Denna gick rakt in i hjärtat!

 

<3

Kan titta på såna här videor i timmar, grymt bra!
 


Torka aldrig tårar utan handskar, del 1


Moki och Pimpim förra söndagen

Moki 60 cm


Pimpim 70 cm

Härlig känsla

Är så taggad på ridningen just nu, det går framåt och resultat är påväg! De sista veckorna jag ridit - både lektion och tävlingar har gått jätte bra. Kan inte sluta tänka och titta på min och Pimpims ritt på klubbhoppningen som gick sjukt bra, kan inte sluta tänka på min och Wilsons ritt i söndags på tävlingen, shit va fin han va! Hoppningen i söndags på Porthos och Nemo gick också grymt, glada hästar och vi fick sånt flyt. Förra pay and jumpen med Barichello där vi bara fick 1 och 3 stopp. Hur grymt som helst!!! Finns inget bättre än den här gryma känslan som jag har just nu. <3


Kanske borde prova det här? ;)


Ännu en fortsättning på veckan

Söndag: Dressyrtävling - jag och Wilson LC:1. Framridningen kändes lite sisådär. Han var pigg och springig och kändes väldigt stel så trodde tävlingen skulle bli en pina. Men icke. På banan släppte allt. Han höll sig lugn, var stadig och sååå perfekt! Aldrig någonsin varit såhär nöjd över en dressyrtävling förut - utan tvekan!!! Var lagtävling, men jag och Wilson fick hur som mest poäng. Kände när jag red upp mot dommarna sista gången och skulle hälsa hur jag log, så äckligt nöjd. :D

Sen efter det var det skötarridning på en pigg Pimpim. Vi hade dressyr, men i slutet galopperade vi över en bom som var typ 25 cm hög. Han var vädligt pigg. Sen skulle vi korta galoppen mot bommen - vet inte hur många byten vi fick mot bommen och sista galoppsprånget tog han i och sen tog han i över hindret och så bar det iväg efter. Såå galet söt! <3

Sen hem och äta och sen tillbaka för att rida två hoppass.

Första var på Porthos. Hoppade bana, även han var på hugget. Så sjukt kul när hästarna taggat till så som hästarna gjorde för mig den här dagen! Lycka! <3 Hur som så hoppade vi kanske 85 som högst, fiiin ponny. :)

sen hoppning på Nemo (ja en häst i upk heter samma som min hund). ;) Hna var dock inte jätte pigg, ganska seg om jag ska vara ärlig. Vi hoppade väl kanske 80 som högst utan problem. De två sista sprången kändes jätte fina, jätte nöjd :)

Måndag: Idag var det hemstudiedag vilket det är även imorgon. Har mest haft ångest över att jag inte pluggat något under lovet, men även fått lite gjort.

Fortsättning på mitt lov

Torsdag: Efter pay and jumpen stannade jag till tidningen halv 7. Vi tittade på film och hade det super trevligt! Sen red jag både i gruppen innan min (halv 6) och i min grupp (halv 7). Först red jag Aramis, dressyr, gick ganska bra men han var väldigt springig. Okej han brukar vara det men jag brukar kunna rida honom bättre. Nöjd iallafall. Sen efter det red jag Moki - barbacka, dressyr. Han var otroligt fin! Dock väldigt trött efter.

Fredag: Träffade Daniel. Vi var först på bio och såg Django något, den var väldigt bra tycker jag. Sen följde han hem till mig ett tag. Sen åkte han hem och jag gick jag la mig vid halv 2.

Lördag: Vaknade halv 2 och fick sjukt brottom. Upk stänger kvar i 4 och jag var tvungen att fixa Wilson inför tävlingen som var isöndags. Hann precis med allt. Sen vidare till Lukas - shettisen.

Började med att gå ut i hagen för att hämta honom. Tog cirka 30 min att få in honom. Han har varit svår att fånga de andra gångerna jag varit där men om man skyndar sig och typ slänger sig över honom går det bra ,men kände inte för att dölja problemet längre. Gick emot honom för å se om han var lika svårfångad som innan och det var han. Då gick jag emot honom tills han var påvä bort, då satte jag mig på huk och ropade på honom. Började med att han spelade ointresserad, men sen tittade han på mig och sen kom han till mig. Jag försökte klappa honom men då gick han iväg. Gjorde samma sak igen och denna gång kunde jag klappa honom, dock skrämde de stora hästarna i hagen iväg honom. Gjorde såhär några gånger och tillslut fick jag på grimman på en lugn häst. :)

Sen borstade jag och fixade. Sen gick vi en promenad på cirka 15 min - jag var livrädd för vindsvin och älg... Tillbaka i boxen så satte jag mig där medan Lukas åt. Han kom till mig då och då för att hälsa. Sen blev det puss-party. Dock tar han tag med tänderna - inte för att vara dum utan för att han tror att det är rätt. Så han bet i mina byxor och småbet i mitt ansikte. Sååå mysigt hade vi! Sen kom pappa och en nöjd Lukas fick gå ut i hagen :)

Vackra Lukas för 2 veckor sen om jag inte misstar mig :)

Uppdatering

Söndags: Klubbhoppning med Moki 60 cm och Pimpim 70 cm. Med Moki gick det bra. Felfritt och en fin clear round rosett fick vi. :) Han blev tröttare och tröttare för varje hinder, men var toppen och kämpade på!

Med Pimpim gick det skiiiit bra!!! Han var så duktig! Hoppade utan problem. På sista hindret i grund omgången blev jag ofokuserad och red inte så bra, men Pimpim hoppade iallafall! Ni som följt mig ett tag vet att Pimpim är lite krånglig att tävla då han blir taggad och har såna tävlingsnerver så han ibland bara står och studsar. Han har dock dagar då han är klockren och hoppar allt. När han är på sitt studsiga humör kan man typ inte ens hoppa 30 och när han hoppar kan man hoppa 1m med honom. Hur som så hade han en toppen-dag i söndags och skötte sig finfint. Felfritt både grund och omhoppningen. Satsade dock inget utan njöt av känslan han gav mig <3

Film på båda ritterna kommer :)

Måndag: Träffade Daniel. Fikade på stan och sen såg vi film.

Tisdag: Stallfritids - ungarna var jätte söta! :) Väntade på min ridning från 12 till 18.30. Massa med människor i stallet, vi satt å tittade på film och hade det jätte trevligt :)

Onsdag: Kurs i stallet som gick jätte bra. Söta ungar som blev lite för mycket ibland ;) Det gäller att hålla sig i skinnet. Efter det hade jag engelska, gick bra det också. Hem äta och sen gick jag och la mig vid 7.

Torsdag: Pay and jump med Barichello 60 + 60. Första starten fick vi ett stopp, han var ganska ärlig och jag tvingade honom inte att hoppa utan han hoppade av sig själv (såklart fick jag rida ordentligt för annars skulle han stanna, men hur som..).

Andra rundan tror jag vi fick 3 stopp, runt där iaf. Första stoppet var vi inte riktigt igång så då stannade han. Andra stoppet var andra hindret i en linje och jag har jätte svårt att hinna få tillbaka honom i linjer då han gärna drar iväg. Occh en lång och okontrolerad Barichello hoppar inte ;) Tredje stoppet vet jag inte varfr han stannade. Det kändes bra emot, vi kom rätt på och hade tryck så ver faktiskt inte.

Jag är hur som väldigt nöjd :)

Fortsättning kommer så slipper ni läsa ett 7 mils långt inlägg!

Taggad!

Sjukt taggad inför morgondagens klubbhoppning. Ska ha Moik i 60 och Pimpim i 70, kommer bli grymt. Svårt men grymt kul!


Moki. Från upks hemsida


Pimpim, också från upks hemsida

Stressigt lov!

Måndag: Ta sovmorgon och sen träffa Daniel.
Tisdag: Ta hand om ungar i stallet 8.45-12.00, rida 18.30.
Onsdag: Hålla kurs i stallet 10-12.
Torsdag: Pay and jump 10.00, ridning 18.30.
Fredag: Ta hand om ungar 8.45-12, förmodligen träffa Daniel.
Lördag: Upk för att fixa häst inför söndagen.
Söndag: Tävling sen kommer Elvira å vi ska plugga.

Och mitt i allt måste jag plugga.. För att ni ska inse hur mycket vi har listar jag allt, ha så kul med å läsa det:
 • Matteprov vecka 10
 • Matteuppgifter att lämna in
 • inlämning ledarskap och organisation vecka 9
 • Naturkunskapsprov vecka 9
 • Svenska inlämning vecka 11
 • Franska
 • engelskaprov vecka 9
 • ledarskap och organisationsseminarium vecka 11
 • samhällsuppsats + redovisning veckan 10
 • Naturkunskapslabrapport vecka 9/10
Och så har jag rester från förra terminen som jag inte hann med då:
 • Svenskauppgift
 • ledarskap och organisationsuppgift
 • franska
 • Samhällsuppgift
Hoppas ni slipper plugga detta lov lika mycket som jag måste!

Seg!

Är så otrolgt trött så det finns inte! Imorgon ska jag iallafall sova ut, det ska bli as skönt kan jag lova! Sen blir det stallet och plugg.

På söndag är det klubbhoppning, jag ska ha Moki i 60 och Pimpim i 70. Jätte länge sen jag hade Pimpim på tävling så det ska bli kul :)

Är väl helt okej här annars. Fastnat framför pll, trött så jag skulle kunna sova en vecka i sträck, massor att göra i skolan så är piss-stressad och skolan går bara utför. Kunde varit bättre men samtidigt sämre så ska väl inte klaga.

Nu ska jag ta och sova innan jag somnar på datorn!
Hoppas allt är bra med er, ha en bra fredagskväll och lov. :)

Hemmadag

Varit hemma hela dagen idag och pluggat naturkunskap, har prov imorgon. Pluggar om celler och materia och sånt.. Känns som om ingenting fastnat, men troligtvis kommer jag ihåg något och förhoppningsvis kommer jag ihåg allt jag läst, eller iaf det mest. Hur som så är jag sjukt taggad på provet imorgon! .. eller inte..

Nu ser jag "så ska det låta" för en liten paus från alla celler. Snart smsar pappa och då går jag och hundarna och möter honom och så läser jag igenom allt en gång till och sen ska jag sova.

Imorgon blir det först prov halv 9, sen massa lektioner, sen till stallet och rida. Hästbyte, hoppas på Moki, Clover, Aramis, Pimpim eller Barichello :)

Begging


Skötarridning

Red en sjuuukt duktig häst igår! Ingen mindre än Pimpim. Det var skötarridning - dressyr.

Vi tränade på ställning och lägning/kortning. Ställningen var inga problem - jag kunde ställa vänster, höger, vänster, rak-rikta hur som utan att formen ändrades alls. Kortningen var lite svårare. Han är väldigt kort av sig själv, men för att få det lilla extra vill man ha energi men korta steg och det var svårt, men gick bättre efter ett tag iallafall. :) Lägningarna var jätte fina dom också!

Ett lyckat pass på min favorit-Pimpim som jag inte ridit på super länge! Lika fin som alltid <3


Jag och Pimpim i sommras

Ponnyakuten

Såg precis ponnyakuten och det är alldeles för mycket slag och bestraffning mot hästen den här säsongen. Vem som helst kan slå en häst så problemet blir mindre, men det kommer aldrig att lösas helt med den metoden (och med den metoen uppstår andra problem!) + att det är ett barnprogram. Man ska inte lära barnen att det är bra att slå hästarna. Skärpning!!! Lös problemen ordentligt istället för att gå den snabba och dåliga vägen. Ni bryter bara ner hästarna!

Nu ska jag iallafall ta mig isäng, skola imorgon igen.

Break all of the lights

I torsdags red jag dressyr på Aramis istället för Rowan. Aramis var sjuuuukt snygg!!! Gick strålande!
Var på möte i upk idag inför lagtävlingar.
Plugget går seeegt, men bara en vecka kvar till lov nu! Håll ut!

Nu mat!


Allt och inget

Inte skrivit på ett tag men jag har faktiskt skaffat mig ett liv! (okej, sanningen är den att jag blivit beroende av pretty little liars). Hur som så rullar det på här. Helt frisk nu vilket är otroligt skönt. Fortfarande en uppförsbacke i skolan, men går framåt iallafall.

Blev ingen tävling för mig i söndags då jag inte mådde nå bra vilket var sjukt tråkigt! Men red iallafall igår på Sammy (Killen fick vila). Sammy var sjuukt pigg - haha så söt! Han är sjukt stor och mycket häst så kan inte hålla ihop honom utan han bara rinner iväg (jag är alldeldes för svag i magen för att orka). Dock väldigt fin i formen iallafall, även fast det gick lite fort ;)

Även fått bekräftelse - godkänd i engelska 5 :) Dock fortsätter Anders plåga mig ;) Måste ju klara engelska 6 också. Vet inte hur jag ska kunna tacka honom.. När jag säger tack säger han bara att jag gjort allt arbete - jo tjena. Om det nu hade varit så skulle jag haft godkänt för länge sen ;) Tänk, han har gjort det möjligt för mig att gå högskolan. Alla borde tänka på det när era lärare lägger tid på er! Uppskatta och ta emot istället för att tacka nej - även fast ni känner er plågade så ger det resultat :)

Har en väldigt rolig uppgift i ledarskap där vi ska skriva ner egenskaper som 4 lärare har - 2 manliga och 2 kvinnliga.  Valt Anders - engelska, Carl - filosofi/psykologi/historia lärare, Charlott - matte och Eva - naturkunskap. Sen ska vi koppla dom till olika ledarskapsteorier och jaa, där tog de roliga slut..

Detta är lite av mitt liv just nu. Ska gå ut med hundarna nu och sen plugga lite naturkunskap :)
Ha en bra kväll, hejdå!

Skum sjukdom..

Mådde illa, hade högfeber och sprängande huvudvärk i onsdags så åkte hem från skolan, mådde bra under torsdagen så åkte och red och efter det mådde jag illa igen, mått illa fram tills för någon halvtimme sen.. Vågar inte säga att jag är frisk då min sjukdom förmodligen bara lurar mig igen.. Vad är det för fel på mig egentligen?? :S Kan inte säga att jag är magsjuk direkt. Aldrig mått såhär skumt förrut :P Jaa, något konsigt är det allt!

Nemo isommras <3

Det bästa med kunskap

Jag har ingen aning om hur andra skolor är, så därför skriver jag "det bästa med kunskap".

Det bästa med kunskap är att man lätt kan få kontakt med lärarna och jobba hemifrån när man är sjuk. Både mailat engelska-, naturkunskap- och ledarskaps-läraren idag och igår och alla svarade inom 1h. Skönt att det är så lätt att få kontakt med dom när man inte har chans att komma till skolan!

Vi har även en port med alla uppgifter och krav på vilket gör att det bara är att gå in där och plocka uppgiften man ska göra. Hur enkelt som helst :)

Bästa passet på länge!

Igår red jag då jag varit frisk under hela dagen, mådde dock såååå dåligt efter passet.. Men det vare värt!

Hoppade med Rowan. Han var super pigg och glad, verkade tycka det var jätte kul. Vi hoppade 2 linjer + två olika banor. Kommer va omöjligt att förklara dom så jag försöker inte ens ;) Han hoppade som en gud <3 Ibland kom vi fel på och han slängde sig över å jag hängde inte med osv. Men för det mesta hängde jag med och för det mesta kom vi rätt på. Stannade inte en enda gång, lill-skrutten <3

Åh så vacker han var <3 Han var sjukt fin på framridningen också. Fiiiina :D
Efter ridningen mådde jag jätte illa och hade piss-ont i ryggen.. Var egentligen ett alldeles för hårt pass för min kropp då jag precis varit sjuk och skulle egentligen inte ridit alls, men det var värt det! Detta pass behövde jag verkligen :) Inte haft ett såhär bra pass på jätte länge.

Jag och Rowan isommras

Varit hemma från skolan idag också då jag som sagt inte mår så bra sen ridningen igår.. Mår illa igen :/

På söndag är det klubbhoppning, ska ha Clover :D Såååååå taggad!!! Bääst :D

Jag och Clover på julshowen

RSS 2.0