Hoppningen med Wilson i tisdags

I tisdags hoppade jag Wilson. Gick sisådär till en början, antingen var han för lång så han kom nära eller så var han för kort så han fick ta i lite. Sista linjen vi hoppade är jag dock väldigt nöjd med. En otroligt fin häst dedär :) jg som klantar till det bara. Måste lita på min och hästens förmåga sa min ridlärare och det stämmer, men jag blir lite feg för att han hoppar rätt mycket med ryggen och tar i ganska mycket så jag har svårt att hänga med. Men tycker jag gjorde det rätt bra iallafall.

Nu sitter jag i skolan och väntar på att ha handledartid gymnasiearbetssak.. Det är 14.45, sen ska jag dra till stallet och rida Waldemar. Hoppas på hoppning för det skulle va kul att prova hoppa honom, minns liksom inte sist jag gjorde det.

Ha det bra :)


Var tacksam


Tävlingen igår

Igår var det första omgången i div. 2 ponny i Frösåker. Började med framridningsklassen (LB:1) där Rowan var väldigt mjuk, hängde sig inte i någon hand utan var jätte följsam, problemet var att han var otroligt seg... Om han gått framåt mera skulle jag varit sjukt nöjd. Fick inte jättebra procent, 62 någonting.

Andra klassen var LA:1 och där red jag individuellt. Min första LA och jag hade sånt problem med att lära mig banan, var ju sjukt svår.. Men jag red inte fel någon gång trotts allt :D här bjöd han framåt mer och det kändes rätt bra för att vara första gången. Började bra med 2 7:or, sen gick det utför.. Haha nej men jag fick faktiskt 3 7:or totalt! Sen fick jag några 4:or och 5:or också.. Fick 7:or på mina 10 meters volter i trav och 6:or på 10 meters volterna i galopp trotts att jag tycker 10 meters volter är bland det svåraste jag gjort. Fick hur som 56,86% och jag har jättenöjd med dom procenten :) min första LA och allt.


Text + bilder från tävlingen kommer imorgon :)

 

Vissa borde ta åt sig mer än andra.. ;)

 

Dagens ridpass

Idag var det ridning igen, Wilson. Gick in med inställningen att det skulle gå skit bra, jag var as taggad. Min bästa dressyrtävling var med Wilson, ville toppa det detta pass men var så grymt långt ifrån det, typ sämsta passet med honom tror jag. Tråkigt det..

Idag var första dagen i skolan. Vi lekte lekar och fick schema. Var en skön start och trevligt :) schemat däremot skulle kunna va en gnutta bättre.. Men iaf bättre än schemat jag hade i ettan.

Nu ser jag på idol, sen ska hundarna ut och sen duscha. Börjar 11 imorgon så de är nice, mindre nice är det att skolan börjar på riktigt imorgon med riktiga lektioner.. Men jaja, bara ett år kvar ;)


Idol 2013

Idol är igång och självklart sitter jag bänkad framför tv:n ;) Audition får man ju bara inte missa. Skulle vara kul att själv söka (nej jag sjunger inte särskilt bra), men bara för en rolig sak. Men de säger bokstavligen att man suger och det skulle bara försämra mitt självförtroende rätt reält (+att jag aldrig skulle våga).. Men att gå rolig runt och sjunga hemma funkar bra för mig :)

Igår kom älsklingen hit och vi titta på vampire diaries och the devil inside. Sen mådde jag typ skit dåligt, mådde illa och hade ont i halsen osv så vi gick och la oss vid 12. Vaknade typ 10, mådde fortfarande as dåligt så vilade i några timmar innan vi gick ut med hundarna och jag mådde så mycket bättre. Sen gick vi och lämnade hundarna och tog med kameran på en promenad istället. Satte oss i lekparken i en gunga och hade det mys.

Daniel åkte hem för ett tag sen och jag sitter och tittar på idol. Sen ska hundarna ut och sen blir det att ta det lugnt. Skola imorgon.. inga kommentarer!

The vampire diaries

Idag var det möte på upk för skötarna. Jag är fortfarande skötare på Pimpim. Sen putsade jag Pimpims träns, det behövdes kan jag säga.. Ska försöka bli bättre på att putsa både sadeln och tränset så det håller sig bättre. På tal om putsa ska jag gå och torka av mitt träns som ligger i vardagsrummet när jag skrivit klart det här inlägget. det har nämligen legat med lädarbalsam på sig i nån vecka nu.

Igår började jag se serien "the vampire diaries", såg de två första avsnitten och det var en otroligt bra serie. Någon jag absolut kommer fortsätta att följa. Någon av er som följer den? I så fall, vad tycker ni om den? :)

Snart ska jag åka till Bläsan (hon som äger shettisen Lukas äger en till shettis vid namn Bläsan och eftersom medryttaren till Lukas skulle komma idag så får jag ta hand om Bläsan). Tänkte ut och köra :)

Bläsan i vintras :)

Wacce

Någon jag absolut inte kan släppa är Wacce. Eftersom det var länge sen jag nämnde något om honom och har mycket nya läsare och vill skriva om det så tänkte jag att bloggen var ett bra ställe att släppa lös på.

Wacce är en häst som jag var medryttare på 2010 - 2011, det var min kompis Michelle som hade honom på foder. Wacce var en galopphäst som flyttat väldigt mycket under sina 14 år innan han kom till Michelle. Detta ledde till en rädd och tillbakadragen häst - han bet och var jätte sur. Första gången jag red honom kunde han i princip bara springa fort. I galoppen hade man ingen kontroll alls och jag kände att han verkligen inte var något för mig. Jag var rädd när jag red honom. Ändå red jag honom flera gånger, och bland dom första gångerna han hoppade var med mig, då hoppade vi 85 cm.

Jag fortsätte rida honom 1-2 gånger i veckan och tränade honom och Michelle i hoppningen. Lärde känna honom mer och mer och efter ett tag fick Michelle ont i ryggen och red inte så mycket längre. Så sommaren 2012 var jag där i princip varje dag och red och tog hand om honom. Ibörjan av våran resa var jag bara ute efter att rida, men allt eftersom vi lärde känna varandra insåg jag att rida inte var det viktiga. Det viktiga var kontakten med hästen, speciellt Wacce som var en sån otroligt fin häst! Han slutade vara sur, han kom och mötte mig i hagen och jag red aldrig med hårda tyglar i hans mun. Jag red för det mesta barbacka och lekte med honom vilket både han och jag verkligen trivdes med!

Under tiden vi var tillsammans startade vi en pay and jump på upk, 70 cm som kändes jättebra. Vi fick 1-2 stopp, ena gången kom vi så fel så jag sa åt honom att stanna även fast han skulle klarat det. Det var trotts allt en pay and jump och jag ville hellre ha en bra känsla än att kunna skryta med att vi blev felfria.

Den 2 Oktober 2011 tog våran resa slut och Michelle lämnade tillbaka honom. I ett år grät jag mig till sömns minst en gång i veckan, ibörjan varje dag. Idag händer det fortfarande att jag saknar honom så mycket att tårar rinner ned för kinderna. Men jag börjar inse att han är borta och jag inget kan göra även fast jag så gärna vill ha tillbaka honom. Vet inte ens om han lever idag.. Och att han flyttat så mycket innan han kom till min kompis gör att jag är rädd att han ska falla tillbaka till att bli osäker och därmed bitas och därmed kanske folk slår honom.. Och det är nog det jobbigaste i dags läget.

 
Wacce och jag på bilderna

Frågor och svar

Strunta i numrerna till frågorna..

FAVORIT:
33. Mat: tacos
34. Dryck: cola eller fanta
35. Färg: Marinblå
36. Tv-serie: pretty little liars
39. Ämne i skolan: matte

SENASTE:
42. Personen du kramade: Elvira
44. Gången du grät: Ett tag sen
46. Gången du var i Göteborg: flera år sen
47. Gången du var i Stockholm: igår, för att ta sig till färjan
48. Gången du duschade: Idag
49. Gången du sov: Inatt
50. Personen som såg dig gråta: vet inte, visar inte när jag gråter..
51. Svart eller vitt: Svart!
52. Hund eller katt: hund
53. Ut och festa eller hemma och mysa: Hemma och mysa
55. Singel eller upptagen: upptagen
56. Pussas eller kramas: Pussas
60. Har du svart hår eller blondt: svart
61. Har du blåa ögon eller bruna: blåa
62. Choklad eller lakrits: Choklad!!!

VEM:
80. Vill du kyssa nu: Daniel
81. Träffade du senast: Elvira och mormor
82. Sjöng du senast för: karakoe på båten.. så okända människor
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu: Daniel <3
86. Vill du kasta en sten i huvudet på: Henne..

VAD:
90. Gör dig glad: Daniel!
92. Vill du helst göra nu: Absolut ingenting
93. Önskar du att du slapp göra: Börja skolan..
94. Vill du ha nu: Längre sommarlov med mera sol!
97. Tycker du om dina betyg: inte särskilt bra..

Nemo på Guns ljugarbänk


!

 

Kryssningen

Kryssningen var sjukt rolig, hände lite oväntade saker men antar att man får ta sånt när man är runt fulla människor.

Började med att äta middag med en otroligt god buffe. Sen sjöng jag och elvira karaoke. Första gången jag sjöng karaoke, första gången jag sjöng i mic, första gången jag sjöng för såna jag inte känner och på allt det såg jag inte texten pga. min dåliga syn. Men vi sjöng "tusen och en natt" vilket jag har på singstar så kunde den rätt bra. Var otroligt kul att sjunga! Älska det :)

Vi dansa och drack lite drinkar. En 32 åring och en 33 åring kom å prata med oss. 33 åringen sa inte mer än han behövde typ, 32 åringen prata jätte mycket. Han pratade om alla sina problem och så sa han minst 20 gånger att jag har fina ögon. Han sa även att han inte är ute efter något, tycker bara att dom är fina.. Och så sa han att jag kunde bli modell och att jag är snyggare än hans ex som är modeller. Och kakan på det (säger man så?) så fick jag hans nummer.. Dock slängdes det rätt fort!

Under kvällen och natten kom det runt 10 styckna och fråga om vi ville dansa, allt mellan 13 åringar till 32 åringen. Vi sa dock nej till alla. Vi fortsatte dansa och drack lite till (dock drack vi sjukt med måtta!), sen mådde jag illa och alla var jätte fulla så då gick vi till hytten, klockan 2 svensk tid. Somna tidigast 3 och gick upp halv 8 för frukost..

Andra dagen tog vi det lugnt, kollade när andra dansade osv. Jag hade iallafall sjukt kul, något jag absolut vill göra om :)


Kryssning med Elvira (text kommer)

 


Kräftskiva

I detta nu är jag på kryssning med Elvira och mormor (vi var för unga för att åka själva..) Ska bli riktigt kul. Ska åka med cinderella - "festa", umgås och ha det grymt. Njuta de sista dagarna av sommarlovet på det allra bästa sättet :D ..sen börjar allvaret..

Btw, som ni kanske ser så har jag en ny header som är gjord av min kompis Susanna http://suslife.webblogg.se. Checka hennes blogg så blir hon glad ;)

Igår var jag på kräftskiva hos Elvira med Susanna och Elviras tre kompisar. Var riktigt riktigt trevligt. Vi åt kräftor (nähä..), åt muffins, sjöng allsång ;) och hade det super bra :) Var jättekul. Vi har redan börjat prata om att ha knytkalas någon gång snart igen, då blir det heller inte lika dyrt om alla tar med sig något.

Hoppas ni har det gött de sista dagarna (om ni inte redan börjat skolan).

ps. Måns ska inte ha allsång nästa år!!!!! Jag kommer nog inte titta lika mycket då, för utan Måns blir det ingen bra allsång :(

Mera Gotland 2013


Ridningen igår

Igår red jag Wilson och förutom att jag undvek problemet med övergångarna som ni kan läsa i inlägget under gick det rätt så bra. Vi skrittade en runda i skogen som framskrittning och sen red vi inne på banan. Började med att rida en 12m volt på ena långsidan och göra en halt på andra långsidan i skritt. Han blev finare å finare men men tycker han var mycket stelare än vad jag minns.. Sen gjorde vi samma sak i trav. sen skritt, sen samma sak i anra varvet i både skritt å trav. Sen gick vi på volterna och galopperade lite. Han var otrligt fin i galoppen. Sen travade vi av på volterna och sen skrittade vi :)

 
Gamla bilder från 2012 på mig och Wilson när vi var på tävling

Möta sina problem eller undvika dom

Idag på ridlektionen skulle vi rida övergångar och jag har väldigt svårt för att få till dom bra. Min ridlärare vet om att jag har svårt för det och sa att när jag göra en övergång krymper jag ihop och sitter helt stilla för att jag vet att hästen kommer dra upp huvudet och bli flack. Jag gör så för att undvika problemet och "inte se det", försöker komma undan det + att jag inte vill riskera att huvudet åker upp och hästen kommer ur form, då känns det bättre att inte inverka och "störa" hästen. Min ridlärare sa att jag inte ska undvika problemen utan ta tag i dom och försöka lösa dom. Istället för att krympa ihop och vara rädd för att störa hästen ska jag sträcka på mig, rida in i problemet och på så sätt lösa dom. Hon nämde även att jag gör samma sak i hoppningen. Om jag kommer fel på hindret så backar jag och jag håller verkligen med henne till 100%!

Jag gör inte det bara i ridningen utan även annars också. Så fort jag stöter på en problem, vi säger att jag pratar med någon på facebook och vi börjar bråka, så slutar jag svara istället för att lösa bråket och bli kvitt det. Eller när jag förlorade Wacce (en häst jag var medryttare på för 2,5 år sen) så gick jag runt och mådde jätte dåligt jätte länge (kan fortfarande må dåligt över att han är borta) istället för att ta tag i det och inse att han är borta och att jag aldrig kommer få tillbaka honom. Att gå runt och må dåligt av att han är borta hjälper inte.. Finns massa andra exempel men jaa, jag tror ni fattar vad jag menar.

Med tanke på att jag sällan löser mina problem händer det att dom hänger med mig en bra stund. Svårt med övergångarna har jag alltid haft, men de kanske skulle varit lättare nu om jag hade försökt lära mig hur jag ska göra istället för att strunta och undvika det. Såklart är inte övergångarna allt.. det är ett väldigt litet problem jag har men hoppas ni förstår pricipen. Sen vill jag säga att jag inte vill få ut att jag har massa problem med texten för det har jag inte, utan det jag vill få fram är att man ska ta tag i problemen och inte strunta i dom.

Sen hur man löser ett problem är från problem till problem såklart, men jag kan tycka att det är otroligt svårt att hitta en lösning på problemet. Kanske att de också bidrar till att jag inte löser dom...

Träningen inför div. 2

Nu i höst ska jag tävla div. 2 dressyr ponny (LB som framridningsklass och LA som lagklass). Aldrig ridit ett LA program. I söndags fick jag rida Rowan (en ridskolehäst, jag rider på upppsala ponnyklubb). Hur som, han var otroligt pigg, samarbetsvillig och kändes glad. På framridningen lät jag honom gå på lite, ville inte backa honom så att han blev seg. Gjorde lite volter, red lite snett-igenom osv. Han fick jogga igång helt enkelt.

Sen efter att jag skrittat på långa tyglar ett tag provade jag 10 m volter i trav, pappa stod och tittade så jag inte red över medellinjen. Var typ sjukt mkt svårare än jag trodde att få till volterna. Antingen blev dom för små, eller för stora. Och när dom blev lagom stora blev volen inte rund.. Sen provade jag i galopp för trotts att det inte gick så bra i trav var jag tvungen att prova i galopp, ville känna på vägen i den gångarten också. hur som så blev det såklart mycket svårare.. Vi har nog aldrig ridit en 10m volt på lektion och jag har aldrig tänk på att rida det när jag rider själv tyvär.. Får träna mera på det!

Jag och Rowan i söndags :)

Efter att jag känt på den vägen så red jag LA programet. Första gången jag red programet blev det lite hackigt då jag gjorde en sak till jag blev nöjd + att jag inte kunde banan så var tvungen att fråga papap hela tiden (hade skrivit ut papper till honom). Gick ändå okej och rygga gick bra. Tycker det blev rakt osv, dock åkte hans huvud upp men eftersom jag är sämst på det så gör det inget.. Förvända galoppen är Rowan bra på så det var inte så svårt. Inte heller något man göra på lektion.

Andra gången jag red programet filmade pappa så jag skulle få se. Volterna var verkligen det svåraste.. Rygga gick okej, han ryggade rakt osv men sen när jag ville att han skulle stå still när vi ryggat klart började han snurra lite (ska man ens stå still efter??). Men eftersom jag aldrig annars rider delarna som är i LA programet så är jag väldigt nöjd! Kommer inte hinna träna så mkt mer på hela programet, men kan ju träna på egna volter osv på lektion (hoppas jag får Rowan..)

Ska bli kul att rida LA, har ridit LB ett tag och där fick jag mellan 58% och 64% under lag förra terminen med Rowan. Förväntar mig inte super procenten direkt.. Nu ska jag checka youtube på folk som rider LA och få lite inspiration och idéer :)

Pengar är den enda makt som aldrig sätts ifråga

Godmorgon! Precis vaknat, kom isäng alldeles för sent igår - 4.15.. Hur ska jag orka med skolan? vill i alla fall tipsa om en otroligt bra blogg.

bloggen heter http://silentvoices.blogg.se. Den drivs av två tjejer - Oline och Enna. Dom bloggar om deras liv med sina hästar och skriver om deras hästtänk. Det dom vill framföra i bloggen är att relationen till sin häst inte handlar om att ta över hästens kropp utan att man ska samarbeta och vara ett med hästen. De trickstränar och har väldigt fina bilder på bloggen också. Otroligt värt att klicka in på bloggen! Massa inspiration.

Idag ska jag som sagt ut och cykla med Nemo alt. ut och träna och leka med honom. Sen är det ridning på kvällen då ridningen börjar den här veckan. Ska blir kul att ridningen kommer igång trotts att jag ridit en del under lovet så har som tur är inte behövt sakna det. Har ju både hyrt häst och ridit pay and jumper och så red jag Rowan i söndags för att träna inför div. 2 (inlägg om ridpasset kommer senare idag).

Nu ska jag ut och ta en matbit :) Kommer göra någon/några tidsinställda så att bloggen uppdateras även fast jag är borta. Ha det bra så hörs vi! :)


Veckan

Idag: färgade håret och träffade Daniel
Imorgon: cykla med Nemo och rida
Onsdag: kräftkalas hos Elvira med Susanna och två till
torsdag: kryssning med Elvira och mormor
fredag: kommer hem från kryssningen..
lördag: förmodligen vara med Daniel och hitta på något med Nemo
söndag: möte i stallet

Bild från Gotland..

Gotland bilder 2013

 
 

Färgar håret

Hejsan, sitter just nu med färg i håret och ska snart skölja ur det. Tror de är samma färg som förra gång - brun svart. Nu ringer klockan så nu ska jag skölja ur det :)


Mera Gotlansbilder


Helt jävla perfekt röst!


Så vad hände på Gotland?

Varit på Gotland i 9 dagar, kom hem igår morse. Malin var med två kompisar och cyklade de tre första dagarna på Gotland så då var det bara jag, mamma, pappa och Nemo (min hund) i stugan. Vi spelade fotbollsgolf där jag vann ;) Var till hoburgen och klättrade på bergen och tittade på utsikten, underbart fint!


Vi spelade äventysgolf, minigolf, åt glass i sveriges största glassbar, solade, bada massor - hade underbart väder! Regnade de 2-3 sista dagarna men de andra dagarna var det hett, härligt!



Å självklart fotade jag massor! :)

Starta upp bloggen på riktigt

Hejsan. Tänkte jag skulle göra något åt bloggen nu. den står still, den uppdateras, den står still och jag skriver tråkigt för att uppdatera. Nu ska det bli ändring på det. Ska försöka hålla bloggen vid liv hela tiden (dock har mitt internet tagit slut på mobilen den här månaden men ska göra mitt bästa i alla fall).

Då vill jag att ni kommenterar, ju fler kommenterar ju bättre uppdatering. Ni som har bloggar vet nog att motivationen ökar om man får kommentarer på det man skriver. Då vet man både att ni läser och att ni uppskattar det jag skriver. Detta innebär att jag såklart måste skriva inlägg som uppskattas, så ni får gärna kommentera om ni vill att jag skriver om något särskilt eller om ni har någon kritik, bloggen är ju till för er.

Det som kommer finnas på den här bloggen är som förut - hästar och ridning, min hund, foton och min vardag. Lite inspirationsinlägg kommer då och då, här behöver jag dock veta vad ni vill läsa om. Min åsikt om något och så vidare.

Ska skriva en presentation som ni kan hitta på bloggen sen också, det kommer så småning om :)

Gotland 2013



 

Hemma från Gotland

Förlåt för dom tråkiga inläggen under tiden jag var där + dålig uppdatering men orkade faktiskt inte uppdatera ordentligt + att internet försvann så hade inget internet de senaste dagarna.. Men här kommer lite bilder från Gotland :)

 


Mer bilder kommer så håll utkik :)

Armband


Lever livet

Varit på marknad å ätit glass på Sveriges största glassaffär, över 180 sorter! Nu blir det bad i havet, härligt väder :)


Uppmärksamhet

"Hatar mitt liv", "jag borde inte få finnas", "jag är värdelös".. De är en liten del av det som går att läsa på fb, instagram och andra delar av internet. Okej, jag förstår att ni kanske inte mår så bra, är deprimerade eller något annat, jag själv mår inte heller alltid skit bra och älskar inte alltid mitt liv, men nån måtta får de vara!

Att skriva något inlägg om hur dåligt ni mår för lite uppmärksamhet är väl okej om man nu måste, men att bomba internet med det är bara jobbigt för oss (iaf mig) att läsa.

Annars då.. Här är det bra :) rullar på å lever livet, börjar bli brun ;)


Ego jaoo

 


!


RSS 2.0