Barbackahoppning


Se så härligt det ser ut, jag vill också!

Nemo hjälper till i stallet ;)


Se vem som sitter i hö-påsen :D

Veckans planer med Lukas

Lördag (idag): Trava över bommar med tanke att han ska börja tycka det är kul + att han ska sträcka ut benen
Söndag: En långpromenad då det var hårt jobb dagen innan
Måndag: Busa i paddocken och kanske hoppa riktiga hinder/studs beroende på humör och underlag med tanke på att träna upp hans rygg - studs är bra att hoppa.

Bild från idag

Lukas-träning 30/3-13

Idag hos Lukas så fortsatte vi övningen med bommarna, att han ska länga ut sig och börja tycka det är kul att trava bommar/hoppa. Började med att longera i skritt och trav för uppvärmning. Sen longerade vi över två cavaletti-bommar i lagom avstånd i trav, sen längde vi lite och fortsatte på samma sätt. Sen la jag upp bommarna så det var ca 25 cm höga och så travade vi över dom i longering. Sen sprang och före och han kom efter och hoppade med linan. Sen fick han springa lös och han var riktigt duktig. För det mesta travade han över bommarna efter mig, några gånger sprang han på sidan och några gånger skrittade han över. Sen gick vi en liten promenad som avslutning. En trött Lukas fick sedan gå ut i hagen :)

Här kommer det lite bilder från idag

L’amour est pour toi


Chante avec moi

Stolt över mig själv, sitter å pluggar svenska! Planen är att uppgiften "litteraturen idag" ska bli klar under lovet, helst innan onsdagen då halva lovet är över så jag hinner plugga annat och få feedback på uppgiften.

Barichello och jag <3

Mitt lov

Fredag: Äta hos mormor sen bio med mamma och pappa, vi ska se "the impossible"
Lördag: Va hos Lukas
Söndag: Lukas och upk
Måndag: Lukas
Tisdag: Hoppkurs i upk
Onsdag: Hoppkurs i upk
Torsdag: Hoppkurs i upk
Fredag: -
Lördag: stallfritids
Söndag: Pay and jump i upk

Och där jag ska göra något som inte tar hela dagen ska jag plugga, inklusive fredagen där jag som det ser ut nu inte ska göra något. Ska även på fredagen ta en sovmorgon då jag ska upp tidigt tis-tors + lör och sön. Kanske att jag och Karin och ev. Susanna, Hanna och Elvira ska på bio. Jag och Karin pratade om det, ska se om de andra vill också :) Sen ska familjen åka till farmor någon dag å fika också. och så ska jag ha extra-engelska 2 gånger också. Ett lov där jag hinner med massor med roligt och plugga men samtidigt hinner leva och tänka :D Perfekt!

Tävling och dressyr på Clou

Måste inleda detta inlägg med att säga att jag ska tävla lokal hoppning LD -10 (alltså 70) på Barichello den 5 maj :D sååå kul det ska bli. Nu blir det att hålla alla tummar och tår för att det är fint väder och snön är borta så tävlingen är utomhus :)

Igår derssyrade jag på Clou. Länge sen jag red henne och den enda jag minns va att jag tyckte hon var lite knepig så tänkte att det skulle bli kul att prova igen. Jag tyckte att hon under hela framridningen gick antligen och latade sig eller stressade upp sig.. Efter att ha skrittat på långa tyglar skulle vi rida upp från kortsida till kortsida.Efter en stund blev hon riktigt riktigt fin! Rund och bra tempo. Sen efter ett tag skulle vi skritta på uppridningen och islutet av den komma fram i trav och trava långsidan, sen skritt och sen trav på samma ställe igen. Fortfarande en riktigt fin häst :) Sen galopp istället för trav, sååååå vacker!!! Älskar hennes galopp! det går inte att beskriva känslan, man måste uppleva den själv. Iallafall mycket nöjd över passet islutet :)

Min vecka

Min vecka har varit bra hittills. Det rullar på mer eller mindre bra.. Engelska- och naturkunskapsprov godkänt och även så matten (dock ska jag komplitera så jag får högre än E i matten. Jag hade sååå sjukt mycket slarvfel så det finns inte. (utan slarvfelen skulle jag lungt haft åtminstone D på provet.) Något jag lärde mig var att man ALLTID ska titta igenom provet innan man lämnar in det iallafall, alltid något ;) ).

Hade extra-engelska idag där vi förberedde mig inför morgondagens engelskaseminarium. Fick även reda på att nationella i engelska är vecka 18 och jag tror det även var vecka 17. Bara å tagga till.. eller något ;)

Imorgon har jag franskaprov som jag kanske borde börja plugga till.. Låter som en bra idé. ;) Idag gjorde vi gamla nationella i franska inför nationellaproven som vi har onsdagen efter lovet. På en av läsförståelserna fick jag 4/6 och en 5/12, så på ena skulle jag iaf vara godkänd :)

Igår red jag Porthos, dressyr. Han var lite seg, men kom igång bra och gick fint steg islutet så jag är nöjd :) Imogon är det hästbyte, hoppas på att jag får rida Pimpim :D I söndags red jag även 2 gånger, första gången på Pimpim och han var kanon-fin, sen red jag Uniek och det gick inte lika bra.. haha ;)

Nu ska jag plugga franska och se Lol innan pappa kommer, då ska vi fira Nemo igen eftersom syster är hemma nu och har presenter till honom. Sen sooova!!

Lukas-träning 24/3-13

Idag hos Lukas tömkörde jag. Jag är inte så van vid att tömköra, men det gick faktiskt ganska bra. Lukas skötte sig finfint. Dock är det tusen gånger svårare att tönköra än vad det är att rida! Hur som så skrittade vi och travade fram ett tag sen tänkte jag att han skulle få jobba med ryggen men det gick inte alls som jag hade hoppats.. Grymt svårt.

Efter ett tag tog jag fram två bommar och la dom på ett avstånd jag trodde var bra för honom. Vi kom fram i trav på bommarna, funkade gallant. Det gjorde vi två gånger innan jag längde bommarna lite och Lukas som förstod vad jag ville längde ut sina små ben! Sen längde jag ännu lite till och himlans fint steg han fick! Långt och swungit steg. Detta ska vi göra om!

Det var allt jag gjorde med Lukas idag då jag inte hade jätte mycket tid och Lukas kondition inte direkt är den bästa. Nu är det bara att vänta till nästa gång jag kan åka dit, tror det blir på fredag. :)

Aldrig mer vara negativ

Jag är ganska negativ när det gäller hästar, jag är kräsen. När ridlärarna delar ut hästar så vill jag inte ha den å den å den å den hästen.. Sen när jag inte får den jag vill ha blir jag besviken och har dålig feeling från uppropet till lektionen är slut. Men nu är det slut med det här!

Här om dan fick jag rida en häst som heter Killen. Jag gillar inte honom särskillt mycket då jag tycker han är stark och dragig och samtidigt pigg vilket gör att jag inte riktigt har koll på honom. Från början tänkte jag "Nej, inte Killen!" Dels för att jag egentligen skulle ridit Rowan och dels för att jag som sagt tycker han är jobbig att rida.

Men när vi byggde fram hindrerna så tänkte jag "nej nu måste jag sluta med det här!" Så jag taggade om och taggade till. Jag såg fram emot ridpasset och tyckte det skulle bli kul.

Under ridpasset hoppade vi och det gick skit dåligt rent ut sagt, han var precis som jag beskrev ovan - stark, hängde sig i min hand, var pigg (jag har inget emot pigga hästar så länge dom lyssnar någolunda bra och jag känner att jag har något att säga till om, men det har jag inte på Killen). Han var så stark och jag hade sån dålig kontroll att vi var nära på att gå omkull i svängen en gång för att han bara sprang..

Trotts detta skrattade jag istället för att bli sur och irriterad. När jag kom hem var jag glad. Jagvar till och med så över-glad att mamma fråga om det hade gått bra under ridningen, "nej" svarade jag bara och trallade vidare.

Min positiva inställning gjorde alltså susen. Så från och med den här dagen tänker jag aldrig mer vara negativ till en häst jag får!

Hoppning på Porthos

Kommer ramla in rid-inlägg lite då och då eftersom jag missat att skriva så många. Men förmodligen kommer jag inte skriva om alla ridpass men ett par (typ 2) iaf.

För ett tag sen hoppade jag Porthos i min tisdags-grupp. Framridningen passade oss inte alls. När jag rider Porthos vill jag ha en ganska fri framridning där jag kan göra många tempoväxlignar och gärna stå upp och gasa gärnet i galoppen. Men här skulle vi trava över bommar på ena långsidan och göra en volt på mitten på andra långsidan och däremellan var det självständigt. Ingen galopp alls på framridningen så vi kom inte riktigt igång till hoppningen tyvärr.

Iallafall så var det dags att börja hoppa. Vi hade bom, bom, bom, hinder. Vi kom rätt på typ 2 gånger, annars kom vi bara fel hela tiden. Tyckte jag försökte lsa det bra, men det hjälpte inte... Han kom iaf igång lite mera nu, men inte så mycket som jag ville.


Sen efter det skulle vi bara hoppa hinder utan några bommar innan. Första gången vi kom på blev det ett jätte skutt och andra gången kom vi jätte nära.. Svårt att komma rätt på hindret med den här hästen tycker jag eftersom han själv är ung och själv inte är så bra på avstånden än. Men det kommer :)


Bild från hemsidan

Lagträning + kick off

Idag var det lagträning klockan halv 4 med Rowan. Vi började med att värma upp självständigt, med volter, övergångar, tempoväxlingar osv. Sen skritt långa tyglar. Sen började vi med att träna med uppridningarna som är ibörjan och islutet av programmen. Först utan halt några gånger och sen med halter. Gick sådär - Rowan sköt bakdelen åt vänster och hängde sig som vanligt i min högerhand. Formen var inte heller särskillt imponerande. Sen tränade vi på lägningar i traven snett-igenom. Gick helt okej, han var dock lite trött idag så fick ingen riktigt fin lägning, men dugliga. Sen galopp snett-igenom för att träna på vägen, här var Rowan väldigt fin! Älskar Rowans galopp :D Sen travade vi av och skrittade av. Ett helt okej pass, men jag är inte riktigt nöjd..


Jag och Rowan på tävling för 2?!? år sen :)

Sen var det kick off för lagryttarna. Vi var sex ryttare och tre lagledare. Vi började med att käka pizza ;) Sen var det frågesport och olika lagtävlingar. Sista tävlingen var att göra en sån fin tårta som möjligt som skulle förställa något. Mitt lag gjorde en bil och andra laget gjorde en häst. :)


Inbjudningstävlingen i söndags, 70 + 80 med Viking

Jag hade inte ridit Viking på flera år, minns inte ens sist jag satt på honom så det skulle bli väldigt kul å intressant att rida den här tävlingen. Såg verkligen fram emot det och tog emot erbjudandet att rida Viking med öppna armar.

70:
Hästen var ju för snälla. Vi kom i en dålig galopp, han var lite som en seg kola, men inte seg på det sättet utan allt gick bara i slowmotion och jag hade ingen aning om vad jag skulle göra. Om jag drev på honom blev han lång och då skulle han riva. Vi klarade oss igenom banan, men jag var inte alls nöjd. Snällaste hästen hoppade som en ängel med min på ryggen.. Var clear round så en rosett :)

80:
Vi gjorde det mycket bättre. Jag fattade mera om hur jag skulle rida honom. Vi var inte direkt klockrena, men här hoppade han fint och jag skötte sig mycket bättre ;) Omhoppning - jag satsade inget eftersom jag knappt kunde rida honom (även fast det gick bättre så red jag honom inte särskillt bra) så målet var att ha kul och försöka göra det någolunda bra.

Han var skit rolig att rida! Inte direkt min typ då jag rider lätta och korta hästar (typ Barichello, Rowan, Pimpim och Aramis), och Viking var lång, stoooor och ganska tung att rida. Men rolig var han allt :)

Bilder från en film, jag och Viking

He lives in you

Lärarna måste läsa mina tankar för nu fick jag ännu ett finfint erbjudande från en av dom. ;)

Pluggar i massor. Engelska och naturkunskap står på schemat idag. Flitig som man är så kom jag igång att plugga redan vid 10 idag. *Stolt*

Nu ska jag fortsätta plugga medan ni får en underbar låt att njuta av.


Rubrik..

förlåt för mitt inlägg igår, kände att jag behövde avreagera mig lite bara. Vet inte ens om det är därför jag är sjuk så..

Iallafall - ledarskapsuppgift - check! Den skulle varit på 2-3 sidor, blev på 7, bra jobbat.. haha.

Jag älskar mina lärare. Dom är så förståliga (eller vad det nu heter, dom förstår en iallafall) och lägger upp en individuell plan för varje elev beroende på hur det går för eleven. Så det känns bättre nu iallafall. :)

Är fortfarande sjuk. Blir att vara hemma imorgon också, men går förmodligen till skolan på fredag. Ganska skönt att vara hemma i princip en hel vecka, vila ut och få lite gjort :)

Nu ska jag fortsätta plugga. Ha det bra!

Press!!!

Ledsen för dålig uppdaterning och när jag väl uppdaterar blir det tråkigt inlägg, men jag bloggar när jag har tid och tid är det minsta jag har just nu! Jag varit hemma från skolan igår och idag, spydde igår. Tror inte jag är magsjuk, tror problemet ligger i all press. Skolan, Nemo, pojkvännen, stallet, kompisarna.. Jag ligger efter i i princip alla ämnen, f-varningar pågrund av att jag inte hinner göra alla uppgifter samtidigt som jag har f-varning i engelska för att jag är sämst i engelska.. Jag hinner inte med allt. Jag klandrar ingen och inget. okej, jag klandrar faktiskt skolan för det nya betygssystemet S.U.G.E.R.!!! Dom sätter sån press på oss och att vi 95:or ska vara försökskaninerna gör det inte mycket bättre. Dom har ingen aning om vad dom förvandlar oss till. I ettan hade vi ingen repetition alls, våran 1:a var lika jobbig som alla andra 2:a och dom klagade på att DET var jobbigt. Puhh.. Våran 2:a är värre än vad ettan var även fast dom sa att 2:an skulle bli bättre. Vi har så mycket uppgifter så jag sitter och pluggar från jag kommer hem från skolan till jag går isäng och ändå hinner jag inte med alla uppgifter. Plus att dom höjer kraven på oss! Hur fan tänkte dom där??? DET ÄR HELT SJUKT VILKEN PRESS DOM SÄTTER PÅ OSS!!!

Att vakna på morgonen är inte kul. Att tänka på hur mycket man har att göra och att man kanske inte hinner med fritidsintressena är inte kul! Att man inte kan få slappna av och ha kul för att man har för mycket i skolan är inte rätt. Våra lärare får ta stryk av det här. Vi klagar VARJE vecka men inget händer. Vi vet att det inte är deras fel och dom har vårat medlidande, men det räcker inte. Något måste göras! Och jag vet att det inte bara är jag som mår såhär.

ÄNDRING!!!


Om det fortsätter såhär kommer jag seriöst inte palla trycket! Hoppas för gudsskull att det blir bättre för vill inte att ungdomarna ska må som den här generationen gör!

Det var allt jag hade att säga för tillfället, tack och hej för mig

Little things

Nervös inför tävlingen imorgon, inbjudningstävling på upk. Ska hoppa 70 + 80 på Viking, minns inte ens sist jag red honom.. Ska bli spännande och grymt kul. :D Uppdaterar mera när jag får tid, förmodligen inte idag för har massor att plugga.


Lukas-träning 9/3-13

I lördags var jag hos Lukas med pappa och Nemo. Vi började med att ta in Lukas. I lördags kom han och mötte mig i hagen vilket är ett stort framsteg - från en svårtfångad häst till en häst som möter mig i hagen. Vi tog in honom och borstade.

Sen gick vi alla 4 (jag, Lukas, pappa och Nemo) ut i skogen cirka 30 minuter. Nemo fick springa lös och det var inga problem alls, gick jätte bra :) Sen när vi kom tillbaka till stallet så gick vi ut i paddocken och jag skulle longera Lukas. Skritten var inga problem men han var inte alls på longeringshumör - han tycker tyvärr inte det är så kul att bli longerad, men det ska jag försöka ändra på. Hur som så släppte jag honom istället och började springa och himlans vilken fart det blev på honom! Han sprang efter mig, slängde sig och tyckte det var jätte kul så det var super kul att se. Sen fick en nöjd Lukas gå ut i hagen :)

Jag och Lukas efter att jag fått anstränga mig för att få fast honom för några veckor sen

Vackra klipp!


Mot- och framgångar är viktiga

Jag har skrivit om det här ämnet förut med tycker det är otroligt viktigt så tar upp det igen. Här kan ni läsa om mig och hästarna jag tävlat med mot- och framgång. Jag kommer i denna text ta mig själv som exempel för att det är lättast att förklara då.

Något jag aldrig kommer att förstå är hur människor kan sälja sina hästar för att det inte bra för dom i träningen/på tävling. Varför ta det lätta vägen - sälja och köpa en ny, istället för att fortsätta kämpa och ha ett mål. Jag tror att en häst som inte går över en bom vissa dagar, kan hoppa 1 meter. Det tror jag på för att jag själv varit med om det.

Jag rider Barchello rätt ofta som ni som följt mig ett tag redan vet. Barichello är en ridskolehäst som är lite osäker i hoppningen. Han går med i allt från nybörjargrupper till avancerade grupper. I nybörjargrupperna går han knappt över en bom på marken lite beoende på dag, men han skulle max hoppa 50 med nybörjarelever. Medan med de duktigare eleverna kan han också stanna på en bom beroende på dag, men också kan han hoppa 1 meter med de duktigare.Alltså, att sälja hästen och köpa en ny kommer hjälpa då om vi nu säger att jag är nybörjaren och äger Barichello och vi stannar på varenda hinder och kommer inte ens fram till bommarna. Om jag då säljer honom och köper en ny häst som är säkrare i hoppningen kommer det förmodligen gå bättre och jag kommer bli en bättre ryttare snabbt, att komma över hindret med den nya hästen kanske tar 2 dagar och att lära mig hoppa kommer ta ett halvår kanske. Men om jag behåller Barichello och lär känna honom och får honom att lita på mig så kommer han en dag att hoppa med mig och han kommer inte vara feg längre. Allt som behövs för Barichello är en trygg ryttare som inte ger upp. När han väl börjat lita på mig och fått göra allt i sin takt kan jag lova att jag är en bättre och förståndigare ryttare som kan lösa det när hästen hoppar. Det kanske tar 1 år för Barichello att börja lita på mig och 3 år att lära mig hoppa - betydligt längre tid alltså, men den tiden tror jag det är värt att lägga ner på det.

Och så rider man ju för att det är kul (förhoppningsvis) och INTE för att bli bäst. Visst är det kul att vara bäst och vinna, det kan jag hålla med om. Men man måste även tänka på djurets bästa och låta det ta tid. När Barichello sen litar på mig så kommer vi förmodligen ha ett bättre band än han skulle haft med en duktig ryttare. Jag säger inte att det är så men kanske. Med tanke på att den duktigare ryttaren bara kan hoppa upp och styra mot hindret, hålla om med benen och använda spöt skulle han förmodligen hoppa, medan nybörjaren skulle hoppa upp och inte veta vad som krävs och eftersom det inte går att hoppa med Barichello skulle nybörjaren struntat ii att hoppa och bara ridit dressyr för att lära känna hästen först. (Såklart gör inte alla så, men det är ett förslag). Sen skulle den duktigare ryttare såklart också kunna få bättre band med Barichello än nybörjaren.Det finns ännu en till anledning till att inte sälja hästen när det inte går och det är självförtroendet. Man kanske får jätte dåligt självförtroende när det inte funkar, men sen när det väl funkar och Barichello väl hoppar så kommer både hästen och ryttaren bli jätte nöjda!

Och sist men ansolut inte minst, det viktiga är att ha kul och leka fram allt. Jag tror att Barichello skulle trivas med en nybörjare som ägare. :)

Alltså, de svåra/osäkra hästarna (eller djuren överlag) trivs, tror jag, inte alltid bäst med en duktig ryttare. Så länge ryttaren är säker i sig själv och har kul med djuret tror jag djuret mår bra oavsett hur duktig du är. :)

Kom lite ifrån ämnet.. Men fråga om det blev snurrigt :) La in lite bilder på mig och Barichello så blev det lite roligare ;)

Svar om kärlek och vänner

SVARA ÄRLIGT
1. tycker du om någon nu? - ja
2. har du skolkat?  -  Japp
3. varmt eller kallt? - Varmt!
4. soligt eller regn? - Soligt
5. fanta eller cola? - fanta
6. är du nyttig av dig? - inte det minsta! ;)

KÄRLEK
1. Är du singel nu? - nepp
2. Föredrar du långa förhållanden istället för korta? - Jaa 
3. Är du redo o satsa på ett seriöst förhållande nu? - jaa, jag är redan i ett förhållande så lite sent att tänka på ;)
4. Har du dumpat någon och sedan ångrat dig? - Nej, detta är mitt första seriösa förhållande xD
5. Har du någon gång varit riktigt svartsjuk? - Jaa

6. Har du hållt på med någon för att göra någon annan svartsjuk? Vet inte
7. Har du varit på en blind-date? - Nej
8. Sagt jag älskar dig till någon och verkligen menat de? - Ja
9. Saknar du någon av dina ex? - -
10. Somnat gråtande pga kärleken? - Jaa
11. Brukar du tänka på dina ex? - -
12. Nån kärlekslåt som påminner dig om någon? - inte vad jag kommer på just nu

KOMPISAR
13. Har du nån bästa vän? - typ inte, har många vänner ist
14. Är du ofta med dina vänner? - njaa, har inte tid tyvärr :/
15. Vad brukar ni hitta på? - fika, sjunga/skrika singstar (jag och Elvira alltså, det är som godis för öronen :D, eller inte haha), bara va, gå promenader, ha trevligt :)
16. Kan du vara dig själv med dina kompisar? - Jaa <3
17. Vem vet mest om dig? - Michelle tror jag

Dry my soul


Bed on fire


Hade naturkunskap imorse, nu är jag hemma för att plugga till naturkunskapsprovet. Ska tillbaka till kvart över 2 för att skriva provet och sen åker jag till stallet för att rida :)

Ha en bra dag :)

Free Fallin

 

I'm the king of my own life!

Why should I care what they say
Just want them out of my way
‘Cause I’m the king of my own life
I’ll be warm when they’re cold
I’ll be young when they’re old
I’m gonna be wrong but so damn right

Intensiv dag

Idag var det först klubbdressyr där jag hade Barichello i LC:1. På framridningen var han ganska fin, han har gått bättre men med tanke på att det var annat nu vid tävling och så så var han fin. Sen på banan var han väldigt spänd, men gjorde allt han skulle utan problem. Med lite träning så tror jag att det kommer gå ganska bra för oss även i dressyren :)


dommaren var lite läskig ibörjan, men gick bra när han fått gå förbi några gånger :)


Sen var det ridskolecupen i Håbo. Vi låg på delad första plats så den som vann idag vann också hela cupen, Jag fick rida en häst som heter Urban. Han såg ganska lätt ut, men han var svårare än jag trodde kan jag säga. Knepig häst men sjuukt fin! Upk vann matchen och det betyder att vi vunnit ridskolecupen i år. :D Grymt jobbat alla!!! Vi förlorade endast en match!

Jag och Urban :)

Planerna för kvällen är följande:

  • Plugga ledarskap och organisation
  • Noppa ögonbrynen
  • Plugga naturkunskap
  • Måla naglarna
  • Se på melodifestivalen
  • Sova och tagga inför tävling x2 imorgon!
     
 


Nu vet ni vilka jag hejar på ikväll, rösta för mig :D

Dagens Lukas-träning

Fixade precis en ny kategori "Lukas" så där komemr ni att hitta träningarna med honom :)

Idag var syster med till Lukas så hon fick ta hand om Bläsan. Började med att hämta dom. Idag var det inga problem alls att fånga Lukas utan han kom och mötte mig istället för att gå iväg. Tänk vilken skillnad och allt som behövdes var 30 min av träning en dag.. Fina Lukas, så klok <3

Vi tog in dom och borstade, sen satte vi på täckena och gick en promenad på kanske 25 min. Var lite halt ibörjan, men sen kom vi in på en väg som inte alls var hal så där fick dom trava lite också. Bra motion för syster och mig ;)

Sen gick vi tillbaka till stallet och jag hämtade ett spö. Fortsätta våran träning med att han ska lyfta frambenet när jag duttar med spöt på det. Gick finfint, dock är Lukas lite väl godisgris så han äter typ upp en när man har godis på sig.. haha.

Sen ut i hagen. Jag försökte gosa lite med Lukas i hagen innan vi åkte, men de stora hästarna skrämde iväg honom hela tiden så gick inte så bra.. Men inga problem för mig att komma nära honom i hagen denna gång iallafall.

Bild från några veckor sen <3

RSS 2.0