snäll röst. kaiser står längst bort i boxen och äter halm.
sen får han ryck och springer mot mig med öppen mun och öronen slickade bakåt. Tur att jag hade snabba reflexer! Jag stampar i marken och går emot honom med öppen mun och hugger mot honom och spänner ögonen i honom.
Då vänder han tvärt och ställer sig och låtsas äta halm igen, men jag såg att han kollade på mig hela tiden. Jag stannade kvar ett tag (bara stod där) för o se om han skulle attakera igen men det gjorde han inte så jag gick där ifrån och fortsatte soppa.

Jaa, ni förstår nog varför vi inte kunde behålla honom. Han trivdes inte alls!


Första lektionen

Igår var min första lektion för denna termin på upk. Vi fick önska häst och egentligen ville jag ha Barichello men en annan tjej i min grupp gillar också honom och jag ska ju tävla lag på Rowan nu i höst, så jag tog Rowan så hinner vi träna lite också.

Vi tränade på lösgörande och övergångar. Jag har problem med övergångar och har aldrig riktigt fattat hur man får en övergång där hästen fortsätter vara avslappnad och behåller formen, men igår satt det! Vi började med övergångar från skritt till halt, vi fick några riktigt bra!
sen trav till halt, gick sådär till en början men även dom satt bra i slutet! Åh så nöjd jag var! :D

Dock hänger sig Rowan lite i min högerhand och min ridlärare sa att det syndes litegrann, så jag får försöka rida så det inte syns på tävlingen sen.

Men som sagt är jag sjukt nöjd! Och Rowan var jätte fin. :)


Gammal bild på mig och Rowan

Konstigt bland inläggen

Nu har mina inlägg kommit helt i oordning och det är jätte konstigt. Men så går det väl när blogg.se inte vill sammarbeta..
Förövrigt händer det inte mycket i mitt liv just nu. Jag har blivit väldigt trött efter detta sommarlov då jag sovit väldigt mycket och inte gjort så mycket, så så fort jag gör något blir jag jätte trött.. Så det är väl bra att skolan börjar snart så jag kommer igång!

det ja gville säga var iallafall att det står att vissa inlägg publicerades idag, men det gjorde dom inte. Men då vet ni iallafall

Rubrik jaaaoo

Idag har jag fixat lite mer i mitt rum, typ rensat lådor och hängt upp mina rosetter + tv + en tavla (fler tavlor ska upp imorgon).
sen var jag iväg till upk en snabbis för o fota Några som red på lektion. Blev inte alls nöjd med bilderna. Men dom får duga.

Nu ska jag lyssna lite på musik och vänta på att Lotta på liseberg ska börja ;)


Jag när Karin var här o fotade

Film på Nemo

Hejsan
Igår när jag var ute med Nemo så filmade jag lite och hade tänkt sätta ihop till en liten film, men min dator klarade inte av det.. två gånger igår blev den svart bara sådär, men som tur är så gick det att sätta på den! Men jag skippar att göra filmen för tillfälle, så ni får den förhoppningsvis senare. Pappas dator är på lagning så den kan jag inte heller ha.. Men vi får se om det blir något i framtiden.

Jag fotade honom lite igår iallafall, lite bilder kan ni få :)

Eller inte... De funkar inte att ladda upp bilder :S Dumma blogg.se!
Jaja, då får ni bilder senare!

Ögonblicksbilder

Tog lite bilder från filmerna från igår när jag och Barichello hoppade. det var en tjej som fotade oss också (bättre kvalité med riktiga bilder än från en film) så dom kommer kanske upp när jag får dom om någon blev bra :)

Jaja här är ögonblicksbilderna från filmerna

80 cm


1mni får ursäkta kvalitén me som sagt är det bilder från en film :)

Agility med Nemo idag

Idag var jag till agility med Nemo. Pappa, syster och Dante var i skogen och gick så vi var själva - skönt.
Ibörjan lyssnade han inte alls, jätte ofokuserad. Så jag hoppade och gjorde inprincip allt för att han skulle bli taggad men inget hände så jag blev arg och irriterad (jag försöket behärska mig). Men tillslut blev han glad och sprallig.

Vi hoppade lite och sprang i tunnlar, gick helt okej :)
Sen blev jag jätte trött (ansträngande att få igång Nemo) så jag satte mig ner och vi tränade lite tricks. Gick jätte bra och Nemo var helt fokuserad!
Sen kom det en unge och kollade på oss och lite senare kom hennes mamma. Nemo blev arg och sa (morrade) "gå härifrån, jag och matte vill vara själva!" Hehe, söten! <3Sen gick jag och Nemo själva en bit i skogen. Han fick gå både med och utan koppel. Han var sååå duktig. Kom så fort jag sa bad honom komma. :D Min fina sak! <3

Nu ska jag verkligen ta tag i Nemo och träningen så vi kommer igång. Sen hoppas jag på att vi kan vara med på en agilitytävling senare.

Minnesstund, del 1

Nu har jag ridit på upk i 9 år och det har varit jätte kul. Men en del hästar har gått bort/avlivats på grund av olika skäl. Vissa av dom betydde lite extra för mig och jag saknar dom otroligt mycket. Tänkte nu ha en liten minnsstund, skriva lite om de som jag saknar lite extra och visa bilder.
Hästarna kommer utan inbördesordning

Pedro
Pedro är en av hästarna som jag gillade sådär lite extra. När han fanns i upk så kunde jag knappt rida och jag var inte så duktig på att sköta hästar, men jag tycker själv att jag klarade honom ganska bra. Han var väldigt sur i boxen - bet och sparkade. Då kanske de första man gör när man är liten att antingen bli rädd eller slå hästen, men det gjorde faktiskt inte jag. Jag var lugn men endå bestämd. Klappade honom lite lugnande och pratade med honom. De funkade riktigt bra och efter ett tag kunde jag borsta och vara inne hos honom och han var jätte snäll och stod och sov!
I ridningen kunde jag inte alls mycket och Pedro var väldigt pigg, men jag älskade att rida honom. Han stack iväg med mig ett x antal gånger, men ändå skulle jag rida honom. Det var heller ingen annan i gruppen som gillade honom så jag fick rida honom hela tiden = jag var jätte nöjd.

Dock kunde vi ju inte ha en aggressiv häst på ridskolan så han såldes för 4?!? år sen. Jag saknar honom fortfarande!
Såg dessutom att han är/var till salu igen för några månader sen då ägaren skulle gå över till storhäst (Pedro är D-ponny). I annonsen stod det bl.a. att han är jätte snäll.

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=616663


Bild från upks hemsida

Nu upptäckte jag att detta inlägg kommer bli jätte långt då jag bara skrivit om första hästen och det är några kvar... Men jag skriver om en häst till i detta inlägg och sen får jag göra detta inlägg i flera delar.. När jag väl börjat skriva kan jag inte riktigt behärska mig... Texterna blir gärna vädligt långa.

Basilika
Andra hästen är Basilika. Hon var en B-ponny, jag var väldigt liten när jag gillade henne, så jag minns inte riktigt hur hon var. När jag var liten (asså jätte liten) var jag rädd för de flesta hästarna, så jag var rädd för Basilika, men jag tror inte att hon var dum.
Hon fick en skada och de gick tyvärr inte att göra något åt, så hon alivades 2006.


Snickare

Nu när vi gjort om mitt rum har jag upptäckt att jag inte ska bli någon snickare.. Inte riktigt min grej ;) Men fint blir det! liiiite pappas förtjänst är det också, men bara liiiiite *host*

Iallafall så längtar jag sjukt mycket till tisdag för då börjar äntligen lektionerna på upk. eller dom började i fredags men min första lektion är på tisdag ;)


Jag och Barichello i torsdags, 1m ;)
Och jag kan säga att jag fortfarande är sjuuuukt nöjd över min och Barichellos prestation när det gäller 1m hoppningen! Himlans duktig han är! <3 (jag är såklart nöjd över de andra höjderna också, men 1m var lite extra ;) men Barichello presterar oavsett höjd!)

Ensam

Nu har Karin gått hem och jag och Nemo är själva i mitt/(vårat??) rum.
Karin, jag och Nemo gick en prommis på ca en timme och sen spelade vi monopol. Jag vann, jag fick 153 (tror jag det var) kronor, medans Karin fick 19 ;) hehe

Nu ska jag kolla bloggar och lyssna på musik :)


Bild från idag

Nemo


Som för övrigt måste klippas i ansiktet för snart ser han inget för allt hår!

Fågel


Nikon coolpix p510, optical zoom 4.3-180mm

Come away to the water

 

Dagens pay and jump

Jag är riktigt nöjd med båda klasserna idag!
I 80 var vi felfria utan några större problem. Det var på 2:an som det blev lite tokigt men annars tror jag inte att det var något. :)I 1m så fick vi 6 stopp.. Kanske låter mycket men det var min första 1m + att Barichello inte hoppat det på jätte länge. Så jag är sjukt nöjd! Vi fick 2 småbockningar också. En på framridningen och en på banan som ni ser efter 4:e hindret :)
Jag är iallafall sjukt nöjd :) Och det tror jag Barichello också är ;) <3Ordspråk

 "Det finns bara två slags kvinnor här i världen. Kvinnor som alltid talar och kvinnor som aldrig håller tyst."

"Skillnaden mellan djur och människor är att djur ändrar sig efter omgivningen medan människor ändrar omgivningen.
"

"Ormens gadd fruktar jag inte mer, inget vilt djur kan förskräcka mig, sedan jag lärt känna människor."

"Många människor springer efter lyckan likt en tankspridd man som nervöst letar efter sin hatt, medan han hela tiden har den på huvudet eller i handen."

"Saker försvinner därför att folk letar efter dem där de inte finns, i stället för att leta efter dem där de är."

"En del människor som klappar dig i ryggen letar bara efter ett ställe mjukt nog att sätta kniven i."

"Musik är kärlek som letar efter ord."

"Du kommer aldrig bli lycklig om du hela tiden söker efter vad lycka är. Du kommer aldrig leva om du letar efter meningen med livet."

"Skrattet övervinner allt; det är det starkaste av alla vapen. Det är en stor glädje att kunna hämnas skrattande."

"En stor glädje gråter, en stor sorg skrattar."

Nervös men samtidigt taggad för revansch

Kändes inte riktigt 100 idag och vi var inte riktigt på topp men vi kämpade på!</div><div>Imorgon blir det 80 + 1m, jag är sjukt taggad för revansch, nu ska vi allt visa dom :D

Och så måste jag tacka ännu en gång för alla kommentarer jag får! Det är så fint att höra och man blir så sjukt taggad och självförtroendet bara stiger!
Även fast det inte kändes jätte bra idag så var det flera som sa att det såg jätte bra ut (kanske känns det sämre än vad det ser ut?!? Eller så har jag för stora förhoppningar/förväntningar och då blir besviken när det inte blir så bra som jag hoppats medans de andra inte alls tror att vi kan och sen blir förvånade och tycker jag var duktig när dom ser att vi faktiskt blir felfria??) Iallafall så blir jag väldigt glad över kommentarerna! Fortsätta mer än gärna peppa och kommentera :D


Jag och Barichello :D <33

Jag saknar dig!

You touched my heart you touched my soul
You changed my life and all my goals
And love is blind and that I knew when
My heart was blinded by you

I've kissed your lips and held your head

Shared your dreams

I know you well, I know your smell
I've been addicted to you

Goodbye my lover

Goodbye my friend
You have been the one
You have been the one for me

I am a dreamer and when I wake

You can't break my spirit - it's my dreams you take
And as you move on, remember me
Remember us and all we used to be

I know your fears and you know mine

We've had our doubts but now we're fine
And I love you, I swear that's true
I cannot live without you

Goodbye my lover

Goodbye my friend
You have been the one
You have been the one for me

I'm so hollow, baby

I'm so hollow
I'm so, I'm so, I'm so hollowdagens ridning..

...gick lite hit o dit.
Jag kände redan från början att han inte alls var på hugget.. Men jag försökte rida fram honom och få honom tycka det är kul, gick ganska bra.

I 80 blev det ett riktigt oflyt.. Vi hoppade stillastående, stannade mitt på banken, han tvekade o jaa.. Men vi fick bara ett stopp iallafall.

I 90 kändes det bättre (som det alltid brukar andra rundan) och han var mer taggad och bjöd bättre. Felfritt där o vi fick bättre flyt. Dock kändes min eftergift inte alls bra! Men Barichello skötte sig fint!

Kan tillägga att jag red som en kratta idag!

Tyvärr inga filmer då minneskortet inte satt i kameran (klantigt!), men lite bilder blev det :) Tack Tova för bilderna :)


Fina hästen!

Nu kör vi!


Imorgon..

..ska jag sy shaps! Mina har pruckit och mina skor fastnar i stigbyglarna när jag rider så det är typ livsfarligt :S Så jag ska göra ett försök iallfall.
Sen ska jag ladda kamera och tagga inför pay and jump.
Sen rida pay and jump, förhoppningsvis två felfria rundor med en lycklig häst :D


Random bild :S hehe

Everybody needs inspiration

 Idag var jag med Karin och fotade o lite annat. Det var jätte trevligt! Inte träffat henne på hela sommarlovet ju :O


Bild från idag

Man vet inte om det går innan man provat!

Tro på dig själv! Om inte du tror på dig, hur ska då någon annan kunna göra det?!?

Sjukt taggad till onsdagens och tordagens pay and jump, men lite extra pirrigt är det till torsdag då jag ska hoppa min första en meter och min första LB hoppning!
Inte säkert att jag är redo för det än, men man vet inte om det går innan man provat! Jag känner att självförtroendet är påväg uppåt, så det är absolut värt att prova! Sen kanske det inte alls funkar och då får jag gå tillbaka till 90 och bli säkrare och sen prova igen, men vem vet, det kanske går jätte bra!?!

sen har jag en väldigt känslig häst som behöver en trygg ryttare. Jag har legat och nött och blivit säkrare och säkrare på 90 cm med Pimpim och eftersom Pimpim inte är den lättaste heller så har jag verkligen lärt mig rida mot hindrerna och inte bara styrt och gasat.


Jag och Pimpim för några månader sen

Iallafall så när jag red Barichello 90 cm var jag tillräckligt säker så jag kunde stötta Barichello hela vägen.
Men om jag börjar backa och bli osäker vet jag att Barichello inte kommer att hoppa då han behöver stöd och någon som tror på honom (jag tror på honom och jag vet att han kan, men om jag blir osäker så blir han också det) så kanske inte den bästa hästen att börja med. Men å andra sidan är det Barichello jag känner mig tryggast på och jag tror inte jag skulle våga hoppa 1 meter med någon annan är Barichello (isåfall Pimpim) så det kanske är bra iallafall??

Jaja, nu ska jag inte fundera så mycket och mest bara köra! Så blir det som det blir. Jag har inte alls höga förväntningar på mig och blir glad om jag lyckas rida tillräckligt bra mot ett hinder så vi kommer över.

Detta blev ett långt och förvirrat inlägg..
Jaja, det får ni leva med ;) ses

Jämförelsebilder

Jag för ett år sen


Jag nu


Det har blivit en liten skillnad på ett år ;)

Varit ute med vovvarnaPappa och jag var nyss ute med hundarna en ganska så lång prommis :) Pappa ville egentligen inte fota då han tycker att vi har alldelles för mycket bilder på mig och Nemo, men några blev det iallafall :DAlla bilder är fotade idag av pappa :)
Ses senare
GLÖM INTE SOLSIDAN KLOCKAN 8 IDAG!!!

De vet du - Badboy

 

DagenJag igår

Idag ska jag inreda mitt rum :) Målningen är klar och pappa fixar nu med lister o sånt. Så jag ska bara rensa en extra gång bland mina grejer och sen slänga in det. För, mellan o efterbilder kommer :)

Tråååååkigt


Jag idag

Sitter framför friidrotten och tittar. Börjar ledsna lite på OS... Imorgon blir det iallafall hoppning, precis som det var idag. Det tittade jag på, nästan hela hoppningen. Vi fick 3 felfria ritter, bra jobbat Sverige :D
Nu ska jag fortsätta tråka tramför tv:n, ses

If you had a choice, what would you choose?


Pimpim

Känns som om jag helt totalt dissar Pimpim just nu.. Men det är lättare att komma lite högre om man sattsar på en häst och eftersom Barichello tycker det är roligare och jag snart är för gamla för ponny så vill jag passa på. Jag kommer att fortsätta rida Pimpim sen när jag och Barichello är *klara* (jag är för gamla). Så jag har absolut inte ledsnat/gillar inte Pimpim längre, jag vill bara ta en i taget :)Jag gillar fortfarande dig ditt lilla monster!
Och så kul som jag hade på elevens val var det länge sen jag hade. Du hade också väääldigt kul :) fina du <3

Nemo den vackra <3


p&j

På torsdag ska jag rida min första 1 meters hoppning. Pay and jump med Barichello 80 + 1meter. Spännande! (om jag inte bangar i sista sekund vill säga...)
På onsdag blir det 80 + 90 med Barichello :)


Jag alldelles nyss :P Egooo bild jaoo

Du är olagligt braKlicka på bilderna så blir dom stora!

Måns Zelmerlöw - ett lyckligt slut

 

Cykla med Nemo

Schemat till Nemo höll inte då jag gör om rummet och inte har tid/ork att åka till agilityn o så. Men iallafall så var vi ute och cyklade nyss. Vi hade ett högre tempo från början än vad vi brukar så blev inte så långt idag, ahn var helt slut sen. Lillskrutten! <3


Nemo och jag idag <3

Ellie Goulding - Your song

 

Norlie & KKV - Tröjan du hatar

 

10 sanningar om Nemo

 1. Han är 76% yorkshireterrier och 24% papillon
 2. Han har väldigt svårt att koncetrera sig när man tränar honom
 3. Han kan gå lös, men det är inte alltid han stannar vid en
 4. Han har sprungit bort 3 gånger, alla gånger till samma ställe
 5. Han älskar Dante
 6. Han älskar mig, springer efter mig så fort jag går någonstans inne. Dock tycker han det finns så intressanta saker ute så han glömmer mig.
 7. han hatar Freddi (vårat marsvin) och han skulle helst vilja att hon försvann
 8. Han är väldigt skällig av sig
 9. Han säger till på skarpen när han inte accepterar något man gör. T.ex. om man bär upp honom och han inte vill bli buren så morrar han (jag känner igen lekfullt morr och argt morr) och hugger lite mot en. Det är inte för att han är aggressiv eller så, men jag förstår att han inte accepterar allt man gör med/mot honom. Alla blir ju arga och irriterade någon gång ;)
 10. Han är bäst <3

Nu kör vi igen!!!

På onsdag och torsdag blir det pay and jump! Insdagen ska jag ha Barichello 80 + 90, torsdagen har jag inte fått reda på än, men jag har önskat Barichello 80 + 1 meter, så får vi se vad Gabbi tycker. Inte ens säkert att jag får hoppa 1 meter. Annars 80 + 90 där också.

 Ska bli såååå kul :D Sjuuukt nervös o taggad!!! NU KÖR VI!

Fiiiiiiina du <3333

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor


Förvirrad Nemo

Nu är Nemo helt förvirrad. Vi gör som sagt om i mitt rum och nu står alla mina grejer i vardagsrummet. Idag spacklade vi och imorgon blir det samma, sen blir det att måla.
Hur som så blir Nemo helt förvirrad. Varken hans eller min/våran säng står i rummet och Nemo vet inte vad som händer. Men om bara några dagar flyttar vi tillbaka igen och då blir allt som vanligt (förutom att jag möblerat om och målat då).


Kärlek

 

10 sanningar om mig

 1. Jag är jätte rädd för spindlar
 2. Jag har aldrig haft en bättre vän än Wacce och heller aldrig saknat någon så mycket som jag saknar honom
 3. Jag har ganska lätt för mig i skolan och om jag bara hade lagt ner lite tid på skolan skulle jag ha rätt så bra betyg, men jag är alldelles för lat
 4. Jag är hopprädd men samtidigt så älskar jag att hoppa. Jag känner mig tryggast på Barichello, även fast jag vet att man inte kan lita på honom när det gäller hoppningen
 5. Jag har bara hoppat 90 cm som högst 6. Jag går sam i skolan, men gillar naturämnerna mera. Detta pga. att jag har lättare för att få bra betyg i samämnerna
 7. Jag är inte blyg vilket många nog tror, jag gillar bara inte att ta kontakt med personer som jag inte känner
 8. Jag är ganska egoistisk
 9. Jag tror på mig själv
 10. Jag är så sjukt lat så det finns inte, jag orkar knappt gå 500 meter. Men när det gäller ridningen så sätter inte min lathet stopp ;)


  Synd att bilden blev suddig :/

Veckopalanering - Nemo

Måndag: Ut och cykla
Tisdag: Vila
Onsdag: Ut och cykla
Torsdag: Träna på inkallning och buuusa
Fredag: Agility
Lördag: vila
Söndag: Ut och cykla

Får se om schemat håller ;)

bloggtips

jag tycker att alla går in och kollar Olines och Ennas blogg! Den är väldigt inspererande och läsvärd.
http://silentvoices.blogg.se


Dante

Hemma från jobbet

Kom hem från jobbet för någon timme sen.
När jag kom hem så cyklade jag och Nemo 1,5 varv runt nyby gård, bra jobbat lilla skrutt! Sen var han trött ;)
Nu sitte jag och lyssnar på musik o chillar, skönt.
Kommer inlägg om veckoplaneringen till Nemo och bloggtips lite senare så håll utkik :)
Kram

Gotland 2012 - bilder, del 5


Solsidan

Det går repris till Solsidan på söndagar för er som missat det, säsong 1 tror jag. Jag älskar solsidan, helt underbart. Speciellt Ove Sundberg och Felix som jag inte vet vad han heter i serien... De är mina favorter :) Jag har kollat på alla solsidan avsnitt och kommer sitta bänkad när solsidan 3 börjar.

Brukar du titta på solsidan?

Här kommer lite bloopers från solsidan, se och njut!! <3

RSS 2.0