Skogsturen

Idag var det promenad på schemat för Rambo. Tog på sadeln och tränset och gick ut i skogen. Väl där hoppade jag upp och red totalt cirka 20 minuter. Det var första gången han blev riden i skogen utan ledare och han skötte sig gallant. Det var någon gång som han drog iväg lite så jag fick ruska lite i honom men för det mesta kunde jag rida på glappa tyglar. Hade även grimman under tränset med ledrep knutet som tyglar så jag inte behövde ta så mycekt i tyglarna men dom fanns ändå där ifall det skulle behövas. Var supermysigt!


Rambos schema nästa vecka

Måndag: Promenad
Tisdag: Vila
Onsdag: Träning
Torsdag: Vila
Fredag: promenad
Lördag: Tömkörning
Söndag: Vila

Har tyvärr blivit lite mycket bett på honom på sista tiden, två gånger den här veckan + att han kommer ha det på onsdag nästa vecka när jag ska träna. Men har beställt ett indianhackamore som förmodligen kommer på tisdag nästa veckan (eller alltså veckan som kommer..) så då provar jag tömköra med det på lördag. Förhoppningsvis funkar han jättebra på det.

Såhär ser indianhackamoret ut. Ni hittar det HÄR

Lång dag

Åkte till stallet vid 12 idag. Rambo fick vila för han blev ihopsläppt med en annan häst, dom var jättesnälla. Sen fixade vi lite i stallet osv. Var hemma vid 18, då åt jag mat, gick jag ut med hundarna och har hunnit med att plugga ungefär 1h. Nu ska jag ta det lugnt innan partaj och kaffe bärs börjar.

Hästen älskar att äta på mig haha :')

Ikväll tänker jag på dig Wacce!


Foton från idag

Idag var Susanna med till Rambo och agera fotograf. Först gick vi till skogen och fotade med bara träns, sen slängde hon upp mig på honom så för första gången satt jag på honom i skogen ;) Superlugn häst! Sen gick vi till banan och jag red lite medan Susanna fotade. Jobbade honom i skritten men i traven fick han gå lite hur han ville för han har lite svårt att hålla igång i traven. Var första gång jag travade barbacka på honom och även här var han jättelugn. Sen fotade vi lite mer i hagen. Hämtade även presenningen så tränande vi med den en kortis.Tråkigt att jag ser så konstig ut på bilderna.. men Rambo är fin iaf!

Turen var inte på min sida idag


Dagens

Idag åkte jag direkt från skolan till Rambo (vilket jag i för sig gör varje vardag men iaf..). Började med att borsta honom, idag borstade jag i hagen då det var såååå fint vårväder! Rambo var väldigt gosig, eftersom jag borstade i hagen så fick han självklart vara helt lös. Han gick efter mig om jag gick någonstans, åt på mitt hår och var jättegosig. Sen mockade jag medan min pojkvän tog sig till stallet. När han kom så gick vi en runda i skogen, utforskade nya vägar och hittade en ny slinga att gå. Sen bar/bärde vi vatten till hagen så han har något att dricka å sen åkte vi hem igen :)


Vet att den sista bilden har grym kvalité ;) Det var soligt och fint, men han var mot solen så ja, bilden blev liiite mörk och suddig xD Han var påväg till mig så ville inte flytta på mig.

Beautiful


Heest

Igår hoppade jag Joejoe på lektion, vi hoppade en bana. Långsida, snettigenom, långsida, snett-igenom, långsida. Han var sååå duktig! Vi kom bra på alla hinder och jag hängde med bra å han hoppade bra å allt kändes bara så perfekt hela lektionen. För att se film får ni titta på instagram, där heter jag SschenningIdag var jag hos Rambo och tömkörde. Han var också jättefin. Var lättare att slappna av i höger varv, men när man rider har han lättare för vänster.. Skumt! Hur som jätteduktig :D Nemo va även med idag till stallet.


Skitig häst när jag kom :(

Och så en pervers morot på det ;)

Funny horse videosVäldigt rolig video, vissa klipp är lite hemska men det mesta är roligt och kul. Älskar i slutet när han blir sparkad och frågar "fick du dedär på film? It´s awesome" istället för att bli arg på hästen haha.

3h tråkigheter

När jag gick av bussen fick jag mail av min lärare att vi inte skulle ha matte, det betyder alltså att jag inte skulle ha nån lektion fören om 3h, suttit nu i 1,5 h å väntat forever alone, nu är det lika lång tid kvar.. Börjar bli riktigt trött på att vänta!

Ta vara på tiden

Nu när jag är hos Rambo 5 dagar i veckan och upk 2 dagar (alltså är i stallet alla dagar i veckan), har en hund, går på gymnasiet och har pojkvän gäller det verkligen att ta vara på tiden. Har haft det lungt i skolan ett tag nu men nu börjar det komma in mer uppgifter så nu gäller det att hinna med allt. Idag var jag i skolan, åkte direkt till stallet, varit hemma och ätit + tagit det lugnt i 2h, nu ska hundarna ut och sen ska jag duscha. Egentligen skulle jag kunnat plugga dedär två timmarna men det är ju så skönt att bara sitta.. Ska iallafall som sagt ut med hundarna och sen duscha och sen sova. Blir otroligt trött av att vara igång hela tiden eftersom jag på senaste tiden innan jag började ta hand om Rambo inte haft så mkt att göra så har jag blivit lite lat av mig. Snart kommer det bli rutin att ha mkt att göra precis som det var förr.

Imorgon ska jag först till skolan, sen hem och plugga och sen vidare till upk för att rida Joejoe. :) Love life!

Min otroligt vackra hund!

Glad häst

Idag kändes Rambo riktigt glad och positiv men blev ändå inte PIGG utan han lyssnade perfekt. Gick en promenad först med grimma och grimskaft. Han var inte lika tittig på allt idag och han gick på i bra tempo. Om jag sprang gjorde han det och om jag stannade gjorde han det utan något tryck alls i grimman. Sen gick vi till banan och tränade med presenningen. Idag gick han över det massa gånger. Sen var det tydligen dags att rulla sig tyckte Rambo så han la sig ner utan att tänka på att han låg nära presenningen så när han gick upp skvätte det sand på presenningen och han blev jätterädd å sprang därifrån. Som tur va är han en sån snäll häst så han stannar på en gång. Här kommer bilder från idag (borde få cred för att jag är så duktig på att uppdatera med bilder och för att jag faktiskt uppdaterar i princip varje dag!) Eftersom jag har dåligt minne på mobilen (dags att rensa den!) så fick jag ta kort från snapchat och printscreena bilden..


Och så en selfie på det ;)

Fina Rambo :)

 

Bilder från i lördags

Trött + planer för Rambo

Sovit väldigt dåligt den här veckan och igår natt som jag max 5 timmar och inatt sov jag inte heller mer än det så är riktigt trött nu. Väldigt skönt att ha en lugn söndag, skönt att Rambo kunde vila idag utan att påverkas på ett dåligt sätt (typ krypa ur skinnet). Var bara mocka och fixa påsar + att jag borstade honom och som jag skrev i inlägget under att jag satte på honom i typ 5 min.

Eftersom Rambos ägare är gravid och inte mår jättebra så ska jag ta hand om Rambo alla dagar förutom tisdagar och torsdagar (eftersom jag rider på upk då så jag inte hinner) ett tag framöver. Han kommer därför vila på tisdagar och torsdagar, hans ägare kommer att mocka och fixa i stallet dom dagarna. Veckoplaneringen för Rambo ser ut såhär:

Måndag: Promenad
Tisdag: Vila
Onsdag: Tömkörning
Torsdag: Vila
Fredag: Longering
Lördag: Rida
Söndag: Promenad/vila

+ träning med presenning, trickträning, mys och bus i hagen. Får väl se om planeringen håller, kommer såklart anpassa efter hur han känns också. Typ ge mer vila om han är trött eller motionera mer om han är pigg..

Rambo lördag + söndag

Lördag
Igår hos Rambo red jag. Longerade lite för att känna lite på honom. Han var lite trött så hoppade upp på honom med sadel, repgrimma och ledrep knutet som tyglar. Skritt + trav, gick jättebra. I skritten var han väldigt avslappnad, i traven var han lite av å på, sprang fort ibland å ibland dog han (typiskt unghästar). Sen tog jag av sadeln och skrittade av barbacka. Superduktig!

Söndag
Idag satte jag bara på honom för att få lite bilder - pappa var med. Var modig idag och hoppade upp utan att longera eller rida med sadel först utan hoppade direkt upp barbacka. Skrittade på satte på honom 5 min sammanlagt. Även idag hade jag repgrimma och ledrep. Här kommer bilder från idag. Förutom detta fick han vila.Sova

Nu ska jag sova. Ja, vilket tonåring går isäng kvart över 10 på en fredag? jag :D Nej men jag är grymt trött så ska ta å sova oavsett om det är normalt eller inte ;) Godnatt :)

Fick bli en bild på mig, jag och Susanna måste verkligen ut å fota igen :)

http://angelicablick.se/

Hittade precis en blogg med otroligt fina bilder och avgudar verkligen hennes hår och stil på kläderna. http://angelicablick.se/Checka in hennes blogg, http://angelicablick.se/

Mycket häst

Dressyr på Waldemar igår
Igår red jag två gånger i rad. Först dressyr på Waldemar. Det händer typ aldrig att jag rider honom och han har en väldigt fin häst så det är tråkigt. Hur som är jag väldigt glad att jag fick rida honom igår. Han blev fin efter typ 20 minuter. Lite ostadig i formen men det blev bättre å bättre. Själva övningen efter framridningen var att gå på 10 meters volter och ställa igenom i skritt. Sen fick man trava lite då å då när det kändes bra. Han blev otroligt fin i sidan å formen! Detta gjorde vi i båda varven. Sen gick vi på stora volter och galopperade lite. Här var han inte lika fin men jag är nöjd. I avtravningen var han jättefin å min ridlärare sa att han hade långt och fint steg. Mycket nöjd över detta pass i helhet.

Hoppning på Pimpim
Sen hoppade jag på Pimpim. Han var lite långsam i framridningen men eftersom han alltid blir piggare när man börjar hoppa så var det inget jag brydde mig om särskillt mycket. Vi började hoppa fram på ett kryss i trav. Jätteduktig häst. Sen galopperade vi runt på spåret och hoppade 2 hinder på vardera långsida. Jätteduktig häst nu också. Sen höjde hon och han hoppade fortfarande undarproblem. Sen bytte vi varv och nu började Pimpim bli taggad vilket gjorde att jag höll för mycket i handen (jag drog inte, men han är så känslig så det behövs inte mycket för att han ska reagera på det). Min ridlärare sa att jag låste honom och det tror jag också.. Detta gjorde att han började korva sig och stanna. Fick släppa i handen och då sprang han automatiskt fortare och "tog tag" i hindret och hoppade utan problem. Men innan den sista gången jag kom på (när han började stanna) så är jag hur nöjd som helst och jag hade verkligen glömt hur rolig han var!

Rambo idag
Idag så började jag med att longera honom för att han skulle få springa innan vi gick på promenad så jag inte behövde ha en häst som flög på mig av energi.. Han var dock inte pigg idag. Han fick hur som trava rätt mycket, ungefär 20 minuter trav sammanlagt. Sen blev det lite galopp med bockinslag också, alltid roligt att galoppera sa Rambo ;) Sen var det dags för promenaden. Han fick inte skritta av i longerlinan utan vi gick på en gång så han var lite anfådd till en början men det lugnade sig rätt fort. Han slappnade av stundtals och gick med långt huvud. Men det blåste så då och då var han tvungen att checka läget ;) Hästen verkade mycket nöjd när han fick gå ut i hagen! :) Imorgon blir det tömkörning och på söndag blir det ridning, eventuellt tvärtom men tror pappa skulle med på söndag å vill gärna ha film och bilder på när jag rider nu så man kan jämföra med lite senare. (btw, om ni inte märkt det så har jag skaffat en egen kategori till Rambo)

Bilder från idag, tyvärr har jag ingen bild på hur han såg ut förr i kroppen men kan lova att han tar sig, det går åt rätt håll. Nu ser han ju faktiskt bra ut, lite svankig men snart så. :)

Rambo och snökaos

Tur jag slutar skolan tidigt på onsdagar för ikväll har det verkligen snöat, alla bussar har varit inställda så ja, ni kan ju tänka er själva.. Hur som så skulle jag gå på promenad med Rambo idag men han halkade tyvärr så vi gick till banan och longerade och tur i oturen var det väl bra i alla fall för han hade massa med energi. När jag släppte ut honom på linan för att skritta fram galopperade han å slängde sig, samma sak när vi bytte varv. Han fick trava mycket och göra av med lite energi i alla fall. Sen mockade jag å fixade allt i stallet och sen gick jag ut och tränade med presenningen igen. Idag gick han över presenningen, lite tveksam men han gick efter ett tag. Jag la ut den i hagen å satte mig på andra sidan av den, det enda sättet för honom att komma till mig var att gå över den, om han försökte gå runt den så flyttade jag mig. Tillslut förstod han det och gick över :) Han tycker det är så kul att träna med presenningen, han är verkligen nyfiken på den! Och det bästa med att göra det i hagen är att han kan vara helt lös så jag varken tvingar honom till någonting + att han kan springa iväg om det blir läskigt (å om han springer iväg kommer han alltid tillbaka och frågar "var det verkligen så läskigt som jag trodde??". Underbar häst, så positiv :)

Snökaoset (tycker det är väldigt intressant att det är en onsdag, precis som förra året.)

Let her go - Andy, Andrew, Joseph och Josh


Dagens Rambo

Idag red jag för andra gången på Rambo. Hade repgrimma och ett ledrep som jag knöt fast som tyglar, började även med att rida med sadel för att känna av honom lite i ca 10 minuter. Han hade lite svårt att gå på banan då det var väldigt knöligt av snön så skrittade bara. Sen hoppade jag av och tog av sadeln då han var coollugn. Hoppade upp barbacka och försökte skritta (det var hans första gång barbacka). Han var fastfrusen i typ 5 minuter men sen började han gå. Han var lika lugn här, skrittade bara i 5 minuter då jag inte vågade riskera att det började gå dåligt å han blir rädd.. Nästa gång blir det lite längre stund :)


Rambo idag

Rambo 16/3-14

Idag gick jag, pappa, Rambo och Nemo en promenad på typ 1h. Miljötränade lite vid en fors och ett hus. Sen fick han gå ut i hagen och vi tränade med presseningen. Idag kunde jag lägga den på honom på en gång. Bilder från idag, alla är fotade av pappa.

Båda två är ungefär lika snygga på sista bilden ;)

Dagarna som gått

Tisdag: Red Joejoe. Jag tycker egentligen inte riktigt att jag passar med honom då han är grymt känslig å jag vill gärna kunna hålla liiiite i hästen utan att backa den... Hur som så blev han faktiskt väldigt fin på framridningen. Sen hoppade vi hinder, 4 galoppsprång, hinder. I början kom vi på 4,5 språng. Fick länga honom lite å då kom vi på 4 bra. Sen efter ett tag kom vi på 4 små (han blir mer å mer taggad ju längre lektionen gick) xD Så då rev han en gång, kom igen och gjorde en ordentlig halvhalt mellan hindrena å då hann han hoppa upp sig. Hoppade 85 som högst. Hade gärna velat att hon höjde ännu lite till så det kanske va 95 åtminstone men jaja... Får väl nöja mig med 85 ;) Joejoe är en otroligt duktig häst som hoppar ALLT så då vill man ju liksom passa på att hoppa högt.

Onsdag: Gjorde teoriprovet för körkortet och klarade det. Nu hade jag bara uppkörningen kvar.

Sen efter det åkte jag till Rambo vilket är min kompis häst som jag tar hand om tre gånger i veckan (onsdagar, lördagar och söndagar) sen en vecka tillbaka. Han är en unghäst som bara blivit lite riden i skritt och trav så han ska ridas in. Var hur som där å skulle longera men blev mer tricksträning. Sen fick han gå ut och jag lunchfodrade. Satte mig utanför hans hage å åt frukost medan han lunchade och sen tog jag fram presseningen och gick in i hagen. Till en början trodde han den skulle äta upp honom så då höll jag den bara still (eller så still det gick, det blåste rätt mycket). Tillslut gick han över den trots att den blåste och lät, jag kunde hålla den emot och på honom. Han till och med åt på den. ;)

Torsdag: Körde upp och klarade det, fick alltså körkort denna dag. En otrolig lättad då jag tycker det tagit på kraftertna att ta körkort. Men nu har jag äntligen klarat det! :) Åkte (körde) till maxi när jag kom hem å käkade klass + beställde tårta. Sen skulle vi till en djuraffär men hittade inte dit (höhö). Sen åkte jag hem till Daniel i typ 20 minuter å hälsade på innan jag körde till stan för att hämta upp Malin. Sen åkte jag till stallet.

Där dressyrade jag på Pimpim. Vi var ute, var första gången för mig ute detta år och bland dom första gångerna för Pimpim så han var väldigt spänd och trippig. Efter ett tag slappnade han i alla fall av och tog lite längre steg. Ganska nöjd över passet i helhet.

Fredag: Var i skolan 8.30 - ca. 10. Sen åkte mamma och jag till ankorna och fotade lite (se bilderna i inlägg nedan). Åt även hamburagare på McDonalds. Sen åkte jag till stan för att träffa Daniel, han handlade lite. Vi blev klara rätt snart så åkte hem till honom ett tag innan det var dags att åka hem för att äta och se let´s dance.

Lördag: Idag åkte vi först och klippte Nemo, han blev såå fin :D Sen körde jag till Rambo och lunchfodrade. Eftersom dom smälde i närheten (ingen aning om vad eller varför dom smällde..) så fick Rambo gå in i stallet ett tag bort från blåst och sånt som gjorde honom ännu räddare. Ibörjan var han väldigt spänd i stallet också men sen slappnade han av. Började med att borsta honom och han fick även stå inne medan jag mockade också bara för att han skulle känna sig trygg. Han fick vila idag på grund av dåligt väder + smällarna så han fick gå ut i hagen igen och på en gång spände han sig jättemycket.. :( Hoppas det inte smäller imorgon när jag är där så vi kan träna lite.

Nyklipptna Nemo

Rambo idag som bara åt när jag skulle fota honom :/

Åt även tårta idag :D Dålig bild men va iaf blåbärstårta, var suuupergod!

Fler fågelbilder från idag


!

 

Tema ”tävling”


Min hobby


True

 

I see fire - Jasmine Thompson


Dagen i korta drag

Idag var jag hos Susanna för att filma våran svenskapjäs, otroligt svårt att skådespela! Jag spelade inte in så mkt, blev mest susannas och elviras scener, vi ska iallafall fortsätta imorgon och förmodligen på fredag igen. Nu ska jag plugga lite innan jag går ut och fotar, då får Nemo hänga med och sen blir det mer plugg.

Gammal bild på mig

Grattis!

Idag fyller min stjärna 3 år, grattis fina vovve <3
 
 
 

Hästporträtt


Fotolista

Tog bort vissa dagar å orkade inte fixa siffrorna därav den dåliga räkningen ;)

Dag 1: Hästporträtt

Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema ”tävling”
Dag 8: En favoritbild
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 12: Tema "ridpass"
Dag 13: Tema ”ljus”
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 18: En bild som väcker känslor
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 28: Tema "vänskap"
Dag 30: Valfri bild

Haha grymt!


Fotade igår

Eftersom photoshop tydligen inte va installerat på den här datorn så kommer här oredigerade bilder..

Älskar den sista bilden när han typ dränker sig själv ;)

I högtalarna


Beneath your beautiful - Tiffany och Chester


Drar till stallet å rider prinsen

Svettiga charmtrollet i sommras <3

Dark horse - Tanner Patrick


Guldet blev till sand


De senaste dagarna

I torsdags hoppade jag Barichello. Övningen var en volt på ena kortsidan med ett hinder på x, sen snettingeom med ett hinder och en volt på andra kortsidan över hindret på x. Det gick jättebra. Red fram honom jättemycket på framridningen så han va framme när vi hoppade. Nu va allt i galopp så det var lättare än att hoppa i trav. Sen gjorde vi samma övning fast åt andra hållet å nu var det två plankor på snettigenom hindret så där fick vi två stopp, men sen hoppade han.

I söndags jobbade jag med den stadiga frukosten två alvedon. Jobbet gjorde att jag mådde sämre igår i skolan. Hade huvudvärk och mådde bara allmänt dåligt så idag är jag hemma från skolan igen med samma stadiga frukost som i söndags.. Känns som om förkylningen aldrig kommer bli bra. Ska heller inte rida idag. Imorgon blir det skola igen iallafall, får inte missa för många mattelektioner. Sen får vi se hur jag mår på torsdag men ska försöka ta mig till skolan för vill inte missa ridningen på Barichello.

Händer alltså inte så jättemycket intresant här, försöker bara bli frisk vilket går lite sisådär. Tycker det är lite intressant att de jag smittat (typ Susanna och mamma) redan är friska (eller iallafall så gott som friska), och pappa som blev sjuk samtidigt som mig är frisk, men jag är fortfarande typ lika dålig.. Jag var på bättringsvägen men jobbade och var i stallet hela söndagen så ja, jag får väl skylla mig själv.

RSS 2.0