Ridningen igår + min helg

Sitter i skolan och försöker arbeta men jag får så satans ont i rumpan av bänken jag sitter på.. Har iallafall börjar med engelskaartikeln nu så det är skönt. Skriver om stress.

Iallafall, ridningen igår gick bra. Hoppade med Barichello, såå duktig <3 Hoppade på 8-volt med volter på kortsidorna. Vi fick bara ett stopp och det var när en oxer helt plötsligt var där istället för ett räcke, konstigt tyckte Barichello ;) Annars så hoppade han super fint! Lite stort ibland men det gör inget så länge han hoppar. Han har så fin teknik när han gör det ordentligen, lilla skrutten <3 Hoppade typ 75 som högst.

På söndag är det klubbhoppning, jag ska ha Barichello 70 + 80, får se hur han sköter sig ;)

Ikväll kommer Elvira och Susanna hem till mig så ska vi ha det mysigt med chips, musik och snack :D Härligt! Min fina vänner.

På lördag åker jag till upk för o borsta Barichello inför söndag, sen blir det att plugga den tiden jag får över på lördag och söndag.

Härlig helg som vanligt ;)
Sen är det måndag igen.. Nej ush, så får jag inte säga. :O Nu förstörde jag ju allt.. haha. Aja, ska försöka få något gjort nu, ses :)

Äntligen klar!

Åsså blev filosofin 7 sidor iallafall, ajajaj.. Men förhoppningsvis dödar han mig inte ;)Nu kallar sängen, godnatt :)

skrivandet tar aldrig slut!

Mina händer bara flyger över tangentbordet och jag kan inte stoppa dom. Har nu skrivit 6 sidor på filosofin vilket är en sida för mycket. Har nu bara vilket teori jag föredrar och varför jag föredrar den kvar, det får ta max en halv sida! Eller egentligen har jag frågan vilken rättighet som är viktigast för att vi ska kunna leva ett bra liv och varför kvar också men tror jag struntar i den frågan.

Innan jag kom till kunskapsgymnasiet hade jag svårt att skriva mycket, men nu har jag sånt flyt. Nu är det typ svårt att skriva lite :O men det är ju as bra tycker jag :D

Filosofin ska iallafall bli klar idag! Sen ska jag inte skicka in den idag då jag vill be min lärare läsa den och jag vill läsa den imorgon också, sen ska den in. Skönt att kunna stryka något ur listan :)

Dressyrpasset igår på Rowan

Igår fick vi önska hästaro ch både jag och Olivia ville ha Barichello så vi ska dela på honom ;) det är 4 gånger kvar så hon rider honom dom första 2 gångerna och då har jag Rowan och sen rider jag Barichello de 2 sista gångerna och Olivia rider Rowan.

Iallafall så gick det helt okej (jag måste verkligen sänka traven på mig själv, är ju aldrig nöjd..). Vi tränade på öppna, sluta och fram/bakdelsvändning (jag gjorde bakdelsvändningar när de andra gjorde framdelsvändningar).

Han var fin i formen och trampade på bra, fin polle :D Jag blir dock lite domminerande i ytter sida i båda varven så det ska jag jobba med.

En väldigt snabb text om ridningen.
Har precis skrivit en till sida på filosofin så nu är den lite mer än 5 sidor = jag måste avrunda lite nu. Den skulle vara max 5 sidor men det gjorde inget om den blev lite mer. Men jag har en del kvar att skriva så vet inte hur jag ska göra.. Jag tror inte han blir så glad om den blir 7 sidor lixom.. Aja, tror jag skriver tills jag blir klar så skiter jag i om den blir 5 eller 40 sidor. Okej 40 blir den inte, men 6-7 iallafall. Väldigt ointressant för er, haha.

Nu ska jag ut med vovvarna och sen fortsätta på filosofin så den blir klar någon gång. Imorgon börjar jag 11.55 - SKÖNT!!! :D

kvällens planer

  • Skriva klart svaren till ledarskap och organisationsfrågorna till imorgon. Tar kanske 15-20 min.
  • Checka engelskan så den är klar till imorgon, tar typ 5 min.
  • Gå ut med hundarna.
  • sova senast halv 9!
Känns som om jag kommer somna vilken sekund som helst.. Så sjukt trött :(
Nu ska jag köra igång så jag blir klar snart så jag äntligen kan få sova.
Hare bra

Ridning i tisdags, torsdags och söndags

Ledsen för att bloggen får stå stilla, har inte riktigt tid med den just nu.

Men ridningen i tisdags gick helt okej. Hoppning på Muskot, linje. Jag hade honom framme ända från början och vågade rida ordentligen vilket resulterade i att det gick bättre denna gång i jämförelse med förra gången jag hoppade honom.

Ridningen i torsdags gick ganska dåligt. Hade Killen, dressyr. han var så himla pigg och springig, hade ingen kontroll alls. Försökte vara mjuk i handen men svårt när han galopperar iväg varje gång jag lättar :P
I slutet när han hade stressat runt hela lektionen blev han ridbar och inte förns då kunde jag rida honom. Inge kul när lektionen går ut på att bara bromsa..

Red igen i söndags, fick Saffran, dressyr. En liten C-ponny :D haha, så himla kul att rida dom hästarna man aldrig rider annars. Han är egentligen väldigt för mycket för liten för mig. Jag är 177 lång men väger endast 53 kg så han orkar mig absolut.
Iallafall så var han såååå sjuuuuukt fin!!! Gick som en klocka. Kan bli så att han hänger mycket i handen, men han var lätt och hade en fin båge i halsen. En liiiten bock i galoppen fick vi också ;) hehe <3 Ibland gick han inte alltid där jag ville men det gör inget, herregud det är ju levande varelser.

Väldigt kort, men tror inte att ni orkar läsa en 7 meters lång text faktiskt ;) Lite uppdatering iallafall.

I cross my heart and I hope to die

Så sjukt flitig jag är! Svarat på 9 frågor redan! Bara översiktligt, men hade tänkt svara översiktligt på alla frågor och sen utveckla det. Bara jag vet svaret så är det lätt att fylla ut :)

Dagen imorgon:
kl 9: Vara i stallet.
kl 11: tävlingen börjar.
kl 13: allt lär vara slut.
kl 13.30 hemma, äta och duscha.
kl 14.30 Plugga!
kl 21.00 sova!

Nice dag. Ganska lugn och jag hinner plugga en massa - bäst!

På måndag är det skola som vanligt, så sjukt otaggad! Orkar inte. Men bara 4 veckor kvar nu, FORTSÄTT KÄMPA!!!

Kör slut på alla era krafter på skolan och när ni gjort det, ta i ännu mera!!! Bara 4 veckor kvar - slutspurten. Vi klarar det här! :D
Fortsätt simma, fortsätt simma...

Motivationsteorier

Sitter och försöker svara på frågor så som "vad på kunskapsgymnasiet skulle Hertzberg anse vara hygienfaktorer respektive motivationsfaktorer?" och "Hur skulle McClelland anse att en lärare bör agera mot en elev som styrs av maktbehovet?" 25 frågor.. Så sjukt svårt!

Iallafall hemma från syster nu så ska plugga gärnet tills jag ska sova. Upp 8 imorgon för att åka och hjälpa till på tävling i stallet och sen hem och fortsätta plugga.

Ha en trevlig helg :)

upptåget

at tåget till syster :)

Varför?

Ett tips till er när ni gör inlämningsuppgifter (och även prov skulle jag tro) i skolan är att alltid ställa er frågan "varför". Alltså om ni t.ex. skriver "Nozicks teori tycker jag är bäst" varför? "för att teorin funkar bättre i praktiken i förhållande till Rawls teori" varför? "för att..." Varför? aa jag tror ni fattar. (Sorry, det fick bli filosofiska snubbar eftersom det är det jag håller på med nu). ;)

Om ni alltid ställer er frågan "varför" när ni tycker att ni är klara med svaret kommer det bli mer utförligt och därmed högre betyg :)

Hahaha klockren!


hm... vad ska jag skriva här?

Skoladagen idag var chill. Gick hem en timme tidigare för att jag inte orkade vara kvar (jag fick gå hem faktiskt - chill skola ;) ). De jag skrivit på filosofin var bra så nu är det bara att skriva mina egna tankar (har hittills skrivit faktadelen). Nice nice..

Imorgon har vi ingen engelska = istället för att börja halv 9 börjar vi 12 :D :D Åh så himla skönt!!! Slutar förmodligen 1 imorgon också, ännu mer chill ;)


Nu ska jag lyssna på musik och skriva på filosofiuppgiften. Förhoppsningsvis blir den tyyyyp näääästan klar idag.
Ha't bra :)

hästar jag ridit denna termin hittills på lektion

tisdagar: Rowan, Rowan, Rowan, aramis, aramis, aramis, clover, clover, daffe, barichello, barichello, barichello, muskot, muskot, muskot.torsdagar: killen, killen, Pimpim, Pimpim, Pimpim, aramis, aramis, aramis, frits, killen, killen, killen.

Godnatt

Nu blir det sista låten sen stänger jag ner datorn, städar och lägger mig o läser min engelska bok, faktiskt ganska spännande nu ju :D Läser "I robot", någon av er som läst den innan? Jag är bara på sida 16 så inte alls kommit långt i den, men om du läst den får ju gärna kommentera vad du tyckte om boken :)Nu säger jag godnatt, ska som sagt läsa i boken till min hjärna inte klarar mer (vilket blir typ 10 sidor..) och sen sova. Så himla skönt med en lugn dag :)
Godnatt

engelska nationella

sitter o jobbar engelska. Började bra, fick 4/7 rätt på en hörövning = bra för mig. Sen gjorde jag en till och då fick jag 0/10.. Asså vad gick fel?? :O Aldrig fått så dåligt förr.. :S inget rätt, herregud.. Vad ska det bli av mig :O Åh, ångesten som uppstår..

Nä nu struntar jag i engelskan o lyssnar på julmusik istället. Jag hatar vintern, men måste ekänna att julmusik är så himla mysigt <3Pepermaps - wishful thinker

 

Lyxigt att sluta tidigt!

Förutom att det faktiskt är skönt att sluta tidigt i skolan så får man även massor gjort. Jag har skrivit en till sida på filosofin så nu har jag 1,5 sidor där (behöver en knuff, men det tar jag imorgon med läraren) och så har jag gjort en tankekarta till svenskauppgiften.

Nu har jag bara engelska, sociologi, fortsättningen på filosofin och svenskan, franska och ledarskap kvar.. Nej såhär mycket borde man inte få ha i skolan på en gång :S Klockan är iallafall bara halv 5 och jag har fått en del gjort så det är skönt.

Nu väntar engelskan, hoppas ni inte har lika mycket i skolan som jag.

Filosofi

Slutade kvart över 1 idag - SKÖNT!!! Sista lektionen var franska och där gjorde vi ingenting förutom att klaga på hur mycket vi har i skolan just nu.. haha, våran franskalärare lyssnar verkligen på oss. Härligt!

Sitter just nu och jobbar filosofi, går helt okej men jag tolkar säkert allt fel.. Jag hade tolkat hela översiktliga teorier rätt så att säga, men när jag går in på detaljer tror jag att det inte blir så rätt. Men får fråga imorgon. Jag har lixom tendensen (hur fan stavas det??) att tolka filosofiska saker fel.

Iallafall så ska jag, musiken och min engergidricka dra till filosofivärlden igen, får se om jag kommer tillbaka snart eller inte. Beror på hur bra det rullar :)

Mina hårfärger


Min vanliga hårfärg


Rött


Blekt rött

Blekt rött med  en väääldigt fin utväxt ;)


Brun


Blekt brunt


Brun som jag har nu, den börjar dock också bli blekt så snart kommer ny färg in i håret. Har färg hemma - brunsvart, så ska bara få tid och ork :)

Gamla webcam bilder på mig

Bara för att...Sexy yeeaahh... ;)

sååå trött!

Fortfarande super mycket i skolan. Orkar verkligen inte.. :(

Hade tolkat de filosofiska begreppen helt rätt så det var skönt att höra. Nu har jag det jag ska skriva, men väldigt mycket mer kortfattat. Ska nu skriva över det i ett worddokument och sen förlänga det en hel del. Det blir min måndagskväll.

Imorgon är det skola och sen stall, ridning på Muskot, tror det är hoppning.

Dagen i skolan var lååång och tråkig.. varit så sjukt trött hela dagen idag.
Nu ska jag börja med filosofin, hare bra!


Gammal bild på mig

Jag och mamma lagade mat idag

<p>förrätten :D</p>
Lax med limesås till förrätt

<p>lagat mat :)</p>
Kycklig med dragonsås och pommesanna + sallad till huvudrätt

Och så sockerkaka till efterrätt :D
Underbart gott!

kväller

Nu har jag gjort tankekartor hit och dit, tolkat begrepp hit och dit.. Har full koll på filosofin så nu tar även jag kväller! stänger ner alla flikar med skolarbete på datorn, plockar undan skolböckerna..

Imorgon ska jag fortsätta plugga. Ska även laga mat för det kommer nämligen en gäst imorgon - Elvira :D såå trevligt!!! Blir inget stall för mig imorgon, en hästfri helg - skönt.

Nu ska jag ta och dunka musik tills mina föräldrar kommer in och klagar, då blir det nog mys framför tv:n :)
Ha det gött alla ni där ute.

Oflitig!

Har inte alls pluggat mycket idag och jag blir så arg på mig själv. Skrivit en engelska novell (den ni fick läsa) och gjort lite matte. Det blir ingen myskväll här inte! Om jag är så dum så jag inte pluggar under dagen får jag göra det under kvällen istället, så är det!

Nu blir det filosofi, har precis valt vad jag ska skriva om så nu blir det en tankekarta. Måste ha mycket att skriva så jag får ihop 5 sidor. Nu ska här jobbas flitigt!


I'm only gonna break your heart

 

Hela novellen!

Orkar inte sitta och feta orden.. Och jaa, som sagt en väldigt dålig novell.. hahaha.

Mystery of the killer

I’m going to investigate who killed my friend. I suspect two persons and it’s equal chance that it’s any of them. One of them had a razor in her pocket and the other one had custard in his pocket when they came into the police station. I can’t understand why he had custard with him but I have a quote there he said “I’m always hungry and I can’t live without custard”. I don’t know if I believe him but I´m going to find out the right answer soon.

 

The razor is thick and sharp. I’m afraid of her but I don’t show it. The custard is poisonous because he had mixed in chopped dwarfs. Why he had doing that can’t I answer on now, but maybe later.

 

The person with the razor is threating me and that in why I howl. My colleague who had invigilated us comes into the room where we are sitting, she is very brave. She gives me a handkerchief that I could dry my eyes with. That kind of threating is rare and the person with the razor is going to the court.

 

When we were looking for the killers, we found a boat that was moored next to a shed. When I was going around the corner of the shed I plopped into a bog. I approximate that the bog was a half meter deep and it was cold.

 

The killer was remarkable because he had done it so good that it was no trace left after the crime. That does it harder for us to find out who the criminal is.

 

The person with the custard has her elbows on the table when we interview her and that makes me angry. I say that she must remove them from the table but she refuses. We start to argue but that was not good. I can’t argue with the suspected persons. That made me to a mutt and I hate that.

In the end we solve the mystery about who killed my friend. It was the arrow who showed me who it was, it was the scientists. I can’t understand that they have done that and I will never be able to forgive them.


Sämsta novellen någonsin!

Jag ska skriva en novell på engelska med alla ord jag har samlat ihop från boken. Haha, har aldrig skrivit en så dålig novell förr.. Haha, han sa att det inte behöver vara en bra handling så.. haha, här är början på novellen. Orden som är feta är orden jag har från boken. Har massa fler ord så den är inte klar.


I’m going to investigate who killed my friend.I suspect too persons and it’s equal chance that it’s any of them. One of them had a razor in her pocket and the other one had custard in his pocket when they come into the police station. I can’t understand why he had custard with him but I have a quote there he said “I’m always hungry and I can’t live without custard”. I don’t know if I believe him but I´m going to find out the right answer soon.

 

The razor is thick and sharp. I’m afraid of her but I don’t show it. The custard is poisonous because he had mixed in chopped dwarfs. Why he had doing that can’t I answer on now, but maybe later.

 

The person with the razor is threating me and that in why I howl. My colleague comes into the room where we are sitting.


Sarah Jaffe - Clementine

 

Lördag

Idag tog jag först och främst sovmorgon, men vaknade tidigare än tänkt. Vaknade halv 11 och kunde inte somna om. Har ätit lite fikabröd och godis. Snart ut med hundarna och sen ska jag plugga! Det är min dag idag. Ska jobba massor både idag och imorgon, måste jobba ifatt så det inte blir som förra terminen..

Samhällskunskap, engelska, ledarskap o organisation, svenska, matte.. Åh så mycket jag har. Nä nu ska jag klä på mig, gå ut med hundarna och sen börja plugga så jag får någonting gjort.

Hoppas du får en bra helg. :)

I forgotten

I forgotten that I should write in english in my blog so lets do it now.
I have actually nothing to write about, but I write anyway just for training. (If my teacher saw that I write in english in my blog I think he would be surprised!)

Anyway, now I would look at dobido, it's so fun!
See you later ;)

Önskar jag hade hennes hår!!!


Så otroligt vacker!

Dressyrpasset i tisdags på Muskot och i torsdags på Killen

Det gick så sjukt bra i tisdags på Muskot! Eller till en början red jag sjukt dåligt, men efter halva passet började jag rida ordentligen och herregud så hästen tog i! Jag red fram, fram, fram med maaaassa halvhalter och hans bakben kom så fint under sig :D Så himla nöjd!

Igår red jag Killen, även där gick det bra. Han är ganska springig så jag brukar sitta och bromsa jätte mycket men igår så drev jag på honom istället. Det fick gå lite fort, det gjorde inget. Jag ville ha bakbennen med mig så jag drev och gjorde halvhalter och han blev också väldigt fin i slutet. Och trött ;)

Ridningen går framåt nu så det är jätte kul. Jag har tyckt ett tag att jag stått still i ridningen men nu börjar det lossna och jag är påväg över tröskeln. Fortsätt kämpa :D

shoppat

handlat hårfärg (brun svart färg), nattcreme, ansiktsmask, 2 nagerlack (grön och röd), blå tjocktröja och brun halsduk idag :) såå nöjd :D

Gårdagens knäppigheter

I tisdags red jag Muskot, mer om det i ett annat inlägg som kommer typ imorgon.

Dagen igår var typ kaos.. hela dagen var kaos, men det värsta var efter lunch. Jag och några kompisar kom sent till filosofilektionen och då vill man ju smyga in o sätta sig tyst så man inte märks. Det första som händer är att Hanna snubblar och ramlar in i dörren där våran lektion är. Sen får vi inte upp dörren (det är något fel på dörren så man typ inte får upp den) så då kommer Amanda och öppnar den åt oss och då har vi redan brist ut i skratt.

Sen när vi sätter oss måste vi skärpa oss för att läraren står och väntar men det var inte det lättaste. Vi bara skrattar o skrattar o skrattar.. Då säger våran lärare att om vi inte kan skärpa oss får vi gå ut. Vi gör allt vad vi kan för att sluta. Om jag inte skrattade så satt jag o flinade.. Å herregud, det var nog den längsta föreläsningen någonsin! hahaha, åh så underbart kul vi hade <3 Våran lärare gav oss verkligen mördarblickar (a) Uppss.. men man får faktiskt vara glad!

Jaa, sen vid skåpet rasade allt och vi brast ut i skratt igen.. Åh så trött jag var.
Sen när jag kom hem från skolan la jag mig i sängen och halvsov. Gick upp, åt mat och gick ut med hundarna. Sen var klockan 7 och jag var så trött så jag tänkte sova men då får jag tillbakablickar från filosofilektionen så jag ligger jag skrattar för mig själv = jag inte alls kunde sova.

Satt på tv:n, tittade på tv till 9 och sen släckte jag och sov.

Därav ingen uppdatering igår! hahaha, älskar mina vänner <3 Så underbart korkade och fina! :D

Upss...

Hoppade över samhällskunskap idag - fy Matilda! Istället är jag hemma och jobbar ledarskap och organisation inför föreläsningen jag ska hålla klockan 12 idag. Ganska redo iallafall, det går som det går ;)
Efter det så har jag engelska ws, ingen aning om vad jag ska göra nu i engelska 5, klar med boken o meningarna, bara lite frågor kvar att göra. Men tror jag måste läsa en till bok :( Hatar att läsa..

Efter skolan drar jag till stallet för att rida ett jag tror det är dressyrpass på Muskot. Hoppas han är snäll mot mig! Hade först inte tänkt att rida (jag gillar inte Muskot, jag är rädd för att rida honom) men man måste möta sina rädslor och det blir inte bättre för att jag undviker honom! Så ska åka till stallet med ett leende på läpparna och bita ihop!

Nä nu ska jag klä på mig, sminka mig, käka, plugga och sen dra till skolan.
Kram

Måndag

Lång och jobbig skoldag idag! Matte, basgrupp, lunch, sociologi, svenska och sen wokshop - matte.

När jag kom hem åt jag mat och sen pluggade jag ledarskap och organisation, ska hålla föreläsning imorgon - kommer gå jätte dåligt, är så sjukt oförberedd!

Nu ska jag fortsätta plugga, har sociologiuppgift som skulle in idag - har inte börjat, har samhällskunskapsuppgift som ska in imorgon - har inte börjat.. Åh så himla mycket i skolan just nu! Och jag vet inte riktigt vad jag ska göra i de olika uppgifterna vi har och jag hatar att göra en uppgift om jag inte har 110% koll på den!!! Så har en del att titta upp i skolan imorgon.

Nej nu måste jag verkligen sätta igång och fösöka få någonting gjort iallafall.
Ha en bra kväll ellesamans.

Söndag

Gcik upp halv 7 för o jobba i stallet. Gick strålande!
Sen till farmor och Åke för o käka, super god mat.
Nu hemma och lyssnar på musik. Funderar på om jag ska plugga, sova eller fortsätta sitta vid datorn och göra ingenting ;)

Imorgon är det skola igen, yeeyy..


Hatar betyg

Jag (och säkert jätte många andra) går i skolan för att få bra betyg. Jag går inte i skolan för att lära mig saker, utan betygen är det viktiga. Visst läs man sig lite i skolan (det bara blir), men det är jätte lätt att höja sina betyg bara genom att smöra för läraren, fuska, göra en extra uppgift m.m.

Om man var i skolan för att lära sig saker och inte för betygen skulle man inte ha någon tanke på att fuska.. Ush på betyg! Ändå hatar jag att lärarna bara skriver omdöme och inte betyg på uppgifter man gör. Åh jag bli galen!

This or that

många vänner / få men ärliga vänner
öl / cider / sprit
Morgon-/ Kvällsfodring
Tävla / träna
Ta det chill / fullt ös medvetslös!
Hööks / Ullared
Mobilen / datorn
Pigg häst / seg häst
Busig unghäst / äldre läromästare
Oxer / Räcke
Bärbar dator / Stationär dator
Ta kort när man rider / Filma när man rider
Vara länge i stallet och mysa / Festa med vänner
Hoppa studs / Cavaletti
Ljudbok / bok i handen
Harry Potter / Twilight
hoppning/dressyr
pigga hästar/ sega hästar

sola/bada

brunetter/blondiner

kram/kyss

Läsk / saft
Blå / grön
Svart / vit

Kladdkaka / sockerkaka
Choklad / lakrits
Hund / katt
Cola / fanta 

Bo på gård då det är långt till kompisar / bo i stan och nära till kompisar
hoppa högt och de känns inte bra / hoppa lågt och de känns bra

kinamat/McDonalds
hund/häst
sjunga/hålla tal
kallt/varmt
killkompisar/tjejkompisar
äpple/päron
mjölk/vatten
vatten/läsk
fb/instagram

3.lång/kort 
17.sommar/vinter


Dagens träff med hundarna

Nemo ville sätta de andra på plats och visa vem som bestämmer från början, men efter ett tag började även han att leka :D

http://emmalindblom.devote.se/blogs/23105741/pups-of-the-day.htm#WriteComment
http://johannnass.blogg.se/2012/november/lite-bilder.html

Gå in på dessa länkar för o se bilder på hundarna från idag :)

Godmorgon

Satt klockan på 11 idag för om 2 timmar drar jag o Nemo till emma och hälsar på 2 valpar :D Vaknade till klockan.. Trodde jag skulle vakna tidigare men det gjorde jag inte. Trötta jag! Skulle kunna somna om nu, men det ska jag icke göra. Kommer förmodligen inte hinna plugga något innan vi åker, men isf pluggar jag efter :)

Nu ska jag gå och käka och sen göra mig redo för att åka, häärligt :D Så kul det kommer bli, Nemo kommer verkligen älska det. Hoppas bara han sköter sig.. haha ;)

Nu blire mat, ha det bra! :)

Fina Nemo <3 (så dålig kvalité det var på bilden :S)

Skriver, skriver o skriver...

...på min novell om mobbning. Rätt nöjd hittills. Har skrivit ca 1/4 A4 så har inte kommit så långt, men en bit på vägen iaf. Inte 100% nöjd med alla meningar men det behöver jag inte vara än, ska ju bearbeta den sen så.. Men jag tror den kan bli bra om jag lägger ner tid och engagemang på den. :)

Ni kommer såklart få läsa den när den är klar - om jag blir nöjd!
Nu ska jag se om jag vill skriva mer på den eller vänta yttligare några dagar innan jag fortsätter skriva på den. Kommer förmodligen inte blogga något mer idag, men ni få ha en härlig fredagskväll :)

Planer för helgen

Lördag: plugga och sen ska jag och Nemo träffa Johanna och Emma med deras valpar, Nemo kommer älska det :D
Söndag: Jobba i upk 7-12, sen till farmor med familj och äta och sen förmodligen plugga om jag orkar och hinner :)

Precis lagom mycket att göra denna helg med andra ord, härlig helg! Nu musik som vanligt, sen sängen.
Godnatt mina fina läsare. :*

Helg!!!

Har haft så sjukt ont i magen hela dagen idag så när jag kom hem från skolan för lite mer än 1 h sen så la jag mig i sägen med en engeridricka och tittade på tv och bara göttade mig. Åh så härligt det var efter en vecka med skolan. Nu är magen lite bättre så när jag är klar med detta inlägg ska jag börja plugga.

Har varit dåligt med bloggadet denna vecka så jag drar igenom lite snabbt vad som har hänt från onsdag och framåt.

I onsdags var det en helt vanlig onsdag med massa lektioner och efter skolan var det extra engelska för mig. Vi körde igenom en gammal nationella lyssnaövning och pratade engelska. Gick bra :)

Torsdag var en väldigt lugn dag i skolan. började halv 11 med svenska. Sociologin var inställd då läraren var sjuk så hade inga mer lektioner förutom workshop (förkortar det ws). På ws jobbade jag engelska.
Efter skolan var alla 2:or på teater - drakula. Svår att förstå tycker jag, det var även en skåning med och jag hörde verkligen inte vad han sa :P Jag älskar skånska och brukar inte ha svårt att höra vad dom säger, men han mumlade så sjukt mycket..

Även idag var det skola som vanligt. Engelska-föreläsning - fattade nada som vanligt :P men Anders fick berätta på svenska för mig efter lektionen vad vi ska göra för uppgift, smarta jag.. Sen filosofi, helt okej lektion. Sen engelska igen. Bok-seminarium. Gick bättre än förväntat med tanke på att jag inte alls var förbredd (eller stavas det förberädd?), men jag lyckades improvisera någolunda iallafall ;) Hoppas det duger!

Nu ska jag som sagt plugga. Måste göra klart min powerpoint-föreläsning till ledarskap och organisation till tisdag och lära mig vad jag ska säga. kul kul.. 

I helgen ska jag plugga och jobba.
Ha det bra, pusspuss

Hoppass igår på Muskot

Igår hoppade jag Muskot. Gillar honom inte alls, jag är rädd för o rida honom :P Jag vet faktiskt inte varför, men något skrämmer mig. Att han kan dra ner huvudet och bocka borde inte vara läskigt då jag ridit en del hästar som varit busiga, men det är förmodligen det iallafall.

Iallafall så var han sjuuuukt seg o jobbig. Jag la till spöt en gång och då var huvudet påväg ner men jag stoppade det i sista sekund. Tog ett tag att hitta knapparna och ibörjan gick det så sjukt dåligt. Gick lite bättre islutet men jag var livrädd hela tiden och trodde jag skulle dö :P Och nej, jag överdriver inte!
Det finns hästar jag tycker är tråkiga och jobbiga m.m. i upk, men jag har alltid sagt "vem som helst förutom Muskot". Men nu är det bara 2 gånger kvar på detta hästbyte och jag överlevde ju.

Nu låter det som om jag kräver att jag alltid ska rida Barihello o Pimpim som jag vill rida men det gör jag absolut inte. Killen gick med och han är stark och springig och inte så rolig, men jag kan rida honom.
Muskot är den ända i upk jag verkligen verkligen inte vill rida.

Men nu ska jag sluta klanka ner på Muskot, det finns faktiskt dom som gillar honom! Och han är egentligen inte hemsk, det är bara jag som fått något knäpp i hjärnan.

Första skoldagen efter lovet

Första dagen i skolan efter lovet var helt okej, lite seg dock. Matte, basgrupp, lunch, sociologi, svenska, workshop (där jobbade jag engelska). Jag vet inte om jag skrivit det men jag är äntligen klar med min engelskabok, nu ska jag skriva meningar med orden jag har från boken och svara på dom sista frågorna och ha seminarium på fredag om boken, sen kan jag släppa den - skönt!

Har gjort lite engelska och förberätt mig inför föreläsning för imorgon - sociologi/samhällskunskap (dom går lite in i varandra i denna uppgift).

Efter skolan fick vi vänta 45 minuter på bussen! Det kom en 110 när vi stått där ett tag men den åkte förbi för att den var för full.. Sen kom den ingen buss på typ en halvtimme. Dumma bussar!

Nu ska jag läsa igenom lite mer inför föreläsningen som vi ska hålla imorgon, lyssna på musik, gå ut med hundarna och ta det lugnt :)

Såg nyss att jag fått sen ankomst från imorse (jag missade bussen) och frånvara helt från matte ws idag registrerat också.. kul kul. Ska ta ett snack med min lärare för jag vill inte ha matte ws längre, värdelöst med tanke på att jag inte behöver hjälp med denna kurs då jag tycker den är lätt. Menmen, får prata med herr Andreas på ph på onsdag :)

Nää nu ska jag sluta tråka ut er,
kram


Underbaraste <3


Jag och Barichello idag

Han var en ängel att lasta och var sjukt lugn på plats. Bajsade dock massor och var nervös, men skötte sig fint :)
Gick inte jätte bra på framridningen. På banan kom vi över ett hinder, gjorde omstart och kom till 5:an. Nöjd!<3333

Tidig morgon

Tidsinställt inlägg

Upp klockan halv 6 idag, vara i stallet kvar över 6, häärligt!
Jag och Barichello drar iväg till Lurbo för att hoppa en clear round på 80 cm. Så sjukt taggad, och massor med nervös. Han har varit så konstig på sistonde, men förhoppningsvis sköter han sig någolunda.. Och förhoppningsvis överlever jag.. Kommer blir så grymt!!!

Sen hem o sooova. Kommer aldrig orka med skolan imorgon :S
Hoppas ni har det bra och har haft ett lika grymt lov som jag, med massa vila :)

Nervös, men galet taggad!!!

Varit i stallet, packat, fixat häst m.m. Varit ute med Nemo, han fick gå lös :) såå duktig! Varit vid graven och hälsat på farfar <3
Nu godis o musik, så sjukt nervös men massor med taggad inför imorgon :D Nu kör vi!!!

Jag vet att vi kan, nu ska vi visa det för alla andra <3

Fixa

Satt klockan på halv 10, ska äta lunch och sen dra till stallet för att fixa allt.
Fixa Barichello, packa, putsa m.m. m.m.

<3

Laddar om

Var så sjukt frustrerad efter gårdagens pay and jump och varit så sjukt otaggad till söndagstävlingen med Barichello, men jag har laddat om! Jag förlåter Brichchello, jag förlåter mig själv och jag glömmer de dåliga stunderna vi haft tillsammans. Inte läge att tänka på allt dåligt, istället tänker jag på allt bra vi haft tillsammans, att vi har flygit över 80 och 90 felfritt, vi har flygit över 1 m, inte felfritt, men fortfarande sjukt stolt att vi gjorde det.

Nu ska vi åka för att ha kul och släppa alla krav! Vi ska göra det på våran nivå. vi är inte där för att bli felfria, vi är där för att ha kul och göra vårat bästa. Nu fan ska vi ha kul :D

Fiiiina <3333 Älskar dig så enormt mycket!!!

ONT!!!

Har ont i vänster skinka sen avramlingen igår (varför ska jag alltid landa på vänster sida??) och ont i ryggen för att Killen drog som satan i mig (skulle ridit Frits men fick Killen istället) och träningsvärk i hela kroppen..

Ridningen på kvällen gick minst lika dåligt som pay and jumpen. Hade som sagt Killen, hoppning. Han drog och hängde i min hand och jag fick inte upp honom, han drog iväg o jaa.. det gick bara väldigt dåligt.

Nu ska jag fortsätta plugga engelska, boken ska vara klar nästa fredag. Ganska spännande och lite rörande nu ju.. hehe :)

Ps. jag är så FRUKTANSVÄRT nervös!!! Kommer dö på söndag på tävlingen! Inte ett dugg taggad heller, Barichello har kommit in i någon sjukt dryg period :S Men om jag har tur överlever jag utan några skador!

Dagens pay and jump

Barichello var GALEN!!! Jag vet att jag skrivit det förr, men idag var det extremt, jag har aldrig sett honom såhär förr... I 70 bockade han efter varje hinder! Nej jag överdriver inte. Det var inte en liten Barichello-bock heller, utan det var massa på rad. Fick även en avramling på sista hindret då Barichello var väldigt lurig och stannade. Min första avramling på Barichello ;)

Gammal bild på mig och Barichello

I 80 var han inte lika bockig - skönt, fast han bockade fortfarande... Jag blev väldigt osäker både p.g.a. avramlingen och av att han var så lurig och bockig och lyssnade inte alls så jag feg-red vädligt mycket tyvärr.. Och så var det lite titt-hinder nu också.

Vi fick några stopp, typ 4-5 om man inte räknar med sista hindret. Det var två linjer och det var väldigt svårt att rida mot andra hindret i linjen när han drog ner huvudet o bockade efter första.. Därför kunde jag inte rida ordentligt mot andra hindret.
Sista hindret var ett titt-hinder som han absolut inte skulle hoppa sa han! Så efter typ 5 stopp på det så fick vi lägga ner det tyvärr..

Gammal bild på oss

Och inte ska vi prata om hur han var EMELLAN ritterna.. Jag skrittade utanför för att vänta på att få komma in på framridningen igen. Han stegrade, vägrade gå, sprang iväg.. Asså herregud. Hästskrälle!

Det känns SJUKT dåligt inför söndag.. Men det är väl bara köra och hoppas på det bästa. Jag tror han testar mig, för såhär är han inte mot någon annan. Även på lektionen i tisdags var han bockig, stegrig och jobbig - då var det dressyr. Men jaa, vi får se vart detta slutar ;)

Han är inte ens rolig när han är såhär.. Asså visst är det kul att han är glad och pigg - men han blir för mycket! Han måste kunna behärska sig faktiskt. Men någon gång släpper det väl.. hoppas jag!

Dagen

Idag ska jag vara i stallet hela dagen! Först är det pay and jump, jag ska ha Barichello 70 + 80 (skulle egentligen hoppat 80 + 90 men det är större chans att det går bra om vi hoppar lite lägre och om det går bra idag så kommer vi ha bra känsla inför Lurbo på söndag, därför sänkte jag). Det är även första gången jag och Barichello ska "tävla" inomhus, spännande.

Sen ikväll ska jag rida lektion på Frits :)
Kul dag, men lång. Ska vara i stallet från 8 på morgonen till 9 på kvällen.. 13 timmar alltså. Snacka om trött Matilda imorgon ;)

RSS 2.0