Skillnad på Nemo och mig

Nemo skulle som sagt vara super pratglad, jag jobbar på att bli pratig! Jag vill prata så mycket så lärarna säger åt mig faktiskt.. Precis som jag var upp till 5:an. Min engelskalärare sa förra veckan att jag pratade alldelles för mycket, så jag är på god väg ;) haha.

Jag är ganska social och glad tycker jag, men Nemo är extremt! Jag är inte stöddig och inte heller en retsticka. Jag blir inte jätte lätt sur och jag är för feg för att sätta gränser.. Ajabaja Matilda! Gränser tycker jag är viktigt så det jobbar jag också på. Men i och med att jag vill och jag pratar mera nu än förr så börjar jag ta för mig och vågar mera också och därav kommer gränserna tror jag. Om jag bara vågar så löser det sig!

Bortsett från engelskan har jag det inte så svårt i skolan faktiskt vilket jag tror att Nemo skulle ha.

Om Nemo (min hund) var människa...

...skulle han vara jätte pratglad. Han skulle prata hela tiden! Man skulle aldrig få tyst på honom.
Han skulle vara väldigt social och glad, inte alls stöddig. Men en retsticka skulle han vara. Han skulle bli väldigt lätt sur om någon gick på honom och han skulle inte låta någon trycka ner honom - han har sina gränser.
Han skulle även haft svårt i skolan, riktigt svårt faktiskt.

Förutom svårt i skolan så skulle han vara precis en sån människa som jag vill vara.
Kommer ett inlägg om hur jag är och skillnader mellan mig och Nemo.

Dagens dressyrpass på Barichello barbacka

Han blir bara dummare, argare, drygare och jobbigare för varje gång jag rider honom, men samtidigt blir han bara mer och mer underbar <3 Så charmig med sina humörsvägningar!

På framridningen krävde jag ganska mycket av honom. Förra dressyrpasset jobbade han inte alls bra och kom undan alldelles för lätt så nu tänkte jag att jag inte skulle ge mig i första taget. Jag kämpade och krävde och jobbade honom ändå från början vilket resulterade i en arg ponny! Han småstegrade, småbockade och studsade, men jag fortsatte.

Sen efter ett tag släppte det och han blev såååå sjukt fin! Åhh, världens finaste!!!! <33333 Finns ingen som du <3

Sjukt taggad till Lurbo!! Men sjukt nervös, kommer dö.. Mamma mia.

Från inget till allt

Just nu bombar lärarna eds:en med bedömningar på saker vi gjort. Jag får både bra och dåliga kommentarer, ganska nöjd hittills iallafall :) Väldigt spännande att se vad dom skriver tycker jag.

Annars sitter jag och försöker göra gamla engelska nationella, går så sjukt dåligt, får sån ångest! Mailat lite med engelskaläraren och lyssnar på musik.

Nu ska jag fortsätta få ångest över engelskan, checka eds:en och lyssna på musik.
Hoppas ni har ett bra lov!

Ett ämne om dagen

Igår jobbade jag som sagt matte hela dagen, skrev att jag skulle jobba engelska efter det men så blev det inte. Istället kollade jag på "det brinner" som jag inte sett förr, och så började jag titta på "jag och johan" som jag har sett förr. Bra filmer, den senaste rekommenderar jag starkt! Hemsk film men med så många sanningar.

Idag ska jag jobba engelska ända till ridningen ikväll, har en del att jobba med där.
Så nu ska jag se på "jag och Johan" och försöka jobba engelska (har en känsla av att det inte kommer bli någon engelska gjord..)

Byter ämne

Efter typ 6 timmar med 28 tal ger jag nu upp matten och byter nu till engelska. Ska läsa bok, skriva lite fler meningar, svara på frågor till boken och göra gamla nationella engelska. Ska såklart inte göra allt detta nu, får se vad jag väljer :)

Gammal bild på mig, foto: Karin :)

Min vecka

Måndag: Plugga
Tisdag: Plugga och rida lektion på Barichello
Onsdag: Engelskahjälp och plugga
Torsdag: pay and jump - Barichello 80 + 90, och rida lektion på kvällen
Fredag: va med Karin
Lördag: Fixa allt inför tävling - packa, fixa häst m.m.
Söndag: Tävling med Brichello i Lurbo, 80 cm - sjukt nervös!!!

Rolig vecka :D eller ibörjan är det en del plugg, men efter halva veckan blir den rolig iaf ;)

pluggar matte


Reslutat km

Gick inte alls som förväntat idag.. På framridningen var han super fin, på banan blev han spänd och jobbig till en början, dock var galoppen riktigt bra :)
Fick 179 poäng, 61,724% så det är ändå okej.

Det är så himla tråkigt för jag kommer ALLTID, och då menar jag verkligen alltid, i mitten på reslutatet.. Oavsett om jag rider Pimpim, Rowan, Wilson.. asså, alltid. Så sjukt tråkigt!

Sen efter dressyren var det hoppning, där var jag inte med men jag blev så sjukt sugen på att hoppa! Får hoppas att det är hoppning på tisdag, i värsta fall så är det ju pay and jump på torsdag och hopptävling på söndag så hoppa kommer jag iallafall få göra :)

Be free


En ny novell

Har haft svårt att komma på ett nytt ämne som jag vill skriva om som jag tycker är intressant, men nu har jag hittat det nya ämnet till min nya novell som jag ska skriva.

Ämnet är orättvisor, främst i skolan. Mobbning och hur lärarna agerar i vissa sammanhang. Jag vet dock inte om personen jag ska skriva om ska vara stark eller svag.. men jag tänker att det finns så många böcker/filmer om personer som blir mobbade och mår dåligt/tar livet av sig och är svaga. Så kanske att min person ska vara stark och stå upp för sig själv.

Syftet med novellen är att läsarna ska bli inspirerade och se verkligheten. Jag vill att den ska vara gripande och jag vill att läsarna ska bli berörda.

Vi får se hur den blir, börjar nu så den är nog klar om några veckor. Har inte super mycket i skolan nu så kommer lägga en del tid på den. Men jag kan inte skriva allt på en gång. Jag måste skriva lite grann, vänta minst en dag, helst 3-4 dagar, sen skriva lite till och sen vänta osv. Så kommer ta ett tag för att den ska bli så bra som möjligt. Jag vill att det ska vara bra kvalité på den, inte slarvskriven bara för att få den klar.

Hoppas det låter spännande :)

Fortsätt kämpa!

Jag blir nedtryckt,
men ställer mig upp igen.
Jag hör folk som säger att jag inte duger,
men säger till mig själv att jag är lika bra som de.
Jag misslyckas,
men försöker igen.

Intervju med Jonas Gardell värd att se

Så sjukt inspirerande! Tycker alla ska ta sig tid att lyssna!


km

Vaknade klockan 12 idag, låg kvar i sängen till halv 1 men sen tvingade jag mig upp.
Drog till stallet för att fixa Rowan inför km imorgon, taggad :D dressyr, LB:1.
Sen var det möte med ridskolecupsgruppen.

Ätit och fikat, nu musik och ta det lugnt.


Gamla bilder när jag och Rowan var i bälinge för ett år sen

Tar helg!

Har läst i engelskaboken, skrivit meningar och svarat på hälften av frågorna så nu tar jag en välförkänt helg :)
Imorgon åker jag till stallet för att fixa Rowan inför klubbmästerskap, på söndag tävlar jag.

Nu ska jag spela musik, hade tänkt gå isäng tidigt men mina grannar spelar höög musik så kommer förmodligen inte kunna sova, men jag ska inte klaga, jag spelar hög musik varje dag haha.
Hur som så blir det musik o tv o fredagsmys! Härligt!

Ha en trevlig helg! :)

HÖSTLOV!!!

Äntligen är det höstlov! Jag gillar skolan, men ett litet break sitter aldrig fel!
Hade engelskadebatten idag, gick inte så jätte bra.. Det handlade om internet, bra och dåligt. Jag var för internet. Men jag fick lite sagt iallafall och det är ju alltid något.

Hur som så ska jag plugga, rida, pay and jumpa och tävla detta lov - härligt med andra ord :D

Nu ska jag ta lite godis och en energidricka och läsa engelskaboken - duktiga jag!


Ingen ridning

Har inte lust att rida idag så hoppar över det. Istället ska jag plugga massor nu är det tänkt! Om det blir så vet jag inte, men ska försöka iallafall. Och så ska jag gå isäng tidigt idag, börjar halv 9 imorgon.

Nu ska jag plugga sociologi och ledarskap :)
Ha en bra kväll :)I tid!

Nu ska jag gå i säng så jag kommer i tid till skolan imorgon! Börjar halv 11 så en sovmorgon blir det minsan :)

Jag och Barichello <3
 

En blandning mellan brittisk engelska och svengelska

Elvira har smittat mig med sin brittiska engelska samtidigt som jag pratar svengelska. Vissa ord är alltså brittiska och vissa svengelska, jätte fult! Om man ska prata brittiskt ska allt vara brittiskt, inte bara en del.. haha.
Jaa, imorgon ska vi ha muntlig debatt på engelska, får se om min lärare säger något om det. ;)

Btw, jag kan inte sluta tänka på mitt B på matteprovet <3 Jag gav mig själv ledigt efter extra engelskan och efter jag skrivit ned vad jag ska säga på debatten. Kaaaanske läser i min engelskabok, vi får se. Men tycker jag förtjänar ledigt!

Jag är ingen med jätte bra självförtroende som tycker jag är bäst, men när vi fick tillbaka proven sa jag rätt ut "fan vad bra jag är!" Inte för att vara självisk eller så, men jag är så sjukt stolt!
Jag fick inte ens C på något prov i 1:an. Första provet och nationella i 1:an fick jag E på och resten D (det var ett prov jag var ett poäng ifrån C). Fick i slutbetyg D. Så ni kan ju fatta att det är ett stort hopp. Från D till B!

Nej nu ska jag sluta skryta (a) ses :*

Dryg, envis och lat häst

Igår red jag dressyr på en dryg, envis och lat häst med namn Barichello!
Ibörjan var han riktigt fin, men så fort jag ändrar något så stretar han emot och vägrar jobba. Antingen får jag bara sitta där och han går fint, eller så kräver jag saker (typ en övergång eller öppna) av honom och då går han som en giraff med sänkt rygg.. Åh jag blir så arg på honom!!! Dumma häst!

Nej, inte ett så lyckat ridpass faktiskt! Han var dryg och arg och inte alls sammarbetsvillig. Inge kul att ha o göra med honom då...
Jaa, lilla skrället <3


Stay <3

 

Dagen

hoppade över första lektionen idag då jag var så trött. så började med att få tillbaka mitt matteprov - JAG FICK B!!!iallafall så skulle vi ha basgrupp efter det men vi va så få så vi sket i den lektionen, jag citerar vad läraren sa "vi skiter i det här".sen lunch och sen franska, sen ph.nu är jag påväg till stan för extra engelska :) sen hem o äta och göra klart sociologin som skulle in igår..ha en bra dag :)

Vackert <3

 

Klubbdressyr på busig häst + hoppning med en kanin

Igår var det som sagt klubbdressyr, jag hade Pimpim i LB:1.

Han var sjukt pigg och busig. På framridningen var han sååååå sjukt jävla snygg!!! Riktigt riktigt nöjd.
sen på banan så rider jag mycket sämre, men jag är nöjd. I den så kallade längda galoppen fick vi i den första typ 5 byten och lite bus, i den andra lägningen fick vi bara ett byte och ännu mera bus ;) haha, så sööt <3 Fick 3:or på mina lägningar.. haha, stygga Pimpim som inte kunde hålla sig i skinnet. ;)

Vi fick 170 poäng, 58,621 %. Jag vet inte vart i resultatet då dom inte kommit ut än, men jag kom iallafall inte bland dom fem första. Men tippar på att jag kom någonstans i mitten.

Sen på kvällen hoppade jag Rowan. Han är lite (MYCKET) fjantig i hoppningen!
Vi började med en liten sax, gick bra.
Sen två hinder på rad med 4 galoppsprång i mellan, hindrerna hade sockerbitar under sig och dom kan ju bitas i magen säger Rowan. Så först fick vi stopp. Kom igen och då hoppade han JÄMFOTA rätt upp i luften stooooort.. (hindret var 70 cm, men han hoppade som om det var 150..) haha, så sjukt knasig! Men lite charmig är han ;)

Behöver inte gå in på alla hopp då dom såg lika dana ut ;) Det räcker inte med att hoppa det en gång och sen vet han att dom inte är farliga som normala hästar, utan Rowan tycker det är läskigt ALLA gånger man komma på oavsett om man hoppat det en eller hundra gånger innan..
Gruppen sa att han hoppade som en kanin.. haha.

Åh jag älskar när hästarna är lite speciella och charmiga på sitt sätt :D
Nog därför jag gillar Pimpim o Barichello ;) haha.

skolan

sitter i skolan just nu och jobbar sociologi, går inte så jätte bra... hade helt glömt uppgiften men vi fick tid att jobba nu iallafall, tur de :)har satans ont i tummen! kände de första gången på engelskalektionen i fredags, och har haft det hela helgen :( red igen igår (skriver mer om det senare) och efter den lektionen kändes det som om jag typ brutit tummen :(nä nu ska jag fortsätta med sociologin, hejdå

Klubbdressyr, LB:1


Kolla undertrampet på sista bilden <3
Första bilden är inte rättvis då den är tagen fel i steget.

Jag och Pimpim har aldrig tävlat dressyr tidigare tillsammans, vilket jag tycker är jätte konstigt. Jag har tävlat honom i hoppningen 1½ år nu tror jag, och har är verkligen skit fin i dressyren så jag vet inte varför jag inte ridit honom där, men så är det iallafall.

Vi är redo för dressyren nu iallafall :) Och jag har ingen tanke på att vinna, bara vi har kul så är jag nöjd.
Men, ett problem har vi. Jag har ingen aning om hur jag ska få honom att INTE byta galopp i den längda galoppen.. Han byter så sjukt lätt och jag har inte riktigt fått kläm på vad jag ska göra för att han inte ska byta. Så om du har tips för du gärna kommentera :)

Iallafall så är jag ganska taggad, kommer bli super kul!!! Inte ofta jag tävlar i dressyr. :)
Nu kör vi!

Lugn kväll

Är så sjukt trött (ja jag är alltd trött, varit det nu på sistonde) så ska ta det lugnt ikväll. Ska vara i stallet klockan 7 imorgonbitti så blir inte gammal ikväll! Ska läsa lite i engelskaboken och skriva lite meningar, tv och mysa med Nemo. :)

Bild från förra julen, kände att den passade in då det faktiskt snart är jul!

Dålig fantasi

Skrev igår att jag i helgen skulle skriva ett intressant inlägg om någonting, men jag kommer inte på något ämne.. Om ni vill ha mina åsikter om något så måste ni kommentera! Just nu står det still.

Iallafall så har jag inte alls mycket att plugga. Har sociologiinlämning + seminarium, svenskabok, engelskabok, ledarskapspowerpoint, samhällspowerpoint. Tror inte de är något mer.


Våran skola har sjukt dålig fantasi / sjukt dålig på att bre ut sakerna. Först gjorde vi filmer i både engelskan och samhällskunskapen, sen läser vi två böcker samtidigt (svenska och engelska) och nu ska vi hålla föreläsning i både samhällskunskapen och ledarskapen.. Det är alltid så att en uppgift leder till två exakt likadana..

Jaja, nu ska jag käka hemlagad pizza :D
Sees :*

redo

nu är jag och Pimpim redo för klubbdressyr imorgon :)

Friday im in loveDenna låt har jag haft på/i hjärnan hela dagen och den försvinner inte direkt för att min engelskalärare spelar den efter sista lektionen. Åh, då kände man verkligen att det var helg, underbart <3

Nu ska jag kaaanske läsa mera i min engelskabok, men tror nog inte de. Har faktiskt varit riktigt duktig denna fredagskväll, pluggat engelska, läst, tagit ord ur boken som jag inte kan och bildat meningar med dom. Riktigt kul är det faktiskt, nu när jag fattar och det känns som om det går framåt. Kul att jobba engelska när man känner att det ger något.

Hur som så är jag sjuuukt trött så ska väl sova..
Imorse hade jag inte tänkt gå på första lektionen då jag var sjukt trött och faktiskt hellre sov än gick i skolan, men mina föräldrar var hemma så.. Jaa, jag blev uppsläpad ur sängen </3 Fast, det är väl egentligen bra även fast jag inte vill ekänna det.

Hade bara tänk lägga ut låten och inte skriva något, men det slutade med ett långt inlägg om ingenting som vanligt. Jag måste verkligen skärpa mig och skriva lite mer intressant! I helgen ska jag försöka kocka ihop ett intressant inlägg, om jag kommer på något ämne.. Om ni har något ni vill att jag ska skriva mina tankar om så är det bara att kommentera :)

Men nej, nu ska jag sova!
Godnatt, ha en trevlig fredagskväll. :)

Ridning på Frits

Igår red jag Frits, dressyr.
Som framridning red vi volter och längningar. Själva övningen var att fatta galopp från skritt och sen direkt från galopp till skritt på små fyrkantspår. Det var väldigt mycket att tänka på och hinna med så man fick hålla ihop väldigt mycket i galoppen och förbereda galoppen tydligt.

Gick riktigt bra :) Han var rolig, inte riktigt min typ men kul att testa lite olika hästar.
Idag har jag träningsverk i magen!! Blev ganska mycket nedsittning och han är så stor och kraftig så sjukt mycket att rida! Älskar träningsvärk!

Frits, Bild från upks hemsida

Uppbokade helger

Har fullt alla helger utom en tills 2013..

v. 42. Nu i helgen är det tävling.
v. 43 tävling
v. 44. tävling
v. 45 jobba och ev. tävling (beroende på om jag hinner efter jobbet)
v. 46.  tävling
v. 47 hälsa på min syster i gävle
v. 48 tävling
v. 49 julshow
v. 50 stockholmhundmässa på lördagen och jobba på söndagen
v. 51 inget
v. 52 jobba
Sen är det nytt år

Jaa, kan inte klaga på att jag inte har något att göra.. Alla tävlingar är på söndagen, men måste vara i stallet på lördagen för att fixa den inför tävlingen.
Hoppas ni också har det lika kul som jag på helgerna :D Eller att jobba är inte särskillt kul, men jag får ju pengar så.. ;) Om du vill göra något med mig så boka vecka 51 innan jag hittar på något annat att göra då (det lät perverst..)

Hur som så har jag läst i min engelskabok och hittat några ord jag inte kan. Ska skriva meningar på dom senare. Nu ska jag lyssna på musik och sen möta pappa med hundarna från bussen. Sen mat och sen gränby för att köpa nytt block till skolan. Intresseklubben antecknar jag vet..

Detta inlägg blev långt och ointressant, men nu har ni iaf något att läsa om ni har tråkigt ;)
Hejdå

Barichello <3

Igår red jag Barichello, hoppning.
Han var sjukt pigg och bara anmält galen! Vi hoppade hinder, volt, hinder. Han inte hoppa så mycket, men när vi väl hoppade var det sjukt kul. Barichello sprang iväg och hade sån energi. Han till och med bockade en gång, haha <3 Sötan!

Fick två stopp och jag tycker det i allmänhet inte gick bra, men det var sjukt kul. Han var så glad! Skulle fatta galopp och han typ studsade på stället o höll på <3 Och sista gången vi kom på så fick vi ett riktigt flyt och en härlig känsla. :) Bra för både mitt och hans självförtroende.

Ett ganska lycket ridpass, gick inte så bra och ja vet att jag kan rida honom sååå mycket bättre och jag vet att både han och jag kan sååå sjukt mycket mer, men var så sjukt kul och ibland får man "flänga runt" och det behöver inte alltid gå bra. Både han och jag hade värdens roligaste och det är ju de som räknas. :)

Framridningen - sjukt fin!! Han orkar inte gå i form i galoppen, bara något steg och inte hela tiden i skritten o traven, men mestandels av tiden gick han underbart. Finaste bästaste hästen :*

Sova

Kunde typ inte sova natten som var :( skit jobbigt! Jag tittade på klockan hela tiden och fick typ panik.
Iallafall så ska jag gå ut en snabbis med hundarna nu och sen sova. Kanske repetera det jag ska säga inför samhällsklassen också, fast det är inte så mycket så ska inte vara några problem.
Engelska meningarna är typ klara också.

Blablabla...
Nu ska jag iallafall stänga ner datorn,
Godnatt :)

Math test and more

Hey
I have a math test today that I think went very well and I answered all the questions.
Then I did nothing special in school. I went to the extra help in english after school who been nice.

Now I write some sentences with the words I have taken from the book "the curious incident of the dog in the night-time" that I read in english now. I think it's funny to write sentences free, just let the imagination run wild ;)

Anyway, tomorrow in the school, me and my sociologiklass going to have a lecture for samhällsklassen about diffrent types of masculinity. I hope it went well too.

Now it will be music and more sentences.
Bye :)

writing in english

I need to practice english so that is why I sometimes are going to write in english here in the blog. I will be very happy if you can correct me if you see something wrong in the text. And don't laugh at me, I know that my english sucks, and that why it's important to me to practice!

I have no more to write, but remember, I do this only to learn me. I be very happy if you can accept this and maybe help me. Thanks!
See you later.

The man who can't be moved

 
Precis varit ute med hundarna och pappa. Nemo fick gå lös en bit. Sprang som en dåre, länge sen vi var ute o cyklade nu :/ Han var jätte duktig iallafall :)

Musik och chattat, ätit, nu ännu mer musik sen bio med mamma o pappa :) Ice age 4

Fräsh

Har gjort lite tjejgrejer - noppat ögonbrynen, smetat på grejjs på finnarna, smetat in grejjs i håret så det inte är så tort, satt upp håret i en knut, smetat på finnarna igen (inte med samma grejjs som jag hade i håret såklart). Så nu känner jag mig fräsh :)

Nu ska jag se på "hitta Nemo", härligt.
Har velat sova sen klockan 4 men jag ville inte för att det kändes lite för tidigt.. Och jag är fortfarande sjukt trött, men jag vill inte sova. Har ingen lust.. Jaa, jag är lite skum xD

Hur som så blir det "hitta Nemo" nu, ni får en låt av mig.


Kul!!

Detta gör vi på engelskalektionerna. Våran lärare är lite.. humoristisk av sig.. eller något sånt! (han tror själv att han är skit rolig, och det är han faktiskt också.. för det mesta iallafall.) Hur som så är den sjukt rolig och jag har bara min engelskalärare att tacka så, tack Anders :D
Just look at it!

 
 

The cure - boys don't cry

 

Barichello och jag


Trött!

Förlåt för dålig uppdatering!

Sov som sagt i skolan onsdag - torsdag. Det var riktigt riktigt kul! Vi pratade, lekte lekar, tittade på film och bara va. Elvira och jag jobbade lite matte klockan 1 på natten också medan de andra sov/tittade på skräckfilm. Gick och la mig vid 2 och vaknade halv 7. Sov dock inge bra alls, hade inget att ligga på så fick ligga på golvet </3 haha, galen!
Kan säga att jag är sjukt trött nu!! Trodde jag aldrig skulle komma upp imorse. Jag lyckades komma upp, men pappa fick skjusa då jag gick upp för sent för o hinna med bussen...

Sen på torsdagen (igår) så var det ridning halv 8 - halv 9, kan säga att jag inte riktigt var så pigg då. Men jag överlevde. Hoppning på Aramis, gick bättre än förra gången jag hoppade honom men jag är fortfarande inte helt nöjd.

Idag har jag i princip bara hakat upp mig på saker.. Först var det hur man uttalat ordet "curious". Mina kompisar sa det 100 gånger, min lärare sa det och jaa, jag vet inte. Typ de ända ordet jag sa hela dagen och jag fick faktiskt till det några gånger, dock om jag inte sa det på 5 minuter glömde jag hur det skulle uttalas och minns inte hur jag formade munnen för att det skulle låta rätt.

Sen säger min engelskalärare att man inte måste ha en plot (händelse) i en bok. Vi diskuterade det ett tag.. Han lyckades inte övertala mig och jag lyckades inte övertala honom. Han förstår vad jag menar och jag förstår vad han menar, men vi håller inte med varandra. Så det har jag också hakat upp mig på idag.

Annars gick engelskan riktigt riktigt bra!! Jag är inte lika obekväm med att prata engelska längre och jag vet för det mesta hur jag ska säga saker. Vi hade bokseminarium (man skulle prata om boken man läser) och jag kunde säga allt jag ville säga. Så jag är mer än nöjd. :)

Bara allmänt trött och att ha filosofi när man är trött är inte det bästa kan jag säga. Men det börjar släppa och jag fattar faktiskt det vi håller på med nu på filosofin :D

En lååång text som inte ens berättar hälften av vad som har hänt sen jag skrev sist, men ni har iallafall fått en uppdatering om hur det ligger till. Hoppas ni orkade läsa texten bara.. haha.
Pusspuss

sova i skolan

jaa, som rubriken lyder så ska vi som vill och vågar sova i skolan idag till imorgon. eller sova vet jag inte... men vi ska iallafall vara här till imorgon ;) ska bli kul, ser fram emot det :) skriver förmodligen inge mer idag, men skriver någon annan dag framöver ;) ses

!!!

Medan flugorna sover
bättrar spindeln på sitt nät.

Den här gillar jag!

Hugg för dig!
Det är ingen som bjuder.

Låååång dag!!!

Började klockan 9 i skolan idag, kom hem vid 7.
Jag kom hem så sent för att jag hade engelskahjälp av ett företag - studieintensiven. Verkar jätte bra, så förhoppningsvis går det framåt i engelskan för mig nu när jag har extra hjälp i både skolan och utanför.

Ätit och tittat på partaj nu. Skulle se det igår, men jag var så sjukt trött så jag somnade framför tv:n.. hehe.
Igår red jag också, Wilson. Gick inte bra, orkar inte riktigt skriva om passet.

Nu ska jag äta munk och sen sova! Fortfarande sjukt trött!

Imorgon är en ganska chill dag i skolan. Först samhällskunskap och då ska vi titta på filmerna vi gjort - inte så jobbigt. sen ledarskap och organisation, seminarium. Kommer inte gå bra! Skit svårt :S Men å andra sidan blir det diskussioner så bara att hänga på :)
Sen skulle jag haft engelska ws (engelskahjälp) men läraren ska ha redovisningar så vi skulle ta det på torsdags ws istället, men kom på nu att jag inte kan då.. Men jaja, får prata med honom imorgon :)

ses, kram

Värt att tänka på

I framgång känner våra vänner oss.
I motgång känner vi våra vänner.

-

En del har ingenting att säga.
Och så säger dom det.

<3

Varför ljuga när det finns
så många sätt att säga sanningen på.

...

Varför denna brådska? Det brinner ju ingenstans.

!

Den som inte åker vilse får inte se mycket

Ordspråk

Erfarenhet är inget annat än gott minne

Grattis fina vän!! &lt;3Idag blir min fina vän Susanna 17 år! Nu börjar även du bli stor :D Grattis :D <33 Älskar dig!

.

Än är livet inte slut.
Så passa på och njut!

Jobbat

Vägen blir till medan vi går.

Kom hem från jobbet vid halv 1, gick ut med vovvarna och pappa och sen har jag bara legat i sängen och degat. Riktigt trött i kroppen. 40 boxar att mocka/3 personer som jobbade = 13 boxar att mocka i var, sen halma alla, fodra, ta in/ut hästar osv.. Jaa, det är inget slappt jobb precis. Men ganska kul och det är lugnt värt pengarna! :)

Snart ska jag tillbaka till stallet och se om jag får plats i halv 6 gruppen. Jag BORDE vila eftersom jag är så sjukt trött och har skola imorgon, men vila kan man göra i graven. Man måste leva och ha kul nu när man kan :)

Mera jag ;)


sam cooke - twisting the night away

 

Lärarna på kunskapsgymnaiset i Uppsala

Detta inlägg är riktat till våra lärare för att jag tycker att dom är så grymma!

Kunskapsgymnasiet är en liten skola där det är meningen att man ska kunna få fri tillgång till lärarna och hjälp vilket dom uppnår super bra!

Våra lärare angagerar sig verkligen. Även fast jag vet att dom är där för pengarna så känns det inte så när dom undervisar/hjälper till. Det känns verkligen som om dom bryr sig om hur det går för en och att man ska få de betyg man vill, vill lägger upp plan och om det inte går som man hoppats diskuterar man igenom det med sin ph.

Om vi tar engelskan som exempel (då det är det jag har mest svårt med i skolan och inte klarade engelska 5 förra terminen). Min lärare verkligen gör allt från hjärtat känns det som! Vi pratat om hur vi ska göra för att jag ska klara det, vad jag har svårt med, ger beröm, säger ALDRIG att jag är dålig/inte kan saken vi gör utan han säger mer "du kan skriva såhär istället", han tjatar och hjälper mig, han peppar, han "överdriver" (inte på ett dåligt sätt, men när han tyckte att min skriftliga hade blivit bättre så sa han "det är skit bra" vilket gör att jag blir peppad och VILL ha engelska), han är trevlig o rolig... Det är inte så att han bara säger "så och så ska du göra" och sen inget mer, utan han engagerar sig verkligen!! Vet inte riktigt hur jag ska förklara, svårt att få ner det i ord.

Sen har vi de andra lärarna också som såklart också är bra! Dom ger exempel, relaterar till oss så det blir lättare att förstå, dom har tålamod, förklarar om och om igen om man inte fattar..
Vi har inte särskillt många lärare och inte en stor skola heller och det känns så sjukt bra! Man lär känna lärarna bra och dom har verkligen tid för en! Dom vet vem man är som individ, dom ser en inte som bara en i mängden.

Sen är dom inte bara trevliga när man har lektion med dom, om man stöter på dom i korridoren hälsar dom alltid och är glada! Även lärarna man inte har i något ämne är trevliga och ser en.

Såklart finns det negativa saker också, men det finns det väl alltid?!?
Nu blev detta inlägg väldigt långt.. Men det finns så mycket att säga! Jag älskar våra lärare :) Så glad att jag går på kunskap!

Puss

På bild: jag, foto: Susanna

Nemo och jag på prommis idag


Susanna


Max Scheider - Breakeven <3


Me :)


Godmorgon

Sitter o tittar på xfaktor. Vaknade för typ 2 timmar sen, men har inte gått upp än.
Igår efter skolan pluggade jag engelska. Min engelskalärare säger att det går framåt med engelskan för mig och att min skriftliga blivit mycket bättre ("skit bra" sa han faktiskt ;)) så nu är jag sjukt taggad att satsa på engelskan så jag klarar både engelska 5 och 6 när 2:an är slut så jag lipper att ha engelska i 3:an också.

Iallafall så förberedde jag mig igår för våran muntliga som vi ska ha på fredag, inte klar men kommit en bit på vägen :) Ska fråga hoonm vad jag ska mer ska ta upp också.

Idag ska jag plugga ledarskap och organisation så jag är redo för muntliga som är på tisdag och så ska jag plugga svenska, måste läsa tre noveller där. Och kanske, om jag hinner och orkar (det är ju faktiskt lördag) så ska jag läsa lite i engelskaboken, men bara kanske.

Imorgon ska jag jobba, ska vara i stallet klockan 8. Dock slutar jag 12 så inte så lång dag, men man tjänar sjukt bra för att vara 17 faktiskt :)

Jaa, det är väl lite vad jag planerar under helgen :)
Onsdag - torsdag ska jag och Elvira sova i skolan också, är inte det jätte konstigt?? Joo, men det är de som jag tror kommer göra det så sjukt kul också :D Maria (matte o fysik(??) lärare) och Anders (engelskaläraren) kommer att vara där med oss :) Dock tror jag inte att vi kommer att sova särskillt mycket ;) haha. Jaa, det blir nog en upplevelse jag sent kommer glömma.


Två bilder från när Susanna och jag fotade :)

2 Oktober

Den 2 Oktober (i tisdags) var det exakt ett år sen Wacce flyttade! Finaste Waquaas <3
Jag orkar verkligen inte skriva ett inlägg om honom nu, jag gör det när jag är redo, om jag nu någonsin blir det...


Åh mitt hjärta <3333

tisdags + torsdagsridningen

I tisdags hoppade jag som sagt med Clover. Det gick jätte bra :D Vi hoppade fram på en linje och sen hoppade vi en bana. Han är så sjukt underbar, man kan ändra hur mycket som helst (korta o länga). En till favorit?? Kanske de ;) Han var även sjukt fin på framridningen!!!

Igår dressyrade jag med Aramis, även det gick jätte bra. Vi började med övergångar och tempoväxlingar. Han krökar gärna för mycket på huvudet då han inte har muskler, men tillslut fick jag fram näbben på honom någolunda iallafall :) Sen skänkelvikningar. I höger varv var han skit duktig!!! I vänster varv tyckte han det var jobbigt - han gick på sidan (åt fel håll), backade, försökte galoppera iväg.. Jaa, riktigt svårt tyckte han det var. Så jag minskade kraven och då accepterade han det någolunda :)

Den 4 november ska jag och Barichello ut på våran första riktiga tävling tillsammans :D Ponnyhoppning i Lurbo, LD (80 cm). Spännande!!!

Sen någon gång denna månad (minns inte datum och orkar inte kolla upp det nu) så ska jag och Rowan vara med på klubbmästerskap, LB dressyr i upk. Kul :D

Lite uppdatering i hästväg, får se om jag skriver vad som hänt utanför stallet också. Fast det är typ skolan så kanske inte så intressant.. Men vi får som sagt se :)

bussen

precis ridit, nu sitter jag och väntar på bussen som jag precis missade.. hoppning på clover idag, gud vad jag gillar den hästen! sjukt rolig :D skriver mer om ridningen imorgon.när jag kommer hem ska jag duscha och äta sen sova, massor med trött!skriver imorgon, ha det så bra så länge :)

RSS 2.0