Mitt 2012 i bilder (klicka på bilderna så blir dom stora)


Buffalo soldier

 

Don't you worry child

 

svarthårig

Btw så är jag svarthårig nu. Eller det stod brun-svart på förpackningen men den är typ svart. Nöjd blev jag iallafall. :)

Vi kan låtsas att det syns jätte bra.. Kan ta bättre bilder sen.

Rädda hundar

Båda hundarna är redan jätte rädda och klockan är bara 7, stackarna! Men jag och Nemo är iallafall i vårat rum med hög musik så Nemo hör inte smällarna. Dante vet jag inte vad ha gör, men förmodligen har någon stängt in sig med honom också. Blir inte att gå ut klockan 12 med Nemo, trodde inte han skulle vara rädd men det är han tyvärr.. Kanske att jag stänger in honom där Dante är så jag får se fyverkerierna iallafall.

Nyårslöften för 2013 är mindre godis och äta nyttigare! Jag behöver inte sluta äta godis, men behärska mig lite iallafall. Och träna lite mer, springa tycker jag är kul och Nemo behöver också motion så blir nog det när snön och isen är borta. Och ta för mig mer och bli pratigare. Sen tror jag inte att jag har så mycket mer löften.
Har du något nyårslöfte?

Gott nytt år på er allihopa och tänk på djuren när ni smäller fyverkerier!
Ha det bra :)

Dag 7. Min personliga åsikt om världen

Denna tycker jag är väldigt inressant. Jag funderar mycket på världen, ibland kommer jag fram till att den är hemsk och ibland vet jag inte. Jag tycker det är förvirrande att tänka på världen, men jag kan inte sluta tycka att människorna tar över för mycket och är så sjukt dumma ibland!

Att människorna jagar gör absolut inget för mig! det har alltid varit så och djur dödar djur för att överleva, helt naturligt. Jag menar, fåglar äter maskar och det finns säkert något djur (typ noshörningar) som äter männsikor. MEN att vi hugger ner skogar (allt för mycket skogar) för att bygga hus och helt enkelt river de andra djurens hus för att vi ska bo där är inte rätt! Vi måste acceptera att det finns andra djur på jorden, inte bara männsikor. Att människan även bygger maskiner (typ bilar) som förstör jorden är inte heller okej. Varför hade vi inte bara kvar häst och vagn? Människan tror vi äger allt och alla. Varför fånga in vilda djur för att ha dom i en djurpark för att männsikor ska kunna se dom? Ingen som tänkt på djuren och att även dom har känslor?

Mördare och snattare, jag har funderat väldigt mycket på dom och varför dom gör som dom gör (jag gillar att sätta mig in i andras situationer och försöka förstå andra), men jag kom fram till absolut ingenting! Att en person som är fattig gör det är kanske inte är så konstigt, men de som inte är fattiga och de som har familj? Att bryta sig in i någons hus och skjuta dom som bor där är inte lönt, kan inte förstå varför man gör något sånt. Har även hört talas om människor som går in i hagar och skär o hugger hästar med knivar..

Att vi alltid tycker allt är rasistiskt är helt sjukt. Att vi tog bort den svara dockan och hon med klänning från Kalle Anka kan jag absolut inte förstå. Har hört att bruna bönor och vitlök också ska få byta namn snart.. Nej, nej och åter nej! Det funkar inte!!! Helt sjukt. Det är väl ändå mer rasistiskt att ta bort allt som är svart/brunt? Å herregud säger jag bara!Att vissa männsikor svälter medan jag sitter här med min dator och godis är hemskt, och att jag inte gör något åt det är ännu hemskare! Jag är så bekväm att jag inte vill tänka på dom för att när jag gör det mår jag dåligt. Jag vill hjälpa till, men jag vill inte ha det sämre.. Jaa så egoistisk är jag! Jag tror det är ganska många där ute som också tänker så men som inte vågar ekänna.

MEN det finns fina männsikor på jorden också, det kan jag lova!

Jag tycker det är väldigt intressant att tänka på världen och allt levande. Det blir ofta att jag kommer fram till att den är hemsk (därför bara hemska saker ovan) och det är väl för att jag bara ser det hemska runt omkring mig. Men kanske att den inte är så hemsk som jag tror? Eller kanske att den är hemskare än vad jag kan föreställa mig? Jag har absolut inte tänk klart på det här med världen och jag ska absolut fortsätta. Kanske jag en dag kommer fram till att den är fantastisk?

Skulle vara intressant med eran åsikt om världen, kommentera! :)

Mål för mig och Nemo 2012

Hittade denna lista på bloggen och tänkte uppdatera den lite. Vilka mål har vi egentligen uppnått?
 • Få upp Nemo i vikt - lite halft
 • Träna inkallning - han kom till 100% innan snön kom, nu kommer han till 70% men det blir bättre!
 • Lära Nemo rulla utan hjälp - Blir bättre men fortfarande inte helt utan hjälp, jag måste peka så inte så stor rörelse.
 • Börja träna agility mer regelbundet - har inte haft orken att sätta mig på bussen och åka dit och pappa kan inte alltid skjutsa, men om ett halvår när jag fått körkort så ska vi ta tag i agilityn!
 • starta någon agilitytävling - Nej, samma anledning som ovan - inte haft tillfälle att träna = ingen tävling
 • lära Nemo att gå vid min sida på komando - det går sjukt segt, men det går faktiskt framåt, lååångsamt som en kola, men framåt går det allt.
 • bli mer säkra på buga - Uppnått, han bugar hur lätt som helst :)
 • ha kul - Uppnått, vi har haft sjukt kul!

TAGGAD!!!

Vi har haft motstånd där det bara tagit stopp


MEN vi har haft grymma stunder också!


På fredag kör vi igen, pay and jump 70+80. Förhoppningsvis har vi en sådär grym dag som bara han och jag kan ha. Längtar dock till utetävlingarna då det gick sååå mycket bättre ute än vad det gör inne! Kanske att vi får åka på någon tävling när utesäsongen börjar, jag lovar er att vi är grymt farliga! Nu tar vi dom Barichello! :D

Jobbig jobbdag

Gick isäng klockan 9 igår för att jag tänkte att jag skulle vara någolunda pigg idag, men inte kunde jag somna fören 1-2, såå typiskt. Gick upp halv 7 idag, bra jobbat måste jag säga själv med tanke på att jag gått upp halv 1 som tidigast detta lov, haha. Jobbet gick bra, tjänat en massa pengar! När jag kom hem var jag helt slut med tanke på att jag gick upp sjukt tidigt och höll igång hela tiden. Vilade upp mig och nu är jag på benen igen.

Imorgon är det nyår och det ska firas med den finaste varelsen på jorden - Nemo! Tänkte gå ut med honom klockan 12 och se på alla fina fyverkerier (Nemo är aboslut inte rädd!), kommer bli bäst och samtidigt skönt. Ett lugnt nyår med den bästa - kan inte bli bättre!

Nu ska jag som vanligt lyssna på musik och kika runt lite på internet. Imorgon kommer bilder på mitt 2012, håll utkik!


Mitt hjärta <3

Dag 6. De bästa som finns

 • Mina vänner som alltid stöttar och finns där för mig och gör mig så glad
 • Min familj som även dom stöttar och finns där för mig
 • Barichello som gör mig så lycklig som bara han kan. Åh vad han betyder för mig!
 • Nemo, finns ingen, absolut ingen som honom! Min lilla kokosnöt!
 • Mina lärare som verkligen lägger ner tid på mig och stöttar och hjälper mig. Det är ju ändå dom som formar min framtid! Kan inte ha bättre lärare än vad jag har, det kan jag lova! Finns lärare som bara är där för pengarna och inte bryr sig om eleverna, men såna lärare han vi abolsut inte! Visst att dom är där för pengarna, men att dom bryr sig så otroligt mycket om varje elev som en individ är underbart. Bästa exemplet är ändå min engelskalärare. Hur han varje tisdag suttit med enbart mig och pratat hur vi ska göra för att jag ska klara engelskan, hur han stöttat i varje stund då det känns hopplöst, hur han frågar och frågar utan att ge upp när jag faktiskt är hopplös, Hur han förklarar gång på gång hur det ska vara, hur han får mig att tro på mig själv, och hur han samtidigt är en sån fantastiskt fin människa med humor och glimten i ögat. Eller varje PH då jag sitter med min mentor och pratar om hur det går för mig. Hur vi lägger upp en plan enbart för mig som individ och att han berättar gång på gång hur mycket Anders (engelskaläraren) berömmer mig och tycker jag är duktig. Hur min mattelärare säger att det pratas om mig i lärarrummet, hur duktig jag är i engelskan och hur bra jag kämpar (då blev jag faktiskt riktigt riktigt rörd!)
Skulle kunna fortsätta prata om mina lärare men jag stoppar där, ska inte göra er allt för avundsjuka på att jag har de finaste lärarna man kan tänka sig. ;)

Skyfall

 

Uppdatering

Varit hos Elvira därav den dåliga uppdateringen. Vi käka pizza, sjöng singstar, spelade eye toy, tittade på film  - Mulan, gosade med hennes hund och väääärldens sötaste katt! osv.

Precis sett klart Titanic, väldigt vacker och rörande film!
Nu ska jag ut med hundarna och snart så ska jag även sova. Börjar 7 imorgon så måste gå upp klockan 6.. Men kan fresta med alla pengar jag tjänar. Och jag får ju sova resten av dagarna på lovet, inte illa!

Godnatt alla fina skälar där ute!

Dag 5. Hur jag vill att min framtid ska se ut

Jag ska bo på en hästgård lååångt ut på landet där man inte skymtar en ända människa eller hus. Jag ska ha 2-3 barn och 3 hästar till mig med egen uppfödning och en varsinn shettis till mina barn. Jag ska leva på mina hästar och uppfödning, rida in dom själv, såklart hoppning, och sen sälja dyrt! :)
Jag ska även ha Nemo och en schäfer.

Men jag ska börja med att jobba som journalist eller psykolog tills jag har startat uppfödningen och sen klarar mig på bara uppfödningen.

Säkert glömt något av mina drömmar, men men någet sånt här ska det iallafall se ut för mig i framtiden.

Dag 4. Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu

Eftersom jag mår så sjukt bra och är så lycklig just nu så är det bara en sak som fattas för att göra mig lycklig till max och det är Wacce! Känner inte att jag behöver skriva så mycket mer om det, ni som känner mig vet redan allt, ni andra behöver inte veta för jag orkar inte ta upp det nu när jag mår så bra.

Men svaret på frågan är Wacce!


Sova

Har sett lite mindre än hälften av titanic nu (skäms över att jag inte sett den förr), men den är sjukt lång så orkar inte se hela. Nu tar jag och sover, klockan är ändå halv 3 och jag måste vara på stan runt 1-2 imorgon så dags att sova nu så jag orkar ;)

Hästarna i upk i tur och ordning

Bara för att jag har så sjukt tråkigt tänkte jag nu utan någon som helst anledning skriva de hästar jag gillar från upk i ordning.

1. Barichello

2. Pimpim

3. Clover


4. Rowan


Ja det var de. Satt och tittade på hästarna på hemsidan och ska jag vara helt ärlig finns det inga fler på listan :P Men sen är det dessa hästar jag rider mest också, känner ju inte de andra så bra.

Tråkigt

I have nothing to do, that's boring! I have not done anything today except slept, eat, listened to music and saw when my sister ride. Nice day!

Tomorrow I go to elvira like I said that I would did today. First we think we should go to a café and have a nice talk, then we go on to elvira and have fun :D Elvira is a babysitter tomorrow so we can't be gone too long, but I don't care because it's nice at Elvira's home too :)

I think the english is going well and I can write faster now. I know that it's surely many faults in the text, but I think that I'm better now then I was for a half years ago. My teacher said that I write well and that if I write that I have done the last termin there will not be any problems for me on the nationel test in the written. (konstig sista mening..)

Sorry för den dåliga engelskan, jag förstår inte vad han menar med att jag är godkänd i den skriftiga, sjukt dåligt ju :O Nej jag skriver inte det för att ni ska skriva "du är ju jätte duktig", jag VET att jag är dålig! Skit samma. Bara min lärare som ger mig betyg är nöjd så är det lugnt.. antar jag :P

Men jag har faktiskt väldigt tråkigt och märkte nu att det blev svengelska, haha fint de :D
Orkar inte sova, är inte trött.. Börjar bli väldigt tjatigt att se film nu, haha. Kanske ska jag försöka sova nu iallafall? Nää, tror inte det. Ingen rolig inne på fb heller :( Kanske ringer Elvira ;)

Blev inget pluggande idag och inte noppade jag ögonbrynen eller fixade håret heller, haha. Jag säger typ varje dag att jag ska plugga men sen blir det inte av, skjuter ju upp det hela tiden, fy Matilda! Har en känsla av att jag inte kommer plugga något detta lov och sen inte alls vara redo för alla 78 (3) redovisningarna vi har direkt efter lovet. Meeeen, skit samma. Om dom lägger proven direkt efter lovet för dom skylla sig själv faktiskt!

Tänkte skriva ett kort inlägg, men istället har jag tråkat ut er med en maaassa ointressant text, bra jobbat Matilda! Men har man tråkigt så har man :P

Bye, see you later alligator ;)

Åker till upk för å se när syrran rider

Fina Pimpim på bild :) <3

Det bästa med Barichello

Jag fick frågan för ett tag sen vad det bästa med Barichello är och tror inte jag svarade ordentligen på frågan någon gång så tänkte göra det nu.

Det bästa med Barichello är att han verkligen visar vad han vill. Om han springer mot hindret utan att man har kontroll så vill han inte hoppa, om han vägrar gå framåt under ett dressyrpass så vill han inte jobba, om han suger tag i hindrena och hoppar med spetsade öron så vill han hoppa, om han är framåt och är samarbetsvillig under ett dressyrpass så vill han jobba.. Det låter kanske självklart, men alla djur visar inte så tydligt vad dom vill. Vi har hästar i stallet som hoppar när dom inte vill eller jobbar bra fast dom inte är på humör, men sådan är inte Barichello och det är en bra egenskap tycker jag! Då gäller det att få honom på bra humör och vilja göra det iallafall eller så får man ändra planen. Kanske lite svårt när man rider på ridskola att helt plötsligt göra något annat, men om det är dressyr kanske man kan "leka" lite mera istället för att jobba formen. På Barichello skulle det var att korta maaaassor och sen bara läääänga ut och flyga fram! <3 Eller bara helt enkelt låta honom lulla runt utan några krav alls. Han är även sån när det gäller att gosa. Det var efter ett underbart pass som jag var sååå lycklig och kramade och pussade honom massor. ibörjan tyckte han det var mysigt och accepterade det, men efter ett tag blev han riktigt trött på mig. Drog bak öronen och sparkade, inte mot mig, men han stog upp benen för att varna, då slutade jag! Han försöker alltid! Även fast han inte tror att han kan så provar han. Som när vi åkte till Lurbo, han gick rakt in i transporten även fast han inte åkt bort på fleeera år, vi kom över 5 helt nya hinder som varken han eller jag sett förr. Jag var inte direkt en bra ryttare just den dagen då jag var sjukt nervös då det var min första hoppning borta och pay and jumpen 3 dagar innan Lurbotävlingen gick sjukt dåligt så mitt självförtroende var sämst den dagen. Men det kändes som om Barichello sa "håll i dig så sköter jag detta". Han fixade det gallant! 5 hinder, det är sjukt mycket bättre än vad jag kunnat tänka mig! Och även fast han själv har dåligt självförtroende när det gäller hoppningen så försökte han fixa det när han kände att jag inte var på topp! Det är helt underbart när han vågar ta ett sånt stort steg!Utvecklingen Barichello har gjort! Jag har skrivit om den förr så tänkte inte ta upp så mycket här, men kort och gott - hur han gått från att vägra på en bom till att hoppa med i princip alla ryttare oavsett nivå. Hur vi flög över 1 meter i sommras, inte felfritt, men att vi kom över! Helt galet!

Åh så trött han var efter denna dag, först felfritt i 80 och sen detta. Snutten! <3

Så sammanfattningsvis, det bästa med Barichello är att han är så öppen och visar vad han vill, att han alltid försöker och hans utvecklig han gjort. Sen är det såklart all den glädje och kärlek som han sprider!


Ändrade planer

Jag åker inte till Elvira idag för jag känner för en lugn hemmadag där jag gör absolut ingenting! Möjligtvis att jag går ut med hundarna och kanske åker till upk för att se på Malin när hon rider, men inte mer än så. Idag ska jag bara vara hemma och ta det lugnt, lyssna på musik, umgås med Nemo, göra lite tjejsaker (typ fixa ögonbrynen, fixa håret osv) och kanske plugga lite.
 

Dag 3. Vad jag vill jobba med när jag blir stor

Antligen vill jag bli journalist eller så vill jag bli psykolog.

Jag vill bli journalist för att jag gillar att skriva (det är också en del till varför jag gillar svenska) och så skulle det vara spännande att intervjua olika människor och ta ställning till vad dom har att säga. Att resa är ett plus i kanten och att träffa nya människor.

Jag vill bli psykolog och även här är det för att prata med olika människor och ta ställning till vad dom har att säga. Lyssna på dom och hjälpa dom. Känna att man verkligen gör nytta och förhoppningsvis får människor att må bättre och hjälpa till. Tänk vilken hjälte man skulle känna sig! <3

"She's the man" och "breaking dawn part 2"

"She's the man" var en jätte bra film som jag tror jag sett tidigare. Tycker inte jag ska förklara vad den handlar om då titeln redan lockar! (och för att jag inte orkar skriva så mycket då klockan är halv 2 och jag är lite seg. Inte trött så jag kommer somna när som, men kroppen är seg).
denna fann jag inte på youtube utan fick se på swefilmer.com med text, riktigt skönt faktiskt, vila hjärnan lite :)

Sen fick jag reda på att "breaking dawn part 2" (som var den sista i twilight filmerna) fanns där och då var jag bara tvungen att se den! Hade verkligen sett fram emot att se den och jag har hört att den ska vara den bästa filmen av alla i twilight, men var riktigt riktigt dålig tycker jag!!! Det hände absolut ingenting i filmen, den sög verkligen! En sååå stor besvikelse! (Men ändå ett måste om man sett de andra filmerna!)

YEEEEEYY

Kom hem från farmor vid 6 tiden. Vi fick massa god mat och fruktsallad och tårtor och godis.. Sen var man mätt ;) Kul att träffa släkten :)

Imorgon kommer Elvira och hennes syster till Uppsala och då blir det café! Sen åker vi hem till henne i knivsta och har det gött. Ska bli såååå trevligt! :) Får se om jag sover där eller om jag åker hem på kvällen, det visar sig. Men detta betyder att jag måste gå upp tidigt imorgon. Hade tänkt ta sovmorgon, men att träffa sin vän är mer värt än att sova! Ska vara på centralen runt 12/13 imorgon.

Nu ska jag lyssna på musik och göra lite franska. Har redovisning samma dag vi börjar och två redovisningar veckan efter (vad hände där??) så måste plugga nu under lovet -.- Underbart.. Sen blir det nog film igen :D Den bästa sysselsättningen när alla andra sover ;)

BÄSTA I VÄRLDEN!!!

Planer för dagen

Snart åker jag med familjen till farmor och träffar släkten, ska bli kul :)
Igår var vi hos mormor om jag inte skrev det.

Kände mig som en michelingubbe när jag gick upp imorse och ändå gick jag isäng redan vid halv 12 igår. Dock somnade jag inte fören vid 2 ungefär. Jaa, vänt på dygnet vare ja.. Pappa väckte mig klockan 11 idag för att jag skulle hinna duscha, jag gick upp lite efter halv 12 och satans trött jag var haha. Men duschad och klar för att åka nu iallafall.

Tror vi ska dra oss nu, fick bli ett snabbt inlägg.
Ha en bra dag så ses vi :) Kram

Dag 2. Mina bästa/sämsta ämnen i skolan

Mitt bästa ämne skulle jag vilja säga är matte men jag har ingen aning med tanke på de olika resultaten.. Men kanske svenska?!? Antligen matte eller svenska måste jag nog säga iallafall.

Mitt sämsta ämne är lättare att säga, det är klart engelska! Går dock framåt, sakta men säkert :) Och har man bästa läraren i engelska så har man <3

Dag 1. Min favorit årstid

Sommar!
Då kan man sola och bli brun, bada, vara på Gotland, bara gå ut utan att det tar 20 minuter att sätta på sig alla ytterkläder, snygga kläder och skor, sommarlov, cykla, jordgubbar, ljust ute, varmt..

En för varje dag i tio dagar

Dag 1. Min favorit årstid.
Dag 2. Mina bästa/sämsta ämnen i skolan.
Dag 3. Vad jag vill jobba med när jag blir stor. 
Dag 4. Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 5. Hur jag vill att min framtid ska se ut. 
Dag 6. De bästa som finns.
Dag 7. Min personliga åsikt om världen
Dag 8. Topp 10 saker som har hänt år 2012.
Dag 9. Mina styrkor/svagheter. 
Dag 10. 10 saker som jag älskar.

Vänder på dygnet

Gick en kort promenad 12 inatt med hundarna. Jätte mysigt när ingen var ute och himlen var helt öppen! Underbart <3 Pratade med Elvira i telefonen i typ 4 timmar igår kväll med avbrott när jag var ute med hundarna också, trevligt att höra vad hon har att säga. Kom isäng klockan 2 inatt.

Gick upp kvart över 12 imorse (skulle inte bangat om jag fått sova längre, jag var såååå trött!) för att göra mig iordning för att sen dra till mormor med familjen och käka god mat.

Jag vänder sakta men säkert på dygnet! Grejen är den att jag aldrig vänder tillbaka den tills skolan börjar, utan jag är dödstrött när skolan väl börjar och jag är tvungen att gå upp tiiidigt. På söndag ska jag även jobba, börjar 7.. :O Undra om jag verkligen kommer komma i tid.

Imorgon ska vi till farmor och träffa släkten, trevligt! Ska vara där 13 och måste hinna duscha innan så måste gå upp 11 imorgon. Det betyder att jag måste gå isäng innan 2 inatt! Fast det är ju trotts allt lov ;) Nä det blir som det blir. Kanske att jag ringer Elvira och snackar lite ikväll igen, och hundarna måste ju ut. Tror nog inte jag kommer isäng innan 2 om jag ska vara ärlig. Men försöka kan jag ju alltid.

Hoppas erat lov är lika soft som mitt är, för här måååår jag! Åh, om livet ändå alltid kunde vara såhär underbart. Tänk va! Nu blir det muuuusik :* Ses

Rudolph the red-nosed reindeer

Jaa, jag tror de flesta sett denna film så jag beskriver den inte.
Var länge sen jag såg den innan idag och jag vart faktiskt besviken. Trodde den skulle vara mer spännande och bättre, men sen får jag tänka på att det faktiskt är en barnfilm. Bra musik var det iallafall och en härlig film minsann! Passar bra såhär i juletid :)

 
 

Ny kategori

Då min engelskalärare säger att det är bra att se på filmer för att bli bättre på språket så tänkte jag nu att jag ska bli bättre på att se film, speciellt nu när det är lov. Så varje gång jag sett en film kommer jag lägga ut den i kategorin "filmer" och skriva lite kort vad den handlar om och också skriva vad jag tyckte om den.

Hoppas ni gillar idén och hoppas ni gillar filmerna och får ny inspiration :)
Och ni får myyycket gärna ge tips på filmer som ni sett!
Kram på er

Trust

Trust handlar om en flicka som träffar en kille genom internet (jag hamnade bland sånna filmer, därför blev det en till sån), han säger att han är 25 tror jag det var, men det visade sig att han inte alls är så ung. Flickan som endast är 13/14 år råkar riktigt illa ut.

Bra film, men den var inte alltid lätt att förstå. Engelskan var inte jätte svår men jag kan tycka att det var svårt att hänga med på vad som hände. Fattade heller inte slutet vilket förstörde hela filmen tyvärr..

Värd att se men ingen favoritfilm. Speglar verkligheten väldigt bra.

 

Julafton

Denna julafton har jag:
 • ätit julmat
 • sett på Kalle Anka
 • öppnat julklappar
 • varit vad graven och hälsat på farfar <3
 • läst kommentarerna jag fått av engelskaläraren i eds:en (bästa julklappen jag kan få av honom, såå fina ord!)
 • Nu se jag på film - Trust
Hoppas ni haft en lika bra julafton som jag haft :)
Kram och god jul på er alla!

Barichello och mitt 2012

 • 2012 är det år jag ridit Barichello mest, det är detta år vi lärt känna varandra på riktigt och fått chansen att ha kul tillsammans.
 • På mitten av 2012 började vi hoppa pay and jumper. Vi tog oss från 50 cm till 90 cm felfritt. Vi provade även en 1m med resultatet på 6 stopp.
 • Vi tog oss till en borta tävling i Lurbo, 80 cm. Vi kom till 5:an. Barichello tvekade inte ens att gå in i transporten!
 
 • Vi har haft grymt kul! Galopperat barbacka och rejsat, bockat, stegrat och haft det galet!
 • Jag fick min första och enda avramling på Barichello detta år.
 • Vi har hoppat titt-hinder utan att stannat.
 • Formen i dressyren har blivt grymt fin detta år.
 • Vi har haft både bra och dåliga tider tillsammans. Någon gång hoppar han inget alls eller så går han suuuper långsamt och släpar bakbenen bakom sig eller så blir han sur och protesterar. Men vi har även haft gudomliga tider tillsammans där han jobbar i en underbar form, där han hoppar alla hinder jag styr på med spetsade öron, länger galoppen så fort jag ber honom..
 • Men största förändringen är nog iallafall hur vi gått från att vägra på en bom på marken till att hoppat en bana på 90 cm felfritt!
 • Detta år har Barichello fått mig att ÄLSKA honom!!! Mer än någon någonsin kan ana!
Fina hjärtat!!!

The boy she met online

Filmen handlar om hur en tjej träffar en kille genom internet, men han är inte den killen han beskriver sig som. Väldigt bra film tycker jag, den var även ganska lätt att förstå.

 

Godmorgon (...eller något sånt)

Gick isäng klockan 2 i natt och gick upp halv 2 imorse ;) Nu ska Nemo bli julfin <3

Gammal bild på vackra <3

Godnatt mina väninnor

 

Bilder från kursen

Här får ni bild från filmerna, jag vågar inte riskera att min dator pajjar så blir inget film tyvärr.


Dag två på hoppkursen med Barichello

Idag hoppade vi först ett enkelt hinder på långsidan i trav. Travhoppningen på Barichello är svår tycker jag, vi fick ett stopp där men jag är nöjd.

Sen bom bom bom bom hinder i galopp. Gick utmärkt! Jätte rolig övning där man verkligen kom rätt på hindret och fick bra flyt. En gick kom vi helknas på bommarna så jag fick typ panik och bromsade vilket såklart resluterade i ett stopp, men heeeelt mitt fel. Annars var det en perfekt övning för oss!

Sen snett-igenom bom, 3 galoppsprång, hinder. Gick helt okej. Hade även idag svårt att få in de där tre galoppsprången, men jag är nöjd.

Överlag var Barichello SJUKT seg idag! I torsdag var han pigg, igår var han ganska seg och idag var han suuuuper seg.. Bjöd inte ens mot hindrerna så som han brukar. Men nu blir det ett litet lov för oss fram till den 4 januari då det är pay and jump (jag är ganska säker på att jag får honom). 2 veckor, kan behövas :)

Pappa filma båda dagarna men inte säkert att jag kan sätta ihop filmerna då man dator brukar bli svart när jag ska göra det :P Men jag ska prova!

Första dagen på hoppkursen

Fick Barichello (surprise :D ). Markarbetshoppning typ.

Barjade med framridning (mera surprise..) Skritt trav och Galopp (nej nu får jag sluta överraska er :O ). Han var väldigt loj och svarade inte på mina hjälper. Han gick i förmiddags och då hade han varit galen. Antingen sprungit iväg eller inte gått framåt, han gick inte över bommarna och var rent ut sagt hemskt! (precis så jag beskrev i ett inlägg under att han var förrut men inte nu längre..)

Började med travbommar, gick finemang! Han tittade inte ens på dom :P Åh han är otroligt intressant! På honom spelar det verkligen roll vilken ryttare det är som sitter på, det märks klart och tydligt. Jag säger inte att jag är bättre än tjejen innan (jag såg inte när hon red, men hörde av de som såg), men Barichello accepterar mig och litar för det mesta på mig. Jag har ridit honom så otroligt mycket så vi känner varran.

Sen galopp mellan två småååå hinder. Bara rulla på, gick bra (fem galoppsprång). Sen korta då han var lite för på (sex galoppsprång), gick bra. Sen korta mer (sju galoppsprång). Sen komma på sex galoppsprång igen.

Hon höjde lite då och då. Vi fick inget riktigt flyt och antingen kom vi för nära eller långt ifrån sista hindret.. Therese ville att jag och Barichello skulle komma på 6 galoppsprång, gick inte jätte bra. Det högsta var typ 65, vi fick endast ett stopp på hela lektionen och det var när jag kortade utan att hålla om med benen (alltså mitt fel).

Jag tror som sagt att jag och Barichello behöver ett lov ifrån varandra, nu börjar det tyvärr gå sämre igen. Men imorgon kör vi igen och förhoppningsvis får vi ett bra sista pass innan jullov :)

Förlåt för mina långa texter men det är svårt att få ihop det på en kort text då jag har så mycket att skriva om Barichello, haha. Jaa, men hoppas du orkar läsa iallafall. Ha en bra kväll, godnatt :)

Wacce <3

 

Två år sen

Två år sen jag gick på julkurs för Gabbi och jag hade Zohar. Han hade vilat och hade lite mycket energi. På framridningen galopperade vi över bommar och efter varje bom bockade han, dock lite så jag kunde sitta kvar. Sen började hoppningen, hindret var typ 40 cm. Han bockade av mig efter hindret. Jag hoppade upp igen och samma sak, han bockar och jag flyger av. Glöm inte att han är 173 så inte liten heller ;) Jag fick gå in i stallet och dagen efter rida två pass på andra hästar istället eftersom jag ändå skulle ramla av efter varje hinder, haha.

Minnen <3


Jag och Zohar på en klubbhoppning, 60 cm, två år sen även detta

LYCKLIG!

Jag är otroligt glad! Barichello är bäst, mina vänner är bäst, mina lärare är bäst, min familj är bäst, mina hundar är bäst.. alla finns där för mig! De får mig att må bra. Jag är så lycklig som jag kan bli utan Wacce (nej, jag ska inte skriva ett deppinlägg om honom, men utan honom kommer jag aldrig kunna bli 100% lycklig!)

TACK ALLA NI SOM FÅR MIG ATT LYCKAS I LIVET, JAG ÄLSKAR ER!!!

Vackraste

Hoppade finaste igår, titthinder. Han tittade till en början på framridningen men slutade efter ett tag när han insåg att dom inte skulle äta upp honom ;)

Hoppade ett hinder i taget i början för att hästarna skulle få se dom. Sen en liten bana. Hoppade banan två gånger, i slutet låg en oxer på ca 75 och ett räcke på ca 85. Fina hoppade allt utan problem! Eller vi fick tre stopp totalt, men det var varken på de höga eller de läskiga hindrerna utan det var på dom som han borde ha hoppat.. haha, skrutten!

Han var väldigt mycket av och på igår. Ibland sprang han fort och ibland lyssnade han inte alls framåt. Ibland bjöd han fint mot hindrerna och ibland var han väldigt tillbaka. Kände redan från början att han inte riktigt var på humör, eller han var på bra humör men något fick honom att tvivla. Jag vet inte vad, men med tanke på att han var på ett av och på humr skötte han sig riktigt fint!

Inget woooww-pass, men absolut ett bra och roligt pass :D Barichello är sååå fin!
Idag blir det hoppkurs, förhoppningsvis får jag Barichello ;)

Gammal bild på oss

Han har blivit otroligt duktig i hoppningen nu på sista tiden! Förr kunde han stanna på bara en bom men i dagsläget tittar han inte ens på bommarna på marken.

Förr när jag skulle "hoppa" (hindrerna var typ 30 cm) barbacka på honom gick det knappt (stannade typ 4 gånger innan vi kom över), men i dagsläget går det finemang. Visserligen var hindrerna lite lägre i tisdags (typ 20 cm, var ingen hopplektion, det var då vi räknade galoppsprång), men han tittade inte ens på dom!

Han har blivit riktigt hoppglad! Bjuder framåt (för det mesta, alla han dåliga dagar ibland), men förr gick han antingen inte framåt eller så sprang han som en dåre för att sen vid hindrerna slänga sig åt sidan (han visste att om han springer hinner inte ryttare med att reglera när han väl hoppar åt sidan). Smart häst!

Han blir bara finare och finare i formen när jag rider honom. Jag känner för varje pass hur han blir bättre och bättre.

Vi har haft en jobbig period men jag tror det kan vara för att han haft mycket att ta till sig. Vi började tävla, jag "krävde" att han skulle gå i form, jag red honom mer och mer för varje gång. Jag övertygade honom om att han faktiskt kan, han ändrade sitt självförtroende. Jag ska på hoppkurs idag och imorgon och då får jag förhoppningsvis honom, sen tar jag jullov från hästarna. Jag tror Barichello behöver vila sig lite från arbetet och bara lulla runt med de små. Sen kommer jag tillbaka och då har förmodligen han återupphämtat sig och jag en ny fräch plan för oss.

Nu när jag rider honom har både han och jag sjukt kul. Jag vågar rida lite fortare, jag vågar släppa kontrollen och det är då han går som bäst! Visst missuppfattar vi varandra ibland, men vi förlåter och försöker igen bara.

Skulle kunna skriva en hel uppsatts om oss, om Barichello, men tror denna redan är för lång för att ni ska orka läsa :P Så jag lägger helt enkelt av nu. Hejdå!

Mitt schema vt 2013

Börjar 9.05 på måndagar, alla andra dagar börjar jag halv 9.. Slutar kvar över 4 på måndagar, tisdagar och torsdagar. Slutar 14.55 på onsdagar och 11.30 på fredagar. Kan inget annat än hylla mina fredagar måste jag säga!

Vet dock inte hur det ska gå från engelska till franska på onsdagarna :O Är det lätt att gå från ett språk till ett annat? Jaa det märks väl. ;)

Gillar inte mina torsdagar! Från engelska (där jag måste vara väldigt vaksam för att förstå) till 2 timmars ledarskap och organisation så denna termin varit väldigt jobbigt för hjärnan. På franskalektionerna måste jag vara pigg för att hänga med, men efter 2 timmars ledarskap och organisation kommer jag aldrig lyckas hålla mig vaken på franskan.. Och på det workshop, ja herregud.

3 lektionsers matte, vad är grejen med det? Så mycket matte har vi aldrig haft :O Jaa, jag har inget emot matte så det är väl lungt antar jag.. Vi ska även ha Maria en mattelektion, aldrig haft henne förr så det ska bli spännande :) Trevlig är hon iallafall!

Ganska nöjd med schemat ändå måste jag säga :) Helt okej.

Kan inte slappna av

Faktiskt lite stressad över skolan fortfarande. Vi har en svenskaredovisning veckan efter vi börjat, franskaredovisning dagen vi börjar och ledarskap och organisationsuppgift som ska in veckan efter vi börjat och så ligger jag efter med en svenskauppgift som skulle in denna termin och två samhällsuppgifter..

Såg nu också att jag fått betyg på uppdraget jag gjorde i sociologin, ganska nöjd. Eller det beror på vilket betyg jag får på kursen då jag inte vet hur mycket detta betyg väger och om det kan höja något. Får helt enkelt vänta och se. Jobbade inte jätte hårt med uppdraget tyvärr, tror jag skulle kunna få iallafall ett snäpp högre.. Men så går det när det är slutet av terminen.

Och så har jag fortfarande inte släppt att jag sänkte mig något enormt på matten. Första provet fick jag B på och andra E.. Haha, helt sjukt att det kan vara så stor förändring. Men jaa, jag skyller som sagt på att det var slutet av terminen ;)

Vi bytte även julklappar i skolan idag. Jag köpte till Karin, Karin köpte till Elvira, Elvira köpte till Hanna, Hanna köpte till Susanna och Susanna köpte till mig ;) Jag fick ett paket från the body shop med massa saker i. Bland annat tvål och kroppslotion - kommer alltid till användning! :)

Jullov

Så otroligt skönt att ha lov nu. Terminen har känts otroligt kort och den har varit riktigt rolig. Laddar betterierna för att sen komma tillbaka med ny energi :)

Detta lov ska jag bara ta det lugnt - rida, umgås med vovven min, vara med vänner och softa. Sååå skönt!

Kan inte se normal ut.. Jag har fläta på mig, syns dock inte för min mörka tröja.

Istället för att vara hem hemma och ruttna går ja nog ut och fotar, har inte fotat något alls denna vinter, men vi får se. :) Nemo och jag måste träna inkallning också då han slutade lyssna på mig när snön kom.. haha. Vi får se vad jag hittar på. Ikväll åker jag iallafall och hoppar Barichello <3

Hall of famePå skolavslutning!

Drar ut med hundarnaLåttips godtages :D

Lycklig!

Idag har jag varit på så otroligt bra humör! Eller mitt humör steg redan vid gårdagen lektion.

Jag red Barichello barbacka, sista tisdagen innan jullov. Vi började med kadrilj där han var såååå fin!!! Sen efter det (som då var uppvärmningen) så skrittade vi på långa tyglar.

Själva övningen var att galoppera mellan två bommar (ingen aning om avstånd) och länga och korta. Vi började med att rulla på - inga problem. Blev 4 galoppsprång. Sen kortade vi till 5 - det var inte heller några problem. Sen skulle vi korta till 6, gick dock inte lika bra. Vi kom på typ 4 gånger, den sista gången var vi nära men inte riktigt där. Sen bytte vi varv och längde istället. Inga problem över huvudtaget! Var bara att tala om för honom att han skulle gasa så gjorde han det med spetsade öron. 3 galoppsprång utan problem :D

FIIIIINASTE!!!
Varit lycklig från ridpasset igår, hela dagen idag! Ofattbart hur mycket han betyder för mig! Vackra!!!


Framsteg

Om ni minns så skrev jag förr att jag vill bli pratigare och ta för mig mera (typ jobbig) och det går faktiskt framåt. Som jag sa förr sa min engelskalärare att jag pratar alldelles för mycket (kanske ska börja prata engelska, då blir han nog impadd ;)) Iallafall så sa min mentor idag att han tycker jag tar för mig mer på lektionerna nu också så det är kul att höra.

Ganska gammal bild men jag gillar den :) jag och Dante på bilden

Ridskolecupen

Igår var det som sagt ridskolecupen i Sigtuna. Jag fick Zircon, fux, en liten storhäst, fullblod <3 Super fin! Väldigt okomplicerad och gick lätt i form. LC, Jag fick 69%. Nöjd med tanke på att det var första gången jag red honom, första gången jag någonsin såg honom så :)


Bild från sigtunas hemsida

Byter om och drar till sigtuna

Tjenare. Igår var jag hela dagen på stockholm hundmässa med syster. Det var kul, mycket fina hundar!
Idag skulle jag jobbat men Frida tog min dag då jag inte orkar, behövde helt enkelt sova och bara ta det lugnt.
Nu ska jag byta om och sen drar jag till sigtuna för att rida ridskolecupen. Hoppas deras hästar är trevliga! :)

Fjåååårtis :D Någon månad gammal bild

pluggar vidare med en film

Min engelskalärare har tjatat om att jag ska se filmer på engelska för att öva min hörförståelse så varje gång jag inte orkar plugga sätter jag på en film med gott samvete! haha. Likaså nu. Har ni någon film i rekomenderar? Tror dock inte jag orkar ladda ner ner, dels för att det tar så sjukt lång tid men också för att jag inte tror att min dator pallar trycket tyvärr.. Min dator börjar bli lite över åren.

Sociologin är även klar kan jag meddela, den blev 6 sidor. Ska läsa igenom den på söndag och sen blir det att skicka in den. Iallafall så blir det film nu, med mycket gott samvete tack vare Anders ;)


Skillnadsbilder

Mitten av 2011


Slutet av 2011

Mitten/slutet av 2012

Ögonbryn


Jag i skola för några veckor sen

Såhär ser mina ögonbryn ut nu, dålig bild men hade ingen bättre tyvärr

Tänkte prova någon ny form på ögonbryna, vilken form tycker ni är snyggast? :DJag tycker nog 5:an från vänster är snyggast :)
Kanske att ni får se resultatet sen :D

Uppdatera

Skrev ett inägg för 1 vecka och 1 dag sen vad jag hade kvar i skolan, tänkte uppdatera den listan nu.

Detta har jag kvar i skolan till den 21 december:
 • Franskaförhör (kan ingenting)
 • svenska inlämning på 5 sidor (inte börjat) Börjat
 • svenska inför muntlig redovisning (inte börjat) börjat
 • sociologiuppsatts på 7-8 sidor (skrivit 3 sidor) skrivit 4½ sida
 • matteprov (kan det mesta)
 • samhällsuppgift om valet (inte börjat)
 • samhällsuppgift, frågot till en film (play) (inte börjat)
Framåt går det allt, sakta men säkert!

Dagens planer

Idag är det fredag för er som missat det. Har engelska och filosofi på fredagar men båda dom lärarna är lediga idag (snacka om tur!) så då blev jag också ledig :D

Har haft en lugn morgon, strosat omkring i min morgonrock och käkat lunch. Nu ska jag sätta igång och plugga.

Idag ska jag...
...1. göra klart sociologin (kommer ta 3-4 timmar beroende på hur bra det rullar)
...2. fortsätta med svenskauppgiften tiden som bli över


Minns ni Zara som var med i talang 2008? Se så hon förändrats, ser inte ut som henne och herregud så bra hon är!

Bästa som finns!!!

Igår red jag Barichello, det finns absolut INGEN som honom! Går inte att beskriva hur mycket han betyder för mig <3 Äslkade bästa häst!!!

Red barbacka, galopperade över 3 bommar. Först bara rulla på i vanlig galopp, sen länga, sen korta, sen länga maaaassor. Åherregud, då blev det tryck i gubben kan jag säga! haha, fina <3 Svårt att hålla sig kvar! (vi ändrade såklart avstånden på bommarna beroende på om vi kortade eller längde). Blev väldigt flummigt och lek-aktigt, inte så seriöst. Men hästarna tyckte det var askul, likaså ryttarna :) Uppskattades enormt!

<3

Dagen

Kändes som om jag var i skolan i en halvtimme idag.. haha. Kom dit vid halv 11 och åkte hem kvart över 3 (slutar egentligen klockan 4 men åkte tidigare). Gjorde en läsförståelse på franska idag, gick bra, fick 19/20 rätt :)

Nu ska jag se dagens julkalenderavsnitt, sen äta och sen åka till stallet för att rida Barichello, förhoppningsvis hoppning. :) ses

Mycket engelska denna termin

Jag gick och funderade idag över hur mycket engelska jag haft denna termin varje vecka utöver vanliga lektioner som alla har i skolan. Det överstrukna är det alla elever i min klass har.

Tisdagar 2 timmar
onsdagar 1½ timme extra engelska
fredagar 2 timmar (som alla har)

Jag har alltså 3½ timme mer än de andra i min klass.. Ganska sjukt faktiskt att jag har hunnit med det. Kanske därför jag känner mig så möbultad också (se inlägget under).

Nää, på tisdag har jag min sista engelskalektion sen tar jag lov från engelskan (om det nu går..) Engelska finns ju överallt, sitter jag lyssnar på engelskmusik nu, men ska inte plugga engelska under lovet iallafall. Ska se filmer och sånt som inte är ansträngande.

Finns det något bättre än att lära sig något när det är kul? Eller inte minst när man inte ens vet om att man lär sig saker och så vipps, finns det där :D Bäst ju ;)

Överhettad dator, likaså överhettad hjärna

Känner mig helt borta efter denna termins pluggande. Har varit så sjukt mycket så det inte är sant. Dåligt på matteprovet gick det också, jag klarade det men inte mer än så tyvärr.. (Jag fick B på förra matteprovet, lyckades alltså sänka mig tre steg.. Ofattbart!) Både min mattelärare och min mentor sa att de förstod att jag är besviken men att det inte är hela världen. Om det går bra på nästa prov så spelar detta prov ingen roll och min mattelärare sa även att hon vet att jag kan detta (som jag faktiskt kan!!!) Så verkar inte vara så hemskt iallafall, och i värsta fall får jag bara göra om provet och visa att jag verkligen kan det. Å andra sidan var det ett prov av minst 5 + nationella så har massa tillfällen att visa vad jag går för.

Hur som så rullar det på i skolan. Det går långsamare och långsamare för var dag som går, men framåt går det allt. Min mentor sa att jag nog behöver ett lov och det har han allt rätt i. Ett lov skulle sitta fint, men bara en vecka kvar nu, håll ut!

Igår hoppade jag Barichello, han gör mig sååå ofattbart lycklig, det går inte att beskriva! Bästa som finns <3 Ridläraren höjde även väldigt mycket när jag kom så jag fick hoppa mycket högre än de andra, det var väldigt kul. :) Jag hoppade typ 75, inte super högt men det räcker gott och väl.
Imorgon ska jag rida Barichello igen, hoppas på hoppning. ;)

Hade min sista extra engelskalektion (utanför skolan) idag, gick bra. Läraren bjöd på bulla :D Super gott!!! Tror jag ska fortsätta med extra engelska efter jul då jag tycker det funkar bra.

Nu ska jag ta och sova. Börjar halv 11 imorgon, skönt med sovmorgon!
Godnatt :)

<3


Julshowen

Julshowen igår var jätte rolig. Clover var klockren, åh jag skulle kunna gifta mig med honom! <3 Första gången han var med på julshowen, jag fick ta bort lite av min utklädnad för att han var livrädd för mig (haha) men annars var han cool-lugn. Tittade varken på publiken eller hundrerna. Eftersom han var så parfekt passade jag på att sattsa lite extra. Snäva svängar och snabbt tempo blev det - underbar :D


Klicka på fotot för att förstora det.
Bild stulen av Ulrika, jag och Clover på bild. För mer bilder från julshowen, checka in uppsalaponnyklubb.se

You're beautifulNu blir det att sy till morgondagens julshow!

Min dag

Dagen har inte varit särskillt ansträngande men ändå är jag sjukt trött och utmattad. Kommer somna tidigt idag! Måste vara i stallet 10 imorgon också för att fixa inför julshowen. Förhoppningsvis kommer jag hem tidigt från stallet iallafall.

back to the day. dagen började med engelska, jag kom en minut innan vi började till lektionen, snacka om att passa in det ;) Vi hade en läsförstående som gick åt pipsvängen.

Sen 2 ½ timmes lunch och håltimme. Pluggade svenska under den tiden.

Sen filosofi som gick sådär. Vi har bara muntligt kvar i filosofi så jag försöker verkligen komma med smarta svar och att vara aktiv, går dock inte så bra som jag vill.

Sen engelska igen. Vi rättade läsförståelserna och tittade på någon film/klipp som var typ 25 minuter om spel.. Ah jag vet inte, fattade ingenting (den var såklart på engelska).

Sen extra engelska. Gick igenom mina meningar jag hade skrivit, gick igenom en hörförståelse och så fick jag säga på engelska vad jag ska göra under jul.

Fredag kväll och jag ger mig själv ledigt. Även fast jag igentligen inte har tid med ledighet så tycker jag att jag förtjänar det och tar ledigt iallafall. Ska lyssna på musik, titta på tv, titta på julkalendern osv.. Bara vara alltså, jag ska inte vara för mig utan jag ska vara i mig (så kommer filosofin in i texten också..)

Hur som så får ni ha en trevlig fredagseftermiddag. :)

Engelska-check (bara för att jag ska kunna gå tillbaka och se)

Som det ligger till nu i de olika engelskadelarna

Läsförståelse: F
Hörförståelse: F - E (beror på provet och hur jag är just den dagen)
muntligt: E i engelska 5, F - svaaaagt E i engelska 6
skrivdelen: Över E (så kanske D??)

I engelska 5 klarade jag endast den muntliga delen på nationella.

Allt detta som jag skriver nedan är på ett halv år!
Anders (min engelskalärare) har jobbat upp mitt F i skrivdelen till minst ett D. Åh, bästa han <3 (han sa att jag ligger över E, alltså minst D).
Hörförståelsen har jag och min extra engelska jobbat upp och det blir bättre, dock inte riktigt där än men på god väg.
den muntliga delen jobbar jag med själv (kan sitta och prata med mig själv för att få upp flytet och bara prata engelska), men har även jobbat med det i både engelskan i skolan och extra engelskan. Även den tar sig, sakta men säkert.
Läsförståelsen går inte alls framåt. Jag har läst böcker och svarat på frågor m.m. i engelskan i skolan men den står helt stilla.

Så det som behövs mest nu är läsförståelse (som jag trodde jag var skapligt bra på, men det visade sig i skolan idag att jag inte är det). Fick 2/20 och 4/10.. Jaa, jag vet inte vad Anders planerar men kanske är det bara att fortsätta läsa och nöta in det.

Kanske inte så intressant för er, men som rubriken lyder - det är för att jag ska kunna gå tillbaka och se hur det var och om det förändrats något. Alltså inte intressant för er, men för mig är det jätte intressant ;)

Mycket engelska!

Fattar nada av svenskauppgiften, ååå så frustrerande.. det var så klart innan jag började skriva, men när jag väl skulle börja skriva så hade jag ingen aning om hur jag skulle göra. bara jag som har det problemet? Skulle inte tro det.

Nej nu lägger jag ner pluggandet även fast jag inte gjort något alls idag. Måste klargöra uppgiften imorgon känner jag. ska skriva ut en hörförståelse som jag ska ta med till extra engelskan imorgon, sen blir det julkalendern och musik.

Mitt schema imorgon:
08-30 - 09.30 engelska
11.55 - 12.55 filosofi
12.55 - 13.55 engelska
15.00 - 16.30 extra engelska

Kuuul att ha tre engelska lektionen imorgon (sammanlagt 3½ timme).. haha. Ja man kan ju inte klaga på att jag inte har engelska iallafall ;)

Love don't run

 

Uppgifter kvar

Detta har jag kvar i skolan till den 21 december:
 • Franskaförhör (kan ingenting)
 • svenska inlämning på 5 sidor (inte börjat)
 • svenska inför muntlig redovisning (inte börjat)
 • sociologiuppsatts på 7-8 sidor (skrivit 3 sidor)
 • matteprov (kan det mesta)
 • samhällsuppgift om valet (inte börjat)
Trodde det var mera, men inte alls mycket kvar nu. Måste ha glömt något, inte rimligt att det är sådär lite..

Ikväll ska jag göra sociologi (om jag kommer någonstans vill säga, har fastnat -.-), om jag inte kommer loss så blir det nog att börja på svenskan. 5 sidor är ändå ganska mycket, speciellt när det ska vara bra språk, formellt och allt sånt.

Kanske dags att sätta igång nu så jag inte skjuter upp allt för att jag tycker det är lite att göra och så har jag kvar allt till sista dagen (å, sååå typiskt mig..)

Nu ska jag först och främst klippa naglarna för det är sjukt jobbigt att skriva på datorn när dom är långa. Sen  måste jag plugga.

Ingen ridning

Ingen ridning idag då det som sagt var snöstorm igår och jag vågar inte åka lantisbuss då den säkert hamnar i diket + att om jag kommer dit så kommer jag säkert inte hem.. Nej jag vågar inte riskera något. Men om jag har tur så har vi dressyr idag och hoppning när jag är där.

Jobbade matte 2 timmar i sträck i skolan idag, ska ha prov på måndag så har repeterat massor. Det borde gå bra på provet och jag känner att jag kan det och jag kan alltid mer under provet än vad jag kan innan (konstigt, men kanske är det för att jag skärper till mig lite extra under provet).Hoppas att jag får behålla mitt B i matte, måste kämpa ;)

Ska äta nu, sen fortsätta skriva på min sociologiuppsats. Hittills är den 3 sidor, men den ska vara 7-8 sidor så bara att fortsätta skriva... Bara två veckor kvar i skolan nu, måste hinna göra allt :O Helt sjukt att det går så fort!

Nu ska jag äta, ses :)

snökaos

nemo hade svårt att ta sig fram, jag fick till och med bära honom på vissa ställen.. helt sjukt!

Blir bara värre och värre

Från UL:s hemsida: "Från kl 17:00 är alla Stadsbussar i Uppsala inställda. Detta gäller tillsvidare." Ja herregud, såååå lycklig att jag är hemma så du anar inte! Undra om jag kommer till stallet imorgon, om det fortsätter såhär kommer jag nog inte ens till skolan..

UL

Checkade Ul:s hemsida och är så lycklig att jag är hemma. " På grund av rådande väderlek är all regionbusstrafik indragen. Upptågen trafikerar endast sträckan Uppsala-Tierp-Gävle fram till kl. 12.00 imorgon torsdag efter beslut av Trafikverket." Och så stod det att statsbussarna är 20-25 minuter sena.. K A O S !!!

Tips om man inte får skriva egna tankar eller dabattera i en text

Jag fick god hjälp av min engelskalärare med uppgiften. Att skriva utan egna tankar och utan att debattera var inte så svårt som jag trodde. Han sa bara att jag skulle skriva i jag form och debattera sen skulle han hjälpa mig att göra om den, men jag klarade det själv. Så ett tips till er sen har en uppgift där ni inte får debattera eller skriva egna åsikter, gör det och sen är det bara att ta bort det..

Till exempel "jag tycker den andra artikeln är mest pålitlig för att..." Där fick vi en finfin mening "Den andra artiklen är mest pålitlig för att.." Inte alls så svårt som man tror. :)

Snöstorm

Heeeelt sjukt hur mycket det blåser ute.. Den mesta snön är i luften. Alla lantisbussar är inställda och stadsbussarna är något hemskt sena. Bussen imorse var 15 minuter sen och ändå var det 3 bussar som kom samtidigt (vi har alltid minst 1 extra buss), alla var också ledbussar - långa bussar och ändå var alla dom proppade. Tog återigen 1 timme för mig att ta mig hem från skolan, som vanligafall tar ca 25 min när det är mycket människor, typ 15 min när det inte är några människor alls.  Hoppas ni som gillar snön är nöjda nu.. Jag däremot HATAR detta väder! Skulle helst vilja ha 30+ året om.

Nog om vädret som är sämst. skolan går framåt och jag börjar äntligen få saker gjorda. Jag pluggar typ alltid men har ändå haft super mycket att göra och massa rester m.m. men nu börjar jag pricka av uppgift efter uppgift så det är nice.

Tävlingen i söndags gick dåligt.. Hoppade 70 + 70 och båda gångerna kom jag till hinder 6. Barichello var inte alls på humör. Ville inte ens in på banan :S Nya tag nästa gång, vi ger inte upp <3

Hoppade Moki i söndags på lektion. Gick jätte bra, han är så sööt :D
Igår red jag Rowan - dressyr. Gick super dåligt. Jag fick iallafall lite träningsverk i benen och känner lite i magen så den gav något iallafall.

Nu plugg, plugg, plugg!
Hare bra :)

heart skips a beat

 

Min dag i snabba drag (rim och allt)

Mådde så sjuuukt dåligt igår kväll när jag gick och la mig. Frös samtidigt som jag svettades, hade ont i magen, var så sjuukt trött så jag trodde jag skulle svimma.. Aldrig mått på ett liknande sätt förr, skumt. Mådde dock som vanligt när jag vaknade (vilket gjorde det ännu skummare) förutom att jag vinglade när jag skulle stänga av alarmet..

Igår innan jag gick och la mig (gick och la mig 9 så inte ens sent) gjorde jag en intervju med en journalist till sociologiuppgiften, gick bra.

Idag var det skola som vanligt. Fick världens sötaste kommentar av min engelskalärare, gjorde sååå min dag <3 Fin människa dedär!

Sen när jag skulle hem kom aldrig bussen. Eller det kom en som jag kan ta men den var proppfull och ej påstigning. Så efter 40 min tog jag 3:an ner på centralen för att bli lite varm under tiden jag var på bussen (det var -16 grader ute..). Fick vänta yttligare 10-15 minuter innan bussen kom, men sen kom den äntligen.

Under tiden jag väntade på bussen på centralen kom det en engelsktalande (jag som är så bra på engelska *host*) fram till mig och frågade hur lång jag är, hur gammal jag är och vad jag heter. Han sa även att jag är vacker. Sen frågade han om jag fryser för att det är kallt eller om jag är van med kylan.. Ja jag förstod faktiskt vad han sa och han förstod mig ;)

Nu ska jag försöka plugga, går såååå segt så det finns inte men ska verkligen försöka.

<3

 

Never give up 


Imorgon ska jag inte fegrida! Imorgon ska vi prestera tillsammans som ett team, imorgon ska vi göra det vi är bäst på, att sammarbeta och ha kul! Jag vet att vi kan, nu ska jag övertyga dig och berätta för dig att du kan! Du behöver inte stanna och springa iväg för jag vet att du kan göra det så bra. Att ditt självförtroende är dåligt gör inget så länge du litar på mig. Jag ska berätta för dig att du kan, jag ska berätta för dig att du kan själv. Du kan så mycket mer än du tror! Lita på dig själv och visa världen vad du har. Visa världen att du är bäst, visa för den att du kan.

Folk säger att du har blivit bättre i hoppningen och att ditt självförtroende har ökat, vissa säger att det är sen du och jag började jobba tillsammans, vissa säger ingenting. Men jag tror på oss, jag tror på dig, jag vet att du kan med vilken ryttare som helst så länge du vågar tro på dig själv.

Älskade häst <3 Imorgon presterar vi som aldrig förr <3

Dumma engelskauppgift!

"Disskutera utan att argumentera" "ha inga egna åsikter i artikeln", hur sjutton ska man kunna disskutera utan att argumentera och utan att ha egna åsikter?? Åh jag orkar inte.. Uppgiften är att man ska jämföra två artiklar och sen ta ställning till en av dom men utan ordet "jag". Alltså typ "den första artikeln är mest logisk för att..." utan "jag" och utan att argumentera.. Åh så himla svårt. Dumma engelskauppgift!!! Omöjlig!
Nu skiter jag i den dumma uppgiften!

Såååå nervös inför imorgon, hoppning på Barichello 70 + 80, klubbhoppning. Hoppas han är på bra humör och inte allt för pigg.
Mat nu. Sen kanske försöka med engelskauppgiften igen, annars gör jag något annat. Plugg blir det iallafall.Pluggar + gårdagen

Skulle plugga engelska men det var så sjukt tråkigt så satte mig framför matten istället, mycket roligare ;) Gick dock väääääligt segt så blev inte klar fören nu. Ska iallafall försöka ta tag i engelskan när detta inlägg är klart.

Igår kom som sagt Elvira och Susanna, vi käkade hemlagade hemburgare, sjöng *host* skrek (a) singstar, spelade yatzy, lyssnade på musik, sjöng/skrek ännu mera, pratade och hade jätte trevligt :) Måste göras om!

Nu ska jag försöka bli klar med engelskaartikeln så jag slipper den sen.
Hejdå

On my way

 

RSS 2.0