Hoppning på Barichello

Kom precis hem från ett hoppass med Barichello. Han va rädd för allt. Det blåste jättemycket så allt va jätteläskigt. Skogen bredvid banan var läskig, hans egna skugga vad läskig, det va lite mörkare i markenpå vissa ställen så det va ju också läskigt... Vi började hoppa bana direkt och första rundan gick jättedåligt. Tusen stopp och en springig häst. Här hoppade vi ca 50. Andra rundan var ca 70 å då hoppade han bättre. Han hoppade mycket fint på två hinder! Stannade på två hinder av 7, men resten gick bra... Får väl nöjd mig med det, när man har Barichello får man inte hoppas för mycket ;) (även fast han kan hoppa är det inte alltid han vill). Springa fort kunda han idag iallafall... srang i 180 haha, söten :')

Från idag

Hestisar

Idag red jag inte men fotade min grupp när de hoppade. Här är lite bilder från idag (inte ett dugg nöjd!) (oredigaread..)


Skolan snart slut

Imorgon ska allt i skolan in. Hade fem uppfiter kvar när jag vaknade idag men jag är lika lugn som alltid. Har fortfarande inte löst mitt mattetal som ska redovisas imorgon, np, eftersom jag inte kan den... Men fortfarande lugn, vet att det kommer lösa sig hur som, allt löser sig! Jag är iallafall redo för presentationen imorgon i naturkunskap, rätten och samhället är i princip klart, gymansiearbetet ska jag fixa till imorgon, matten löser sig senare idag på något sätt, naturrutan i naturkunskapen är väl inte riktigt klar, ska prata med min partner imorgon i skolan. Annars är allt annat klart tror jag. Skönt att saker å ting börjar ta slut i skolan :)

Nu blir det att ta det lugnt och vila huvudet (haft ont i huvudet i några timmar nu så tog alvedon), ut med hundarna om nån timme, sen äta och sen åka till Rambo :) Hoppas du inte heller har så mycket kvar i skolan nu så man får vila upp sig :)

Trött

Somnade ca 23.30 igår å vaknade 11.00 idag... Sjukt skönt! Nu ska jag försöka kravla mig upp ur sängen. Btw, har tuuusen myggbett som kliar asmycket :(
 


2 bilder från tömkörningen igår med Rambo

Mer bilder från igår (oredigerade)

 

Stundentskiva

Bild från middagen innan vi gick till skivan

Blommor

Fotade lite mer blommor idag. Blommorna jag fotade förr som jag sa att jag skulle fota senare igen är inte fina längre men hittade andra rosa blommor att fota. Blev inte alls nöjd med bilderna men aja, här kommer lite bilder från idag i alla fall. Oredigerade för har fortfarande inte installerat photoshop...


Fotat



Var ute och fotade nyss. Tog 211 bilder men efter rensningen var det bara 44 bilder kvar å ändå lämnade jag några halvdanna... Var jobbigt fotoväder med sol, moln, sol, moln så var tvungen att ändra inställningar 24/7. Hur som är dehär de bilderna som blev bäst. Den sista blev inte jättebra, ska fota om det där trädet någon dag för den har grymt fina färger.

Händelserika dagar

Igår gick jag upp vid 11, åkte till gamlisgrillen för att köpa kebab. Vid halv 2 åker mamma och jag till katt och hund för att köpa ett regntäcke till Nemo. jag skjutsade hem mamma sen åker jag och Nemo till Rambo. Åkte hem vid halv 5 för att hämta Malin, åkte till stan för att släppa av Malin och hämta pappa. Vi gjorde lite ärenden å sen va jag hemma vid 18.30.

Den här veckan kommer ta all min energi. Imorgon har jag mattenationella så ska vara i skolan 8.30. Sen hem för att duscha och fixa mig och sen ska vi ha skiva. Kommer komma hem sent å sen börja 8.30 på torsdag. Ska rida på torsdagskvällen också så kommer inte komma isäng så tidigt. Sen skola 8.30 på fredag för att hålla pressentation, sen Rambo. På lördag ska jag vara i stallet 7 för att morgonfodra och söndag börjar jag jobba 7 och sen åka till Rambo...

Man kan inte direkt säga att jag inte har händelserika dagar ;)

Saker jag absolut inte klarar mig utan

  • Min pojkvän
  • Hästarna (framförallt barichello)
  • Min hund Nemo
  • Min mobil
  • Datorn
  • Energidricka
  • Mina vänner (speciellt Elvira)
  • Musik

Flitig

Idag ringde klockan 5.30, åkte till Rambo för att ta ut hästarna, hann även mocka och fixa mat innan jag åkte vidare till upk för att jobba. Sen åkte jag hem och åt lunch och sen åkte mamma, jag och Nemo till Gotsunda för att hälsa på pappa som jobbade där idag. Sen släppte jag av mamma och Nemo och jag åkte vidare till Rambo för att longera. Åkte hem å duschade å nu har jag suttit i typ en timme. Nu ska jag klä på mig och sen gå och möta pappa med hundarna, sen middag och sen fårjag äntligen kväll utan något mer att göra.. Chilla framför tv:n och se cafe bärs och partaj (om jag kan hålla mig vaken till 11...)

Rambo på tömkörningen igår

Ge mig pengar

Provade Daniels brors kamera igår och är grymt inspirerad att köpa en ny och byta upp mig.. Synd att pengarna till det inte finns. Han har en canon eos 7D.

Här är två oredigerade bilder jag tog med den, för att aldrig ens sett kameran innan å inte ha någon aning om vart man hittar saker i den (den är rätt annorlunda jämfört med pappas 450D) så måste jag säga att de blev riktigt bra. Mycket nöjd :)

Det går framåt

Förlåt för dålig uppdatering men det är så mycket i skolan och så är jag i stallet på min lediga tid så blir inte mycket tid över. Hur som har jag lite tid nu innan jag ska åka till Rambo så tänkte uppdatera er lite om hur det går med träningen på Rambo.

Han är världens snällaste fortfarande, sköter sig varje dag. När man kortar tyglarna i skritten när man rider så är han så himla fin (ska försöka få honom att jobba bara genom att jag rider med sitsen också, men det kommer senare), i traven går han fint stundtals men orkar inte så länge. Dock blir det längre och längre tid han går fint. Tror verkligen på honom i dressyren! Ska förmodligen hoppa på lördag (om det är fint väder och pappa vill med och bygga hinder) så då ska jag be honom filma när jag rider fram så ska ni få se hur fin han blivit :') Galoppen har jag inte jobbat något mer på så det måste jag ta tag i så han lär sig där. Så fort han lär sig galoppen så är det bara att successivt jobba honom där så tror jag att även rambo (trots travare) kommer kunna bli kort och fin där. Han är så himla positiv och vill lära sig så jag ska ta vara på den positiva inställningen han har till typ allt. :) + att han aldrig är startad så han är inte en "riktigt" travare trots att han är travare... Han travar inte som en travare när man rider/longerar osv så det är en fördel för mig :) Jag är egentligen inte så van med travare så det underlättare absolut för mig att han inte är startad.

Jag är mycket nöjd över Rambo och mig. Vi tar oss framåt (förmodligen långsammare än alla andra), men att vi tar oss framåt är bra bara det. Jag har aldrig ridit in förr eller utbildat en häst helt själv så vi tar det långsamt så jag inte förstör honom. Hittills är jag mycket mycket nöjd över min och Rambos insats :) (Och jag fick ju världens snällaste häst som förstahäst att rida in!). Tror kanske att jag tar ut tränare en gång till innan sommarlovet för att se om tränaren ser utveckligen vi gjort och se vad hon säger :)

Bra musik



Det här är bra musik på riktigt! Redan lyssnat på den typ hundra gånger, lär bli en del fler lyssningar till på den innan jag spelat sönder den ;) Den får mig att le och må bra! Kärlek <3

Enda för mig

Detta minilov har jag och Elvira kollat på forsränningen. Jag, Elvira och Daniel grillade hemma hos Elvira. Jag har ridit Rambo och på upk - Killen och Joejoe. Börjat lite med galopp på Rambo (okej det va lite innan lovet men har inte skrivit om det så...) och hoppat med honom. Han tar sig, blir duktigare och duktigare. Morgonfodrat hos Rambo och sovit. Typ det..

Haft en bra lov, tagit det lite mer lugnt än vad jag brukar på mina lov så det har varit jätteskönt, men inte en enda dag har jag varit sysslolös. Me like :) Idag ska jag till Rambo och intervallträna då han har grymt dålig kondis! Kanske ut och fota lite också, får se.

Rambo börjar bli riktigt riktigt fin i skritten!

Skutt :)

 

Två egobilder ;) Morgonrock å solglasögon it the shit ;)

-----

Namn: Matilda
Ålder: 18 år
Längd: Cirka 178 cm
Sko-storlek: 39
Född: I Uppsala
Bor: Uppsala
Gör just nu: Lyssnar på musik, chattar och bloggar
_________________________________________________
Allmänna frågor
Nämn tre bra egenskaper om dig: Snäll, bryr mig inte om vad andra tycker om mig och det jag gör, självständig
Nämn tre mindre bra egenskaper om dig: Envis, självständig (ser det som både positivt och negativt), hatar att prata om känslosamma saker
_________________________________________________
Vad är du rädd för: Spindlar
Det roligaste jobbet du haft/har: Bara jobbat i stallet så inte mkt att välja på, men det är kul.
Har du körkort och egen bil: Endast körkort
När tog du ditt körkort: Typ 1,5 månader sedan
När grät du senast: Vet inte
När skrattade du senast: Idag någon gång
Vem åt du mat med senast: Familjen
Vad ville du, som liten bli när du blev stor: Hovslagare
Hur många gånger har du besökt ett sjukhus där du själv varit patient: en gång
Värsta smärtan du råkat ut för: Fysisk smärta? I så fall sprickan i nyckelbenet
Har du någonsin sportat: Ridning och tennis
__________________________________________________________
Har du varit utomlands någon gång: Två gånger
Vilken plats var finast: Italien
__________________________________________________________
Lite mer personliga frågor
Rökt: Aldrig
Snusat: Aldrig
Druckit: Ja
Har du piercing eller tatuering: Hål i öronen bara
Hur ska en kille vara/se ut för att du ska falla pladask: Jadu.. jag faller för killar som inte vill ha mig.. Dock hittat en kille som jag både fallit för och som vill ha mig :D
Har du sårat en kille riktigt ordentligt någon gång: Skulle tro det
Har du blivit sårad av en kille riktigt ordentligt någon gång: Ja
_________________________________________________________
Antingen eller frågor
Storstad eller landet:  Landet
Hamburgare eller pizza: Vet faktiskt inte
Kött eller fisk: Kött
Hund eller katt: Hund
McDonalds eller Max:  Max
Sommar eller vinter:  Sommar
Vår eller höst: Vår

Den absolut finaste i den här världen!



Älskade Barichello <3 Den 1 Juni kör vi ponnytävling (avd. B eftersom jag är 18), 80 cm. Hur taggad?!?!?!? :D

Musiktips


RSS 2.0