Mår bra
KM med Kalle

Precis som rubriken lyder så red jag KM med Kalle idag, LB. Ridit honom typ fyra gånger innan, detta var typ 5:e gången. Han var superfin på framridningen! Kunde göra halt, övergångar osv hur som helst å ändå behöll han formen! Var grymt vacker. :)

På banan då.. Halten kändes okej, står "fin halt" på protokollet och där fick jag en 7:a. Mina första serpentinbågar blev grymt ojämna men det verkar inte dommaren ha sett så där fick jag också en 7:a. Ökade skritten kändes bra, där står det "ren, kort övertramp" och så fick jag en 6:a så jag trodde den var bättre än den var. Sen flöt det på.. I min första galoppfattning tog han upp huvudet rakt upp i luften... xD Där fick jag en 5:a. Sen fick jag en 8:a på ena galoppvolten. Jag fick 6:or och 7:or mest. Känslan på banan var helt okej, kändes inte helt bra men det kändes okej.. Fick 191,5 poäng, 66,034%. Vann min klass. Supernöjd över poängen. Som sagt min första dressyr på honom. fiiin häst! :) Å fick rida min första prisutdelning till häst. Jättekul :)

Dagens sanning

Man är aldrig så ensam som i sällskap där man inte passar in

Lukas

Igår var jag hos Lukas. Är bara där typ två gånger i månaden eftersom jag har så mycket tävlingar på helgerna nu och det är typ 3 km från bussen och orkar inte gå och pappa kan bara skjutsa på helgerna.. Hoppas på körkort nästa år så jag kan ta bilen = mera Lukas. Hur som så är han fortfarande svår att fånga i hagen men jag har upptäckt att om man följer efter honom (går efter honom) så stannar han efter ett tag. Om man då smackar på honom och "schasar" iväg honom så tar han själv kontakt efter ett tag, stannar och tittar på en (läs senare i texten varför). Då är det jättelätt att gå fram till honom och fånga honom. Men igår kom det en unge och "hjälpte" mig fånga honom genom att locka på honom och sen "slänga" sig på honom.. Lukas blev otroligt frustrerad och var sur hela tiden..

Jag hade tänkt longera honom men det var så hårt på banan så blev lite småtricks och pytte-longering. Sen gick vi en minipromenad till en stubbe där han fick gå upp på den. Han går upp om jag hjälper honom - sätter ena hans hov på stubben, då går han upp med andra också men inte annars. Men å andra sidan har han bara gjort trickset en gång innan så det är klart han inte riktigt fattar vad han ska göra.

Lukas är en häst som har otroligt svårt för att släppa in nya människor. Jag märker att när man gör något han gillar och verkligen uppskattar en visar han det några sekunder innan han kommer på att han faktiskt inte gillar en och då börjar han tjura.. Riktigt drygt och man blir så frustrerad.. men ändå rätt kul, verkligen något att jobba på och han har ju en sån stark personlighet. Tyvärr är jag inte där så mycket så kommer ha svårt att få honom acceptera mig.

När jag stod å borstade honom brukar han vända på sig å tjura och då brukar jag locka på honom genom att sätta mig på huk och vissla på honom och be honom vända på sig. Men igår sket jag i honom och fortsätte borsta utan att ta kontakt med honom och då tog han kontakt med mig och jag tog emot kontakten med ett glatt "heej" och en klapp och sen fortsatte jag borsta. Tror att man inte får vara för på och låta honom söka kontakten själv. Han behöver tid att tänka. Väldigt go häst som jag inte ska smöra mig in till, han bestämmer när det är okej att acceptera mig och då säger han det :)

Från tävlingen idag

 

Barichello <3

Barichello var verkligen superfin igår! Han har varit lite jobbig de senaste veckorna i hoppningen. skulle hoppa honom för tre veckor sen men han ville absolut inte, då ramla jag även av.. Förra veckan när vi skulle hoppa hoppade han bättre än veckan innan men vi fick två stopp tror jag och jag fick inte rikigt känslan jag brukar få. Men var ändå rätt nöjd efter passet.

Igår red vi dressyr och shit va fin han va :') Det är verkligen såna här pass som får en så glad och positiv. Han var samanbetsvillig och segade inte ihop som han kan göra när han ska jobba, utan han var verkligen på humör. Vi galopperade islutet en halv volt och travade den andra delen av volten. Trodde aldrig han skulle komma till arbete så fort som han gjorde. Efter fem galoppstrång var han rund och fin och jobbade super! Åh älskade älskade häst!!! Han påminde mig verkligen om varför jag älskar honom så mycket :')

Bilder från i sommras när jag hyrde honom :) <3 <3

Har fortfarande läsare...

Trotts usel bloggning har jag ett fåtal läsare om håller sig kvar vilket är väldigt kul :) Antar att det kommer upp lite bilder osv här på bloggen, men nog inte så mycket text. Någon gång ibland bara.. Ville bara checka in här å göra er läsare som faktiskt är kvar lite glada med ett värdelöst inlägg ;)

Nån random bild min finaste pojkvän tagit

Telly


Div 2 bilder + bilder från DM:et idag

Jag vet att jag har kass sits på hoppbilderna, men inte van med en så stor häst!

Div 2 förra månaden som de två första bilderna är från gick otroligt dåligt.. Rowan var superfin på framridningen men på banan gick han knappt framåt..

DM idag med Lola hoppade vi 80 cm, gick jättebra, felfritt. Var bara clear round så fick rosett :)

RSS 2.0