Blomma med en humla på


Mådde tillräckligt bra för att motionera Rambo idag...


..och så ser hans hov ut såhär när jag kommer dit idag...

Om det inte är det ena så är det de andra.. Han hade på något sätt böjt skon och fått av en bit av hoven. Så nu står han inne till imorgon då en i stallet skulle ta av skon på honom så kommer hovis sen på tisdag. Vill inte riskera att han går ute och fastnar med skon någonstans.

Svar

Hoppning/dressyr 
Häst/ponny 
Sommar/vinter

- är skogsridning viktigt för dig? Om hästen gillar skogen så absolut.
- använder du benskydd när du rider? Ska förmodligen köpa ett par till Rambo.
- vad är det bästa med hästar? Att de är hästar...
- är det något du skulle vilja ändra på med din häst? Ändra? Absolut inte...
- är du nöjd med det stallet som du har dina hästar installade i? Hyffsat, men ska kanske iväg å titta på ett annat stall.
- hur länge har du ridit? 11 år isch
- vad är viktigast för dig? Träns eller Sadel? Inget av det, men jag har oftare huvudlaga (kan vara grimma eller vad som helst) oftare än sadel. 
- Borde man få tävla bettlöst? Det tycker jag till 110%! Tänkt på det många gånger...
- Hur mycket tid lägger du ner på "din" häst? Olika. Vissa dagar är jag där mer än andra. Nu när jag är sjuk blir det tyvärr inte så mycket tid alls då jag inte orkar typ någonting. Men 2h typ per dag i genomsnitt.
- När och hur rider du? ca 2-3 dagar i veckan, ibland mindre men sällan mer. Jag rider så lite med bett som möjligt då jag inte vill sabotera hans munn. Försöker rida in honom på halsring så kan vi rida på det istället. Annars rider jag med grimma osv. Ibland barbacka å ibland med sadel.
- är det någon blogg du speciellt gillar? olinesverkersson.blogg.se
Skulle du nånsin kunna tänka dig att bli vegetarian? Nja, varför skulle jag bli det? Jag älskar kött å det är liksom normalt att äta kött. Djur äter djur, punkt.
En snöig vinterdag i en pulka/skidbacke, eller en het sommardag vid en sjö. Absolut det sista, varma sommardagar är så otroligt härligt. Jag är absolut ingen vintermänniska, sommar ska det va! :)
En kväll när man tittar på solnedgången, eller en tidig morgon när man hör fåglarna kvittra? Jag är ingen morgonmänniska så solnedgången blir det för mig.
Hur ser du på rökning, snusning och alkohol? Rökning och snus ogillas för min del, men om man vill röka å snusa så let´s do it :) Alkohol dricker jag själv och tycker det är okej i lagom mängd! Man ska inte dricka för ofta och heller inte för mycket. Yeey, blev en liten föreläsning om alkohol ;)
Favoritras? Fullblod heltklart!


Canon eos 70D

Har köpt en canon eos 70D. Har dock bara fotat lite med den eftersom jag varit och är sjuk (mycket jobbigt). Eftersom jag inte använt den så mycket har jag inte mycket att säga om den förutom att den är otroligt svår att använda. Så mycket finesser och grejer. Men jag lär mig nog så småningom. :)


Här är två bilder tagna med kameran, fler kommer det bli!

Att ha häst

Jag läser en del hästbloggar. Vissa har sjuka hästar och önskar att hästarna blir friska så fort som möjligt så att de kan börja träna och tävla igen. Vissa rider till och med andra hästar medan sin egna häst är sjuk. Jag vill inte direkt hoppa på någon, men duger bara din häst när den är frisk? Jag själv rider Rambo typ 2-3 dagar i veckan, annars går vi promenader/longerar osv. Vi umgås helt enkelt. Självklart vill man ha en frisk häst, men varför? För att man själv ska få träna och tävla eller för att man faktiskt vill att hästen mår bra? Känns som om hästvärlden är så brutal, man är så egoistisk inom hästvärlden. Inte alla, men många. När hästen är sjuk kan man väl passa på att komma hästen närmre?

Jag försöker alltid ta hästen i första hand. Försöker läsa av vad Rambo gillar och inte gillar. Jag lyckas inte alltid å jag säger inte att jag är perfekt, men jag försöker. Han ville inte fångas i hagen dagen efter hårdträningen vilket gör att vi kanske bara "hårdtränar" i form max 10 minuter, eller kanske jobbar i form i skogen istället och ser om det är okej för honom. Jag försöker som sagt anpassa mig. Om Rambo inte gillar något ska jag absolut inte tvinga honom göra det heller. Försöker alltid sträva efter en glad och positiv häst. Å som jag skrev tidigare, jag lyckas inte alltid men jag försöker å strävar mot det! Och ju mer och försöker anpassa mig till Rambo, att han ska vara nöjd, ju lättare vet jag vad han vill och inte vill. Nu kan jag till exempel stryka hårdträning i mer än 10 minuter. Tror nämligen att det är lite för tidigt för honom att ha sån press på sig, tror inte han är redo att jobba på det sättet än. Så jag måste backa å ta det lugnt för att sen prova igen senare.

Jag var inte hos Rambo igår, men idag åkte jag dit och hälsade på honom (mår fortfarande inte bra) å då mötte han mig i hagen. Tror inte han är hästen som vill jobba i form på banan utan han är nog mer slapphästen som vill gå lite hur som och gå i skogen älskar han. Har dock inte blivit så mycket skog för oss, men ska se till att vi kommer ut mera. :)

Vet inte riktigt vart jag ville komma med detta inlägg haha. Blev lite flummigt å blandat men jaja. Och som sagt, ville inte hoppa på någon. Din häst kanske älskar att jobba på banan, vad vet jag?

Sjukling

Igår gick Rambo och jag en promenad i skogen, lite slappt efter två dagars hårdträning så det var nog skönt för honom. Jag mådde dock inte så bra så vi gick bara ca 15 min. Det började med att jag vaknade med utslag i ansiktet, öm + kliande ansikte och dundrande huvudvärk. Utslagen försvann efter en dag men har haft huvudvärk nu i 4 dagar, ont i halsen till å från, svettas ena stunden och fryser nästa och har ingen aptit (jag äter i vanliga fall rätt mycket), + att jag sovit dåligt i fyra dagar nu. Jag har ingen aning om vad det är för fel på mig men jag lever just nu på alvedon i alla fall... Idag får Rambo bara stå så jag får vila mig lite. Någon som har en diagnos på mig? I så fall får du mycket gärna kommentera.

The fooo

Jag är inte människan som blir ett fan av "småkillarsband" (eller vad ni nu kallar typ one direction, the fooo och Justin Bieber). Jag har inget emot 1D och Bieber, jag lyssnar lite på dem men jag är inte världens fan av dem. Men juste the fooo har jag verkligen fastnat för. Det verkar vara assköna killar, de är söta och har riktigt medryckande musik. Jag såg ett youtubeklipp där Nellie träffade dem och de verkar verkligen vara jättehärliga. 


Spola fram liteTvå bilder från idag


Min finaste vovve <3

Rambo börjar bli fin i traven!

Han tuggar mkt på bettet så drf har han munnen öppen typ hela tiden, han är inte helt tillfredsställd med bettet och heller inte helt van. Han har dock blivit bättre, men vi jobbar på det :)


Jag ska klappa honom, inte slå haha

 

Skitfin häst!!!

Idag red jag ordentligt på Rambo (med ordentligt menar jag att jag jobbar honom, när det inte är ordentligt rider jag runt med halsring eller grimma utan krav). Idag hade jag sadel och bett, en vanlig utrustning med andra ord. Eftersom han vilat några dagar nu så började jag med att longera för att se om han var jättepigg och spänd. Han var pigg men inte överpigg så då hoppade jag upp på honom. Skrittade ungefär 15 min för att rida loss honom på volt och rakt spår. Stundtals kände jag verkligen hur ryggen åkte upp :D Sen travade vi. Efter en stund var han helt i form i övergångarna skritt till trav och trav till skritt + att han var i form två hela varv i traven helt stadig. Han skulle säkert fortsatt varit i form flera varv men jag saktade av efter två varv för att sen nöja mig med traven. Vi travade cirka 10 minuter sammanlagt. Idag var han även lika fin i båda varven i traven, han brukar vara finare i vänster varv men som sagt, idag var han lika fin.

Hade tyvärr ingen fotograf idag så jag fyller ut inlägget med en gammal bild på oss

Sen skrittade vi på långa tyglar för att vila oss lite. Sen fortsatte vi med skänkelvikningarna som vi tränat lite på men det var ett tag sen nu. Gick bra undan vänster skänkel men var svårare utan höger men det gick efter ett tag. När han halvt förstod blev han fin i formen samtidigt som han gjorde skänkelvikningarna. Ställning har vi inte tränat något på så även det provade vi lite. Till vänster blev han riktigt fin efter ett tag. ställde sig samtidigt som han var i form. Till höger fick vi dick aldrig till det helt. När han halvt ställde sig men fortfarande strävade emot så slutade jag där. Det får vi jobba vidare på :) Mycket frustig häst efter ridpasset!

Hela ridpasset allt som allt tog ca 50 min så det blev ett långt och hårt pass för Rambo så imorgon blir det nog ridning i skogen. Förresten, kan passa på att säga att hela passet var i glappande tyglar förutom ibörjan i skänkelvikningarna och ställningen där jag var tvungen att hjälpa till lite extra för att tala om vad han skulle göra samtidigt som han tyckte det var jobbgt så han drog fram huvudet och gick på lite. Men så fort han förstod så slappnade både han och jag av. Blev inte direkt dragkamp, men behövde som sagt hjälpa honom lite extra. Nu dyker han inte i övergångarna trav till skritt heller som han gjorde förr. Han börjar bli riktigt fin! Ska börja med galoppen snart också och förhoppningsvis är den lika lätt att jobba med som de andra gångarterna. Sen kommer jag och Rambo garanterat vinna alla tävlingar! Ska be pappa fota och filma nån dag :)

Fotade pay and jump idag på upk


Blommor

 

Kolla skillnaden på Rambo

För tre månader senNu


Han är så himla mycket finare i kroppen :D Så nöjd!
 

Pay and jump + mer humlor/bin/getingar

Dagens pay and jump med Barichello gick dåligt. Punkt. Nej men jag red dåligt, han var inte på hopphumör och det blev missförstånd mellan oss. Men jaja, bättre lycka nästa gång :)

Mycket synd att den sista bilden var ur fokus, annars skulle den blivit rätt cool :)

Humla/bi/geting


Hoppning på Rambo

Idag hoppade jag med Rambo, pappa var med för att filma och bygga hinder. Rambo kändes väldigt skum ibörjan men tror det var en blandning av irriterad på flugor och pigg. Jag skrittade rätt länge för att lugna honom lite. När han kändes mer normal travade jag, travade även över en bom på marken. Mycket duktig.

Sen byggde pappa upp en kryss mycket lågt. Höjde cirka 3 gånger. Sista hindret var på ca 40 cm och det är även det högsta vi hoppat. Jag är mycket nöjd över honom även fast han mer kliver än hoppar. Snart fattar han nog att han faktiskt ska hoppa och inte bara lyfta lite mer på benen. Daniel + Daniels bror fotade också. Här är lite bilder från idag.

 

Den perfekta bilden

Jag väntar på att knäppa den perfekta bilden. Den pefekta bilden för mig är när bilden är utöver det extra. Vill inte ha platta och tråkiga bilder som vem som helst kan ta utan jag vill ha en unik bild. Den perfekta bilden för mig kanske inte är den perfekta bilden för dig. Det gäller att göra upp sina egna mål, man vet när man tagit sin egna perfekta bild. Strunta i vad alla andra tycker, om du gillar din bild så var stolt. Jag väntar på min unika bild :) Här är några platta och tråkiga bilder från idag.

Bilderna är inte redigerade utan de är tagna från olika vinklar där solen var på olika ställen. Jag gjorde alltså inte någon magisk redigering på dem.
 

Naturbilder

 

Mer studentbilder

 

Tränat omhoppningssvängar med Barichello + longerat Rambo

Igår tränade vi omhoppningssvängar på upk. Jag hade Barichello. Vi började hoppa hindrena "normalt" (alltså med stora svängar). Redan här krånglade barichello även fast hindrena var typ 40 cm.. Vi kom i alla fall över alla hinder efter mycket om och men. Sen hoppade vi en omhoppningssväng och det gick jättebra. Barichello blev mycket pigg och sprang på + hoppade utan problem. Efter att vi gjort denna sväng tre gånger så red vi en minibana med ännu snävare svängar. Det va grymtsvårt. Alla förutom en häst i gruppen stannade minst en gång. Barichello stannade väldigt många gånger. Eftersom han krånglade när vi hoppade med stora svängar var det inte konstigt att han krånglade nu. Alla var helt frustrerade efter lektionen för att det var så svårt.. Vi skulle i alla fall träna vidare på detta nästa termin å det behövdes minst sagt.

Idag longerade jag Rambo. Han var pigg och framme. Lite spänd när jah hämtade honom ur hagen men äntligen är det bara jag som har hand om honom :D Då kan jag ha bättre koll på honom. Hur som, longerade honom som sagt. Provade lite galopp också på linan, han halvt galopperade typ 3 steg men annars blev det mest bus och en gång kunde jag inte hålla emot så då slet han sig.. Tur han är så snäll så han springer ju aldrig iväg (vi har inte inhägnad bana) utan han ställde sig och åt gräs haha. Efter det trickstränade vi lite och sen myste vi. Sen gick vi in i stallet för att byta grimma och då skulle han äta på min sko. Eftersom jag inte ville att han skulle käka upp min fot så tog jag av mig skon så fick han leka lite med den. Det uppskattade han nog .Sen var den inåtbucklad när jag skulle sätta på mig den + dregglig haha. Ska bli så kul att ha Rambo för mig själv nu :) Imorgon blir det förmodligen hoppning med Rambo så länge det inte regnar. Då skulle pappa med och bygga.

Studenten <3

 

Studentbilder

Jag på alla bilder, på den sista är det från vänster jag, Elvira och Susanna

Mycket bilder

Har så himla mycket bilder på datorn eftersom jag fotar typ 4 gånger i veckan. Ska installera photoshop så jag kan redigera dom också. Här är en av alla miljoner bilder.


Studenten 2014

Va svinkul att ta studenten, dock lite "vad ska jag göra nu"-känsla... Vill ta ett sabbatsår och jobba men har inget jobb så letar för fullt. Hur som, va jättekul att va hos Susanna och fota innan det började i skolan, var kul att springa ut, att åka flak, att ha mottagning... Att gå ut på kvällen var kul men jag var så himla trött så tråkiga jag hade önskat att jag stannat hemma haha. Var lite för trött å tror jag är mer lättpåverkad när jag är trött så det blev lite snurrigt.

Susanna och jag igår :) Kommer dyka upp bilder lite då och då från studenten här

Min kärlekshistoria

Fick för mig att skriva om min "kärlekshistoria", den är inte jätteintressant men aja, här kommer den iallafall.

Min allra första riktiga kärlek var när jag gick i 9an och killen gick i 7an. Jag var fadder åt honom så vi träffade lite då å då. Det började bra med att vi skrattade med varann å så som vanliga människor men jag tror han upptäckte att jag gillade honom mer än vän så då började han totaldissa mig. Jag, som aldrig varit kär innan, blev skitjobig mot honom. Jag smsade konstant och var på honom, tillslut slutade han självklart att svara. Jag vet inte hur många gånger jag somnade gråtandes.. Jag lyckades i alla fall slita mig från honom en dag och sen dess har vi inte hört vids.

Min andra kärlek var nog när jag gick i ettan tror jag. Det var min kompis kompis.. Vi kom lite längre än jag och den första. Vi strulade, smsade hela tiden med varandra, skickade massa snusksms ;) och han var verkligen jättesöt. Dock gick jag lite för fort fram så även här blev jag dissad. Slutade med att han sa att han inte hade såna känslor för mig så jag accepterade å struntade i honom (fast självklart tänkte jag på honom men jag var inte på honom som jag var med den första).

Min tredje kärlek är även min sista och längst varande och även den kärleken som gäller nu. Det är min fina pojkvän, detta är alltså mitt första riktiga förhållande eftersom jag blev dissad av de tidigare haha. Vårat förhållande började inte jättebra då jag inte hade någon tanke på att se honom som mer än vän medan han va intresserad av mig, detta resulterade i att jag helt plötsligt var i ett förhållande men jag själv inte riktigt förstod det. När jag väl förstått vad som faktiskt hänt mellan oss så dumpade jag honom då jag fortfarande inte hade såna känslor... Tänker inte ta upp hela våran resa hit för då kommer jag behöva skriva en hel uppsats. ;) Det som betyder något är att jag älskar honom NU och att han älskar mig. Att vara kär är inte alltid en dans på rosor, vi bråkar typ ganska ofta och han är en ganska jobbig pojkvän ;) Haha nejdå, han är bäst och vi älskar varandra och jag tänker aldrig mer lämna honom :)

jag och min vackra :) <3 Bild från förra sommaren

Dagens Rambo

Idag red jag Rambo "ordentligt", det var längesen. Brukar mest lulla runt ifall jag sitter på honom, men för det mesta brukar jag jobba från marken. Hur som, red med sadel och tvådelat bett. Vet inte om jag nämnt det här förutom men jag försöker att ha bett på Rambo så lite som möjligt. Ibland blir det 2 gånger i veckan och ibland 1 gång varannan vecka. Jag försöker dock ha det max 2 dagar i veckan, helst 1. I alla fall var det 10 dagar sen han hade bett sist så det fick bli det idag.

Började med att skritta fram självklart. Medan vi skrittade fram hade jag två spön/pekpinnar/whateveryoucallit i varsin hand. Jag försöker lära honom att när jag duttar med spö på vänster bog ska han svänga höger och tvärtom. Detta var första riktiga träning med det uppsuttet, innan har jag tränat det från marken typ 3 gånger. Efter ca 5 min av framskrittningen gick det ganska bra så då slängde jag bort ett spö och red med ett. Det var första gången jag red med spö på honom när jag red ordentligt men han reagerade inte alls på det, va collugn. Nu jobbade vi i form i skritten och stundtals i form i traven i vänster varv, höger är svårare. Sen avskrittade vi och då fortsatte jag träningen med att flytta när jag dutar med spö på bogen. Nu var han sjukt trött i huvudet så han kunde inte stanna på komando (han brukar va rätt bra på det) å inte svänga å ingenting haha. Avslutade det då. Red allt som allt ca 35 min.

Mycket nöjd med träningen. Tror Rambo kommer lära sig detta jättefort. Han verkade glad när jag hoppade upp på honom idag också, som om han hade längtat efter att bli riden på. Han va framåt och positiv. I skritten blev han mycket stadig i formen efter bara ett litet tag. Tanken med att kunna svänga med spö på bogen är att jag senare ska kunna rida helt löst. det är mitt långsiktiga mål, sen vet jag inte om jag har tillräckligt med tid att lära honom detta då han kanske ska tillbaka till sin ägare men förhoppningsvis stannar han.

Här är en bild från förra veckan tror jag när jag försökte få honom att svänga lös. Dock hade jag bara tränat med det från marken då och det kändes tidigt att tro att han kunde det, dock tänker jag att jag iaf kunde prova då. Men ska självkalrt träna med annan utrustning först och sen prova utan igen.

Oredigerade bilder från igår och idag

 

Busig Rambo för nån vecka sen <3


Hoppning vs dressyr

Dressyr är en viktig del i ridningen då det är där man sätter alla grunder. Broms och gas, svänga, halvhalter och så vidare. Men jag personligen kan tycka att dressyr kan bli lite långtråkigt. Det gäller att hålla igång det och inte rida samma sak hela tiden så man tråkar ut sin häst och sig själv. Jag tycker även att när det känns bra så åker jag mest runt och nöjer mig så vilket givetvis är bra så hästen får känna sig nöjd, men när jag kommit till en stadig och fin form nöjer jag mig varje ridpass vilket gör att jag inte kommer vidare. Jag vet heller inte vad nästa steg är för mig i dressyren så detta gör att jag stått stilla ett tag på dressyrfronten. Visst kan jag ha bättre och sämre ridpass men jag kommer liksom inte längre än till en viss nivå..

Har bara bilder på Barichello märkte jag nu, jaja han är ju den bästa så.. :)

Hoppningen däremot är lättare att komma vidare. Man kan höja hindrena, man kan hoppa titthinder, man kan träna på galoppsprång mellan två hinder - länga och korta galoppen, man kan göra omhoppningssvängar osv. Det är även mer fart i hoppningen och det gillar jag. Det ska gå undan. Hästarna tycker oftast det är roligare att galoppera fort och gå lite wild and crazy.. Det är även sjukt härligt att få de där perfekta sprången så man flyger över hindrena och känna att man händer med och allt är 100% rätt. Det är den härligaste känslan som finns! Att få detdär perfekta dressyrpasset är också härligt, men det är inte på samma nivå.

Jag väljer helt klart hoppning. Men som sagt, dressyr är viktig och det är också roligt, men hoppningen är roligare.

Bara Barichello här också haha.. Datorn är bombad med bilder på den hästen :')

Två underbara ridpass

Igår red jag först Joejoe. Han va ganska så springig så försökte få honom lugn utan att slita i honom. Gick väl okej. Vi gjorde öppna och sluta, mkt duktig häst! I skolorna så blev han "seg" och verkligen tog i. Det är speciellt en sluta jag är supernöjd över. När vi travade av var han jättestadig i formen och jobbade mycket bra så jag är jättenöjd över detta ridpass :)

Efter ridpasset med Joejoe red jag Barichello. Detta pass var ännu bättre än ridningen på Joejoe... Så himla nöjd. Vi jobbade på cerpentiner och volter. Jag ställde igenom honom ordentligt och kände så han var framme ordentligt då han lätt segar ihop i dressyren. Han var framme, han var stadig i formen och jag kunde till och med göra övergångar utan att han tappade formen... (jag har svårt för övergångar och Barichello brukar inte vara tillräckligt lösgjord för att behålla formen). Galoppen i båda varven va magisk... Jaa jag har ingenting att klaga på. Min skatt :') Finaste finaste häst!!!

Gammal bild från förr sommen då jag hyrde honom, bakbenen är magiska!

Frågor och svar

Hur gammal är du om fem år?
23 år

Vem var den sista du träffade?
Han som jobbade när jag köpte kebab

Var är dagens planer?
Ta det lugnt och sen sova

Föredrar du att ringa eller skicka sms?
SMS

Vilken ögonfärg har du?
Blå

Vilken är din favoritplats?
Mitt rum

Vad skrämde dig som barn?
Döden och insekter

Sover du med eller utan kläder på dig?
halvt kläder halvt inte...

Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Köpa Barichello och en kamera :)

Flirtar du mycket?
Behövs inte när man har världens vackraste pojkvän :)

Det bästa som hänt 2014?
Det första jag kommer å tänka på är tävlingen i söndag...


Idag red jag utan utrustning på Rambo

Förlåt för att bloggen blivit en fotobomb...

 
 

Rambo igår


Dagens tävling

Idag var det en ponnytävling på upk där jag och Barichello var med. Vi hoppade clear round 80 cm. Jag va sjuuuuukt nervös innan tävlingen xD Iallafall, på framridningen var han lite konsig. Han "bockade" (det han tror är bockningar), ville inte hoppa ett hinder på 20 cm osv... Kändes riktigt dåligt. Sen kom vi in på banan och det var som om han skärpte till sig. Vi hoppade 1an utan problem, ett stopp på tvåan sen hoppade vi två och tre och sen ett stopp på fyran. Det var efter detta stopp som jag verkligen RED, vilket resulterade i fina språng och inga fler stopp. Så grymt satans nöjd!!! :') Här kommer en bildbomb. Det är både från film och min pojkvän som fotat (hade ju både filmare och fotograf, lyx) ;)

Åh bääääästis <3 <3

RSS 2.0