Frågor

1. Vad skulle du vilja heta?
Andrea

2. Blir du lätt kär?
nej

3. Vad vill du jobba med i framtiden?
Journalist eller psykolog

4. Vill du ha en kram?
aa :D

5. Har du varit kär i någon du inte velat bli kär i?
tyvärr ja..

6. Du vaknar och inser att du är 2 timmar sen till skolan. Vad gör du?
Antingen skippar jag skolan eller så kollar jag schemat och åker till skolan till nästa lektion

7. Om du fick ändra någonting på din kropp, vad skulle det vara?
Mina käkar

8. Om du var ett djur, vad skulle du vara?
Ett lejon, för den sover vanligast 20h/dygn ;)

9. Bryr du dig om ditt utseende?
ja det gör jag!

10. Hetero/homo/bi?
Hetero

11. Civilstånd?
Singel :)

12. Skulle du komma bra överens med dig själv?
Aldrig xD

13. Vad är dina negativa sidor?
Att jag inte släpper in vem som helst i mitt liv

14. Dina starka sidor?
Att jag är ganska bra på att läsa av folk

S&M


Godnatt :)


Mycket Barichello denna vecka!

Idag red jag Barichello, imorgon ska jag rida honom, hoppas och tror att jag ska ha honom på torsdag och så ska jag tävla honom på söndag! Hoppas han får tillbaka sina hoppskills på söndag då tävlingen är ute för jag vet mycket väl att han kan, han måste bara visa det. Hoppas jag får honom att tycka det är kul :) Detta blir även våran andra lokala tävling tillsammans!

Bästa <3

Party in the usa


Dressyr på Olle och dressyr på Barichello

Igår dressyrade jag med Olle. Han var otroligt fin, framåt och lyssnade bra. Hade fint chvung (stavning??) och jobbade bra. Blev lite springig ibland men detta på grund av att han inte riktigt orkar hela vägen. Vi tränade skänkelvikningar och det gick absolut bäst i mitten! Ibörjan fick jag lära mig vilka hjälper som passade på honom och hur jag skulle göra och islutet blev han väldigt trött och orkade inte riktigt. Då gjorde vi halvdanna skänkelvikningar ett tag, och sen i slutet tog vi i det sista. duuuktig häst!

Idag dressyrade jag på Barichello och övningen var absolut inte våran.. Jag har sjukt svårt för övergångar och Barichello behöver rulla på för på att bli trygg och avslappnad och idag tränade vi övergångar.. Vi gjorde iallafall det bästa av övningen och gick helt okej för att vara en så dålig övning för oss. Men vi måste ju lära oss :)

Moving forward

20130422-145939.jpg

Lukas-träning 28/4-13

Idag var jag hos Lukas, inte varit där på typ tre veckor tyvärr.. Men idag var det dags och oj så jag saknat honom! Jag började med att ta in honom, gick ut till hagen och där möttes jag av en av katterna som följde mig igenom hela hagen som en hund. Såå söt. Satt mig på en sten och väntade på Lukas och katten hoppade upp på stenen och började stryka sig mot mig, sååå underbar! Hur som så kom aldrig Lukas så fick gå och hämta honom. Måste träna på inkallningen!

Borstade och fixade honom och sen gick vi ut till banan och att hoppa lite. Släppte honom och började bygga fram ett hinder och satte upp det på typ 30 cm. Skritta och trava Lukas innan vi började hoppa. Han var typ tokig.. Jag ledde honom en bit och han travade på stället och typ exploderade av energi, sen släppte jag honom och smackade lite så han skulle hoppa och han började bocka och slänga sig och sen full fart mot hindret och hoppade. Haha så söt han var! Efter varje gång han hade hoppat galoppernade han en bit och sen tvärstannade han för att äta gräs..

Så höll det på ett tag och tillslut hoppade han 70 cm! Sen avslutade vi med ett kanske 40 cm hinder och sen longerade vi av och sen en promenad i skogen som avslappning :) Nöjd häst fick sen mat och sen gå ut i hagen. Härliga vårkänsor som kommer när hästen är sådär vår-glad :D


You're gonna miss me


Lördag + långhelg

Idag är det lördag - Elvira kommer hit. Först är vi själva hemma så blir party party :D Sen ska vi även plugga matte inför nationella så jag får mitt B och hon sitt betyg som hon vill ha! Vi kommer ha det sjukt kul! Hon sover även här.

Söndag: Vakna upp med Elvira, förmodligen åka till Lukas där jag inte varit på typ tre veckor nu.. :/ inte haft tid, men förhoppningsvis blir det denna helg!

Måndag: Stallet hela dagen med clinic och ridning

Tisdag: Ridning och umgås med vännerna - valborg!

Onsdag: Lagträning

Like and hate

20130422-145934.jpg

When I'm gone

Skolan idag gick bra, hade inte så många eller jobbiga lektioner så det var skönt. Innan Elvira och jag åkte hem gick vi och pratade med Anders (engelskaläraren) om läsloggen vi ska skriva. Fastnade där i en halvtimme.. Haha, vi pratade om allt från musik till något som varken jag, Elvira eller Maria (mattelärare) fattade.. Undra om Anders själv fatta vad han sa.. xD Efter det trevliga snacket gick vi till bussen. :) Har skrivit cirka en halv sida på läsloggen i engelskan och cirka en och enhalv sida på ledarskap och organisationsuppgiften + lyssnat på musik och chillat. Nu blir det let's dance och ännu mer musik :D Ha en bra fredagskväll allihopa!


Feels like the first time


Hoppning på Porthos i tisdags och dressyr på Olle igår

I tisdags var det dags att hoppa Porthos. Åh så kul det var! Han var pigg och taggad. En liten bock, vi kom faktiskt för det mesta rätt på hindret, hoppade med bra flyt, höll farten och allt bara flöt. Underbara häst!

Igår dressyrade jag Olle ute! Han lyssnade både fram och tillbaka bra. Galoppen fick vi, dock var den vänstra galoppen svår, vi fick galopp men fel. Men vi jobbar med att lära honom rätt galopp och nu kan han ju allafall fatta galopp, mer än han kunde förr.. Gick iallafall bra, inte superbra men inte dåligt heller utan bra! Han var stundtals väldigt fin :)

Konflikter

Vi hade en otroligt intressant föreläsning om konfliker på ledarskap och organisationelektionen igår. Tänkte ta upp det jag tyckte var mest intressant och jag tror ni kommer känna igen er i vissa konflikter som jag skriver om. Det var nog det som gjorde det så intressant, jag kopplade det till mig själv.

Vi kan ju börja med vad en konflikt är, även om det låter självklart så är det svårt att veta när man ska beskriva en konflikt. Prova själva att ställa er frågan "vad är en konflikt?". En konflikt är när man inte håller med varandra om någonting. Men ni måste skilja på debatt och att bara inte hålla med varandra (för såklart händer det ofta att man inte håller med varandra) och när det faktiskt bli en konflikt. (Kommer exempel på konfliker senare). En konflikt är också när man irriterar sig på varandra - men varför gör man det?

Det finns olika konfliker. Bland annat vardagskonfliker - kort och gott sånt som händer i vardagen. Det är ofta jobbigt att prata om det som konflikerna handlar om och då stör man sig på andra saker runt om. Till exempel kan du bli arg på ett ostädat rum men det i själva verket gäller något annat.

Konfliker mellan vänner - Det kan beropå missförstånd eller vara något litet som förstoras upp.

Alla konfliker går inte alltid att lösa via komunication och vissa går inte alls är lösa utan dom finns alltid där. Ibland kanske man inte ens vet vad konfliken berorpå och då blir det en massa småtjafs. Ett sätt för att förhindra vissa konfliker kan vara att man frågar istället för att påstå. Så om jag tyckte du såg arg ut imorse så ska jag inte säga "du var sur imorse" för då "hoppar jag på dig" och du blir irriterad (kan bli iallafall). Jag ska istället fråga "var du sur imorse?" för då får du chansen att förklara varför du var det eller säga att du inte var det.

Sen finns det flera typer av konfliker. Bland annat valkonfliker - vad ska jag välja? en sån konflikt för mig är om jag skulle välja sam eller natur till 1:an.

Lojalitetskonflikter - Vilken sida ska jag välja? Till exempel om man är tre kompisar och två av dom blir ovänner, vad ska den "neutrala" göra? Svårt att umgås med två samtidigt som är ovänner. Här har även jag varit, men i ett annat sammanhang som jag tyvärr inte vill skriva ut här.. Men tror denna är ganska vanlig och att många har varit med om att behöva välja.. Sjukt jobbigt!

Dom här konflikterna kan skapa stress då man inte vet vad man ska välja när an väl har valt kanske man inte vet om man gjorde rätt val. Och då ska ju inte bara välja något utan du ska även välja bort något. Jag går även idag och tänker om jag gjorde rätt eller fel med att välja sam och jag känner för det mesta att jag gjorde fel val vilket gör att jag bli frustrerad och besviken. Jag ska ju trotts allt leva med detta var i resten av mitt liv.

Rationallisera - bortförklaringar. T.ex. om man springer ut framför en bil för att hinna med bussen så både höll man på att bli påkörd och skrämde bilföraren men ändå tänker man att om jag inte hinner med bussen så kommer jag försent och missar första lektionen i skolan.

Projuktion - skylla ifrån sig på andra. Regrektion - Blir ett barn, gråter, skriker "Dumma dig..". Förträgning - "Allt är bara bra.." (kommer tyvärr inte på något exempel på dom här sista..)

Så varför är det bra att veta om dom olika konflikttyperna? Jo, det blir lättare att lösa en konflikt om man vet vad konfliken grundar sig i. Om man vet om att det är en vardagskonflikt som gör att man stör sig på massa annat om själva konfliken kan man tänka på det, eller om man vet om att man står i valet mellan att välja - alltså lojalitetskonflikt, så vet man att det inte bara är du som har det problemet och kan då säga att du hamnat i en svår situation. Allt blir liksom lättare om man vet varför det sker.

sjukt svårt att förklara men hoppas du förstod och fråga om du undrar något :) det här är absout inte alla konfliket, men det är konflikerna jag såg som mest intressanta och vanliga.

Hästnörd eller inte?

[x] ridit på mer än 10 olika hästar
[x] är i stallet mer än 3 gånger i veckan
[x] har en sköthäst
[x] har ridit barbacka
[x] har galopperat barbacka
[x] har travat
[x] har skrittat
[x] har galopperat
[x] har hoppat
[x] har hoppat barbacka
[x] har ramlat av
[/] har suttit på en skenande häst
[x] har suttit på en bockande häst
[x] har ridit islandshäst
[x] har töltat
[x] har ridit utan hjälm
[x] har ridit baklänges
[x] har ridit i damsits
[x] är medryttare
[ ] har en egen häst
[x] har ridit på en kompis häst
[ ] en i släkten har egen häst
[x] en häst du gillade har dött
[x] du har duschat en häst
[x] du har testat gymkhana
[x] skulle kunna dö för en häst
[/] har egen ridutrustning
[x] har tävlat inom hästsporten
[x] har tävlat på ditt stall/klubb
[x] du kommer aldrig att lämna ditt stall
[x] hästar för dig är livet
[x] du är stolt över att du rider
[x] du har ridit en snabb häst
[x] du har ridit en seg häst
[x] en häst har vägrat framför ett hinder med dig
[x] du har använt ett dressyr spö
[x] du har använt ett hoppspö
[x] du har använt ett "vanligt" spö
[x] du har ridit med dressyrsadel
[x] du har ridit med westernsadel
[x] du har ridit med hoppsadel
[x] du har ridit ut
[x] du har fått privatlektion

Pitch perfekt - Bellas finals


Lev, älska, lär - livet är nu!

Mår bra, sjungit singstar med mig själv och min hesa röst. Sjunga är sånt jag gör när jag är glad, kan inte sjunga om jag mår dåligt! Idag hade vi franskanationella - hör, gick väl inte jättebra men vad gör det om 100 år? Imorgon är det engelskanationella - muntliga, antar att det inte heller kommer gå så bra, men just nu mår jag så bra så det spelar ingen roll! Känns som om jag äger, sjunger och dansar över hela världen. Som jag är en superstar och får hela världen att sjunga med! Hoppas du mår lika bra som jag och lever liver så länge du kan :D


Läs å lär!

http://suedaman.blogg.se/2013/april/ar-det-verkligen-sa-har-vi-vill-synas.html

True!


Svar

1. Är du singel?- ja
2. Är du lycklig?- jaa :)
3. Är du uttråkad?- lite
4. Är du ledsen?- nej
5. Är du italienare?- nej
6. Är du cooling?- självklart ;)
7. Är du från Irland?- nej
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta?- jaa

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? - japp
2. Har du någon gång blivit sårad?- jaa
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under natten?- jaa
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom?- jaa
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna?- jaa
6. Har du haft en hemlig beundrare? tydligen..
7. Är du kär?- nepp
8. Vill du gifta dej när du blir stor?- jaa :)

TVÅ ALTERNATIV
1. Hår eller ögon?- både och
2. Katter eller hundar?- hundar
3. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar?- Några få bästa vänner
4. TV eller internet?- Internet
5. Coca-Cola eller Pepsi?- Coca-cola
6. Utekväll eller romantisk hemmakväll?- både
7. Pengar eller lycka?- Lycka
8. Dag eller natt?- natt
9. MSN eller mobil?- mobil

TIO "HAR DU NÅGONSIN..."

1. Blivit avslöjad när du försökte smita hemifrån?- tror inte det
2. Brutit ett ben?- nepp
3. Gjort nåt du ångrar?- jaa
4. Hoppat Bungee Jump?- nej
5. Ljugit för någon du tycker om?- jaa
6. Ätit en hel tårta?- haha nej, det har inte ens jag ;)
7. Gjort bort dig offentligt?- jaa haha
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? neej
9. Gråtit när ett husdjur dog?- jaa!
10. Velat försvinna?- ja det har jag nog


SENASTE

1. Som du ringde?- Pappa
2. Som ringde dig?- Pappa
3. Personen du var med?- föräldrarna
4. Roligaste grejen som hänt?- Oj.. vet faktiskt inte..
5. Personen du SMS:ade?- Elvira
6. Du skrev till på myspace?- Har inte myspace
7. Du kommenterade?- vet inte
8. Du tillbringade natten med?- Nemo
9. Du kramade?- Rowan ;)

!

"Skillnaden mellan djur och människor är att djur ändrar sig efter omgivningen medan människor ändrar omgivningen."

I knew you were trouble when you walked in


.

När jag ramlar, kliver jag upp igen.
När jag blir sviken, går jag vidare.
När mitt liv rasar, bygger jag upp det igen.
Men om jag förlorar dig, får tårarna rinna.
Då kliver jag inte upp igen.
Då går jag inte vidare.
Då får mitt liv rasa.

Div. 3 igår

I LC kändes det helt okej, nöjd med procenten som var 65.7% :) Kom precis utanför placering.
I LB (lagklassen) var både han å jag trött i huvudet så gick inte alls lika bra där. Känslan var dålig, procenten var bra för att kännas så dåligt.. 58.97%. Kom någonstans i mitten individuellt och mitt lag kom 2:a :D

En lååång dag, var borta 13 timmar.. Men en väldigt rolig dag :D

Ska försöka komporera ihop en film också :)

You shoot me down, but I get up

På tävling, önska mig lycka till :D

Gammal bild på mig och Rowan :D

Titanium

Trotts min förkylning överlevde jag en heldag i stallet. Borstade, knoppade (aldrig gjort så dåliga knoppar förr), packade, fixade transporten m.m. m.m... Så allt som behövs göras imorgon är en knopp i pannan och sen är vi redo! :)

Nu blir det att ta det lugnt och gå isäng tidigt. startar inte förän 13.16 imorgon (älskar fasta starttider!) så behöver inte åka från upk fören 10. Såå skönt. Men å andra sidan är lagklassen beräknad att sluta runt 20 så en lååång dag blir det allt..


Good time


Förkyld

Ont i halsen, nysig, snorig, trött, ingen ork.. Helt enkelt förkyld! Så sjukt opassande eftersom jag både skulle bowla med stallet idag och så är det tävling på söndag så måste fixa allt i stallet imorgon. Knoppa, borsta, packa... Men jag tänker inte missa tävlingen på grund av en förkylning! Istället tävlar jag och är hemma från skolan på måndag om det så behövs. Var även hemma från skolan idag. Dock inte super taggad på att åka iväg när jag knappt har någon ork, men förhoppningsvis blir jag bättre till söndag!

Gammal bild på mig och Rowan. Såg att den inte var så bra men den får duga iallafall

Lagträningen i lördags + sleepover med Elvira

Förra lördagen (hej jag har glömt att blogga om det så inlägget kommer bara en vecka senare..) så var det lagträning med Rowan, Elvira var med och tittade. Under framridningen lät jag honom bara jogga igång och allt eftersom han blev varm sökte han sig även neråt och blev fin i formen på eget intiativ.

Sen skritt långa tyglar och Gabbi pratade om mål och ridning på tävlingsdagen. Sen kortade vi tyglarna och red på volt i trav med halter. Gick skit bra! Han lyssnade direkt tillbaka när jag bad om det, framåt var han inte lika allert men efter ett tag funkade även det bra! Sen efter ett tag galopperade vi på spåret med volter på kortsidorna. Han var fin i form men lite långsam. Sen vila och sen tränade vi på den längda galoppen, gick inte så bra då han inte alls svarade framåt tyvär.. Som tur är är han piggare borta ;) Iallafall super nöjd över träningen!

Lite bilder från film från dagen :)

Sen efter träningen åkte vi hem till mig och käkade + sjöng singstar och såg på film. Vid 1 gick vi och la oss och när vi vaknade såg vi på film och umgicks ännu mer :D Åh så trevligt det var! <3

Hoppning på Clou

I Tisdags dressyrade jag på Nero, var inget speciellt så därför skriver jag det lite snabbt nu bara. Han var iallafall väldigt rolig :)

Igår hoppade jag med Clou. Hon är osäker i hoppningen och eftersom jag inte hoppat henne på över 2 år så fick jag improvisera till en början. Eftersom både Barichello och Rowan också är osäkra i hoppningen så tänkte jag att om jag rider som jag gör på dom så kanske hon hoppar (alltså typ gasa och hålla bara lite i handen). Det funkade när hindrena var små (typ 40 cm). När hindrena blev runt 60 så funkade det inte alls på Clou. Fick ett stopp så jag fick helt enkelt prova en ny taktik.

Denna gång hade jag ganska mycket kontakt i handen (drog inte!) och benen om så hon hade stöd. Då var det inga problem alls, då blev hon typ lätt. Vi hoppade runt 75 kanske och fick inget stopp alls med den nya "metoden". Super rolig att hoppa! :D

Hoppning på Olle x2

I söndags red jag igen i 2 grupper efter varann och jag fick Olle båda lektionerna - skitkul! :D

Vi gjorde samma sak båda lektionerna och gick lika bra i båda så sumerar båda lektionerna istället för att skriva två olika texter med samma text.. Han var skitrolig! Vi hoppade på volt och han skötte sig exemplariskt. Hoppade super fint och var jätte rolig. En sak som jag tänkte på dock var att han hoppade väldigt mycket mer än vad han behövde. Han har inte riktigt fattat att han är en ridskolehäst och inte behöver hoppa så mycket med ryggen, men jaa han fattar nog det så småningom ;) Han har ändå bara varit där i cirka 1 år och är bara 7 år så förståndet kommer nog snart ;) En väldigt härlig häst iallafall :)


Förorten brinner

http://www.ur.se/Produkter/170175-Fororten-brinner-om-segregation?q=f%C3%B6rorten+brinnerhttp://
Tycker alla ska kolla in denna film/teater. Jag hatar teatrar men tyckte denna var jättebra så bli inte förskräckt av att de är en teater. Den handlar om samhället, om att passa in. Filmen gav mig tårar!

Såhär står det om filmen:
"Varför hatar man samhället? Varför tycker man sig bara se kriminalitet och upplopp som enda vägen in i framtiden? Skådespelaren Ulf Stenberg och dansaren Emil Rosén från Teater Fryshuset gestaltar unga levnadsöden i denna starka och intensiva föreställning. Vi får följa tre karaktärer med väldigt liten framtidstro som tampas med fattigdom och segregation. Det är en berättelse om vanmakt och utanförskap, om hopplöshet och misstro mot polis, myndigheter och samhälle. Pjäsen är skapad dels för att ge unga människor en ökad insikt om konsekvenserna av att göra fel val, dels för att öka förståelsen för vad ungdomars utanförskap faktiskt leder till. Pjäsen är baserad på verkliga öden och intervjuer med killar och tjejer om deras liv."

Gamla bilder på mig och Nemo


We are never ever getting back together


Frågor å svar

• Intresse utöver ridningen?  Va med kompisar och umgås med Nemo
 
 Häst/ponny? Ponny (tyvärr). Hade önskat att jag gillat häst mera då jag både är lång och börjar bli för gammal för ponny. Men sen kan jag såklart gilla stora hästar också. Men mest ponny.
 
Bästa känslan du får när du hoppar? När man är ett med hästen. Hästen hoppar med ryggen och jag hänger med och allt bara flyter på till 110%.
 
Hoppar du för att det är kul eller bara för att vinna? För att det är kul. Jag tävlar, men om jag hade velat vinna skulle jag nog inte tävlat Pimpim eller Barichello då det inte är de optimalaste hästarna att tävla..
 
Hur högt har du hoppat som högst? LB, alltså 1 meter på D-ponny
 
Vad är ditt mål med ridningen? Att ha kul, skaffa mig en häst som jag älskar och har massor med kul med.
 
Bästa hästminnet? Oj, har många. När Wacce och jag var sammansvettsade. När jag hyrde Pimpim förra sommaren, där hade vi vårat bästa dressyrpass någonsin! När jag och Barichello blev felfria i 90 cm och när vi hoppade 1 meter. Dagen då jag hoppade Calippo 70 cm och kom 2:a och samma dag hoppade jag Pimpim 80 och kom 3:a.. Finns massor..
 
Hur ser en dag ut för dig? En riddag, tisdag - Skola, till stallet, sitter å pratar med alla fina människor + äter, rider, hem duscha och äter, sover.

Favoritfärg på häst? Fux
 
Hur länge har du ridit? 9 år tror jag 
 
roligaste tävlingen du vart på? En av de roligaste tävligarna var ridskolecupen med Wilson - dressyr. Shit så bra det gick, aldrig någonsin ridit så bra förr! Och så två hopptävlingar med Pimpim där allt bara flöt på och det gick super bra!
 
hur är Barichello att rida? Beror på period. Men för det mesta i dressyren är han lat och gör allt för att komma undan. Han kan stanna, springa iväg, skuter upp huvudet och jaa, helt enkelt protesterar. Men när han väl ger upp så är han grymt fin att rida. Galoppen blir magisk när han drar upp ryggen och man känner varje muskel jobba! I hoppningen är han osäker och hans vanliga Barichello-stil är att han springer fort mot hindret och precis vid hindret släger han sig åt sidan. Dock har han blivit mycket bättre nu och hoppar för det mesta med alla oavsett nivå. Man kan lätt hoppa ett hinder på 90 cm på honom på lektion utan problem. Men här är det också beroende på period.

hur är Pimpim att rida? i dressyren är han väldigt fin och har lätt för sig att jobba. Han blir dock väldigt taggad och studsig om man fattar galopp från samma ställe ett tag så han vet att det är galopp där eller om man gör samlade övningar som öppnor och slutor. Han kan även bli väldigt kort så när man rider Pimpim ska man tänka på att han ska länga ut sig. I hoppningen hoppar han för det mesta allt. Han kan bli lite osäker när det bli högre (runt 90/1m) men innan dom höjderna hoppar han bra. Tittar inte på titthinder utan hoppar allt. Han kan bli lite taggad (fullblod ;) ) så han kan stå och studsa och hoppa på stället, men det är mest när det blir kallare eller på tävling. Han är iallafall en väldigt duktig häst :)
 
Hoppning/Dressyr? Hoppning!

Viva la vida


Klona sitt husdjur

Man får behålla ett likadant djur som innan vilket förmodligen är därför man klonar sitt djur, men kommer djuret verkligen ha samma personlighet? Jag kan tycka att det är djurets personlighet man gillar och inte utseendet och alla individer är olika trotts kloning (omgivningen och uppfödningen formar individen, det är inte bara DNA:t och generna som talar om hur individen ska bete sig och röra sig) vilket gör att djuret i alla fall inte kommer bli densamma.

Jag kan även tycka att det är synd om djuren. Att djuren ska få missfall eller förtidig död är inte rättvist. Om man gillar sitt djur så mycket borde man låta det få leva sitt liv till ända. Det är livets stora cirkel, födas, leva, dö… När du föds är det din tur att leva, sen när du levt klart är det dags att lämna världen och låta någon annan få ta din plats. Att du då ska få leva om ditt liv i en annan identisk kropp för att du är klonad gör att vi bryter denna cirkel. Varför kan vi inte hålla saker naturligt?

Jag hittade en artikel som handlade om en familj som klonat sin hund för att dom älskade hunden så mycket. Dock är organisationen Humane Society i USA emot detta. Dom säger att det redan finns alldeles för mycket husdjur och därmed har kloning av husdjur inget socialt värde. Såhär skriver organisationen på sin hemsida: ”Kloning kan bara kopiera DNA men inte fastställa de fysiska attributen eller personligheten.” Precis det jag var inne på här ovan. (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11632540.ab)

Istället för att tro att man kan trolla bort döden genom att lägga massa pengar på att klona så tycker jag att man ska lägga pengar på att förhindra sjukdomar och andra nödvändiga saker i livet. Som sagt så dör alla levande varelser, det är naturligt och så ska det få vara. Istället för att lägga massa pengar på att klona sitt favorithusdjur kan man väl se till så det bli mindre fattigdom världen, eller försöka bota cancer, eller varför inte lägga pengar på sitt djur som man har och se till så det får leva till ända och må bra under tiden den lever.

Att ta celler från ett vuxet djur och sätter in dom i en surrogatmamma så kommer den nya varelsen inte vara en valp när den föds och den är därför dom dör så tidigt. Det är klart att den nya varelsen kommer se ut som en valp, men den kommer ha vuxna celler i sig och börja sitt liv mera utvecklat än vad det skulle ha varit om den hade födds naturligt. Den nya varelsen kommer ha egenskaper och tänkande som en vuxen och därmed inte börja från början med sitt liv. Den kommer att åldras ovanligt snabbt.


Va tycker du om att klona husdjur?


Önskeinlägg

Önska ett inlägg. Det kan vara allt från min och Wacces histoia till vad jag tycker om det ena och det andra.. Ställ frågor som jag svarar på.. Helt fritt så önska på nu!

Take a look inside a horse

Jag har sett hela och den var så värd att se! Handlar om galopphästar, men den är relevant för alla. Man får bl.a. reda på att hästen förr hade 3 eller 4 tår. Man får se ett hästhjärta och hur hästen andas m.m. m.m. Väldigt intressanta saker!

Den är lång så om du inte orkar se hela (vilket jag föredrar och själv ska göra) så kan du ju dela upp det så du inte ser hela på en gång eller ser delar ur den. Dock så är den intressant varje minut så man ledsnar inte! Hur som måste du iallafall ge den en chans!


When you say nothing at all


Dressyr på Clou igår

Igår dressyrade jag på Clou - barbacka. Barbacka känns standard nu för tiden ;) Hur som så var hon såååå skön att sitta på! Hon är liksom bred och stadig. Det var som att sitta på en islandshäst. Perfekt barbacka-häst! igår gick det även mycket mycket bättre än förra veckan. Kändes som om jag ungefär visste hur jag skulle rida henne. Super fin! Vi red öppnor, slutor och skänkelvikningar som framridning. Klockren, gjorde allt perfekt!

Sen red vi på medellinjen med tre volter utåt mot väggen. Även det gick jätte bra. Sen skulle vi rida på medellinjen och innan vi fattade galopp skulle vi säga vilken galopp vi skulle fatta för att sen se om hästen tog våra hjälper. Till en början gick det super bra. Men efter ett tag blev hon jätte taggad och sprang iväg, haha. Men bara att lugna henne och sen fatta galoppen man vill ha. Sen travade vi av och hon längde sig fint :) Sen skritt.

Sjukt nöjd över lektionen!


Clou, bild från upk:s hemsida

Min dag

Började med att jag försov mig, men som tur var hann jag med bussen efter den jag brukar ta och kom bara 10 minuter sent. Gick i skolan i 3 timmar, sen hem och somnade. Sov till 5, gick ut med hundarna och ätit. Varit död idag.. Märkte inte att jag var SÅ trött i skolan, tyckte det var som vanligt, men icke då..

Nu musik och sen blir det let's dance. Och sen sova igen :) Chill dag med andra ord, SJUKT skönt!

You shoot me down but I won't fall!

Här rullar det på som vanligt. Skolan rullar på bättre och det känns som om jag fått flyt i det hela, har haft franskanationella som kan ha gått hur som.. Ska göra om matteprovet på tisdag för att visa att jag förtjänar mer än ett E. Jaa, med andra ord är det precis som vanligt i skolan :)

Har tyvärr inte haft tid med Nemo på sista tiden, men han tränas lite när vi är ute och går å så så lite träning får han iallafall. Han har sommarlov.. eller något.. Hur som så ska jag försöka ge lite tid till honom. Men när jag har tid har jag ingen ork. Man måste ha mycket energi när man tränar Nemo för annars dör han också..

Ridningen går bra. Lungt på tävlingsfronten nu ett tag så det är skönt. Jag älskar att tävla men ibland är det skönt att ta det lugnt på helgerna också. :)

Elvira kommer hit på lördag och sover här till söndag, blir att plugga matte och ha trevligt :D Grymt kul!

Det enda som skulle kunna vara bättre är energin och kanske lite mer tid, men annars har jag absolut inget att klaga på! Rullar på och känner att jag hinner med att andas samtidigt. :) Härligt!

Hoppning på Porthos

Igår var det hästbyte och vi fick önska hästar och eftersom jag gärna rider Porthos och ingen annan ville ha honom så tog jag honom igen, hoppning på schemat :)

Han var sjukt pigg å taggad. Under framridningen stod han å studsade och ville springa iväg när jag skulle fatta galopp, haha sååå söt :') Under hoppningen gick det sådär. Att travhoppa på Porthos är inte det lättaste. Antingen går han lätte långsamt och med de kortaste stegen han någonsin kan, eller så har han ingen takt och travar flängit och får in galoppsprång.. Jag vet inte vad det bästa är faktiskt, så vi varierade haha. Att gå för långsamt är inte heller bra för då får han ta i så himlans mycket för att ta sig över hindret.. Hur som så gick det okej och med tanke på att Porthos är svårt att travhoppa så är jag nöjd :)

Grymma <3


pay and jump

Idag var det pay and jump, jag hade Barichello i 50 + 50. Första 50 fick vi ett stopp på 2:an och runt 4 stopp på 5:an för den tyckte han var läskig. Andra 50 var inga problem. Jag satsade 110% redan från början ;)


Jag och Barichello, andra 50

Only know you love her when you let her go, and you let her go


Fina Barichello och min dröm-parfym

Joanna tog väldigt fina kort på mig och Barichello under klubbdressyren som var den 3 mars, tack <3


Var på Gränby idag och hittade världens godaste parfym som jag bara mååste ha en dag!
In love with myself


She's not me


Beautiful Creatures

Bio med Susanna och Elvira tidigare idag, vi såg Beautiful Creatures. Den var riktigt bra tycker jag, om man gillar Thriller och Romantik i samma film är den klart värd att se. Overklig, lite lik Twilight :)

Nu sitter jag å lyssnar på musik och ska träna/leka med Nemo :D Lovet är snart slut, tyvärr! Men jag lever så länge det är möjligt :)

Gammal bild på mig ;)

Sista dagen på hoppkursen och elevens val

Sista dagen på kursen gick inte alls bra. Vi hoppade bana, det var två oxrar som inte var titthinder och dom hoppade han utan problem, men resten av hindrena var titthinder. Vi hade vattenmatta, grind, plank osv. Han tittade på alla hinder och vi fick mellan 1-5 stopp på alla förutom oxrarna..

Jag och Barichello idag

Sen var det elevens val på Wilson. Han var väldigt pigg å taggad, men det gick bra. Jag hoppade fram på ett kryss i trav. Sen hoppade jag bana. Började med hinder, hinder, hinder, galoppsprång, hinder sen snettigenom, snettigenom och sen trestundsen och 5 ½ som jag beskrev tidigare. Hoppade hela banan två gånger och halva en gång. Ena snettigenomet gick super. Vi kom bra på hindret utan markbom (jag brukar annars ha svårt att få honom att hoppa av nära, han kan hoppa stoooort över). Andra snettigenomet kom vi fel på två gånger, men sen tog vi om det och då kom vi bra på. studs-fem å en halvan gick också bra. Hoppade 90 som högst :)

Dock var min fot fett mysko.. Jag hade jätte ont i den när jag red och tappade stigbygeln hela tiden gorde jag också.. sen när jag hoppade av så vek sig hela foten så landade på utsidan av den. Sen när jag gick så vek den sig lite när som :S Men efter ett tag fixade den till sig och jag kunde gå normalt igen. Konstigt..

Jag och Wilson idag

Locked out of heaven

Mycket ridning imorgon. Som sagt är det först hoppkurs 9-10 på Barichello och sen klockan 14-15 privat-hopplektion på Wilson. :) Ska bli väldigt kul och spännande. Taggad till 1000! Sist jag satt på Wilson var på ridskolecupen när vi fick såååååån känsla som inte går att beskriva! ALDRIG haft en sån känsla under ett dressyrpass förrut! Och Barichello, den bästa som finns! Hoppar så fint, är ärlig mot hindrena och tycker det är såå kul! Kan inte bli mycket sämre än BÄST imorgon!

Wilson och jag i Bälinge förra året :)

Bästa!

Hoppkurs tis-tors med Barichello, grymt! Hoppa linjer både igår och idag. Hästen var över-pigg igår, sååå kul. Ett stopp, annars hoppade han allt felfritt. Hoppade en bana med alla linjer - sista gången vi red banan gick det såå bra, vilket flyt och hoppade fint gjorde han! Hoppade ca 80 sm högst.

Idag hoppade vi titt-hinder vilket gjorde att vi fick flera stopp än gårdagen. Hindret med koner under fick vi ett stopp på, hindrena med block fick vi inget stopp på och ett hinder med en "mur" fick vi runt 4 stopp på. Andra hindret med mur fick vi inget stopp på! Ännu en gång fick vi till det riktigt fint sista rundan. Hoppade 80/85 som högst idag.

Imorgon är det först kurs på Barichello och sen ska jag rida elevens val (privatridning) hoppning, där har jag önskat Barichello i första hand och Pimpim som 2:a.

Tyvärr får ni ingen bild då blogg.se dampar..

Visste du att..

  • Jag inte kan lyssna på svensk musik när jag pluggar
  • Busstime = egentid
  • Nemo kan inte äta mat om jag är hemma och inte sitter med när han ska äta. Alltså om jag är i mitt rum kan inte Nemo äta, men om jag inte är hemma går det för det mesta för Nemo att äta.
  • Jag lyssnar inte på låtar där jag inte vet var titteln på låten betyder

RSS 2.0