Rambo och jag idag


vad har hänt sen sist?

Jag har jobbat 4 dagar, de 4 finaste dagarna den här sommaren... har varit helt underbart varm och jag älskar verkligen sommarvärmen. När alla andra klagar på hur varmt det är så trivs jag som bäst. Tyvärr jobbade jag de fina dagarna... Men har varit ledig nu fredag och lördag och de dagarna har varit lika fina så åkt till farmor båda dagarna för att bada och åka båt. Kan inte bli mycket bättre. :)

Igår red jag ut på Rambo, provade en ny väg och hamnade på en jättefin grusväg så där körde vi lite intervaller eftersom Rambo har äckligt dålig kondis så ska köra intervaller lite då och då så kanske han orkar mer efter ett tag. Juste, han var galet pigg till att börja med. Fick sitta och prata med honom hela tiden och ta förhållningar, ibland lyssnade han inte alls så då fick jag tyvärr ta tag rätt mycket i bettet å det gillas inte. Men lyssnar han inte så hade jag inte så myckct val, ville inte ha en häst som bara sprang iväg. Hur som, när han var lite tröttade provade vi galopp och vi fick våran första riktiga galopp igår. Var magiskt :D Det var kanske inte 100% ren galopp, men det var mer än bara med frambenen. Var kanske 90% galopp, var helt fantastiskt :D Å han skötte sig såå himla bra!!! Mycket stolt :)

Annars har det inte hänt jättemycket. Hade planerat att åka till farmor med min syster imorgon och bada men ska regna och åska imorgon så får se hur det blir med det. Hade planerat att bada alla mina lediga dagar och ta vara på den korta sommaren i sverige. Som sagt så får vi se hur det blir med det.

Snart ska vi äta och sen ska jag till Rambo. han fick gå ganska hårt igår och var jättesvettig när vi kom tillbaka till stallet så får se om det bara blir en promenad idag eller vad vi hittar på. Det visar sig :)

Första dagen på jobbet

Idag var första dagen för mig på nya jobbet. Jag jobbar som flygplansstädare på Arlanda. Det var lite svårt att komma igång ibörjan men ju mer man städade ju mer rutin fick man. Vi var på 4 plan och städade totalt men vissa plan var det reda några på och hade börjat städa osv så vi städare inte 4 hela plan. Tror det kommer gå rätt så bra redan från början imorgon då jag kommit in i det mera. Var en som gick introduktionen med mig som jag jobbar med och henne umgås jag med så det är skönt att ha någon man "känner" och är lika ny som en själv. Dock ringde klockan 4.30 imorse å det kommer den göra imorgonbitti också så det är lite jobbigt. Men det var rätt så kul ändå och människorna som jobbade där verkade trevliga. Vissa hade knakig svenska men då pratade de engelska och vi svenska då de förstod svenska å det funkade ju hur bra som helst. Jag är hittills nöjd så får hoppas att jag fortsätter vara det :)

Vatten


Rambo och segway

Idag hos Rambo red jag ut i skogen. travade en kortis för första gången utanför banan å han skötte sig jättebra :) Pappa var med också. Nu blir det mer trav ute för det gillade han. Sen bygger vi på och lär oss galopp också. :) Sen red jag med grimma till hagen. Snällaste 4åringen!


Från idag, Rambo och jag påväg til hagen :)

Annars då, jag åkte segway idag

Jag, Daniel och hans bror

Veckans planer för Rambo (som i för sig aldrig håller men i alla fall)

Måndag: Vila
Tisdag. Vila
Onsdag: Rida på banan, träna ridning i halsring
Torsdag: Uteritt
Fredag: Trickträning, ev. träna ridning i halsring
Lördag: Uteritt med en i stallet
Söndag: Vila

Rambo <3

 
Jag sitter verkligen som en kråka på alla bilder haha

Skylight filter

Fick hem mitt skylight filter idag. Provfotat lite å jag är mycket nöjd!

Två bilder med filtret från idag :)

Så trött på allt klagande

Tänker inte sitta här å skriva ett långt inlägg om det här men kan heller inte vara tyst. Blir så trött på att folk klagar på den nya "trenden" att rida utan bett, det är väl jättebra att man tänker på hästarnas bästa. Hästen kanske inte gillar bett? Blir så trött på folk som skriver att det är fel att rida utan/med bett, låt människor göra vad dom vill. Jag är så himla trött på folk som skriver att travare inte duger, individ som individ. Liksom herregud. Rambo är en travare å jag själv är inget fan av travare (jag är inget fan av någon speciell ras, jag är fan av personligheterna), men han är en häst å vi har jättekul tillsammans å då känner jag att det kvittar om han är travare, adenner eller islandshäst. Jag bryr mig verkligen inte om ras, det är personligheten jag bryr mig om. Det är verkligen det om räknas. Visst, alla har olika åsikter men ge fan i att hoppa på andra! Så fort man går in på en hästblogg ser man inlägg som "travare duger inte" eller en kommentar som "men gud, du kan ju inte rida med bett din djurplågare". Om du inte gillar det hen gör så lämna bloggen å låt det vara!

Nu blev det mycket längre än jag tänkt mig å jag tror inte direkt världen förändras på grund av detta inlägg men iallafall. Var tvungen att skriva av mig. Tack å hej!

Bubblor

 

Mysigaste skogsturen

Idag red jag Rambo i skogen på småstigar för första gången seriöst. Innan har jag bara ridit ut ca 10 min i skogen men idag var vi ute 1 h och 15 min ungefär. Ibörjan fick jag hoppa av några gånger för att han inte ville gå där det var stenar med mig på, men allt eftersom så vande han sig å gick utan problem överallt. Tillslut blev han jättepigg. På vägen hem så kom vi ut på en större grusväg å där ville han springa haha. Jag fick hoppa av för att slippa dra honom i munnen konstant för att han annars skulle sprungit iväg. Han travade stundtals bredvid mig, annars skrittade han jättefort haha. Kul i skogen tyckte han. Red ca 3 km. Ska verkligen göras om :)

Bild från nån vecka sen

Livboj


Lite bilder från igår och idag

 

Shoppat


Den här va ful på bild men den är finare i verkligheten iallafall


Framsidan

Baksidan

Köpte 7 tröjor idag som ni ser ovan, köpte även ett puder och en borste, en bikini - både över- och underdel + vattenmelon :) Brukar inte lägga ut bilder på det jag köper men kände för det den här gången haha. :) Handlade på bl.a. bikbok, JC och vila. Allt kostade 1100 isch så nu har jag inte mycket pengar kvar ;) Men va rea lite här å där iaf så fick mkt för pengarna.

Solnedgång


En av de bästa på jorden

Barichello <3

Mitt öga å blomma


Underbar vecka

Fick i present att hyra Barichello i en vecka. Den veckan har precis passerat å jag hade en underbar vecka med fina vänner å bästa hästen. Mycket trevligt. Finns inte mycket att skriva om det, det var bara perfekt helt enkelt. Nu väntar en ny vecka med nya äventyr. :)

kärlek <3

RSS 2.0