Vad jag fick i present av familjen

  • Ricinolja
Gör så håret växer snabbare och ger mer lyster till håret. Provat det en gång men antar att de tar lite längre tid att få resultat. Hoppas det blir bra!

  • Kylplatta
Tror det heter så. Min dator kan stängas av rätt som för att den är för varm så nu hoppas jag på en icke överhettad dator. Hittills har den funkat jättebra, datorn är inte alls varm.

  • Gucci-parfym
Luktar aaaaas gott!!!

  • Choklad-chips
  • Presentkort på kicks
  • nattcreme
  • elevensval på Pimpim, hoppning på måndag (som privatridning)
  • Vita ridbyxor
  • ridbiljetter (om någon är borta får man rida om man har såna biljetter)
Jag tror det var allt :) Fina presenter som jag hade önskat mig så jag är jättenöjd!

Bilder från picknick med Susanna och Elvira idag

Bjuder på den sista ;)

pay and jump + pay and ride

igår var det pay and jump med Olle 70 + 80. 70 kändes dåligt, vi kom fel på de flesta hinder men han rev inget, felfritt alltså. I 80 kändes det såå mycket bättre. Vi kom fel på ett hinder men annars hoppad han jättefint. Felfritt även här. :) så söt liten häst.

Pay and ride idag på Rowan LB:1. Framridningen kändes bra. På banan blev han lite spänd som vanligt, började inte så bra men ju längre in i programet desto bättre. Lägningarna blir mer än jag trodde vilket ledde till att jag hade svårt att fånga upp dom.. Jag har har tydligen alltid ridit fel på ökade skritten. Har längt tyglarna på en gång när jag saktat av till skritt men ska bara vara längre tyglar på diagonalen.. Fick veta det idag. xD Och sista halten blev kaos som vanligt. Han stannade för tidigt och på riktiga tävlingar låter jag honom stanna och hälsar och då får mellan 4-6 på den, men eftersom det var träning tänkte jag att jag skulle rida fram till där man ska stå och han krånglade jättemycket.. Backade, snurrade, gick åt sidan osv.. så fick en 1:a på den. 59% så rätt så dåligt, men känslan var helt okej.

 
 
 

Underneath your clothes


26 Juni

Idag är det den 26 juni vilket betyder att de är min födelsedag, fyllar 18 år. Den kommer att firas genom att först öppna presenter och käka jordgubbstårta (min favorit). Sen drar jag till upk för att rida en pay and jump 70 + 80 med Olle. Sen hem å äta och duscha och sen ut på krogen med Elvira. Kan inte bli mycket bättre :)

Jag och bästa pojkvännen :) <3

Billionaire


Random

jag har insett att min senaste kyss var: med Daniel
jag har lärt mig: att älska
jag lyssnar på: Lotta på liseberg
jag pratar: ganska mycket
jag tycker om: mina vänner
jag avskyr när folk: ljuger
min bästa vän är: vet inte
min första bästavän heter: Shajwan 
kärlek är: svårt
bästa tiden i mitt liv: var runt nyåret för ett halvår sen, då var jag riktigt riktigt lycklig
om jag fick en sak i hela världen: skulle det vara att få Wacce, eller iallafall få träffa honom
när jag borstar tänderna: blir dom fina
när jag lagar mat: lyssnar jag på musik
jag tänder på: badass
jag är rädd för: att Nemo och pojkvännen ska försvinna
den värsta känslan är: att inte räcka till
den bästa känslan är: lycka
jag är bäst på: att anpassa mig
jag är sämst på: att vara social
om jag var ett djur skulle jag vara: ett lejon för de sover 20h/dygn
jag kommer alltid att vara: lat
det finaste som finns är: kärlek och vänskap
i sommar: ska jag ha det BÄST
sist jag verkligen grät var: kommer faktiskt inte ihåg
jag kan: bli riktigt riktigt sur
jag kan inte: åka skidor
när jag vill tänka går jag: in på mitt rum
min mobiltelefon är: en dumphone
när jag vaknar på morgonen: vill jag bara somna om
innan jag går och lägger mej: tittar jag facebook
just nu tänker jag på: min kille
bebisar är: söta
idag har jag: ridit
ikväll ska jag: chilla
imorgon kommer jag: chilla
jag vill verkligen: träffa Wacce

Pay and jump x2

Någon gång förra veckan hoppade jag 70 + 80 cm med Aramis. 70 cm kändes rätt dåligt, kändes som om vi kom fel på de flesta hinder men såg bättre ut på filmen. 80 cm gick bättre, tror jag var rätt nöjd med den klassen :) Felfritt båda klasserna


Jag och Aramis förra veckan

Idag hoppade jag 70 och 80 cm med Barichello. 70 kändes dåligt men såg bra ut på filmen. Fick runt 3 stopp. I 80 hoppade han fint på 1:an och 2:an, ett stopp på 3:an men hoppade den sen. Hoppade allt fint fram till 6:an där vi stannade 3 gånger. sen hoppade han sista fint också. Nöjd med 80 klassen och de krångla bara på ett hinder.

Jag och Barichello idag

Bästa Nemo

I fredags gick pappa, jag, Nemo och Dante en runda i gamla uppsala på kvällen efter all midsommarfirande. Rundan är typ 7-8 km och Nemo fick gå lös den mestandels av tiden. Han var sååååå grymt duktig! När han märkte att han kom lite för långt framför oss så stannade han och väntade och gick sedan på min sida. När han hade stannat och luktat/kissat kom han springandes ifatt oss och gick på min sida.. Åh bästaste bästaste hund <3

Kom precis hem från en promenad med Nemo, vi gick själva vilket var väldigt skönt. Hur som så hoppades jag på att han skulle vara lika duktig idag och om han var.. Denna gång gick vi det lilla spåret på typ 4 km och han fick inte alls gå lös lika mycket idag men den stunden han var lös gick han lika bra. Min sockertopp <3

Hoppas detta håller i sig då det är så grymt mycket roligare att umgås med Nemo när han är uppmärksam på mig. Älskade sötnöt <3

Älskling

Älskade killen och jag <3

Glad midsommar

Idag är det midsommar som jag antar att ingen missat, (om inte annat har man sett det minst 20 gånger på facebook..) Hur som så gick jag upp vid halv 1 och så åkte jag, pappa, mamma och Nemo iväg till hammarskog där vi satte oss på en gräsmatta och åt frukost (eller jag åt frukost och de andra.. lunch??) Sen gick jag och pappa lite i skogen med Nemo. Träffade även Daniel en kortis därborta. Faktiskt riktigt fint väder!

Sen drog vi vidare till farmor som är på gotland, men vi åkte iaf till hennes sommarstuga/hus. Jag och Nemo stannade där i typ 2h själva medan de andra åkte iväg och köpte engångsgrill och mat och så satte vi oss utanför huset och grillade. Hade dock blivit kallt så satt typ å frös.. Sen hem och nu har jag precis sett bates motel vilket är en amerikansk skräckserie fick jag reda på för bara några minuter sen xD dock inte jätte läskig, men spännande och riktigt riktigt bra :)

Imorgon ska jag iallafall spendera dagen med älskling, får väl se vad vi hittar på. Kanske åker och träffar hans släkt, men det visar sig imorgon.

Ha en bra midsommar och njut av det fina vädret när de väl är varmt. :)
Kram på er!

Svar på frågor

Favoritartist? Jag är sån som gillar låtar och inte artister, alltså lyssnar jag på en låt från massa atister.. Men Bruno Mars lyssnar jag mycket på, alla hans låtar är gryma. Robin Stjernberg har väldigt bra röst och Olly Murs gillar jag. Såå, Bruno Mars, Robin Stjernberg och Olly Murs
favorit tv-serie? Pretty little liars
Favorit årstid? Sommar!
Favorit ämne? Matte tror jag
Favoritmat? Tacos
Hur ofta rider du? 2-4 gånger i veckan
Dansa eller sjunga Sjunga
Bikini eller baddräkt? Bikini
Favoritfärg? Marinblå och vinröd

Beautiful


10 saker om mig

  • Svårt att ta för mig
  • Lite hemlighetsfull
  • snäll
  • Dålig humor
  • Lite blyg/tillbaka-dragen
  • Vill alltid vara "överst" och styra över de jag umgås med. Inte så jag säger åt dom vad dom ska göra utan mer att jag vill ha kontrollen
  • Typ alltid nervös
  • Dömmer människor innan jag lärt känna dom
  • Kärleksfull
  • Lugn

Dagen

Gick upp halv 12 idag, skandal om man tycker det är tidigt.. Hur som så duschade jag och käka och allt sånt och sen drog jag, älskling och Susanna till slottet för att fota. Fotade med Susannas kamera så vet inte hur bilderna blev men hoppas dom blev bra iaf :) sen åkte Susanna hem och jag och Daniel drog hem till honom ett tag. Kom hem för typ 2h sen, sett pretty little liars och nu musik. Har himlans ont i huvudet..

Tagga pay and jump imorgon, Aramis 70 + 80. På måndag ska jag ha Barichello 70 + 80 och onsdag (på min fördelsedag) ska jag ha Olle 70 + 80. Då fyller jag även 18 år - nice :D

Nu ska jag typ se gamla avsnitt av ponnyakuten eller något.. Hare :)

Olle och jag på pay and jump


Tack Joanna för bilderna, joannaaberg.blogg.se

pay and jump med Olle idag

SHIT. VA. NÖJD. JAG. ÄR!!!

Han tog båda galopperna hur lätt som helst även fast han har svårt med vänster galopp både på framridningen och på banan, böt till och med galopp över vissa hinder.
70 - Hoppade allt förutom ett hinder skitbra. Kom nära på ett och då rev han, men annars hoppade han så sjukt jävla klockrent!!! Fick typ världens bästa känsla. :D
80 - Även här hoppade han jättefint. Vi kan ha rivit något hinder och kom nära på samma hinder som i 70 men annars hoppade han hur fint som helst här också. åh så rolig han var!


Fan för att stödet täcker hans huvud :(

 

Vilse i Stockholm

Igår var jag och pojkvännen i Stockholm på rix fm festival. Resan dit gick bra och vi hamna på rätt tåg å hittade på en gång å grejer. Festivalen var bra. Var några dåliga artister men de flesta var nog bra ändå tror jag. Den bästa var Olly Murs, så grym. Å Robin Stjernberg som har den bästa rösten man kan tänka sig! Var bra väder till 3e sista artisten så vi ställde oss under ett träd å det började hagla. Blöta var ordet.. Satt under träder och lyssnade klart på artisterna och sen gick vi till tåget. Att sitta och äta blöt kom inte på frågan.. Satte oss på fel tåg och hamnade i Kungsängen. Fick åka tillbaka till Stockholm och sätta oss på Uppsala tåget. Kom hem vid 10-11, åt mat och sen kom Daniel hem till mig ett ta innan han åkte hem och jag gick och la mig vid 12.

Vaknade halv 2 idag, åt frukost och åkte till Lukas. Där körde jag och syster, så mys! Gick bra. Typ tredje gången jag körde och första gången för Malin, men vi klara det bra tycker jag. Taggad Lukas på hemvägen.. hehe.

Mitt sommarlov

  • Rix fm festival imorgon med Daniel
  • Bo hos farmor och Åke några dagar på landet
  • Hyra Barichello
  • Gotland
  • pay and jumpa
  • umgås med killen och vännerna
  • ev. grönalund
  • fylla 18 år
  • förhoppningsvis ta körkort
  • vila och ta det lugnt, samla krafter till 3:an
  • Sena sommarnätter i solnedgången
  • Bada och sola och ja, ni vet - det man gör på sommaren
Tror detta sommarlov kan bli riktigt bra, men jag tror som de flesta gör - det blir vad man gör det till!

me

2011


2012


2013
 
Har grymt dåligt med bilder från 2013.. får väl ta och fixa fler bilder någon dag ;)

De senaste dagarna

Drar lite snabbt igenom de senaste dagarna. Kan började med att skriva SOMMARLOV!!! April och maj - dom hemskaste månaderna i mitt liv med sjukt mycket plugg, stress, illamående, massa förkylningar och allmänt nedstämd.. Tror detta blir det skönaste sommarlovet någonsin!

Jag har haft "fest"/party typ, med tjejer från både stallet och skolan. Var riktigt trevligt. Vi körde en tipsrunda, åt jordgubbstårta och kladdkaka, sjöng singstar, såg skräckis - "don't be afraid of the dark" och pratade massor.

Ridit Aramis bland annat. Gick toppen. Tränade på att länga och korta och en taaaggad Aramis skötte sig så sjukt grymt bra! Så otroligt klockren häst! :) Pay and jump idag med Barichello i 70 och Aramis 80. Barichello stannade runt 4 gånger och hade ingen egen energi alls, inte alls nöjd över ritten med honom. Tråkigt att han inte hoppar lika bra som förra sommaren.. Hann rida fram Aramis typ 5 minuter (hade 3 starter emellen mina starter men de fick vänta på mig..) Han hoppade väldigt fint förutom ett bauta hopp vi fick på 3:an och så sprang han på sidan på 6:an men jag är nöjd :)

Igår var jag hos en i min parallelklass på sommargrillning, där var vi 13 styckna varav 3 från min klass och resten naturare. Vi körde även här en tipsrunda och sen lekte vi. Åt grillspett, pratade och spelade spel. Var riktigt trevligt :)

Igår sov jag hos älskling. Åkte hem vid 9 och somnade här hemma. Sov till halv 2.. Åt och drog till stallet för att rida pay and jump som jag skrev om där uppe.

Har alltså haft en del att göra.. Men nu är det som sagt sommarlov och jag ska bara leva livet och NJUTA så grymt!!! Hoppas ni får ett underbart lov :)

I don't wanna miss a thing



Hoppa till 0.40 så kommer ni direkt till låten

Agility med Nemo

Här om dagen var jag på agility med Nemo och tränade och SHIT SÅ BRA DET GICK!!! Började med att hoppa enstaka hinder och springa och busa för att han skulle komma igång och få energi och tycka det var kul. Sen körde vi lite tunlar och andra hinder för att känna på dom och Nemo klara det mesta galant. De han inte klara själv var tuneln som är "stängd" på ena sidan, slalomet måste vi träna på och vickbrädan då han tycker det är läskigt när den slår i marken. Annars var han toppen verkligen. Vi avslutade med en bana där han fick va lös och han följde varje steg jag tog, gjorde precis det jag bad om jag frågade direkt när han var klar med ett hinder vad han skulle göra. Åh min vackra <3

Tyvärr inga bilder men här får ni en gammal bild från 2012 (måste verkligen ta nya bilder på honom)


Hur grym??


Every breath you take


Hoppning på Pimpim

Barichello  fick en välförtjänt vila igår så jag fick Pimpim istället :) Hoppning på schemat. Vi hoppade på båge typ.. Svårt att förklara, men vi började i ena varvet och vände på det senare för att jämföra. Han hoppade fint men jag har tappat ridningen på honom, var så länge sen jag red honom innan igår. Jag visste inte om han skulle hoppa och när.. Han har väldigt lätt för att länga och korta sig vilket gjorde att jag 2 språng innan hindret tryckte iväg honom för att vara helt säker på att han skulle hoppa.

Han hoppade hur som väldigt fint. Han blev otroligt taggad så någon gång när jag fattade galopp pep han och någon gång efter ett hinder studsa han och drog ner huvudet, haha söten. Sen blev han så taggad att han stannade på sista hindret. Men det är inte vägringar som andra hästar gör utan Pimpim står och studsar en bit innan hindret och har sig.. haha. Hindret var typ 60-70 cm men hon fick lägga ner då han blev för pigg å jag har glömt hur jag ska göra.. :/ Men förhoppningsvis får jag rida honom mer nästa termin då han är sååå rolig. Jag fick rida Barichello och Pimpim igår, mina två favoriter. Hur bra? :D

Gammal bild på mig och Pimpim <3

Bilder från pay and jumpen som var igår


MIN FOT GÖR ONT

Min fot gör så grymt ont bara jag rör på den så måste skriva det i bloggen med förhoppningar att det onda hamnar i texten istället för i foten.. eller något.. Jag har ingen aning om vad jag gjort, men för någon månad sen vaknade jag upp med ett blåmärke på foten som var lika stor som en femma. Men efter några veckor spred sig det och blev ett stort blåmärke över i princip halva foten. Efter yttligate ett tag blev min fot fläcklig med lila, blått och gult. Sen försvann allt. Det onda försvann också men kom tillbaka efter ett tag. Sen försvann det och kom tillbaka för några veckor sen och håller fortfarande i sig. Ja, det var berättelsen om min fot och tyvärr är det onda fortfarande kvar i foten :( Men som tur är ska jag till farbror doktorn på tisdag och kolla vad felet är. (de kommer förmodligen inte hitta något och vill inte röntga så kommer få gå med ont i foten bara för att det är så sjuhusen rullar (uttryck från min käraste kille..))


Bara för att jag vet att ni är intresserade och vill se mina fötter får ni här en bild på när blåmärket i princip var borta.. Äckligt :(

Underbart väder

I tisdags markarbetshoppade jag med Aramis. Började med tre galoppbommar, han har svårt att landa i rätt galopp i vänster varv, men vi klarade det. Sen ja hon upp så det blev som en låg trestuds, gick helt okej och även här landa vi i rätt galop efter ett tag. Sen böt vi varv och hon längde. Var inga problem alls är, han längde sig fint och landa i rätt galopp. Sen böt vi övning så vi hoppa en låg 5½ i vänster varv. Återigen svårt att landa i rätt galopp men jag är nöjd iallafall. :)

Igår var vi lediga. Först åkte jag, Daniel, Joanna och Tova till stan och tittade på Emelies utspring och såg när dom åkte iväg och roade sig medan jag har ett år kvar.. (inte alls avundsjuk..). Efter det åkte jag hem till Daniel så åt vi och titta på film och hade det trevligt.

Idag var det pay and jump. Hoppade Barichello 70 + 80. I 70 var han hostig och hade ingen egen energi alls vilket ledde till 4 stopp. Vi laddade om och nu red jag på honom mer och efter ett tag gick han av sig själv. Vi fick 1 eller 2 stopp i 80, men hoppen vi fick kändes jättebra! Han hoppar så slarvigt när det är 70 och lägre, hoppar inte alls med ryggen utan typ bara tar sig över på bästa sätt, men i 80 börjar han ta i och det är en sån härlig känsla! :)

Sen var jag banpersonar och vi stekte i solen ;) Legat ute i solen ett tag här hemma också. Om några timmar, halv 7, har jag ridning igen. Tror det är hoppning och hoppas jag får Barichello. Vet dock inte om han kan gå igen eftersom han gått pay and jump, men jag tror det och jag hade honom innan så om han går får jag nog honom :)

This or that

Sommar/vinter
Vår/höst
Smink/osminkad
Lakrits/choklad
Musik/film
Dag/natt
Tacos eller pizza
Sushi/nudlar
Kyckling/hamburgare
skäck/fux
skimlar/svarta hästar
chips/godis
vatten/mjölk
Kanin/Hund
Häst/Ponny
Hallon/Blåbär

Chill dag

Efter en heldag med tävling vill man bara sova ut dagen efter och det fick jag! Hoppade över basgruppen i morse så började 13.20 - hur skönt? Hade svenska. Lyssnade på när några i min klass hade tal och efter det hade jag matteprov för högre betyg. Första delen som var utan miniräknare kändes bra, den med miniräknare gick åt helvete xD

Precis kommit hem från en promenad med killen min - mys! Nu funderar jag faktiskt att skriva på min projektplan som ska in imorgon och jag inte börjat med.. haha. Så jag! :P Men kommer förmodligen inte böra på den iallafall..

Hur som så får ni ha en bra kväll :)

Nöjd över gårdagen!



64,07% i LC och 62,59% i LB. Inga placeringar, men är nöjd iallafall :) Rowan är så otrolig på tävling - trotts åska och blixt så stod han bara å sov.. Fina fina ponny <3

Håll om mig


RSS 2.0