Inte död

Nej jag är inte död, jag lovar! Har dock mycket att göra.. Men inatt sover jag hos älsklingen så jag kan släppa lite saker, ska bli skönt :)


Nya appen

Uppdaterade blogg appen å den verkar otroligt mycket bättre än den tidigare. Nu kan man klicka på statistiken för att se hur många som tittat in under dagen. Den är även mycket finare å nu kan man göra tidsinställda via mobilen vilket jag inte tror man kunde förr. Hoppas den håller sig bra också

dagens pay and jump med Olle

70 - Han var jätte duktig, kändes bra. Han blev lite stark men hoppade bra. Vi rev ett hinder.
80 - hoppade 1:an bra, landa i fel galopp å jag hann inte fixa det i tid så han hoppade konstigt på 2:an och rev, och eftersom 2:an och 3:an var en linje så blev det konstigt på 3:an också och vi rev den också. Hoppade bra till 5:an där vi rev igen. Annars hoppade han jättebra även i den här klassen. Sammanlagt 3 rivningar.

Olle och jag idag :) fiin häst!!!

Riktigt nöjd med dagen


På väg till pay and jump


Massa ridning

Förra torsdagen dressyra jag på Waldemar. Började med serpentiner å han var rätt hård i munnen å typ en planka, gick knappt att ställa. Efter framridningen så red vi på volterna å tränade på att flytta hästen, framdelen innanför, bakdelen utanför osv i trav. Shit va fin han blev! Hur mjuk som helst. Sen tränade vi på att fatta galopp med bara höften å det gick rätt bra de också. Jättenöjd över passet :)

I lördags var det pay and jump, hoppade 60 med Pimpim. Han var knäpp som alltid. Studsade å hade sig ;) men vi kom runt!

I tisdags dressyra jag på Wincent, en ny häst. Han var otroligt stor, 175 hög. Han beter sig som en stor bäbis, vill gärna sitta i knä å vill alltid vara med överallt, väldigt social :) ridningen gick bra, han var rätt vinglig när man skritta på långa tyglar, gick in i staketet eller så gick han slalom typ.. Haha. Otroligt nice:ig att sitta på i traven!

Efter passet med Wincent så skulle jag kratsa hans hovar och jag såg inte biet som satte på hans ben så jag tryckte min tumme rakt på den, detta hände vid 8 tiden. Klockan 2 på natten åkte jag och pappa till akademiska för då hade jag fått nog av paniken jag fick av smärtan. Fick några tabletter och sen åkte vi hem. Tog ett tag innan dom hjälpte med vid 5 somnade jag iaf. Vaknade och tummen var helt bortdomnad.. Nu är den iaf helt återställd - skönt!

Igår hoppade jag på Olle. Gick jättebra. Han hoppade bra med ryggen å jag tyckte jag hängde med bra. Inte så mkt att säga om passet.. På söndag ska föresten jag och Olle till Gimo och hoppa pay and jump - 70+80 :)


Rowan och jag på tävlingen


Lukas

Idag hos Lukas så började jag med att träna i hagen. Satte mig på en stubbe och väntade på att han skulle komma. Han kom efter ett tag men jag fångade inte honom för han var lite tillbaka å jag ville inte attackera för att få tag på honom. Han sprang iväg till en annan del av hagen, jag satte kvar ett tag men han kom inte tillbaka så jag gick till honom. Jag satte mig på huk men den andra hästen i hagen jagade iväg honom.. Sen provade jag att gå fram till Lukas men han sprang iväg så jag sprang efter honom men han ville inte springa iväg då.. Jag stannade och ropade på honom och då kom han. Jag sträckte fram grimman och han tillät mig att sätta på den genom att sträcka fram huvudet mot den. Satte på den och hästen stod helt still. Det tog ungefär 30 min att fånga honom, men hellre det än att man måste jaga honom.

Träningen på banan gick dåligt. Började bra med att han följde mig och stannade när jag stannade osv med longerlina. Sen "putta" jag iväg honom och kallade in honom och de gick hur bra som helst. Släppte honom och han stanna för att äta gräs. Jag försökte fånga honom men gick åt skogen, han sprang iväg å bockade osv... Efter typ 10-15 min fick jag tag på honom, jag satte fast honom och longera lite till. Han försökte bocka iväg men lyckades hålla kvar honom!

Vi gick in i stallet och gosa lite men han ville inte alls umgås med mig helt plötsligt.. Nästa gång jag är där ska jag bara träna på att fånga honom i hagen. Fånga, släppa, fånga, släppa osv.. Känns som om det behövs!


RSS 2.0