Jobbigast med att vara förkyld

Den här förkylningen har varit värre än vanligt. Det har innehållit jobbig hals, hostig, kvällningar, snorig näsa, huvudvärk, ingen aptit, ont lite överallt, trött, snurrig, hes, blodig näsa, blodsmak i munnen... Men det jobbigaste med förkylningen är att jag inte kan sjunga! Jag kan rida (det kändes i tisdags som jag hade fått ett atmaanfall efter två varv i galopp på spåret, kunde verkligen inte andas ordentligt så va tvungen att stanna och hämta andan, men det funkar..) Dock kan jag inte sjunga för varje gång jag säger något hostar jag och jag får kvällningar typ varje hostanfall. Så sjunga är inget att rekomendera, jag gör det iallafall så gott jag kan men hesheten gör att det inte alls låter bra + att jag som sagt hostar.. Jaja, varit sjuk en vecka och två dagar nu och har bara hosta, snorig näsa, kvällningar, blodig näsa och blodsmak i munnen kvar så det tar sig ;)

Nu ska jag iallafall sjunga medan jag byter om sen dra till stallet. ;) Imorgon blir det även skola. Kommer inte bli frisk för att jag tycker synd om mig (det är inte ens synd om mig, finns tusentals människor som är förkylda nu!) och ligger här hemma! Nej nu ska jag träffa massa sköna människor i stallet och sen förmodligen och förhoppningsvis rida Barichello :D

Tisdagens hoppning

Igår reda jag trots min förkylning, Barichello vilade förra veckan så va så säker på att jag skulle få honom men eftersom min ridlärare tycker jag rider honom så mycket så fick jag inte honom. Fick rida Aramis vilket är en jätterolig ponny men Barichello är ju alltid roligast.. (Hade föresten drömt natten innan att jag inte fick Barichello, det är typ en mardröm för mig!). Hur som fick jag hoppa Aramis.

Han är en känslig, pigg och otroligt söt liten ponny. Min ridlärare verkade tycka han såg jättepigg ut och visst var han pigg men SÅ pigg tyckte jag inte...Hur som började det bra med hopp på volt och en 5½ som hade lite för långt avstånd men det gick bra då hindret inte va så högt. Dock fick han ta i för kung och fosterland när det blev högre, lilla skrutten. Hoppa på volt va han inte så glad i efter ett tag. Han smet till de andra och ville inte alls gå där jag ville. Efter ett tag gick det i alla fall bra.

Grym text

http://glitterblaster.wordpress.com/2014/02/24/att-bryta-om-illusionen-kvinnan/

Alla ska läsa den här texten.

Kul framför camwow

Hade tråkigt så camwow:ade mig lite.Otroligt fint *host*, haha ;)


Bjuder på två bilder :)

Bästa pappa

Jag tycker det är otroligt viktigt att ha föräldrar som är där för en, lite extra viktigt är det i ridsporten då det är en dyr sport och om man ska ha chansen att åka iväg med hästen för att träna eller tävla så måste man faktiskt ha någon som kan skjutsa. Men självklart är det ALLTID viktigt att ha föräldrar som stöttar en, och andra familjemedlemmar/vänner eller flick- eller pojkvän.

Min pappa gillar inte alls hästar och han är (eller i alla fall var) jätterädd för dem. Började självklart med att jag tävlade på ridskolan men sen blev jag äldre och duktigare så började rida lag i dressyr och har hoppat två gånger borta så då behövde jag verkligen min pappa. För det första köpte han en ny bil med dragkrok för min skull (han skulle köpa en ny bil men han såg till så den hade dragkrok för mig). För det andra har han varit med på 12-13 timmars tävlingar med 3-6 timmar emellan mina starter för min skull. Det har regnat, åskat, varit kallt och vi har till och med fastnat med transporten på grund av lera. Pappa klagade inte trots regn och en rätt så lång dag så han ville hem. Han löste det genom att vi lastade ur, kopplade bort våran bil, lånaded en större bil, drog loss transporten, kopplade ur den bilen, kopplade in våran, lastade och sen fick vi åka hem. Eller nej inte hem, vi skulle till stallet, lämna häst, fixa alla saker, spola av transporten osv osv... Men klagade han? Nej! Han följer med till stallet och filmar/fotar då och då. Han hämtar mig från stallet dagarna då han inte jobbar... Han är en riktig gentleman :) Utan honom skulle jag faktiskt inte kunna göra det jag gör, inte i den utsträckningen i alla fall.

Och jag tror till och med att hans rädsla försvunnit en gnutta för han brukar gå runt med hästen på tävlingen medan jag byter om. Tror faktiskt han tycker det är ganska kul ändå att få vara med när jag gör något jag älskar, klaga gör han i alla fall inte! Bästa pappa :)

13. Min högsta dröm inom ridningen

 • För det första är det att faktiskt skaffa en häst..
 • Träffa Wacce
 • Köpa Barichello (jag vet att jag är för gammal för att tävla honom, men allt går inte ut på tävlingar.. Jag älskar den hästen och skulle hellre vilja köpa honom och ha kul hemma och inte tävla än att köpa en häst att tävla trots att jag kanske skulle älska den hästen lika mycket efter ett tag..)

Min favoritgren inom ridningen

Hoppade över någora dagar då jag tyckte de punkterna va lite tråkiga.

Min favoritgren inom ridningen är hoppningen. Där är det fart och spänning. Inför en hopptävling är jag så grymt nervös men inne på banan släpper det, då är det bara jag och hästen. Fokuset är 100% på banan, att hoppa rätt hinder, se till så man kommer rätt på hindrena, se till så hästen är fokuserad osv osv... Finns inte tid att tänka på något annat (så länge man inte är på en stor bana där det tar tid till nästa hinder).

Dressyren är också rolig, men på tävlingar går det så grymt långsamt (vilket i för sig är rätt skönt så slipper man stressa). Jag tycker det är svårt att få den där perfekta känslan i dressyren, det händer sällan medan jag får den oftare i hoppningen (på grund av att jag vill att allt ska vara perfekt).

Det är bara dom grenarna jag provat. Eller jag har provat WE också men det var inte min grej. Fälttävlan verkar bara läskigt och farligt, haha. Tycker hoppningen är tillräckligt med spänning ;) Galopp verkar också läskigt, går nog alldeles för fort för mig och trav har jag faktiskt ingen aning om.

Lite allt möjligt

Kan börja med att uppdatera er om min pojkvän eftersom jag antar att ni som läser mina inlägg blir lite förvirrade. Skrev ju att vi hade gjort slut och några dagar senare skrev jag att jag skulle till resturang med älsklingen.. Vi hade det lite jobbigt ett tag och bråkade, så vi tog bort vårat förhållande på facebook och så vidare. Men det löste sig och nu är det bra mellan oss, vi har fortfarande inget förhållande på fb, men för det vill vi inte vara hemliga å det finns ingen anledning till att dölja oss. Men vi är i alla fall tillsammans idag, jag är alltså tillsammans med samma kille idag som jag var för ett halvår sen, han heter Daniel. I tisdags firade vi föresten 1 år tillsammans! Varit en underbar tid för det mesta, men kärlek är inte alltid lätt å ibland bråkas det. Men jag älskar honom jättemycket :)

I måndags var det studentkryssning. Jag och Daniel delade hytt men vi umgick mycket med Elvira och Susanna också. Vi käkade mat, drack drinkar, dansade.. Ja, det man gör på en kryssning helt enkelt. Kom hem runt 20-21 på tisdagen och mådde inte så bra så jag gick å la mig på en gång. Vaknade å var förkyld.. Hur typiskt på ett lov. Så nu sitter jag här med en dum förkylning :(

Annars rullar det väl på här, pluggat teori idag inför körkortet. Snart ska jag möta pappa med hundarna och sen blir det plugga mer teori. Ha det! :)

...

Favorit ämne i skolan? Svenska typ.. Filosofi kan va kul när man verkligen filosofierar bort å kommer in i det.
Favorit mat? köttfärssås
Favorit färg? röd och blå
Har du något djur? En egen hund och sen har familjen en hund också, så två hundar sammanlagt
Favorit parfym? Gucci :D
Hur många syskon har du? 1
Favorit affär? Hööks ;) eller typ gina, cubus eller kicks
Favorit restaurang? Åh, en grekisk vid vaksalatorg, vet inte vad den heter dock
Favorit blogg? Olinesverkersson.blogg.se
Vad har du för mobil? En svart iPhone 4
Hur lång är du? typ 178
Kan du laga mat? Beror på vad det är, men jag kan inte direkt påstå att jag är nån mästerkock.. Men lite mat kan jag allt laga

4. Det här är jag bra på

 • Jag tror oftast på mig själv (om man nu kan va bra på det..)
 • Jag är bra på att rida Barichello (okej, den här punkten är svår att svara på om man inte ska låta bitchig å typ tro att man är bäst.. Men till mitt "försvar" kan jag säga att jag faktiskt ridit honom miljontals gånger å känner honom nästan utantill.)
 • Min eftergift är bra för det mesta
 • min sits i nedsittningen är bra

Tävlingen som ligger mig varmast om hjärtat

Även fast Barichello och jag hade hoppat 90 felfritt innan den här tävlingen (på pay and jump, men räknar pay and jump som en tävling med Barichello eftersom jag bara varit med på två riktiga tävlingar med honom) så är det absolut den här tävlingen som ligger mig varmast om hjärtat. Det är en lokal tävling och jag var grymt nervös. Red LD -10 med Barichello (alltså 70 cm) och han var så otroligt pigg och glad. Var så otroligt lättad och lycklig efter tävlingen, han hoppade verkligen som en gud. Sen kan man ju diskutera min eftergift men eftersom han var så pigg vågade jag inte riktigt släppa för om jag släpper springer han snabbare och om han då stannat skulle jag flygit... Hur som, fick tyvärr en rivning vilket kändes så otroligt onödigt eftersom han faktiskt inte stannade! Men men, hellre rivning än att han vägrar!


Filmen är från hinder 4 då kameran hade krånglat, det var en clear round

Barichello <3

 
 
 
 
I sommar hade jag tänkt rida Barichello på pay and jumper så då ska jag försöka få med mig Susanna som kan fota (så Susanna, om du ser det här vet du vad som väntar) ;)

Hittat min drömbilFord mondeo, grymt snygg!

Hoppningen på Barichello i torsdags...

...gick inte så bra. På framridnignen var han pigg och kändes glad. Eftersom vi blev lite sena för att vi va tvugna att bygga fram osv så började vi hoppa en minibana på en gång. Vi skulle travhoppa på första och för det första hatar jag att travhoppa eftersom jag tycker det är svårt. Jag tycker det går långsamt så det känns som om hästen inte kommer klara det (även fast jag vet att de gör det). Ovch för det andra är Barichello lite osäker i hoppningen (speciellt i travhoppningen) vilket gör mig ännu osåäkrare.. Så det började med ett stopp. Jag kom igen och då galopperade han mot hindret och hoppade. Andra hindret var i galopp så var inga problem. Sen tredje hindret skulle vara i trav men Barichello började galoppera precis innan hindret så då blev inte det heller några problem.

Såhär kan det se ut när han stannar ;) En gammal bild.
 
Andra rundan blev precis likadan, men här hade hon höjt hindrena. Stopp på första för att det va trav, andra hindret var inga problem för det var i galopp och tredje hindret galopperade han emot fast det skulle vara trav. Eftersom jag som sagt tycker det är svårt i trav så tyckte jag inte det gjorde något att han galopperade men det tyckte min ridlärar så vi fick ta om det sista hindret. Nu höll vi trav till markbommen innan, den galopperade han över.


Å såhär kan det se ut när han hoppar :) Det är också en gammal bild

Påväg till resturang med älsklingen <3
True ;)


3. Det här behöver jag träna mer på inom ridningen

 • Blicken upp! Tittar alltid ner på hästen vilket i för sig inte stör mig men det "stör" mina ridlärare ;)
 • Händerna ihop och stilla (fast det har typ redan blivit bra)
 • Luta mig bakåt mer i lättridningen, dock sitter jag bra när jag sitter ner i traven.

Promenad med Nemo

Kom precis in från en promenad med min hund Nemo. Satte på långlinan så han fick gå lite mer fritt. Började med att gå till fotbollsplan där han fick springa helt lös. Trodde han skulle springa som en dåre eftersom han inte fått vara lös på länge men det gjorde han inte. Han sprang iväg en liten bit, sen stanna han och tittade på mig. Jag började springa baklänges och då kutade han mot mig, sen när han precis var framför mig nästan så hoppade jag fram (han älskar den leken). Han började springa runt och så gjorde vi samma sak några gånger till tills jag tänkte att grannarna hade hört hans skall tillräckligt haha. Då började jag gå och tänkte att Nemo kanske kunde vara lös under promenaden också men han springer så långt ifrån mig å det känns inte jättesäkert när det kommer cyklar och andra hundar så tyvärr fick han ha på sig långkopplet.


Gammal bild på Nemo

Under promenaden tränade vi lite tricks så som snurra, buga, ligg, och att han ska sätta sin vänstra tass på min högra fot och sin högra tass på min vänsta fot varannan gång (hoppas ni förstod det där). Tränade också "sidan" vilket är samma sak som "fot", jag har bara ett annat ord för det. Började med att jag sa "sidan" och han ställde sig vid min sida och så försökte jag få honom att gå där tills jag sa att han fick gå iväg igen. Lite missförstånd blev det, ibland visste han inte riktigt säkert om han fick gå iväg eller inte så då gick han iväg en bit och sen stannade han och tittade på mig som om han frågade om det var okej. Om det var okej fortsatte jag bara att gå och om det inte var okej så stannade jag och bad honom komma till min sida igen.
 
Sen efter ett tag så stannade jag bara och väntade på att han skulle gå till min sida av sig själv. Nemo gillar egentligen inte att själv komma på vad han ska göra utan han vill att jag ska säga vad han ska göra vilket ledde till att han började gnälla och sparka med bakbenen så som de gör när de bajsat osv.. Men jag väntade bara ut honom, fick hjälpa till lite med att ytterst lite dutta med handen på benet och då förstod han. Sen en gång gick han helt själv till min sida och då började jag hoppa och springa och morra och då gjorde Nemo samma sak. En gång kom han till mig helt själv men gick inte till sidan. Sista gången tog det dock otroligt lång tid då han hade ledsnat på min lilla lek som han tyvärr inte uppskattade. La dock in lite tricks och bus lite då och då för att hålla hans motivation uppe.

Plugg

Ska nu fortsätta skriva på min hittills 6 sidor långa (fast ändå inte så jättelång..) gymnasiearbete-uppsats. (Oj, blev en skum mening..) Hur som hade jag tänkt skriva minst 1 sida, helst 2 idag. Klockan är ju bara halv 2 så har i princip halva dagen på mig. Slutade klockan 11 idag, vilket jag gör varje onsdag så det är otroligt skönt. Då har jag tid att fakiskt andas, ta det lugnt och plugga. Hoppas ni har en bra dag :)

Slänger in två bilder på min favorit Barichello som jag förövrigt ska rida imorgon, hoppning :) <3

2. När & varför jag började rida

Ridit i typ 10 år, började när jag var 8 tror jag. Jag började rida för att min syster red så då blev det så automatiskt. Men va absolut inte så att mina föräldrar tvingade mig att rida för det. Jag spelade tennis samtidigt som jag red förr och valde då mellan att satsa på ridningen eller tennisen och då valde jag ridningen. Kan dock sakna tennisen lite idag och undra vart jag skulle vara idag om jag fortsätt med tennisen. Men jag är otroligt nöjd över mitt val, ridningen är en stor del av mitt liv och kommer förhoppningsvis alltid vara.

Det bästa jag sett!

http://www.epicfail.com/tag/headstand-fail/#

Vet tyvärr inte hur man klistrar in den här men klicka på länken, du kommer inte ångra dig! Hahah, så grymt kul!!!

1. En bild på favorithästen

Barichello såklart :)

Hemma från skolan

Kom hem från skolan för ett litet tag sen. Nu ska jag inte göra så mycket, ska ta det lugnt och plugga lite. Käkar chips och dricker energidricka. mums :D Ska kanske ta en kopp oboy sen, vi får se. Hur som ska jag åka till stallet vid 5 för att rida Olle, dressyr förmodligen. Hoppas han är lika fin idag som han var förra veckan.

Föresten, hade tänkt börja med en sån där lista. Såhär ser den ut:

1. En bild på favorithästen
 2. När & varför jag började rida
 3. Det här behöver jag träna mer på
 4. Det här är jag bra på
 5. Favoritbilder jag tagit
 6. Alla hästar i stallet
 7. En sak som aldrig får hända!
 8. Min största rädsla inom ridsporten
 9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
 10. 5 saker du inte visste om mig
 11. En låt som påminner om en häst du älskar
 12. Min favoritgren
 13. Min högsta dröm
 14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
 15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
 16. En bild som gör dig lycklig
 17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
 18. En bild jag aldrig publicerat förut
 19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
 20. 5 saker du inte visste om min häst
 21. Någon jag vill träffa
 22. Bästa youtubehästklipp
 23. Hoppning eller dressyr?
 24. Mina dåliga/bra sidor
 25. Någon jag träffar vardagligen
 26. Hur mina vänner beskriver mig
 27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
 28. Någon som älskar dig
 29. Någon jag skulle riskera livet för
 30. Mitt mål med ridning

Ha en bra dag :)

Om jag hade en häst skulle jag vilja..

 • ..rida utan utrustning
 • ..träna NH
 • ..bada och rida på en strand
 • ..träna och tävla hoppning
 • ..galoppera i skogen / på åkrar
 • ..rida en långtur med fika


Synd att jag inte har en häst så jag kan få uppleva dehär.. :( Men lite roliga tips till er som har häst iallafall :)

Bilder från google

Giraffen sprättas upp – framför småbarnen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18326505.ab

Dehär jag menade med mitt inlägg igår. Låter artikeln tala..

Fina hästen

I tordags red jag dressyr på Barichello. Kände redan från början att han vart på jobbhumör, han va mjuk och fin redan när jag kortade tyglarna. Han tog även tag i bettet vilket han inte brukar göra, han brukar alltid gå undan bettet och vill inte ha stöd men deet hade han i torsdags så det var jättebra. Längde å kortade honom utan problem, efter typ halva passet gick han även på bra när han hade blivit lite varamre. Galoppen i högervarv var JÄTTEFIN! Även där kunde jag länga å korta honom utan att han föll ur form. I vänster varv är han alltid lite svårare så där var han inte lika fin. Så otroligt nöjd över passet, underbaringen <3

Hjärtat <3 Älskar dig så obeskrivligt mycket!

Människor och dominans

Skrev ett inlägg förr om människor och deras dominans, det går att läsa HÄR. Hade tänkt utveckla och lägga till lite då jag såg en artikel på aftonbladet som gjorde mig grymt frustrerad. HÄR är artikeln.

Att döda en helt oskyldig, fullt frisk giraff för att sen göra en show av det är helt otroligt korkat. För det första, vem vill gå och se det? För det andra, varför?? " Vi ser det som något positivt att djuren mår bra och får många avkommor" sägs det i artikeln. De vill alltså få många djur, men sen blir det överdos av dem och då är det bara att döda dem. Det låter så enkelt, men det är så brutalt.. Jag gillar egentligen inte zoo:n över huvudtaget, man har fångat in djur för att sen titta på dem. Man tar ifrån dem deras frihet för våran skull, för att vi ska få ha kul. Varför kan man inte dela på det hela, låta alla vara fria och vi får mindre kul istället för att ta från djuren dreas rättigheter och ge oss mera? Hur som, jag gillar som sagt inte zoo:n, men om man nu ska ha det så kan man väl sköta det ordentligt? Se till så det inte blir överskott av djur och om det blir det kan man flytta dem.

Människor är över lag grymt egositiska djur som bara tänker på sig själva.. Antar att det var det jag ville få ut av texten.

Barichello och jag idag

 

Ridningen igår

Igår hoppade jag med Olle. Började såklart att rida fram, han var väldigt mjuk och fin redan på framridningen, mycketfinare än förra veckan (synd att det var hoppning igår och dressyr förra veckan..). Han tog mina galoppfattninger bra (han kan ha svårt med fattningarna, speciellt i vänster varv), det va två gånger som det höll på att bli fel galopp i vänster varv men jag hann avbryta galoppfattningen och göra om.

Vi hoppade en fem ½ (yeey, favoritövningen). Började med ett pyttekryss på typ 30 cm för att bar galoppera igenom. Sen höjde hon allt eftersom och tillslut hoppade vi cirka 70 cm. Olle hoppade bra, vi fick fint flyt över, men tyvärr fick jag inte riktigt de där ryggsprången som han kan få. Ibland hoppar han jättefint med ryggen och verkligen lyfter upp sig, men fick inget riktigt sånt språng fast han löft fortfarande bra på ryggen.

Sen travade vi av och han va jättefin där också. Började sänka sig jättefint men va lite ostadig, men jag tror att om vi hade haft ett ordentligen dressyrpass igår skulle han va grymt fin islutet. Får hoppas att han är lika fin nästa vecka då det borde vara dressyr.

Pluggar
fråååågor

1. Hur gammal är du om fem år?  23

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? sms, hatar att prata i telefon

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? gifta

 11. Vilken ögonfärg har du? blåa

14. Vilken är din favoritplats? stallet

 20. Har du stationär eller bärbar dator? både och

21. Sover du med eller utan kläder på dig? pyjamasöverdel

22. Hur många kuddar har du i sängen? 3

 26. Är du social? nja, gillar ensamhet men ibland är det skönt med sällskap också

30. Tycker du om kaffe? inte än

 36. Känner du någon med samma födelsedag som din? japp, en i min gamla klass

37. Vill du ha barn? ja det vill jag

39. Har du någonsin åkt ambulans? en gång

41. Vad spenderar du helst pengar på? hästar å ridning

 44. Kan du rulla med tungan? aa

 45. Vem är den roligaste människan du känner? Elvira

46. Sover du med gosedjur? aa en hund

47. Vad har du för ringsignal? den vanliga alla har med iPhone

 50. Flirtar du mycket? haha nej det gör jag inte

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? nej

56. Dansar du i bilen? haha hur är det tänkt att man ska få plats? xD

 68. Hur imponerar man på dig? magrutor

 69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? ingen

 70. Har du någon piercing? öronen.

72. Civilstånd? I ett förhållande

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? fb, upks hemsida å lite bloggar

77. Vilket är ditt drömjobb? Psykolog

82. Sverige när det är som bäst? vaaarmt (fast sverige är inte jättebra på att vara varmt tyvär..)

83. Kan du åka slalom? absolut inte

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? min mage eller min ögon (hör ofta hur fina ögon jag har så antar att de är fina.. haha)

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? mina käkar/kinder, fööör tjocka :(

 94. Vad gör dig glad? hästar


Hästbloggar jag läser

Fick en från om jag kunde skriva vilka hästbloggar jag läser å visst kan jag det.

 • http://olinesverkersson.blogg.se
Hon bloggar om sin häst Vitnos, deras träningar osv. Oline är djurkommunikatör och har ett sunt hästtänk. Väldigt inspirerande inlägg.

 • nellieberntsson.se
Tror de flesta vet vem hon är, hon blev känd efter ponnyakuten (tror jag..) Hon bloggar om sin fritid och sina hästar.

 • http://maddefoto.blogg.se

Madde bloggar om sin häst som hon tävlar mest dressyr med men även lite hoppning.

Det är typ de jag läser.. Läser inte så mycket bloggar. Har ni några tips på bloggar så kommentera gärna :)

Verkligen gudomlig röst


RSS 2.0